Imorse hade jag sovmorgon, lyx lyx! Vid 09.30 åkte jag med mamma & Gul på tävling. Deras framridningen var det bästa jag någonsin sett av dem! Wow wow!

Inne på banan tappade dem det tyvärr. När vi kom tillbaka red jag ut Pärlan & mamma cyklade med. Jag hade tänkt att bara skritta & trava då hon vilat i 2 dagar, men vi galopperade lite också, Pärlans initiativ... Jag & Casper gick en promenad. Därefter fixade jag stallet. Jag kom hem för en stund sedan, åkte vid 9.30 & kom hem 18. Häst från morgon till kväll. Nu har vi precis ätit, det satt fint. Äta har nämligen inte hunnits med idag...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Började min lördag med att cykla till hästarna jag passar för att fixa lite där. När jag var klar där cyklade jag hem & åt frukost, vid 9 var jag på jobb 2 denna morgon. När jag var klar där cyklade jag hem & klippte gräset, efter det åt jag en sen lunch.

Eftermiddagen spenderades i stallet. Jag började med att skritta ut Casper. Min plan var att rida båda, men Pärlan får jag bara rida om det är någon med & idag var dem andra upptagna, så hon fick vila idag också.

När jag kommit hem från stallet planerade jag lite inför kvällens kräftskiva, mitt uppdrag var att hålla i aktiviteterna. Jag hade lite ont om tid när jag planerade, att själv ordna aktiviteter för ca 30 personer insåg jag skulle bli tufft, så jag bad några kompisar om hjälp. Jag måste säga att det är svårt att ordna aktiviteter för så många människor, men det var uppskattat iallafall. En riktigt lyckad kväll! Kräftor är inte mig grej, dem har jag hållit mig ifrån, men dem andra sakerna med kräftskiva var bra ;)

Nu har det redan blivit söndag, jag ska sova till 09.15, sooovmorgon! Hoppas jag lyckas sova så länge också, brukar gå sisådär... Nu borde jag sova, godnatt!

Likes

Comments

I onsdags var det dressyrträning för mig & Pärlan, hon var så duktig. Vi jobbade med att få henne mer rak, hon förböjer gärna halsen & skjuter ut bogen, men jag fick bra hjälp & även en del övningar jag kommer jobba vidare med hemma. Vi lyckades även lasta henne både när vi skulle dit & hem, vilket kändes väldigt bra.

Igår var första dagen i 8:an, jag tror detta blir en bra termin. Även om jag inte saknat läxor och prov, gillar jag det "vanliga". Jag gillar mina rutiner, väldigt mycket. När skoldagen var slut gick jag från skolan till stallet, stallet fixades & båda hästarna motionerades.

Idag var jag i skolan, efter skolan var jag hos en kompis. Hästarna har vila idag & mamma fixade stallet, stallfridag för mig med andra ord.

Efter två dagar i skolan är det nu två dagars ledighet, trevlig helg till er få läsare här på bloggen!

Bild från onsdags, alltså denna häst... Så positiv, så motiverad & så ambitiös! 

Likes

Comments

Hovslagaren kom igår & satte på Pärlan en ny sko. Både Pärlan & Casper reds igår. Idag har jag ridit Casper.

Vi är nu på väg till dressyrträningen, jag, mamma & Pärlan, första gången vi åker själv med Pärlan utan hennes ägare. Vi lyckades lasta henne, vid andra försöket gick det jättebra.

Vi är sååå taggade inför träningen!

En gammal bild på ett par ponnyöron jag tycker väldigt mycket om!

Likes

Comments

Jag har fixat i stallet nu på eftermiddagen, målat en dörr & mockat ur boxarna. Allt åkte ut & boxarna fylldes därefter med helt ny halm. Tvättade & målade väggar, helt ny botten, så fräscht. Skönt att ha fixat allt det inför skolstarten/hösten.

Casper skrittades ut, Pärlan har fortfarande bara 3 skor så hon fick vila även idag. Hovslagare kommer imorgon tjohooo!!!

Nu på kvällen åkte vi iväg för att tälta. Vi grillade, Sofia badade & därefter kom våra kompisar en stund. Så mysigt, en helt perfekt kväll för grillning/tältning!

Likes

Comments

Här på bloggen har det varit tyst några dagar, jag har helt enkelt inte hunnit skriva. Fredag till lördag var jag på ridläger, det var verkligen så roligt!

I fredags var det en hoppträning & en dressyrträning. I hoppningen red jag min kompis ponny, jag hade aldrig ridit honom innan, men vi blev snabbt kompisar & hoppning första ridpasset tillsammans var inga problem. I dressyren red jag min mammas häst Gul, vi klickar så mycket bättre nu.

I lördags fick vi hoppa en bana & rida ett dressyrprogram, som minitävling. Jag & ponnyn hoppade en bana på 70 cm, det gick jättebra. Innan lägret visste jag bara vad han hette & på två dagar blev vi riktigt bra kompisar!

Med Gul red jag La:1, det gick också bra. Vi gjorde riktigt bra skänkelvikningar & förvändgalopp. Precis vid domaren var det dock väldigt läskigt att gå förbi, så där valde Gul skynda sig förbi trots att jag sa åt honom att det inte var någon fara. Råkade vara just där alla galoppfattningar skulle göras, vi gjorde dem som vi skulle, i ett tempo vi inte skulle. Jag är jättenöjd med vår ritt, jag har verkligen börjat tycka om Gul & hade gärna fortsatt jobba med honom. Mamma har varit rädd hela helgen att hon inte skulle få tillbaka sin häst, men det fick hon. Hade jag inte haft en Casper & en Pärla, då hade jag behållit honom...

