Ett supergott flarn.

Välj grönsaker du gillar. Jag tog denna gång röd och gul paprika, Zucchini och Aubergine.

Ta ett färdigt smördegsark och skär i strimlor. Lägg en strimla tvärsgående och tryck till.

Lägg på en av grönsakerna och vänd varannan smördegsstrimla och lägg sen på nästa grönsak och vänd tillbaka smördegsstri,lorna. Fortsätt tills hela smördegen är "slut". Pensla sen ovansidan med ett vispat ägg.

Ta ett smördegsark till och täck det med ost och skinka (jag valde basturökt). Lägg sen "grönsaksväven" ovanpå ost-och skinkarket.

Grädda i 200 grader ca 15-20 min till flarnet fått fin färg.

Servera med en grönsallad!



Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

4 Pizzor

Jag använde två färdiga pizzadegar. Självklart kan man baka sådan själv om man vill.

Dela dem på mitten och skär av hörnen så det blir som fyra ovaler.

Fördela en burk av Zetas Kronärtskockscréme på de fyra pizzorna och bred ut. Grovhacka en burk kronärtskockshjärtan och lägg på. Strö över grovhackade valnötter och riven mozzarella.

Vik in långsidorna mot pizzans mitt. Grädda sen i 225 grader i ca 15-10 min tills pizzorna är klara och fått fin färg.

Ta ut dem och lägg på parmaskinka samt hyvla parmesanost över.


Likes

Comments


Skär en baguette på snedden så skivorna blir lite större. Stek dem i lite olivolja i en grillpanna till de fått fin färg.

Finhacka och blanda ett paket kallrökt lax med ca 0,5 dl majonäs, 1 dl créme fraiche och en tredjedels tub pepparrot. Smaka av med peppar och kanske en aning salt.

Skeda upp röran på baguettskivorna.

Ät och njut!




Likes

Comments

Bechamelsås:

Rör ner 1 msk mjöl i 2 msk smält smör och häll sen sakta på 3 dl mjölk. Rör hela tiden. Låt alltsammans puttra på svag värme ett par minuter och smaka sen av med salt & peppar och riven muskot (ca 1 krm).

Haricots verts:

Koka 300 g frysta haricots verts i lite lättsaltat vatten. Häll sen av och skär alla på hälften längsmed och sen på mitten.

Pestoblandning:

Blanda 1 dl pesto med 250 g Ricottaost. Pressa ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra.

Lasagnen:

Använd ett paket färska lasagneplattor. Smörj en form med olivolja och lägg ett par plattor i botten. Täck med en del av ost-och pestoplandningen, häll på bechamelsås och lägg sen på bönor. Fortsätt så ett par lager till och avsluta med ett lager lasagneplattor.

Smält 1 msk smör och lägg i ca 30 g pinjenötter. Skeda sen över det över lasagnen och täck sen lasagnen med riven parmesanost.

Grädda i 200 grader ca 25-30 min och täck med folie efter ett tag så inte pinjenötterna bränns.

Vi åt det i hop med parmaskinka, salami och breasola och drack ett rosévin till, det passade fint.




Likes

Comments

3 Pers

Blanda ca 1/2 dl creme fraiche med en påse riven gratängost (150g). Hacka färsk dill och blanda i. Riv ner lite citronzest.

Salta och peppra laxfiéerna ordentligt. Bred över oströran och grädda sen i ugnen till laxen fått en innertemperatur på 56 grader och fått fin färg (ca 20-25 min på 200 grader, lite beroende på ugn).

Gör såsen under tiden potatisen kokar och laxen är i ugnen.

Blanda 1 dl creme fraiche, 1 dl gräddfil, 1/2 dl majonäs och en halv tub riven pepparrot. Samt några varv med saltkvarnen.


Likes

Comments

​En kalasgod efterrätt!

Skiva en vattenmelon i centimetertjocka skivor. Bre på Grekisk Yoghurt i önskad mängd, lägg på tärnad frukt (jag hade jordgubbar och aprikoser).

Ringla sen över flytande honung och dekorera med färsk mynta.

Mums!

Likes

Comments

6 Stycken

Får ni kokt färskpotatis över så här på sommaren är detta en mycket god idé att prova. Så Goda!!

Riv 7 st normalstora kokta och skalade färskpotatisar grovt på ett rivjärn. Blanda med 0,5 dl vispgrädde (jag hade syrad grädde då jag hade det över denna gång). Blanda ner ett ägg, 1/2 dl finhackad salladslök, och 1/2 påse riven västerbottenost (ta inte för mycket ost, västerbottenosten ska inte "ta över" utan bara förnimmas i smaken), Salt & Peppar. Smaka av....

Grädda de små bakelserna på en Muffinsplåt eller i små formar. Ca 30 min i 200 grader, tills de är genomgräddade och har fått fin färg. Servera ihop med något gott eller på ett Buffébord till kallskuret.

Vi åt det ihop med nyfångad rökt Abborre, men passar lika bra till kött eller annan fisk!


Likes

Comments

En god, läskande och inte så stark sommardrink!

Fyll en tredjedel av glaset med skivade jordgubbar, häll i 1 dl mörkt och smakrikt rosévin och fyll på med alkoholfri bubbelrosé och lägg i några isbitar!

Likes

Comments

Små goda ostsnittar som är superlätta att göra!

Blanda två påsar riven Prästost med en påse riven Västerbottenost (tot ca 450g ost). Vispa ihop 3 ägg med 3 dl syrad grädde (alt vispgrädde) och blanda ner 1 tsk lökpulver, salt och peppar. Rör ihop detta med osten.

Häll smeten i en A4-stor form med smörpapper i botten och grädda sen i 200 grader i ca 30 minuter (tills den är genomgräddad och fått fin färg) täck ev med folie mot slutet.

Låt det sen svalna och skär sen det hela i små fyrkantiga munsbitar.

Klicka på Créme Fraiche och finhackad rödlök. Toppa med färska räkor och strössla med finklippt gräslök.

Servera med ett gott Bubbel till!



Likes

Comments

Skär lammytterfilén i ca 3x3cm stora kuber och lägg i en bunke.

Blanda ca 0,5 dl olivolja, 0,25 dl soya, 2 msk pressad citron, 1 tsk timjan, 2 msk oregano, 2 pressade vitlöksklyftor.

Häll marinaden över lammkuberna och blanda runt. Låt stå kallt ett par timmar. 

Trä upp kuberna på grillpett (som varit blötlagda om de är i trä) och grilla sen några minuter runt om på grill eller i grillpanna. Se till att köttet är rumsvarmt innan det grillas.

Jag grillar dem inte så länge då jag gillar rött kött men det är ju en smaksak. Lättast är att känna på köttets "stuns" hur genomstekt det är. Tiden kan ju variera beroende på storleken på kuberna, antalet kuber på varje spett och vilken grilltemp man har!

Likes

Comments