Igår var jag hos frisören och gjorde lite förändringar i håret.
Jag glömde tyvärr ta förebilder på håret, så jag försöker infoga några andra bilder där "mitt gamla" hår visas istället.

Före:
(Väldigt långt och slitet, fruktansvärt gult/guldigt & flera centimeter utväxt)

Efter:
(Flera centimeter kortare och en kall ombre) Är supernöjd!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​1. Jag älskar att alltid ha något att göra. Ett fullbokat schema är inga problem så länge det är saker jag mår bra av. Nu när Hannes är på semester har jag tackat ja till alla möjliga extra jobbpass för att det inte ska bli för många lediga dagar (umgås nämligen med honom nästan varje ledig dag i vanliga fall).

2. Jag älskar ordning och reda. Jag städar och plockar hela tiden för att alltid ha så lite saker som möjligt runt mig och om det skulle vara för stökigt och för mycket saker runt omkring mig kan jag nästan få lite panik. Jag går ofta runt och städar när jag är någon stans både för att hålla mig sysselsatt och för att inte bli mer stressad, för det blir jag lätt av oreda. 

3. Jag vill lägga så mycket tid som möjligt i mitt liv på att resa. Nya platser är såå roligt och intressant att besöka, och det finns så mycket man kan göra på andra platser i världen som inte går att göra här.
Jag har precis införskaffat mig en världskarta faktiskt, ni vet en sån man markerar med nålar i vart man varit? Jag ser fram emot att sätta i varje nål och mitt mål är att ha minst 1 nål i varje världsdel. Ni ska få se den i ett inlägg om mitt rum tänkte jag, men det kommer först när mitt rum är färdigt. (håller på att ändra om lite)

4. Visste ni att jag är vegeterian? Jag äter alltså inte något som kommer ifrån döda djur. Ville bara få med förra meningen också för att ni inte ska blanda ihop det med vegan, som inte heller äter något från levande djur, dvs. mjölk, ägg, honung osv.
Jag har funderat på att göra ett inlägg om det också, men det kanske är lite onödigt då ni säkert vet det mesta om den vegetariska kosten och tankesättet? Vi får se.

5. När jag gått ut gymnasiet vill jag resa så länge pengarna räcker till. När jag rest klartvill jag flytta in i en lägenhet i en större stad (i Sverige) och börja plugga. När jag börjat jobba ​på riktigt sen och min inkomst blivit stabil vill jag flytta lite längre ut på landet i en stor villa och skaffa familj. Är ganska vanlig när det gäller mina drömmar helt enkelt. 

6. Mitt colamissbruk är enormt. Jag dricker såå mycket cola så det är inte sant. Nu under sommaren dricker jag nästan minst en liter om dagen. Men jag gillar inte all cola, Cola zero eller Pepsi Max ska det vara. Vanlig är äcklig, så den är jag hellre utan.

7. Jag har blivit helt kär i marmor. Vill att allt i inredningsväg ska vara marmorklätt nu för tiden. Just nu spenderar jag min lediga tid med att klä in alla mina gammla glossy box-lådor i marmor, ni ska få se när jag är klar.

8. Jag tycker att skolan är kul. Man har alltid något att göra, man lär sig saker, man får använda sina kunskaper och sin kreativitet, man träffar människor, allt helt enkelt! Jag har ganska enkelt för skolan så det kanske inte är så konstigt att jag tycker det är kul att få visa att jag är duktig.. De flesta tycker nog att saker de är bra på blir roligare..

9. Jag är intresserad av personer. Jag tycker det är riktigt intressant att få höra folks storys och varför personen är som den är eller tycker som den tycker. Jag sitter ofta och tänker på sånt och att få höra tankar och åsikter är det bästa jag vet. Att få berätta vad jag själv tycker och tänker kommer dock inte långt där efter. Jag ÄLSKAR att lyssna på debatter eller nära personer argumenterar. 