Igår fixade vi i stallet från morgon till kväll, vi hade en pizzapaus vid lunch, annars jobba vi hela tiden. Vi skurade, högtryckstvättade & målade väggarna. Tog ner en dörr, skrapade gammal färg från den & målade om den. Riktigt storstädning, allt ska fräschas upp inför hösten. Casper skrittades ut, Pärlan skulle egentligen också ridas, men hon hade tappat en sko, suuuck. Nu på morgonen har jag varit hemma & städat, vi lunch ska jag gå ut med några hundar här i byn. I eftermiddag åker jag till stallet, storstädningen fortsätter & Casper ska skrittas. Ikväll åker familjen & tältar!

Likes

Comments

Nu har vi lastat Cooper, han ska med Sofia på ridlägret!

På ridlägret kommer det vara både hoppning & dressyr. Min plan var att jag skulle rida Gul i både hoppningen & dressyren, men så kunde jag låna min kompis ponny till hoppningen & då valde jag det. Gul tar sig över, men han ser inte riktigt meningen med det. Han är en stjärna i dressyren så det kör vi på!

Nu på förmiddagen är det hoppning, då hoppar jag min kompis ponny som står väldigt nära anläggningen. I eftermiddag är det dressyr & då åker vi & hämtar Gul. Detta ska bli så roligt!

Likes

Comments

Vid lunch åkte familjen & hämtade upp våra kusiner. Innan dess hade jag fixat stallet. Vi åkte till ett ställe där man kunde klättra olika banor uppe i träd. 7 olika banor med olika höjder & svårighetsgrad, krävdes både styrka & balans... & mod. Styrka & balans var inga problem, det sista var värre... Tur jag hade med mina kusiner, då spelar det ingen roll om jag vågar eller inte, med ska jag. Vi tog oss genom alla banorna, även den svåraste som jag först sagt att jag inte skulle göra. Pulshöjande, främsta anledningen var egentligen inte den fysiska ansträngningen utan för jag var så löjligt rädd. Jag förstår egentligen inte varför jag ger mig upp i sådana banor när vet att jag bli så rädd. Meeen när jag klarat dem är känslan rätt så bra & då är det värt de djuuupa andetagen jag koncentratet fick ägna mig åt 11 meter upp i luften när jag ska ta mig fram. Måste erkänna att det var roligt, jag tyckte verkligen det. Stor variation på utmaningarna & svåraste banan avslutas med ett frittfall på 11 meter.

Efter trädklättringen åkte vi hem till våra kusiner & grillade. Härligt avslut på denna dag!

Nu har klockan hunnit bli mycket, redan ny dag. Jag måste verkligen sova nu, om några timmar ska jag upp & då åker jag på ridläger!

Likes

Comments

Igår var bästa dagen på sommarlovet. Igår åkte jag & Pärlan på vår första träning tillsammans & det gick helt otroligt bra.

Började med att jobba med skritten, blir lätt att vi vinglar fram alldeles för fort. Igår jobbade vi med att vi ska gå där jag bestämmer att vi ska gå. Samma gäller tempot, hon ska gå lugnt & avslappnat när jag ber om det. För att få henne att gå precis där jag ville, gick vi några meter in från fyrkantsspåret. Då kunde hon inte följa väggen utan fick börja lyssna mer på mig. För att få henne lugnare & mer avslappnad gjorde vi framdelsvänningar. Lösgörande i teorin & svårt i praktiken. Efter några framdelsvänningar blev det bättre & jag började känna att det gav resultat.

När vi började trava var hon så fin, "sprang" inte på samma sätt som hon brukar göra. Grunden vi satte i skritten gav verkligen resultat i traven också. Jag kunde börja samla henne & hon började gå riktigt fint, vilken känsla!

Vi provade lite galopp, även det började vi få lite koll på. Innan har det gått fort, jag har fått stå i fältsits, låta henne gå på en volt, bara följa med tills hon lugnat sig. Igår kunde jag sätta mig ner & började samla henne även i galoppen.

Helt fantastiskt vilka framsteg vi gjorde på de 45 minuterna igår. Detta var bara första träningen, nu kommer det bara bli bättre. Susanne passade oss så bra, lugn, enkel & tydlig i sina instruktioner, hittade våra starka respektive svaga sidor direkt & visste precis hur hon skulle hjälpa oss vidare med dem. Tack för att du engagerar dig i oss, detta kan inte bli annat än bra!


Inser att det är en fruktansvärt suddig bild, men det är en fantastiskt fin häst på den så den får vara med på bloggen ändå!

Pärlan, du har en plats i mitt hjärta, hoppas jag kan få en i ditt också <3

Likes

Comments

Idag har jag ridit Gul, Pärlan & Casper.

Jag började med att rida Gul, var verkligen taggad. Han var verkligen riktigt fin. Tidigare har vi inte riktigt klickat. Sist jag red honom var i höstas, då kom han ofta bakom hand, men det gjorde han inte alls lika mycket idag. Idag funkade det riktigt bra. Så roligt att rida honom!

Vi övande bla på skänkelvikningar, när vi gjort några började de bli riktigt bra. Gul är så mjuk kroppen, skänkelvikningar är helt klart hans grej!

