View tracker

För 4 pers blandar jag ca 750g köttfärs, ett ägg, 1/2 dl grädde, en kruka hackad färsk oregano, salt & Peppar samt smular ner ett paket fetaost. Forma till biffar och stek eller grilla dem till de är genomstekta.

Servera med ugnspotatis, sallad på tomat och färsk basilika och Tzatziki,

Gott och enkelt!



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Köper de tunt skivade kycklingfiléerna (minutfiléer) och steker klara. Lägger sen på cheddarost som får smälta och lägger på knaperstekta baconskivor och tomatskivor.

Under kycklingen har jag ruccola och i locket lite ketchup.

Serverar med pommes till och kall Bearnaise på sidan!

Enkelt och gott!

Likes

Comments

View tracker

En bruschetta är alltid gott och så enkelt att fixa!

4 pers:

Kärnade ur och tärnade sex tomater. Fräste dem dem sen med tre hackade vitlöksklyftor i lite olivolja.

Denna gång hade jag Icas Ciabattabröd som jag gräddat i ugnen och sen delat och lagt på tallrik. Lägg tomatröran på varje bröd och räck sen med ruccola.

Skivade upp mozzarella, strödde över basilika (godare att ha färsk såklart men hade ingen hemma), ringlade olivolja över. Lade på serranoskinka på bredvid.

Ringlade balsamicocréme över!


Likes

Comments

Mina fläskfilégrytor blir lite olika varje gång. Här har jag inga recept och inga mått direkt, utan smakar mig fram till hur jag vill att det ska bli.

Denna gång gjorde jag så här till 6 pers:

Ansa och skiva 2 pkt á ca 550g fläskfilé i centimetertjocka skivor. Bryn dem i lite smör i stekpanna och lägg sen över dem i en djupare panna. Salta och peppra. Häll på 5 dl vispgrädde, ca 1/3 flaska Bongs (tycker den är godast) kalvfond. Ett par msk kinesisk soya, tre skivade vitlöksklyftor och låt det sen puttra ett tag.

När fläskfilén är klar, rör ner ca 2 dl grovriven parmesanost och 1 dl hackad gräslök. Smaka av och tillsätt ev salt, peppar, fond eller soya, beroende på hur du vill ha det.

Till detta gjorde jag denna gång ett potatismos med västerbottenost.

Koka potatis för 6 pers. Mosa med elvispen, häll i 1 1/2 dl grädde och 2 msk flytande smör som är uppvärmt (så det inte kyler ner moset) och vispa. Häll i en påse riven västerbottenost och rör runt. Smaka av moset med salt. Tillsätt ev mer varm grädde om det blir för tjockt.

Servera med ruccola och frästa kantareller!


Likes

Comments

I kväll lagade jag ett av Zetas goda recept. Jag tycker ofta de har mycket gott! Jag brukar ju ofta ändra i recept men i kväll följde jag receptet (nästan i alla fall ;) ). Vart helt ok. Några i familjen petade bort de vita bönorna (jag och maken, haha) men i övrigt vart det gott.

För 4-5 pers.

Fräste 500g lammfärs tills det var genomstekt. Tillsatte sen en halv finhackad gul lök och tre skivade vitlöksklyftor samt tre matskedar av Zetas Soltorkade tomatcreme och fräste det en stund. Tillsatte 4 dl vatten och en köttbuljongtärning samt ett par rosmarinkvistar och lät det puttra i 25 minuter.

Tillsatte sen en halv burk stora vita bönor, 3-4 msk av Zetas tapenade på grovhackade oliver och kapris, och smakade av med salt och peppar.

Kokade sen pasta för 4-5 pers.

Blandade såsen med den färdiga pastan. Vände ner ett paket fetaost bruten i bitar och en halv dl hackad bladpersilja.


Likes

Comments

En trevlig och god middagsrätt!

Koka pasta för 4 pers.

Blanda 2 dl creme fraiche med drygt en halv tub riven pepparrot,1/2 dl hackad dill, salta och peppra. Blanda i ca 1 1/2 dl grovriven parmesanost.

När pastan är klar. Hetta upp en stekpanna med ett par msk olivolja häll i pastan och vänd ner röran och rör runt och låt det blandas ordentligt.

Häll upp pastan i tallrikar. Toppa med ett par skivor kallrökt lax, ruccola, mer parmesan och ett par varv med svartpepparkvarnen. Ringla lite olivolja över!

Bon Apetit :)


Likes

Comments

En liten lagom Halloweenbuffé att mysa till det med en kväll! Vi var 3 personer och det blev ganska lagom mycket. Lite vart det över.

Pumpasoppa

600 g tärnat pumpakött, 3 hackade charlottenlökar, 1 vitlöksklyfta fräses i smör. Häll sen på 1/2 liter vatten och lägg i 1 1/2 hönsbuljongtärning samt 2 dl torrt vitt vin. Låt detta koka till pumpaköttet är mjukt (det tog ganska lång tid ca 30-40 min).

