4 Pers

Strimla 200g soltorkade tomater (i olja), skiva en liten rödlök i tunna skivor.

Blanda en dressing av 2 msk av oljan från tomatburken, 2 tsk rödvinsvinäger, 2 tsk Dijonsenap, salt & peppar.

Blanda tomatstrimlorna, löken, 1/2 dl rostade solroskärnor och en påse (65-75g) blandad sallad (jag tog ICA:s Finbladiga Vintermix) med dressingen. Blanda noga och låt sen stå och dra.

Koka Risonin enligt anvisningen på paketet och häll av och skölj lite grand (snabbt, så den inte blir kall men det kladdiga försvinner).

Skär Halloumin i tärningar. Bryn den i olja och pressa över 1-2 vitlöksklyftor mot slutet.

Blanda ner Risonin och Halloumin i salladen och vänd runt och blanda väl.

Servera med tex Flankstek eller som Vegetariskt alternativ tex Pumpa-och sötpotatispuckar!




Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tärna 500g rotselleri och en gul lök. Fräs det i smör, tillsammans med 1 msk Curry i några minuter. Tillsätt 1 liter vatten och 1/2 dl kantarellfond (jag använder Bong´s som alltid, godast tycker jag). Låt det koka på medelvärme tills rotsellerin är mjuk.

Stek kantarellerna i smör och knaperstek baconet under tiden. Ställ sen åt sidan.

Tillsätt 300g finhackad grönkål (ta bort stammen innan) i soppan och låt det puttra i ca 5 min.

Vänd sen ner 150g naturell fäskost.

Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i portionsskålar och toppa med bacon och svamp. Servera med vitlöksbröd.


Likes

Comments

Hacka 1 gul lök och ett par vitlöksklyftor och bryn dem glansiga i lite olja.

Häll av 1 burk kronärtskockshjärtana, dela dem i mindre bitar och låt dem sen fräsa med några minuter.

Blanda 2,5 dl vispgrädde, 1 dl Prosecco, 2 msk Dijonsenap och 2 dl riven parmesan. Häll över det över lökblandningen och låt det puttra i ca 10 min.

Smaka av med salt och peppar och rör sen i en påse färsk spenat.

Servera med nykokt pasta.

Likes

Comments

Ett supergott flarn.

Välj grönsaker du gillar. Jag tog denna gång röd och gul paprika, Zucchini och Aubergine.

Ta ett färdigt smördegsark och skär i strimlor. Lägg en strimla tvärsgående och tryck till.

Lägg på en av grönsakerna och vänd varannan smördegsstrimla och lägg sen på nästa grönsak och vänd tillbaka smördegsstri,lorna. Fortsätt tills hela smördegen är "slut". Pensla sen ovansidan med ett vispat ägg.

Ta ett smördegsark till och täck det med ost och skinka (jag valde basturökt). Lägg sen "grönsaksväven" ovanpå ost-och skinkarket.

Grädda i 200 grader ca 15-20 min till flarnet fått fin färg.

Servera med en grönsallad!



Likes

Comments

4 Pizzor

Jag använde två färdiga pizzadegar. Självklart kan man baka sådan själv om man vill.

Dela dem på mitten och skär av hörnen så det blir som fyra ovaler.

Fördela en burk av Zetas Kronärtskockscréme på de fyra pizzorna och bred ut. Grovhacka en burk kronärtskockshjärtan och lägg på. Strö över grovhackade valnötter och riven mozzarella.

Vik in långsidorna mot pizzans mitt. Grädda sen i 225 grader i ca 15-10 min tills pizzorna är klara och fått fin färg.

Ta ut dem och lägg på parmaskinka samt hyvla parmesanost över.


Likes

Comments


Skär en baguette på snedden så skivorna blir lite större. Stek dem i lite olivolja i en grillpanna till de fått fin färg.

Finhacka och blanda ett paket kallrökt lax med ca 0,5 dl majonäs, 1 dl créme fraiche och en tredjedels tub pepparrot. Smaka av med peppar och kanske en aning salt.

Skeda upp röran på baguettskivorna.

Ät och njut!




Likes

Comments

Bechamelsås:

Rör ner 1 msk mjöl i 2 msk smält smör och häll sen sakta på 3 dl mjölk. Rör hela tiden. Låt alltsammans puttra på svag värme ett par minuter och smaka sen av med salt & peppar och riven muskot (ca 1 krm).

Haricots verts:

Koka 300 g frysta haricots verts i lite lättsaltat vatten. Häll sen av och skär alla på hälften längsmed och sen på mitten.

Pestoblandning:

Blanda 1 dl pesto med 250 g Ricottaost. Pressa ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra.

Lasagnen:

Använd ett paket färska lasagneplattor. Smörj en form med olivolja och lägg ett par plattor i botten. Täck med en del av ost-och pestoplandningen, häll på bechamelsås och lägg sen på bönor. Fortsätt så ett par lager till och avsluta med ett lager lasagneplattor.

Smält 1 msk smör och lägg i ca 30 g pinjenötter. Skeda sen över det över lasagnen och täck sen lasagnen med riven parmesanost.

Grädda i 200 grader ca 25-30 min och täck med folie efter ett tag så inte pinjenötterna bränns.

Vi åt det i hop med parmaskinka, salami och breasola och drack ett rosévin till, det passade fint.




Likes

Comments

3 Pers

Blanda ca 1/2 dl creme fraiche med en påse riven gratängost (150g). Hacka färsk dill och blanda i. Riv ner lite citronzest.

Salta och peppra laxfiéerna ordentligt. Bred över oströran och grädda sen i ugnen till laxen fått en innertemperatur på 56 grader och fått fin färg (ca 20-25 min på 200 grader, lite beroende på ugn).

Gör såsen under tiden potatisen kokar och laxen är i ugnen.

Blanda 1 dl creme fraiche, 1 dl gräddfil, 1/2 dl majonäs och en halv tub riven pepparrot. Samt några varv med saltkvarnen.


Likes

Comments

​En kalasgod efterrätt!

Skiva en vattenmelon i centimetertjocka skivor. Bre på Grekisk Yoghurt i önskad mängd, lägg på tärnad frukt (jag hade jordgubbar och aprikoser).

Ringla sen över flytande honung och dekorera med färsk mynta.

Mums!

Likes

Comments

6 Stycken

Får ni kokt färskpotatis över så här på sommaren är detta en mycket god idé att prova. Så Goda!!

Riv 7 st normalstora kokta och skalade färskpotatisar grovt på ett rivjärn. Blanda med 0,5 dl vispgrädde (jag hade syrad grädde då jag hade det över denna gång). Blanda ner ett ägg, 1/2 dl finhackad salladslök, och 1/2 påse riven västerbottenost (ta inte för mycket ost, västerbottenosten ska inte "ta över" utan bara förnimmas i smaken), Salt & Peppar. Smaka av....

Grädda de små bakelserna på en Muffinsplåt eller i små formar. Ca 30 min i 200 grader, tills de är genomgräddade och har fått fin färg. Servera ihop med något gott eller på ett Buffébord till kallskuret.

Vi åt det ihop med nyfångad rökt Abborre, men passar lika bra till kött eller annan fisk!


Likes

Comments