Efter Gul var det Pärlans tur. Vi skrittade fram ute, efter det gick vi på banan. Först var hon väldigt pigg & även lite spänd när vi började trava, jag hade svårt att få henne avslappnad. Svårt att jobba med traven då det gick så fort & var så spänt, så vi gick ner till skritt. När hon blivit mer avslappnad i skritten jobbade jag vidare i trav, då gick det mycket bättre. Märker att jag lätt fastnar i en övning tills jag känner att vi gör det bra, Pärlan tänker inte likadant. Klarar hon inte övningen går det inte jobba med den tills den sitter, då måste jag vara snabb på att tänka ut ett annat sätt där vi får ut samma resultat som övningen vi först jobbade med.

Sist & absolut minst Casper. Vi skrittade ut en lång tur i skogen. Det var en spännande tur, vi såg rådjur på två ställen. Casper kollade på dem noga & tyckte dem var väldigt söta.

Vi åt lunch hemma & därefter åkte familjen till en strand i Skanör. Vädret var inte toppen, så sola & bada var uteslutet, men vi hade faktiskt ganska roligt ändå. När vi kände oss klara på stranden åkte vi till en jättemysig restaurang. Jag & Sofia delade en pizza & till efterrätt beställde jag & mamma en citronpaj att dela på. Maten var jättegod & restaurangen var verkligen så mysig!


Likes

Comments

Efter 32 dagar är Casper tillbaka, äntligen! Igår skrittade vi ut, som jag längtat. Och Casper också tror jag. Att vila nästan fem veckor var inget för honom, så rastlös han varit. En rastlös Casper leder till att ponnybus syselsätter sig själv. Typ kryper under tråden & smiter från hagen... Idag red vi också ut i skogen. Han är så pigg, brukar verkligen inte vara så framåt. Kanske var bra att han fick sakna träningen?

Pärlan red jag ut både igår & idag, glad precis som Casper! Tänk att jag, Minna får rida just dessa två underbara hästarna! När jag ridit både hästarna kom veterinären & vaccinerade & avmaskade dem.

Imorgon ska både Casper & Pärlan ridas. Jag ska även rida min mammas häst. På fredag ska jag på ridläger & jag kan inte åka med varken Pärlan eller Casper. Casper är inte alls igång efter sin vila. Pärlan är storhäst, bara 6 år (unghäst). Att ta med henne på ett ridläger där det kommer vara både dressyr & hoppning i grupp, när det kommer befinna sig yngre barn & mindre ponnyer där (när vår styrförmågan är lite halvdan...) Nej, det funkar helt enkelt inte. Så jag tar med mig mammas häst Gul till ridlägret, ska bli riktigt roligt. Jag & Gul är inte så bra kompisar, hoppas att ett ridläger kanske kan stärka vår relation. Blir ett miniprojekt denna veckan, en spännande utmaning. Rider honom imorgon, fredag & lördag.

Gammal bild på mig & mitt lilla hjärta

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Imorse badade vi i hotellets pool, därefter åt vi frukost, väldigt god hotellfrukost! Efter det åkte vi till Ullared, som jag längtat. Har varit där en gång tidigare & jag bara älskar det. Allt finns där, bäst av allt är hästavdelningen, de har fina grejer till bra priser. Bra priser, trodde knappt det fanns bra priser på hästgrejer innan jag kom till Ullared...

Har shoppat massor, tänkte att jag fick passa på när jag ändå var där. På vägen hem stannade vi hos mormor & morfar, vi fikade & fixade med deras bil. Den var svår att starta så vi fick dra igång den med vår bil...

Nu är vi äntligen hemma, vi har ätit tacos & jag har packat upp sakerna jag handlade idag... blev typ ett berg!

Likes

Comments

Vi började dagen med att spela lite spel. Därefter gick vi till stranden, kallt i vattnet så enbart Sofia badade. Efter en stund på stranden gick vi hem & åt lunch. På eftermiddagen gick vi på promenad, denna ö är så oroligt vacker!

Senare på eftermiddagen var vi på fika hos våra grannar. Efter fikan var vi tvungna att städa stugan, vi valde att lämna stugan nu under kvällen istället för tidigt imorgon. När vi städat stugan gick vi & åt i hamnen. Jag åt en vegetarisk paj med sallad, trodde inte den skulle vara så god som den faktisk var, blev verkligen positivt överraskad!

Vid 21 tog vi färjan till Strömstad, nu har vi åkt bil en stund. Vi åker en bit nu, sover på hotell inatt & fortsätter åka imorgon. På vägen hem stannar vi på Ullared, äntligen! Ska bli så kul!

Likes

Comments

Vid 7 imorse tog vi färjan till Strömstad. Vi åkte bil från Strömstad till ett mysigt café där vi åt frukostbuffé. Riktigt gott! Efter frukosten åkte vi till våra kompisar. De har en jättefin sommarstuga precis vid havet. Först var vi där en stund, sen åkte vi ut med deras båt. Jisses vad fort det gick, men roligt var det!

Vi åkte till Fjällbacka & åt lunch där. God lunch & fint väder gjorde hela utflykten ännu lite bättre! Efter lunchen strosade vi lite i hamnen innan vi tog snabbabåten hem till dem igen. Vi både fikade & spelade spel i deras stuga. Nu är vi på väg hem till vår stuga.

