View tracker

8-10 pers

Köttfärsen

Blanda ca 2 kg köttfärs med 2 paket hackad salami. Rör ner 4 ägg, 1 dl ströbröd, 2 dl fint riven parmesan, 1,5 dl vispgrädde (ca, häll i lite i taget så blandningen inte blir för lös), 4 pressade vitlöksklyftor, 2 dl hackad bladpersilja. Krydda med grovkornig svartpeppar och salta.

Tomatsåsen

Riv 2 gula lökar på ett rivjärn och pressa 5 vitlöksklyftor. Stek lökblandningen i rikligt med olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 3 dl vitt vin och låt det sjuda till det mesta av vinet ångat bort. Häll i 3 burkar krossade tomater, 6 msk hackad Basilika, 3 tsk honung och 3 st grönsaksbuljongtärningar. Smaka av med salt och peppar. Låt det sedan sjuda medan du rullar frikadellerna.

Frikadellerna

Tärna 3 paket Mozzarella i tärningar (ca 1,5 x 1,5 cm)

Rulla så pass stora bollar att mozzarellatärningen får plats i. Dvs kläm in en mozzarellabit i varje frikadell och rulla den rund och fin.

Låt dem sen koka i tomatsåsen, vänd dem efter 5 min och låt dem sen koka klart, medan spagettin kokas klar.

Servera med riven parmesan.



Likes

Comments

Mycket god och enkel Löjromspizza.

Bred créme fraiche på Santa Marias färdiga Pizza Tortillas. Strö över riven Västerbottenost och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10 min, tills de fått färg.

Slicea sen upp pizzorna i lagom stora munsbitar och klicka på Löjrom, créme fraiche, rödlök, dill och dra ett par varv med svartpepparkvarnen över.

Ät och njut!



Likes

Comments

4 Pers

Fräs tre hackade vitlöksklyftor och lite chiliflakes i rikligt med olivolja tills vitlöken fått lite färg. Rör ner en burk körsbärstomater i tomatsås, en burk kalamataoliver utan kärnor, 2 msk kapris och lägg i 6 sardellfiléer.

Låt alltsammans puttra i ca 30 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt och peppar.

Koka under tiden pasta. Jag tog Bucatini (likt spaghetti men tjockare)..

Blanda sen den färdiga pastan med såsen och rör ner ca 1 1/2 dl riven parmesan.

Lägg upp och strö hackad bladpersilja över.

Servera direkt!



Likes

Comments

3 pers

Rör i och smält 2 dl riven parmesan i 2 dl Créme Fraiche, i en kastrull. Häll i en halv burk avrunna kräftstjärtar och låt dem bli varma i såsen. Smaka av med salt & peppar.

Koka under tiden tagliatelle för 3 personer. Blanda sen den kokta pastan med såsen.

Lägg upp på tallrikar, toppa med ruccola, mer riven parmesan och resten av kräftstjärtarna. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över!

Yummie!


Likes

Comments

En mycket god förrätt eller liten snitt till fördrinken är dessa små rullar.

6 pers

Blanda 2 dl Créme Fraiche, en pressad vitlöksklyfta, 1 tsk senap, 1 tsk sambal oelek, 1/2 burk kräftstjärtar (ordentligt avrunna och hackade), 1 paket frysta och tinade avocadotärningar (jag föredrar den frysta avocadon då de inte som de färska bara mosas sönder när man blandar ner dem), hacka och blanda ner 1 knippe dill. Vänd ner 1/2 hackad rödlök och smaka av med salt och peppar.

Halvera minitortillas och forma till små strutar och fyll med blandningen. Fäst strutarna med tandpetare. Toppa med resten av kräftstjärtarna och lite dill. Riv lite limeskal över.

Mums!


Likes

Comments

View tracker

3 Pers

Tunnbrödskorgar

Skär de mjuka tunnbröden efter en lagom stor assiett (ca 16 cm i diameter) eller köp de färdiga runda. Lägg dem i en plastpåse och kör i micron ca 20 sek så de blir mjuka.