Mixa soppan slät med tex mixerstav. Tillsätt 2 dl vispgrädde och 1 tsk vitvinsvinäger och koka upp, smaka av med salt och peppar. Vispa i 25 g smör.

Fräs några scampi i olivolja och trä upp på en pinne och servera med soppan.

Guacamolekyrkogård

Jag mosar 2 avocado och blandar med Santa Marias Guacamolemix som jag älskar. Går naturligtvis att göra egen guacamole om man så önskar! Bre ut på ett fat.

Skriv R.I.P med lakritssås och med hjälp av en tandpetare på Nachochips och ställ som gravstenar i guacamolen.

Läskiga Burgare

500g köttfärs som jag blandade med 0,5 dl Sweet Baby Ray´s Barbercuesås, salt, peppar, chiliflingor. Formade till små burgare ca 7 cm i diameter.Platta till ordentligt så de inte krymper så mycket när de steks utan blir ungefär så stora. Stek till genomstekta.

Skär ut motiv ur hamburgerostskivor (det var lite svårt då ostskivorna var så mjuka och gick sönder, vis av erfarenhet ska jag prova att lägga dem i frysen en stund innan så kanske de är mer lättjobbade när man ska skära och flytta till burgarna). Lägg dem sen på de stekta burgarna i pannan så de smälter lite. Lägg varje burgare på ett formbröd som skurits ut till en rundel och rostats. Fint också med lite ruccola mellan bröd och burgare, vilket jag nog kommer att ha nästa gång!

Spökpizza

Ta färdig pizzadeg och stansa ut runda små minipizzor ca 1 dm i diameter. Ta den färdiga pizzasåsen och pressa i en vitlöksklyfta och peppra lite. Bred såsen på pizzorna lägg på lite riven ost och stoppa in i ugnen i 200 grader ca 10 min (tills de ser klara ut).

Skär mozzarella på den ledden att skivorna blir så stora som möjligt. Ca 0,5 cm tjocka. Skär ut ett spöke ur varje skiva och lägg på den färdiga minipizzan. Skär ut ögon av svarta oliver.

Mumier

Jag använde gula och röda spetspaprikor som jag delade på mitten så de fick lite av grenen med på "huvudet". Kärna ur.

Blanda lite färskost (jag hade ca i dl ört/vitlöksost), riven gratängost och lite riven parmesan. Så det blir så mycket att det är lagom att fylla det antal paprikahalvor du har. Nästa gång tänker jag prova att fylla med fetaostcreme i stället, det tror jag kan passa! Fyll varje paprika med krämen.

Skär färdig smördeg i tunna remsor och linda runt varje paprika, med en öppning för ögonen. Baka dem sen på en plåt i 200 grader till de fått fin färg, tog kanske 10-15 min.

Skär ögonvitor av mozzarella och lägg på en bit svart oliv som pupill, och sätt dem på de färdiggräddade paprikorna.

Spindlar

Spritsa grädde på ett fat. Lägg på en persikohalva. Sätt på ben som klipps till av lakritssnören och ögon som skivats från en hallon/laktritsstång. Enkelt och gott!




Likes

Comments


Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Strö grovriven Halloumi över och ugnsbaka laxen på ca 200 grader till den har en inntertemperatur på 56 grader och fått fin färg.

Servera med pärlcouscous, ruccola, små plommontomater, sparris stekt i smör och citronpeppar och en vitlökscreme gjord på cremefraiche, vitlök, S&P och en uns majonäs.

En god helglunch!


Likes

Comments

​I bland laddar jag frysen med Minipajer (15 cm i diameter på formarna). De är perfekta att bara ta fram och värma eller ta med om man behöver ha middag med sig. Dessa tre smaker går hem hos mina barn, som ofta behöver ha med sig mat till dansen.

Jag använder färdig pajdeg och fyller med olika saker och har alltid samma blandning av ägg och grädde i. Ca 1 ägg per 2 dl vispgrädde.

Ost-och skinkpaj

Tärnad eller strimlad skinka (köper oftast Icas rökta, färdigstrimlade).

Tärnad Billingeost

Nymalen svartpeppar

Ägg-och gräddblandningen och riven ost över.

Kyckling-och fetaostpaj

Rensar och tärnar en grillad kyckling.

Fetaosttärningar

Torkad mynta

Ägg-och gräddblandning i samt en pressad vitlöksklyfta (eller fler beroende på mängden blandning och antalet pajer den ska vara till)

Skivad tomat över och sen riven ost på.

Kräft-och västerbottenpaj

En (eller flera, beroende på antalet pajer) burk kräftstjärtar

Riven västerbottenost. Gillar att ha rikligt med ost i.

Ägg-och gräddblandning


Fyller pajerna med lagom mycket av allt och gräddar i 200 grader tills de ser klara ut och känns klara inuti. Täck ev med folie de sista minuterna.



Likes

Comments