Likes

Comments

Började morgonen med lite träning nere på stranden. Några morgnar i veckan finns det träningspass med tränare & dit får alla komma & träna. Vi var där & provade, idag var det fokus på styrka, men även lite jogging, kan säga att det var jobbigt & tråkigt. Kul att det ordnas, klart jag var tvungen att prova men nej, jag tror inte jag går dit fler gånger.

Därefter åkte vi till Sydön. Hade typ inga planer utan tog dagen som den kom. Vi började med att hyra cyklar.

Efter lite cykling hittade vi en loppis som vi såklart var tvungen att kolla in. Jag köpte ett par turkosa byxor för två guldpengar. Kändes som en bra köp, roligt med lite somriga turkosa byxor. Jag har tidigare tänkt köpa färgglada byxor, men så är jag osäker på om jag kommer att använda färgglada byxor & då har jag valt att inte köpa, för både plånboken & miljöns skull. Handla ett par på loppisen kändes bra.

Vi cyklade till en restaurang som vi blivit tipsade om. Åt en sallad med kyckling & avokadokräm, den var verkligen riktigt god.

På eftermiddagen cyklade vi vidare, hittade ett mysigt ställe där Sofia ville bada. Med tanke på temperaturen i vattnet badade hon inte så länge, under tiden roade jag mig med att kolla snäckor.

Vi cyklade vidare till ett café med takterrass. Sån fin utsikt, vi tog en fikapaus där!

Där fanns även en minigolfbana så vi körde en runda. Gillar att spela minigolf, mysig sommaraktivitet.

När vi spelat klart cyklade till cykeluthyrningen & lämnade cyklarna & vi åkte båt hem. Vi har precis ätit klart, nu ska vi kolla på någon film.

Likes

Comments

Sov till kl 9.30 imorse, rekord för denna sommaren. Så skönt, behöver åka iväg för att låta bli att ställa klockan. På förmiddagen åkte vi båt & på eftermiddagen var vi på promenad. Nu har vi precis kommit hem från restaurang vi åt kvällsmat på! En lugn dag, välbehövligt.


Båttur

Strandpromenad

Likes

Comments

Jag hade en ambitiös plan för idag. Skulle fixa stallet & rida Pärlan, packa & fixa med ett jobb. Klockan 10 skulle vi sitta i bilen mot Strömstad. Insåg att jag skulle behöva gå upp tidigare än solen om jag skulle hinna. Timmarna sömn blir liksom väldigt få när man går & lägger sig sent & går upp tidigt. Så igår bestämde jag mig för att låta Pärlan vila idag. Jag reviderade min ambitiösa plan till en lite mer realistisk. Mamma erbjöd sig att fixa till Pärlan & Casper när hon skulle dit & rida på morgonen & det erbjudandet tackade jag ja till. Jag har alltså inte varit i stallet idag.

Tog en lite lugnare morgon. Vi skulle köra kl 10 men kom inte iväg förens kl 11. Det skulle ta typ 4 timmar & 30 minuter från oss till Strömstad. Vi körde hemifrån vid 11 & har precis passerat Skånes gränser, vi är inte så snabba. Har stannat & handlat mat, även varit på stället morfar bor på just nu. Han har varit väldigt sjuk, trots att han mår mycket bättre nu får han åka dit ibland. Vi har även varit hemma hos mormor... två gånger. Först en gång, då råkade mamma glömma sin telefon & kom inte på det förens vi kommit till Laholm & då var det bara & vända, suck. Nu är vi på väg iallafall...

Mot Strömstad!!! & från Strömstad åker vi färja till ön Nordkoster där vi ska bo en vecka i en liten stuga. Det ska bli mysigt!

Lunch i bilen

Likes

Comments

Var i stallet lite innan sju. Fixade hela stallet & därefter krattade jag gammalt hö från gårdsplanen & rensade lite ogräs. Vid 10 kom mamma tillbaka från sin träning & då kunde jag börja fixa med Pärlan. Jag longerade henne en stund, först var hon helt vild. Fick leda henne några varv & då lugnade hon sig. Skrittade fram ute & red därefter lite på banan. Det börjar verkligen ta sig, idag gick det riktigt bra.

Så glad för denna pärla. Speciellt nu när Casper vilar, då behöver jag något projekt att sysselsättas med. Ska iväg kommande veckan, så lika bra att låta Casper vila tills jag kommer hem & sedan sätta igång honom. Då har han verkligen fått en ordentlig sommarvila! Få gå & äta gräs i stor hage & leka vildhäst är nog något de små djuren kan behöva ibland. Pärlan går där med honom, tror dem är gaaanska så nöjda i den stora hagen!

Er tycker jag om, väldigt mycket
<3

Likes

Comments

Jobbade en stund imorse, därefter red jag Cooper. Solen var framme så en uteritt passade perfekt! Så mysigt!

När jag var klar hos Cooper cyklade jag hem & åt lunch. Efter lunch fixade jag hos Casper & Pärlan. Pärlan får vila idag. Casper vilar fortfarande & ska göra det ungefär en vecka till. Nu är vi i Ängelholm hos mormor & morfar. Ska äta pizza & sen åka till teatern vi ska se ikväll! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jobbade hos Cooper från 08.30 till 13.30. Därefter vidare till Pärlan & Casper. Red Pärlan i skogen med mamma & hennes häst. Hon var lugn & fin idag. Lugn när jag longerade, lugn när jag hoppade upp & lugn hela turen i skogen. Ni ska bara veta hur glad jag är över det. Nu på kvällen har vi spelat Risk ute på altanen, jag & pappa var i lag & vann! Imorgon är jag hos Cooper 08.30 & jobbar till lunch. Pärlan får nog ledigt & jag+familjen åker till Ängelholm!