Lägg smörpapper över en kopp, sen tunnbrödet och sen något som håller dem på plats. Tex steksnöre eller en folieremsa.

Grädda på 180 grader i ca 8 minuter. Ta ut och låt svalna innan de tas bort från kopparna.

Jag hade färdig skagenröra (ca 2 dl) som jag blandade med två hackade avocados, lite citronsaft. Fördelade i tre korgar och garnerade med dill och citron.

3 Pers

Rimmad Torsk i ugn

Rimma torsken i 30 min, i 1 dl socker och 1 dl salt löst i 1 liter vatten. Ta sen upp den och torka av. Bryn dem i stekpanna och lägg dem sen i ugnsfast form och stek klart i ugnen i 125 grader tills de nått en innertemperatur på 55 grader.

Varma grönsaker

Finstrimla och en fänkål och hyvla en Zucchini i lite bredare strimlor med en osthyvel. Skiva två vitlöksklyftor.

Fräs coctailtomater i olja några minuter och lägg sen åt sidan. Fräs Zucchini, Fänkål och vitlök i pannan tills de är mjuka.Vänd sen ner en påse färsk spenat och lägg i tomaterna och rostade pinjenötter. Krydda med Salt och Peppar.

Limesmör

Blanda 100 gram rumsvarmt smör med zest från en lime och lite av saften. Pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra. Lägg i plastfolie och forma till en rulle. Lägg den kallt för att sedan skiva upp den och lägga över fisken vid servering. Samt strö då lite rivet limeskal över också!


Servera med pressad potatis




"Vinternattsglass"

Dottern bjöd oss på egenkomponerad efterrätt:

Vaniljglass, med lakritssås och snöflingeströssel.

En perfekt avslutning på en god middag!



Likes

Comments

5 Pers​

800g blandfärs
2 vitlöksklyftor
2 ägg
paprikapulver, oregano, några av Santa Marias red hot chiliflakes, grovmalen svartpeppar, lite salt

1 kruka hackad Basilika

3-4 paket Bacon

Blada färsen med pressad vitlök, ägg, kryddor och basilika. Man kan spara lite på saltet då baconen är salta!
Forma till ca 1 dm långa korvar och linda sen baconskivor runt dem.

Bryn rullarna runt om och stek dem sedan färdigt i ugnen på 200 grader tills de nått en innertemperatur av 70 grader.

Servera med ugnspotatis och med en kall sås på 1 dl Cremé Fraiche, 1 dl Turkisk Yoghurt, 1 1/2 tsk Italiensk Salladskrydda, 1 msk Oregano, 1 msk Basilika (örtmåtten är ca, minns inte hur mycket jag tog av varje örtkrydda, man får smaka sig fram!), och lite salt.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Ta och rulla ut färdig smördeg och skär i fyra längder. Lägg på skinka, mozzarella och delade körsbärstomater. Krydda med S&P och oregano.

Vik ihop så det blir långa "korvar".

Lägg dem samman som ett stort hjul. Pensla med äggula och strö vallmofrön över.

Grädda i 190 grader i ca 30 min.

Ät och njut!

Likes

Comments

För 4 pers blandar jag ca 750g köttfärs, ett ägg, 1/2 dl grädde, en kruka hackad färsk oregano, salt & Peppar samt smular ner ett paket fetaost. Forma till biffar och stek eller grilla dem till de är genomstekta.

Servera med ugnspotatis, sallad på tomat och färsk basilika och Tzatziki,

Gott och enkelt!



Likes

Comments

Köper de tunt skivade kycklingfiléerna (minutfiléer) och steker klara. Lägger sen på cheddarost som får smälta och lägger på knaperstekta baconskivor och tomatskivor.

Under kycklingen har jag ruccola och i locket lite ketchup.

Serverar med pommes till och kall Bearnaise på sidan!

Enkelt och gott!

Likes

Comments