Finhacka två vitlöksklyftor och bryn dem i olivolja, i en kastrull, utan att de får färg.

Häll på ca 5 dl vatten och en hackad gul lök.

Häll i 1/2 dl kycklingfond och tillsätt 600 g gröna ärtor. Låt det koka i 15 min.

Låt sen 80-100 g ruccola koka med ett par minuter.

Rör ner 2 dl Creme fraiche och späd ev med mer vatten.

Mixa sen allt med mixerstav till en slät soppa.

Smak av med salt och peppar.

Servera med riven parmesan.


Följ gärna på insta: minmat_

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

4 Pers

I dessa burgare blandade jag 500g Högrevsfärs med en påse "Santa Maria Sydney Style Burger Spices", en skvätt grädde, ett ägg, salt och peppar.

Forma till 4 stora biffar och stek dem genomstekta. Toppa med cheddarost på slutet så den smälter.

Denna gång hade jag Briochebröd och lade ett lager sallad, sen tomatskivor innan jag lade på burgaren. Ovanpå den en skiva parmaskinka och en basilikadressing.

Dressingen görs genom att mixa 2 dl créme fraiche, 3 msk majonäs, 1 kruka färsk basilika, i pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.

Serverade med ugnspotatis skuren som Pommes Frites.

Likes

Comments


Jag glömmer ofta bort de gamla goda rätterna man åt när man var liten. Det blir mest ny mat, inte så mycket Husman.

Men här på landet brukar jag göra stuvade makaroner. Jag kokar makaronerna och stuvningen för sig. Då bränns det inte så lätt som det gör annars.

4 pers

Koka makaroner nästan färdiga. Läs mängd/port på förpackningen.

Rör i hop ca 2 msk mjöl och en klick smör en kastrull. Häll på mjölk och koka upp under omrörning. Späd med ca 2-3 dl mjölk till önskad konsistens. Rör om ofta. Krydda med salt, peppar och riven muskot.

Häll sen samman de kokta avrunna makaronerna med stuvningen och låt det götta ihop sig ett par minuter.

Servera tex med stekt falukorv!

Likes

Comments

En rätt som inte ser så mycket ut för världen men är supergod!

4 pers

1 paket Kycklingsfärs (ca 400g) fräses i lite smör till det är nästan genomstekt. Häll på ca 2 dl vitt vin och häll sen på en burk krossad tomat av god kvalité. Samt ca 0,5 dl av Bong´s Kycklingfond. Skiva två stora vitlöksklyftor i tunna skivor och låt puttra med. Salta, och peppra med grovmalen svartpeppar. Låt alltsammans puttra medan pastavattnet kokar upp.

Tillsätt sen någon dl vispgrädde och rör i ca 2-3 dl riven Grana Padano (the more the merrier)!

Smaka av! Kycklingfärs kräver en hel del salt och peppar, ev mer fond etc!

Servera med kokt spaghetti och färsk Basilika!


Likes

Comments

Old El Pasos Mini Stand´n stuff. Fyllda med godsaker.

I den ena sorten är det tacokryddad köttförs, tomattärningar, buffelmozzarella och riven ost över.

I den andra fläskfilétärningar stekta i Barbecuesås, frästa paprikabitar, majs och riven ost över.

Grädda i ugnen till osten smält.

Serveras tex med Guacamole och Gräddfil.

Gjorde dessa som en god vardagsmiddag en kväll när jag också skulle leverera matlådor döttrarna på dansen. Dessa var perfekta, bara för dem att värma i micron. Dock kom jag med dem fortfarande varma denna gång!

Likes

Comments

4 port

Dela en broccoli i små buketter och skiva stjälken i tunna skivor.
Koka upp en burk kokosmjölk, 1 dl vatten och en halv påse Tom Kha Gai soup kryddmix.

Lägg i broccolin och låt det sjuda i ett par minuter.
Lägg sen i ett halvt paket äggnudlar och sen efter en minut också 500 g torsk, delad i bitar.

Låt sjuda några minuter till fisken är klar.

Smaka av med salt och pressa i limesaft.

Likes

Comments

Skiva en Stor Zucchini i 1/2 cm tjocka skivor och stek den snabbt i olja, salta och peppra. Lägg dem sen åt sidan.

Bryn ca 500 g köttfärs och låt sen en skivad gul lök samt två hackade vitlöksklyftor fräsa med. Krydda med 1 dl färska örter som tex Basilika, Persilja, Timjan samt salt och peppar.

Varva Zucchini, köttfärs och riven ost i en ugnsform och avsluta med Zucchini och ost.

Vispa ihop 4 dl grädde, drygt 0,5 dl tomatpuré och 2 msk japansk soja och häll det i ugnsformen.

Grädda i 25-30 min på 225 grader.


Likes

Comments

8-10 pers

Köttfärsen

Blanda ca 2 kg köttfärs med 2 paket hackad salami. Rör ner 4 ägg, 1 dl ströbröd, 2 dl fint riven parmesan, 1,5 dl vispgrädde (ca, häll i lite i taget så blandningen inte blir för lös), 4 pressade vitlöksklyftor, 2 dl hackad bladpersilja. Krydda med grovkornig svartpeppar och salta.

Tomatsåsen

Riv 2 gula lökar på ett rivjärn och pressa 5 vitlöksklyftor. Stek lökblandningen i rikligt med olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 3 dl vitt vin och låt det sjuda till det mesta av vinet ångat bort. Häll i 3 burkar krossade tomater, 6 msk hackad Basilika, 3 tsk honung och 3 st grönsaksbuljongtärningar. Smaka av med salt och peppar. Låt det sedan sjuda medan du rullar frikadellerna.

Frikadellerna

Tärna 3 paket Mozzarella i tärningar (ca 1,5 x 1,5 cm)

Rulla så pass stora bollar att mozzarellatärningen får plats i. Dvs kläm in en mozzarellabit i varje frikadell och rulla den rund och fin.

Låt dem sen koka i tomatsåsen, vänd dem efter 5 min och låt dem sen koka klart, medan spagettin kokas klar.

Servera med riven parmesan.



Likes

Comments

Mycket god och enkel Löjromspizza.

Bred créme fraiche på Santa Marias färdiga Pizza Tortillas. Strö över riven Västerbottenost och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10 min, tills de fått färg.

Slicea sen upp pizzorna i lagom stora munsbitar och klicka på Löjrom, créme fraiche, rödlök, dill och dra ett par varv med svartpepparkvarnen över.

Ät och njut!



Likes

Comments

4 Pers

Fräs tre hackade vitlöksklyftor och lite chiliflakes i rikligt med olivolja tills vitlöken fått lite färg. Rör ner en burk körsbärstomater i tomatsås, en burk kalamataoliver utan kärnor, 2 msk kapris och lägg i 6 sardellfiléer.

Låt alltsammans puttra i ca 30 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt och peppar.

Koka under tiden pasta. Jag tog Bucatini (likt spaghetti men tjockare)..

Blanda sen den färdiga pastan med såsen och rör ner ca 1 1/2 dl riven parmesan.

Lägg upp och strö hackad bladpersilja över.

Servera direkt!



Likes

Comments