10. Nu ska jag jobba, tjingeling!!

Likes

Comments

Igår fick jag hem det slutliga antagningsbeskedet, och nu har jag precis skickat in och tackat ja till min plats. Den 15 Augusti börjar jag alltså på Väggaskolans ekonomiprogram . Jaupp, har inte så mycket mer att säga om det just nu, är mest spänd inför klasserna faktiskt..
MEN! Nu när jag blev påmind av skolan kom jag på att jag har ju fortfarande inte publicerat bilderna från avslutningsveckan?!? Så nu en månad senare ska ni äntligen få se några av dem.
Jag hade a great time (hur får man det att låta bra på svenska??) de sista veckorna i nian. All spänning inför sommaren och ny skola, alla avskedsaktiviteter, allt var super!! Men dessa dagarna var nog de mest känslofyllda och minnesvärda


Avslutningsmiddag 8/6


Skolavslutning 10/6

Likes

Comments

I Lördags var jag och några vänner nere i Malmö och sprang color obstacle rush. Kort förklarat så är det ett lopp på 5km som även innehåller 15 stycken hinder samtidigt som det kastas massa färg. (Läs mer HÄR). Tyvärr så regnade det och det var nog en ganska stor anledning till att det inte blev riktigt lika roligt som jag trodde det skulle bli när vi anmälde oss, men det var ju inte precis tråkigt ändå. Efter att man sprungit i mål fick man en medalj, och sedan var det en "färgfestival" på området. Vi dansade och kastade färg ganska länge faktiskt, men sen var det dags att åka hem. Jag hade faktiskt velat springa loppet nästa år igen, men kanske i en annan stad? och BARA om jag blivit garanterad bra väder!!

Likes

Comments

Idag är det söndagen den 26 juni, vilket innebär att vi idag lämnar midsommarhelgen. Fredagen (midsommarafton) levde upp till förväntan och firades med fest och många superhärliga människor. Tack ska ni ha!

Favorittjejerna!!

Igår var lugnare. Jag vaknade tidigt trots fredagens festligheter och startade därför dagen med ett par avsnitt OITNB. Har ni sett serien förresten? Vad tycker ni om den? Jag tycker den är riktigt bra och en utav de bästa serier jag sett, helt min smak!
Medan jag låg i soffan med datorn låg Emilia och sov på mitt rum, och när hon äntligen vaknade gick vi hem till henne och badade. Där stannade vi hela eftermiddagen, och när jag kom hem vid 16-tiden hände inte så mycket mer.

Och förresten hörreni, visste ni att jag har fått jobb? WIHO!! Den 17 juni började jag jobba på en camping i Järnavik, dvs 2,5 mil ifrån där jag bor. Det är en bit att köra varje morgon, men än så länge har allting gått jättebra och resan dit/hem är inte så farlig när man har musik och ingen som hör när man sjunger 😜
Jag jobbar 4-5 dagar i veckan hela sommaren så nu blir det inte så mycket mer sommarlov för mig, men eftersom att jag blir uttråkad så lätt så tycker jag bara det är skönt att alltid ha någonting att göra.

Imorgon jobbar jag morgon/förmiddag så nu ska jag snart gå och nana. Kram på er.

Likes

Comments

Jag sitter här och rensar mina bilder på telefonen och kommer fram till bilderna från den 5 juni, och Jag kan bara inte låta bli att dela med mig av dessa. Den 5 juni var jag i Göteborg och fick uppleva livets dag, nämligen Håkan Hellströms rekordkonsert på Ullevi. Jag finner inga ord över hur magisk den kvällen var, men det sägs ju att bilder säger mer än tusen ord, så ni kanske kan förstå ändå.

Trots en heldags köande i 27 graders värme var det värt varenda sekund. Stämningen i kön var underbar och blev bara mäktigare och mäktigare ju närmre konserten det blev, och trycket inne på Ullevi, ja det kan jag inte ens sätta ord på.

Här är vi precis framme i Göteborg och har slagit oss ner i folkmassan utanför Ullevi. Klockan var strax innan 12 när vi kom och insläppet skulle börja 6 timmar senare.

Jag åkte dit med Isabel, men efter någon timme letade vi upp Emma, Hilde och Amanda och spenderade resten av kötiden med dem. Under tiden vi satt och svettades passade vi på att snacka lite med alla runt omkring oss, Alltid lika roligt att höra personer från helt olika platser tala med varandra, och tjejerna från Kiruna får nog priset för härligaste dialekten.

