View tracker

12-14 st lasagneplattor

1 burk keso naturell

1-2 dl mellangrädde

2 tsk italiensk salladskrydda

5 dl riven ost

GRÖNSAKSSÅS

1 hackad lök

2-3 pressade vitlöksklyftor

1 grovriven morot

1 tärnad squash

1 burk skivade champinjoner

1 burk krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

1-2 tsk timjan

1-2 tsk oregano

Örtsalt och peppar


Fräs lök, vitlök, morot och squash ca 10 min. Blanda i svamp, tomatkross och buljongtärning. Krydda och låt puttra ihop ca 15 min. Rör ut keso med grädde och kryddor. Varva pastaplattorna, såsen, kesoblandningen och ca hälften av osten i en gratängform. Till slut strö över resten av osten innan du sätter in formen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35 min.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

50 gram jäst

4 dl ljummet vatten

1 msk socker

1tsk salt

2 msk olja

1 dl havregryn

8-10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör runt tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Baka ut 16 frallor och fördela dessa på 2 plåtar. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Grädda i 250 grader 6-8 minuter.

För örtfrallor tillsätt ett paket frysta provensalska örter i degen.

Likes

Comments

View tracker

400 gram kycklingfilé 

1/2 msk stött peppar (grön, rosé, vit och svart)

SÅS

3 dl grädde

2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 msk japansk soja

1 msk fransk senap

1 mak potatismjöl

1 msk stött peppar (grön, rosé, vit och svart)

Gnid in kycklingen med peppar. Stek filéerna några minuter per sida. Lägg sedan över i en ugnsform. In i ugnen 250 grader i ca 15-20 min, tills kycklingen når en innertemperatur på 72 grader.

SÅS
Vispa ihop grädde, vatten, smulad buljongtärning, soja och senap i en kastrull. Koka upp och red med mjölet utrett i lite vatten. Smaka av med peppar.

Servera med ris och sallad.

Likes

Comments

4-5 dl vitt vin

2 dl créme fraiche

6 dl grädde

2 morötter

1/2 purjolök

2 klyftor vitlök

2 fiskbuljongtärningar

4 tsk fiskkrydda

Ett paket fryst dill

6 msk hummerfond

200 gram torsk

200 gram lax

Räkor

Låt vin, créme fraiche och grädde koka ihop. Tillsätt morötter och purjolök. Smaka av med vitlök, fiskbuljong, fiskkrydda, dill och hummerfond. När det har kokat en stund tillsätt då fisken. Koka tills fisken är klar. Till sist har du i räkorna.

Servera med örtfrallor. Se öppna förskolans frallor där du tillsätter ett paket frysta provensalska örter i degen.

Likes

Comments

En hel grillad kyckling

Salt och peppar

2 paket bacon

4 dl vispgrädde

1 dl chilisås

TILLBEHÖR

Ananas

Skivad banan

Cashewnötter och jordnötter

Skär kycklingen i bitar och stek. Salta och peppra. Lägg sedan över i ugnsform. Klipp bacon och stek knaprigt. Lägg över kycklingen. Vispa grädden ganska fast och rör sedan ner chilisåsen. Bred detta över kyckling och bacon. In i ugnen 200 grader ca 20 min. Kolla med termometer så kycklingen når en innertemperatur på 72 grader. Servera med ris, sallad och tillbehören.

Likes

Comments

600 g kyckling

100 g cashewnötter

1 st morot

1 st gul lök

1 st röd paprika

1 st purjolök

1/2 huvud blomkål

1/2 huvud broccoli

2,5 dl oystersås

1 tsk mushroomsoy

1 nypa socker

2,5 dl vatten

1 vitlöksklyfta

Stek kycklingen. Tillsätt grönsakerna. Blanda ihop oystersås, vatten, soya, socker och vitlök. Häll över kycklingen och grönsakerna. Låt stå i 5 min på svag värme. Lägg till sist i cashewnötterna. Servera med ris eller nudlar. Det går även bra att byta ut kycklingen mot tex lövbiff.

Likes

Comments

10 st färska kantareller

1 dl grädde

1/2 st schalottenlök

En skiva bröd

Salt och peppar

Valfri mängd hackad persilja

Fräs kantarellerna. Salta och peppra. Tillsätt lök o persilja. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning. Lägg upp svampblandningen på brödet.


Likes

Comments

500g färska räkor

1 st granatäpple

1/2 st urkärnad och hackad gurka

2 st strimlade salladslökar

1 st urkärnad och finhackad röd chili

Finrivet skal från 1 lime

Pressad juice från 1/2 lime

1 msk olja

1 msk honung

1 tsk flingsalt

1/2 tak blandpeppar (rosé, grön, vit och svart)

4-5 st droppar tabasco

Skala räkorna och blanda dessa med övriga ingredienser. Låt dra i kylskåpet i ca 30 min.

Likes

Comments


5 krossade skorpor

1 riven gul lök

1 ägg

2 tsk salt

2 krm vitpeppar

2 krm svartpeppar

1 kg blandfärs

Sås:

Smör

Vetemjöl

1 köttbuljongtärning

3 dl grädde

Soja

Salt och peppar, vit och svart

Låt skorporna svälla i 1 dl ljummet vatten ca 15 min.

Blanda ihop alla ingredienser. Rulla smeten till bollar och bryn tills köttbullarna har fått fin färg. Ställ in dem i ugnen på 150 grader tills dom är genomstekta. Funkar även utmärkt att forma till pannbiffar om så önskas.

Under tiden köttbullarna är i ugnen gör du såsen i stekpannan som köttbullarna stektes i. Börja med att smälta en rejäl klick smör. I med redning, 1 dl vetemjöl blandat med vatten. Vispa ut o låt koka upp. Ha sedan i vatten tills såsen är lagom tjock. I med köttbuljongtärning samt salt o peppar, vit + svart. Smaka av. Tillsätt grädden o till sist sojan.

Likes

Comments


8 stora skivor lövbiff

200 g nötfärs

1 dl vispgrädde

2 ägg

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk dragon

Sås:

3 dl grädde

2 dl créme fraiche

1 köttbuljongtärning

1 msk soja

Salt och peppar

1/2 tsk dragon

Blanda ihop fyllningen till rulladerna. Fyll lövbiffarna och rulla ihop. Lägg i en ugnsform. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och värm upp. Häll sedan över lövbiffarna. In i ugnen 225 grader i ca 30 min.

Likes

Comments