View tracker

2 mosade bananer

4 ägg

125 g Keso cottage cheese

50 g smör


Gör så här:

Mosa bananerna och rör ihop med ägg och cottage cheese till en smet. Klicka ut och grädda små plättar i smör. Servera plättarna med dina favorittillbehör.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

2 dl frysta hallon

1 msk färsk riven ingefära

1 avokado (funkar med fryst avocado också)

3 msk honung

1 l naturell yoghurt

2 dl drickfärdig apelsinjuice

Gör så här:

Tina hallonen.

Skala och riv ingefäran. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon ur skalet.

Lägg avokadoköttet i en mixer tillsammans med hallon, ingefära, honung, yoghurt ochapelsinjuice.

Mixa till en smoothie och servera i glas.

Likes

Comments

View tracker

200 g gravadlax

300 g pasta

2 dl crème fraiche

1 msk senap

½ msk honung

1 tsk pressad citron

½ dl dill

1 krm nymald vitpeppar


Gör så här:

Koka pastan. Skär laxen i tärningar. Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp. Rör ner laxen. Servera till pastan

Likes

Comments

Botten:

50 g smör

10 digestivekex

Fyllning:

200 g mjölkchoklad

600 g färskost naturell

250 g Kesella kvarg

2 ägg

2 msk likör,t ex Baileys

1 dl strösocker

½ tsk vaniljpulver


Gör så här:

Sätt ugnenpå 200°. Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck utsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten avugnen ca 10 min. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg färskost,kvarg, ägg, likör, socker, vaniljpulver och ¾ av den smälta chokladen i enbunke och rör ihop till en jämn smet. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Hällsmeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Stäng av ugnen och låtkakan stå kvar ca 30 min i ugnen. Ringla över resten av den smälta chokladennär kakan tagits ut från ugnen. Låt kallna helt.

Likes

Comments

4 bitart orskrygg á 150 g

1 palsternacka

2 morötter

150 g färskost naturell

1½ msk pesto

1 tsk salt

pressad saft av 1 citron

75 g sockerärter

70 g rucola

2 msk svarta sesamfrön

1 krm vitpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skala rotfrukterna, lägg en morot åt sidan. Grovriv resten och rör ihop med färskosten och peston. Klicka röran mitt på 4 ark bakplåtspapper. Lägg på fisken. Salta och häll över hälften av citronsaften. Vik ihop och vrid ändarna till paket. Baka fisken i mitten av ugnen ca 20 min. Gör långa remsor av moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärterna. Blanda morot, sockerärtor, rucola, sesamfrön, vitpeppar och resten av citronsaften. Servera till fisken.

Likes

Comments

100 g smör

150 g turkisk peppar (original karameller)

3 msk kakao

1 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

2 ägg


Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter(för 12 bitar).   

Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda dem och kakaon med mjölet.

Blanda ner sockret i smöret. Rör sedan ner ett ägg i taget. Vänd ner mjölblandningen i smeten.  Häll den i formen. 

Grädda kakan mitt i ugnen ca 18 minuter.

Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan denfortfarande är varm.

Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Likes

Comments

150 g fetaost

50 g rucola

Melonsalsa:

300 gv attenmelon

½ gurka

1 salladslök

rivet skal av ½ citron

1 msk flytande honung

1 tsk sambal oelek

1 krm salt

svartpeppar

Gör så här:

Skala och kärna ur melon och gurka. Skär dem i små bitar och strimla salladslöken. Blanda med övriga ingredienser till salsan. Skär osten i skivor. Lägg rucola på 4 tallrikar. Lägg på osten och toppa med salsan ochnymald svartpeppar.

Likes

Comments

2 bananer

saften från 1 apelsin

2 1/2 dl mild yoghurt naturell

1 tsk florsocker

1 msk flytande honung

kanel

citronmeliss

1 apelsinklyfta

Gör så här:

Skala och dela bananerna. Kör bananerna och saften från apelsinen i en mixer. Tillsätt yoghurt, florsocker och flytande honung. Mixa i ytterligare några sekunder. Häll upp i glas. Pudra över lite kanel. Garnera med citronmeliss och en apelsinklyfta.Servera genast eftersom drinken lätt missfärgas.

Likes

Comments

300 g gammeldags idealmakaroner

3 dl mjölk

2 msk vetemjöl

2½ dl matlagningsgrädde

½ grönsaksbuljongtärning

1 krm cayennepeppar

5 dl cheddarostriven

½ dl hackadpersilja

2 msk ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt koka upp under vispning. Tillsätt grädde, buljongtärning och peppar. Låt såsen koka någon minut. Rör ner makaronerna och större delen av osten. Häll allt i en smord ugnssäker form. Strö över persilja, ströbröd och resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Likes

Comments

500 g kycklinglårfiléer

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 tsk oregano

4 skivor parmaskinka

2 dl Vispgrädde

2 msk balsamvinäger

1 msk konc kycklingfond

2 pressade vitlöksklyftor

150 gs ockerärter

200 g cocktailtomater

½ dl plockad oregano

Gör så här:

Sätt ugnenpå 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i enstekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mittenav ugnen ca 15 min. Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera tillkycklingen. Toppa med oregano.

Likes

Comments