10 Glas

Blanda 1 dl olivolja med 2 msk Hallonbalsamvinäger, salta, peppra och blanda i lite chiliflingor (eller färsk finhackad chili).

Häll marinaden över ca 40 stora skalade räkor. Marinera medan melonkulorna görs.

Gör melonkulor av två sorters melon. Tex honungsmelon och nätmelon. Fördela kulorna i glas och strö i strimlad färsk basilika.

Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem mycket hastigt i het panna. Fördela dem sen över melonkulorna och skeda över lite marinad på toppen i varje glas.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skiva 1 1/2 ask cocktailtomater i tunna skivor.

Rulla ut en rulle färdig smördeg och skär en liten skåra/markering en cm in, runt om degen.

Bre 200g mjuk chévre på och lägg sen ut tomaterna på. Vik upp kanterna in mot flarnet (från markeringarna).

Strimla bladen från en kruka färsk Basilika. Lägg dem i ett par matskedar olivolja, lite balsamicovinäger, salt & peppar och marinera en liten stund och ta sen upp basilikan och sprid den över flarnet.

Strö lite flingsalt över flarnet.

Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter, tills den fått fin färg.

Likes

Comments

5 Pers

ca 850 g Flankstek

2 påsarDelikatesspotatis

Ett knippe sparris

2 dl grovt riven parmesanost


Blanda 0,5 dl Olivolja, 0.5 dl Soya, 0,5 dl Balsamvinäger och lägg i Flanksteken för att marinera.

Skiva potatis tunt och salta med flingsalt och sätt in i ugnen på 200 grader. Tar ca 45 min till den är klar.

Stek sparrisen i grillpanna, salta och peppra och ställ sen åt sidan.

Stek köttet i grillpanna (eller grilla på grillen) tills det uppnått en innertemp på 54 grader (ej mer!!). Skär sen upp det tvärs över köttets fibrer (viktigt annars blir det supersegt) .

Knögla ihop lite smörpapper, veckla ut och lägg på en träskärbräda. Lägg på potatis och kött. Toppa med sparris salt, peppar och riven parmesan.

Servera med en god Bearnaise.


Likes

Comments

Finhacka två vitlöksklyftor och bryn dem i olivolja, i en kastrull, utan att de får färg.

Häll på ca 5 dl vatten och en hackad gul lök.

Häll i 1/2 dl kycklingfond och tillsätt 600 g gröna ärtor. Låt det koka i 15 min.

Låt sen 80-100 g ruccola koka med ett par minuter.

Rör ner 2 dl Creme fraiche och späd ev med mer vatten.

Mixa sen allt med mixerstav till en slät soppa.

Smak av med salt och peppar.

Servera med riven parmesan.


Följ gärna på insta: minmat_

Likes

Comments

4 Pers

I dessa burgare blandade jag 500g Högrevsfärs med en påse "Santa Maria Sydney Style Burger Spices", en skvätt grädde, ett ägg, salt och peppar.

Forma till 4 stora biffar och stek dem genomstekta. Toppa med cheddarost på slutet så den smälter.

Denna gång hade jag Briochebröd och lade ett lager sallad, sen tomatskivor innan jag lade på burgaren. Ovanpå den en skiva parmaskinka och en basilikadressing.

Dressingen görs genom att mixa 2 dl créme fraiche, 3 msk majonäs, 1 kruka färsk basilika, i pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.

Serverade med ugnspotatis skuren som Pommes Frites.

Likes

Comments


Jag glömmer ofta bort de gamla goda rätterna man åt när man var liten. Det blir mest ny mat, inte så mycket Husman.

Men här på landet brukar jag göra stuvade makaroner. Jag kokar makaronerna och stuvningen för sig. Då bränns det inte så lätt som det gör annars.

4 pers

Koka makaroner nästan färdiga. Läs mängd/port på förpackningen.

Rör i hop ca 2 msk mjöl och en klick smör en kastrull. Häll på mjölk och koka upp under omrörning. Späd med ca 2-3 dl mjölk till önskad konsistens. Rör om ofta. Krydda med salt, peppar och riven muskot.

Häll sen samman de kokta avrunna makaronerna med stuvningen och låt det götta ihop sig ett par minuter.

Servera tex med stekt falukorv!

Likes

Comments

En rätt som inte ser så mycket ut för världen men är supergod!

4 pers

1 paket Kycklingsfärs (ca 400g) fräses i lite smör till det är nästan genomstekt. Häll på ca 2 dl vitt vin och häll sen på en burk krossad tomat av god kvalité. Samt ca 0,5 dl av Bong´s Kycklingfond. Skiva två stora vitlöksklyftor i tunna skivor och låt puttra med. Salta, och peppra med grovmalen svartpeppar. Låt alltsammans puttra medan pastavattnet kokar upp.

Tillsätt sen någon dl vispgrädde och rör i ca 2-3 dl riven Grana Padano (the more the merrier)!

Smaka av! Kycklingfärs kräver en hel del salt och peppar, ev mer fond etc!

Servera med kokt spaghetti och färsk Basilika!


Likes

Comments

Old El Pasos Mini Stand´n stuff. Fyllda med godsaker.

I den ena sorten är det tacokryddad köttförs, tomattärningar, buffelmozzarella och riven ost över.

I den andra fläskfilétärningar stekta i Barbecuesås, frästa paprikabitar, majs och riven ost över.

Grädda i ugnen till osten smält.

Serveras tex med Guacamole och Gräddfil.

Gjorde dessa som en god vardagsmiddag en kväll när jag också skulle leverera matlådor döttrarna på dansen. Dessa var perfekta, bara för dem att värma i micron. Dock kom jag med dem fortfarande varma denna gång!

Likes

Comments

4 port

Dela en broccoli i små buketter och skiva stjälken i tunna skivor.
Koka upp en burk kokosmjölk, 1 dl vatten och en halv påse Tom Kha Gai soup kryddmix.

Lägg i broccolin och låt det sjuda i ett par minuter.
Lägg sen i ett halvt paket äggnudlar och sen efter en minut också 500 g torsk, delad i bitar.

Låt sjuda några minuter till fisken är klar.

Smaka av med salt och pressa i limesaft.

Likes

Comments