Likes

Comments

Vi åkte & hoppade Pärlan som planerat igår. När vi skulle lasta gick hon rakt in vilket var jättebra. Hon har inte varit så mycket utanför gårdsplanen, det är dock inget man märker när man åker iväg. Klart hon tittar lite, men annars så lätt att ha med sig, lugn & enkel.

Pärlan hoppade lite med sin ägare, tycker verkligen det är så bra att hennes ägare kan hoppa henne. Hon tränar sin galopp så naturligt när dem hoppar. Innan & efter hinder galopperar hon & utan att riktigt tänka på det stärker hon sig. Därefter red jag lite dressyr. Vilken piggelin, så galet pigg! Galopperade lite, första varven gick i 180, efter det gick det bättre. När vi skulle hem gick hon rakt in i transporten, blir så glad av att allt funkar så bra. När jag börja rida Pärlan kändes det som lite för bra för att vara sant, vågade inte hoppas på för mycket, men kolla! Bara framsteg, blir glad bara jag tänker på det!

Idag har jag jobbat. Sov till 8 imorse, så skönt. Tidiga morgnar, intensiva dagar & sena kvällar blir jag trött av, så försöker att se till att sova lite längre vissa dagar. Går sådär... Om inte annat ska vi iväg nästa vecka & kommer inte ha några fyrbenta kompisar som får mig att ställa klockan då iallafall. Jobbade på Coopers gård idag. Fick prova att rida två av deras storhästar. Första hästen passade inte riktigt mig, blev lite spänt. Andra hästen gick det jättebra med. På eftermiddagen klippte jag med åkgräsklippare brevid utebanan. När jag jobbat klart red jag Cooper! Därefter cyklade jag till en trädgård i byn & klippte gräset där. Nu på kvällen har jag varit hos Pärlan & Casper. Mockat & fixat, påmint Casper om att han är en fin ponny & ridit ut Pärlan. Första gången jag är ute med Pärlan i skogen utan att hon hade med sig en hästkompis. Skrittade på typ långa tyglar hela rundan. Mysig kvällstur, känns verkligen som sommarlov att kunna rida i skogen kl 22 på kvällen. Har precis ätit, när jag bloggat klart ska jag duscha & sedan sova! Imorgon är jag hos Cooper 08.30 & jobbar igen.

Likes

Comments

Idag var vi på marknad, tycker verkligen om att gå på marknad. Känns som Spanien... Köpte ingenting, men så mysigt att bara gå där. Efter det fikade vi på Glassbåten!

Sofia provade en av karusellerna, den fick recensionen tråååkig.

Nu sitter jag & mamma på tåget mot Lund. Sofia & pappa stannar hos farmor någon dag till. Ikväll ska vi (jag + mamma + Pärlans ägare) åka & hoppa Pärlan. Hennes ägare ska hoppa henne & vi ska hänga med & hjälpa till (typ lasta mm). Pärlan har inte åkt så mycket transport & har tidigare tyckt det var lite läskigt. Vi lastade i torsdags & då gick det jättebra. Hon tvekade lite, men sen gick hon in. Tror det kommer gå bra idag också! Hon tycker det är så roligt att få vara med, så även om det är lite läskigt att tex gå in i transporten så gör hon det.

Likes

Comments

Det har regnat konstant idag. Funderade på att åka & kolla bio, men ingen av filmerna som gick ville vi se. Åkte & shoppade istället. Handlade inte så mycket, men roligt att åka iväg, blev lite rastlös av att gå hemma. Köpte spelet Risk & har spelat det nu under kvällen. Ett roligt spel, men var alldeles för trött för orka spela klart. I slutet var det bara mamma & pappa som spelade. Nu ska vi se klart en kriminalare!

Likes

Comments

Jag har inte hunnit blogga i helgen, tyvärr. Var funktionär på Flyinges fälltävlan både lördag och söndag. Igår var jag hindervakt på terrängen för första gången. Spännade! Mycket att hålla koll på, kändes tryggt att vara där med min kompis så första gången, och så är det såklart roligare att vara där med någon.

På eftermiddagen var jag i stallet.. Casper vilar fortfarande & ska göra det ca 2 veckor till är planen. Pärlan longerades först, gör det innan jag hoppar upp. Hon har tidigare varit lite väl pigg på att få komma iväg, det är helt enkelt säkrare om hon först springer av lite av sin energi. Först red hennes ägare henne & därefter red jag. Hon var pigg, planen var att vi bara skulle skritta & trava, men vi lyckades inte hålla oss till planen. Första varven gick det fort, men höll i yttertygeln, var lugn & hängde med. Den lugnare galoppen vi fick till emot slutet var bra. En rolig häst, hon vill, vill så mycket. När hon inte förstår eller orkar blir hon frustrerad. Får bli tydligare i kommunikationen & bygga ännu mer muskler!

På kvällen åkte vi till farmor i Åhus. Kom fram sent, kvällsfikade & därefter kollade vi lite tv. Idag har jag inte gjort något viktigt, bara latat mig. Får se om vi hittar på något i eftermiddag...

Likes

Comments

Igår åkte vi iväg & red Pärlan. Hon var duktig när vi lastade & jättefin när jag red. Skönt att rida i ridhus. Galopperade lite, fort gick det. En storhäst med stor galopp, som dessutom måste gå med "fart" då hon inte är tillräckligt musklad för att gå i arbetstempo. Men så kul det är! Så positiv & framåt, rolig att jobba med.