Nu till det sjukaste. Medan Hilde, Emma och Amanda var någon km bort från Ullevi för att köpa mat satt jag och Isabel kvar och väntade. Vi satt där i någon timme när plötsligt alla reser sig och börjar röra sig åt helt konstiga håll och vakter springer runt överallt. Ingen fattade någonting men tillslut skrek de i högtalarna att det enda som skulle hända var att kön skulle flyttas. När vi flyttat på kön var alla fortfarande förvirrade så vi tog tag i en vakt och bad honom berätta vad som hände. Då berättade han att vi som flyttats var bland de 5.000 första och därför skulle få ett speciellt band (bilden) som gjorde att vi skulle få tillgång till sektionen allra längst fram. Till en början blev vi överlyckliga men sen förstod vi att 5.000 är ganska många ändå, så vi tänkte inte så mycket mer på det sen, förrän de släppte in oss. Vi sprang in över "planen" och insåg att vi skulle stå bara några meter från scenen. Men bättre blev det. När alla satt inne på området och väntade på Taube såg jag och Isabel att det var tomt ytterligare några meter fram, så vi sa hejdå till dem andra och smet fram. Den nya platsen var så nära man kunde komma. Vi stod alltså precis intill kravallstaketet. Bland 70.144 personer stod vi allra längst fram. Känslan var magisk.

Men nu mina vänner ska ni få ta del av kvällen i bild istället, så varsågoda, njut av mina bilder på världens finaste människa

Tack Håkan, tack för den bästa kvällen någonsin.

Likes

Comments

Som de flesta av er som läser min blogg redan vet så går jag sista terminen i 9an, och ska alltså börja på gymnasiet efter sommaren. Jag gjorde mitt val i januari och nu är det bara en vecka kvar tills beskedet kommer om den preliminära intagningen.

Jag trivs bra på Stenbacka (min nuvarande skola). Jag har bra lärare, bra klass, mycket vänner och har inte svårt för ämnena heller, men jag kan ändå inte låta bli att längta efter att börja på Vägga (gymnasiet jag ska gå på). Det ska bli såå skönt att få lära känna nya människor, läsa nya kurser, och slippa all osäkerhet och skitsnack på Stenbacka, för vad jag har hört så är det inte alls lika mycket ytlighet på Vägga.

Som ni antagligen vet så är den nuvarande betygsskalan A-F och i grundskolan räknas dessa betyg om till poäng där A = 20p, B = 17.5p, C = 15p, D = 12,5p, E = 10p och F = 0p. På högstadiet läser man 17 ämnen totalt, vilket motsvarar 340p om man lyckas få A i alla ämnen.

Jag gick ut höstterminen i 7an med 245 poäng. Då brydde mig inte speciellt mycket om varken skolan eller betygen, men jag var där och jag klarade mig bra på det. Jag ansträngde mig absolut inte mer än nödvändigt.
Under de två senaste åren har jag däremot förändrats en hel del och har på senaste tiden blivit riktigt intresserad av att lära mig saker. En stor anledning till att jag blev mer "pigg" på skolan är definitivt mina senaste mentorer (har bytt några gånger). De är enligt mig både två riktigt bra lärare och jag har sett fram emot deras lektioner och utvecklingssamtal varje gång.
Sen har jag väl helt enkelt växt upp också. Jag var lite stökig när jag var yngre men ju längre tiden har gått har jag fått enklare och enklare för att lära mig saker och idag kan jag stolt säga att jag är nöjd över min skolgång hitintills. 

Nu till själva valet
Jag har höjt mig rejält och har tillräckligt med meritpoäng för att gå alla linjer, men det gör inte valet enklare. När ansökan skulle skickas in hade jag bestämt mig sedan länge att det var ekonomi jag skulle välja, men veckan innan det skulle skickas in började jag tveka. Mina favoritämnen är NO-ämnena och jag började därför fundera på om naturlinjen kanske skulle passa mig bättre. Men matten skrämde mig och jag valde ekonomi ändå. 
Till en början kändes det bra. Mina närmsta vänner ska gå med mig, jag vet att alla mina äldre kompisar trivs och jag har alltid tänkt att ekonomi skulle passa mig bra. 
Men nu när tiden för omval snart är slut får jag samma beslutsångest igen. Jag vet att jag skulle passa bra på natur och om jag bara ansträngt mig lite skulle inte matten heller vara några problem. 

Innerst inne hade jag nog egentligen velat gå natur, men jag tror inte jag kommer våga byta faktiskt. Ekonomi känns "safe", och är det något jag inte tycker om så är det ​att inte veta.​ Jag vill ha koll och vara säker, och det vet nog de flesta som känner mig. 

Vi får se hur det blir, jag kanske får ett ryck och söker natur istället, vem vet? (okej, jag vet och det kommer nog inte hända) Menmen, ni får ha det så bra! Kram

Likes

Comments