På kvällen åkte vi & åt Pizza. Mysigt! Sofia & hunden badade.

Idag har jag ridit Pärlan & Cooper. Pärlan en tur i skogen, hon har gått några dagar nu & ska nog få vila imorgon, så passade bra med endast en liten tur i skogen. Galopperade på en raksträcka, det gick väldigt bra.

Cooper red jag ut i skogen med en kompis. Mysigt trots att det regnade.

Ikväll åker vi till Helsingborg & ska äta & kolla teater! 

Likes

Comments

Har mest jobbat idag. Matade katter imorse, efter det var jag & kollade vad som ska göras med hästarna jag ska passa, från ikväll & några dagar framåt. 08.30 började jag jobba hos Cooper. Jobbade några timmar på förmiddagen, sen åkte vi & åt lunch i Skrylle. Jag åt vegetariskt, det var gott! Jobbade några timmar på eftermiddagen, samtidigt som Sofia red Cooper. När vi var klara gick vi till poolen på gården & badade en stund där. Ikväll åker vi (jag+familjen+hunden från stallet) & äter pizza vid sandtaget. Efter det beger jag mig till stallet. Jag & Pärlans ägare ska åka med henne till Coopers gård. Ska rida henne där & galoppera lite.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat & ridit. Red Pärlan imorse & Cooper på eftermiddagen. När jag skulle hem från Cooper följde en av hundarna med mig hem & planen är att han ska bo här till fredag. Imorgon får han följa med & vara där när jag jobbar & träffa sina 🐶-kompisar. Under kvällen har vi tränat agility, måste säga att han är himla duktig! Så roligt att kunna låna hem honom ibland, det tycker alla i familjen utom vår katt Skrutten. Han är lite skeptisk mot vår gäst men det går helt okej. 


Likes

Comments

Börjar jobba hos Cooper 08.30 idag, innan dess ska jag morgonfodra hästarna, mocka boxarna & rida Pärlan. Mata katterna jag passar & fixa grejerna som ska göras där. Även fixa med ett annat hus jag passar. Min förmiddag: Pärlan & jobb jobb & sen nästa jobb

Likes

Comments

Idag har jag varit hos Cooper. Jobbar där nu några dagar. Började vid 08.30 & kom hem ca 16. Mockat & tvättat boxar, fixat lite med hagarna, bla målat staket. Fick prova köra åkgräsklippare, har inte gjort det innan så det var spännande! Trodde inte det skulle vara så roligt som det faktiskt var!

Har precis kommit hem från stallet. Red Pärlan, först en sväng i skogen & sedan en stund på banan. Provade att galoppera, fort gick det, tror jag måste vänja mig vid den stora galoppen.

Jätteglad att jag ridit i skogen så mycket som jag gjort med henne. I skogen är det roligt & det ger positiva upplevelser. Positiva upplevelser bygger förtroende & förtroenden är viktigt, för alla ekipage. Särskilt med yngre hästar som inte har så mycket erfarenhet av människor på ryggen. På banan gick det också bra. Nu är det läge att börja kräva lite mer av oss som ekipage. Klart att det inte går som en dans direkt när jag som ridit så lite unghäst & Pärlan som är så lite riden ska börja utföra saker med kvalité. Helt övertygad om att dansen kommer! Stunderna på banan blir lite längre för varje ridpass & nu börjar jag känna att vi snart kan ta hjälp av någon tränare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår kom min kompis, vi lagade pizza & kollade film. Nu på morgonen åkte hon tidigt då hon skulle jobba. Jag har ätit frukost & matat katterna jag passar. Nu ska jag till stallet & fixa. Casper har fortfarande sommarlov & Pärlan har en vilodag. När stallet är klart cyklar jag hem & äter lunch. I eftermiddag ska jag följa med Sofia till Cooper & klippa gräset i en trädgård i byn.

Likes

Comments

Imorse red jag Pärlan, skrittade fram i skogen & sedan red vi en stund på banan. Det gick jättebra. Inte som tidigare, jättebra för att jag får sitta på ryggen på en sådan fin häst, utan riktigt bra då jag idag började känna att jag börjar kunna påverka. Reglera tempo, samla & länga. Börjar hitta knapparna & kände idag att jag kunde använda dem vid rätt tillfälle.

Har även varit hos den lilla vita springaren med Sofia. Sofia red & jag coachade. Cooper & Sofia... så söta! & snart nästan lika duktiga som söta!

Likes

Comments

Idag red vi ut en sväng i skogen & därefter några varv på banan. Imponerad, Pärlan är inte riden så mycket & ändå väldigt trygg. När vi möter läskigheter håller hon ett öga på dem, samtidigt som hon går förbi, så himla duktig!

Efter det travade vi några varv inne på banan. Lugn & fin med en väldigt lycklig ryttare!

Nytt schabrak köpt i onsdags på FHS. Köpte två rosa, ett lite ljusare ⬇️ & ett lite mörkare.

Likes

Comments

Igår åkte min kusin hem, har varit så kul att ha henne här. Jag var hemma på eftermiddagen & på kvällen åkte jag & en kompis till en annan kompis. Till kvällsmat blev det... tacos!!!

Efter det satte vi upp tältet. Tredje natten jag sov i tält. Vi snackade till sent & vaknade nyss.

När jag kommer hem ska jag rida Pärlan!


Likes

Comments

Falsterbo idag, som jag längtat. Förutom att det regnade konstant var det en riktigt bra dag. När vi kom fram strosade vi runt på området. Efter det åt vi lunch. Vid 14 började det jag såg fram emot, ponny küren. Övertalade min hoppintresserade kusin att se den med mig. Så fint. Imponerad av ekipagen som lyckas dansa fram till musiken.

Efter küren kollade vi hunting. Ritten började med banhoppning, sedan en runda runt området med terränghinder & avslutades med några hinder inne på banan. Spännande!

Därefter shopping, handlade sakerna vi på förmiddagen spanat in. Jag handlade 2 schabrak till Pärlan, ett par handskar & en påse hästgodis. Allt det för 380 kr!

Det ⬆️ åt vi till kvällsmat & till efterrätt var det jordgubbar & glass. Ett bra avslut på en bra dag!

Likes

Comments

Kusinen har kommit. Har blivit en tradition att tälta varje sommar, något vi brukar ge varandra som extra present när vi fyller år. Detta är sjätte året vi gör det. Vid 19 åkte vi & käkade, nu har vi spelat spel & ätit lite "tisdagsmys". Imorgon åker vi till Falsterbo, äntliiigen!

Likes

Comments

Igår red jag ut Pärlan i skogen igen. Gick jättebra, så roligt att få rida henne. Casper har fortfarande sommarlov & ska ha det någon vecka till.

Idag red vi ut igen, en lång spännande tur. Mycket att titta på, men det fixade vi galant! Har alltid med mig någon när jag rider henne, igår var mamma (& Gul) med & idag vad det Pärlans ägare (& hennes häst). Pärlan är inte så gammal & jag har inte ridit så mycket unghästar tidigare, så känns jättebra att Pärlans ägare kan hjälpa oss ibland. Får hitta mitt egna sätt & samtidigt få lite tips på vägen.

Om en liten stund kommer min kusin. Planen är att hon stannar till torsdag. Inatt ska vi tälta & imorgon åker vi till Falsterbo Horse Show. Ska bli så roligt!


Pärlan 💗

Likes

Comments

Blev klar med nääästan allt imorse, iallafall dem viktiga sakerna. Jag & min kompis åkte till Lund som planerat. Handlade ett par svarta byxor, STOR rea så fick passa på. Även ett lack till naglarna, det behövde jag verkligen, har tänkt på det hur länge som helst. Vi både fikade & åt lunch i Lund. Beställde kebabpizza, fick en jättestor så vi sparande en bit som vi la i en "ta med låda" & gav till en gammal dam utanför Pressbyrån. Hon såg ut att bli glad! Nu sitter vi på bussen påväg hem!

Likes

Comments

Nu på morgonen ska fixa lite här hemma, tänkte städa mitt rum & "veckostädningen". Alla i familjen har varsin del av huset som ska städas 1 gång i veckan. Mamma har gett mig som sommarjobb att rensa ogräs. Ska cykla till hästarna jag passar & lite annat.

Vid 9 tar jag bussen till en kompis. Vi ska ev till Lund, typ shoppa & fika. Ikväll ska jag rida Pärlan igen, så glad! Blir en runda ut i skogen.

Ny vecka med nya planer. Veckan som gick var väldigt lugn, skönt, men passar inte mig jättebra. Denna veckan är mer i min smak.
En rolig vecka med mycket planer!

Likes

Comments

Kollat dressyrtävling idag. Mamma & en tjej från stallet tävlade. Mi madre och hennes häst debuterade nytt program, medelsvårC2. Ingen scenskräck idag, ser så mycket lättare det blir när dem lämnar hjärnspökena hemma. Så galet duktiga! Både mamma & tjejen från stallet fick varsin blågul, red olika klasser! Så roligt att båda var nöjda, och de blågula var som extra +.

När vi kommit tillbaka fick jag rida unghästen jag skrev om igår. Tycker så mycket om henne. Först red vi ut en lång tur i skogen & sen tog vi några varv på banan. Vilken häst, så trygg & så fin!Jag & Pärlan 💗

Mi madre & Capouchino


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Imorse var jag hos Cooper, mockade & red en sväng. Skrittade fram i skogen & därefter joggade vi lite på banan. Efter det skrittade vi av i skogen!

Vid lunch var jag ute & gick med 🐶. Världens mysigaste sommarjobb!

Nu på kvällen var jag hos Casper. Han har fortfarande sommarlov, lite tråkigt. När det går så bra som det gjort denna säsongen är det klart jag hade kunnat tänka mig att skippa vilan & fortsätta träna träna träna! Vet att vilan är välbehövlig, får intala mig att träningsformen "vila sig iform" funkar för Casper!

Var med när en tjej i stallet hoppade sin unghäst. Så duktiga! En häst ni kanske kommer få höra mer om... Tycker nämligen väldigt mycket om henne❣️


Jag & prins Cooper våren 2015 ❤

Likes

Comments

Avslutar denna somriga dag med marängtråta som jag bakat nu under kvällen. Solen har varit framme hela dagen, nu är det äntligen riktig sommar! 🌸

Likes

Comments

Idag hade det varit en massör & masserat Cooper. På eftermiddagen var vi ute i skogen, en lång mysig tur!

Casper har sommarlov, så ingen ridning. När jag hörde att Cooper fått massage passade det perfekt att ge Casper lite också. Fast han fick inte av någon massör utan av mig. I Laholm vann vi massageliniment så det testade vi idag! Vet inte riktigt vad han tyckte om det, men det kändes bra för mig att få ge honom lite lyx!

Likes

Comments

Oj vad trött jag var igår. Vid lunch cyklade jag & Sofia till Cooper. Älskade lilla Cooper. Det är ponnyn jag hade innan Casper. En individ som betyder väldigt mycket för mig. En sagoponny. Mysigt att bara pyssla i stallet när man har tiden, så igår knoppade vi honom. Så fina de var! & duktiga.

Casper var precis som jag lite trött igår. Vi tog det lite lugnare, en tur i skogen. Välförtjänt, som vi kämpat i helgen! Nu är det sommarlov som står på hans schema. Typ gå & beta gräs i stor hage med någon kompis. Jag tror det ska bli lite bättre väder nu, så snart är det sommarlov på riktigt!

Sofia & Cooper

Likes

Comments

Idag var känslan 🔛🔝, det var tyvärr inte resultaten. Hoppningen var så kul. Casper var så otroligt glad på framridningen, gick med spetsade öronen hela tiden, studsade fram av glädje. Inne på banan gick det också jättebra, till sista hindret på grundomgången, då ramlade bommen som inte skulle ramlat, suck. Så är det, motgångar skapar möjligheter till framgångar! Jag har inte hoppat så mycket. Jag är inte erfaren hoppryttare. Jag startade min första hopptävling i maj, det är inte så länge sedan om man tänker efter. Trots bommen som trillade, är jag stolt. Stolt över att kunna hoppa hinderna på den banan just idag. Stolt över allt jag lärt mig på denna korta tiden. Väldigt stolt över att få hoppa en så oroligt fin ponny som Casper. Jag hittar nya knappar varje gång vi hopptränar, när jag gör rätt i just rätt ögonblick, då hoppar han, oavsett vad som står framför. Som en riktig tiger.

Ungefär 45 minuter efter jag gått ut från hoppbanan fick jag startsignal på dressyrbanan. Tufft, vi har tidigare haft lite svårt att hålla "hoppridningen" på hoppbanan och tvärtom. Typ galoppombyten har vi ju testat (många gånger) på dressyrbanan, inget som imponerar på domarna har det visat sig. En riktigt stor ⭐️ till Casper som efter vi bytt från hoppsadeln till dressyrsadel blev dressyrponny. Så bra känsla direkt på framridningen. Inne på banan gick det också jättebra tycker jag. Jag var dock inte helt överens med domaren tyvärr. En del saker gjorde vi inte så bra, det kostade en del. En del saker gjorde vi riktigt bra, de sakerna hade varit roligt att få lite bättre betalt för. Det är en bedömningssport, som jag ibland önskar hade tydligare regler som bom uppe/bom nere. Det är nämligen lättare att förstå.

Oavsett poäng, placeringar och rosetter tycker jag att jag hade finaste ponnyn av alla där. En med utstrålning som en sol, en som hoppar som en tiger & en som dessutom kan dansa som på rosa moln. Det ska han ha applåder för, hade jag kunnat busvissla hade jag gjort det med!

Likes

Comments

Vilken dag! Dagens början var inte toppen, lite stressig. Framridningen var kort & vi flög runt som en raket... Sen kom vi in på banan & gjorde en superritt! Det kändes så bra att trots lite stökig början kunna coola ner och rida genom hela programmet mjukt & harmoniskt. 73 % gav oss en tredjeplacering.

Efter det var det utställning. Först en klass, det gick jättebra! Så spännande, det var första gången jag visade häst på utställning. Vi gick vidare till final, som gick ute då det slutat regna & solen tittade fram. Det gick också toppen, vi kom på 5:e plats bland valackerna!

Har dessutom gått banan inför hoppningen imorgon. Jag startar tidigt, så skönt att kunna fokusera på att få till en bra framridning istället för att lära mig banan. Jag blir typ galen när jag måste pausa framridningen för bangång. Fantastisk rolig dag som avslutades med ryttarmiddag.

Nu är Casper nattad & jag ska hem & sova!Utställningsfinalen

Ryttarmiddag

​    

Likes

Comments

Casper är joggad, tävlingen är invigd och nu har vi varit & nattat honom. Tror han kommer sova som en prins i sin fina box!

Så mysigt! Imorgon startar vi vår första dressyrstart (LC2) & därefter är det utställningsklassen. Ska bli så roligt, nu sover vi gott & taggar ordentligt!

Likes

Comments

Nu rullar vi mot Laholm.

Ä N T L I G E N

När vi kommer fram ska vi jogga lite, inget anstränagde utan lite lugnt efter resan. Ikväll är det invigning, detta ska bli så himla roligt!

Likes

Comments

Nu sitter jag på bussen hem från Lund, har handlat det sista inför Laholm. Det var en del saker vi verkligen behövde, och en del saker från rea-korgen vi inte behövde egentligen, som fick följa med hem ändå. Köpte ett riktigt bra täcke till Casper, kostade lite mer än vad plånboken egentligen tillät, men det var en av sakerna vi verkligen behövde inför helgen och något han kommer att använda även efter Laholm.

När jag hoppat av bussen går jag direkt till hundarna så ska vi gå en promenad. Efter det fortsätter jag bort till hästarna jag passar! Ikväll åker jag till stallet. Sista ridpasset innan vi åker, då går vi dressyr!

Likes

Comments