Efter jag fick reda på mina prov svar, att allt tydde på sjukdomen Ulcerös kolit, så gick det bara ännu mer utför. Jag vart sämre och sämre för varje timme kändes det som, och jag vart tillsagd att åka in till akuten. Där visade det att jag var uttorkad och jag vart inlagd med dropp i väntande på en rektoskopi undersökning. Redan dagen efter tidigt på morgonen vart jag uppkallad till avdelningen där dom gjorde denna undersökning, och den visade det dom redan anade, att det var inflammerat.

Jag vart ner skickad till rummet jag var inlagd på i väntan på att få träffa min läkare jag skulle få. Han kom och berättade lite om sjukdomen och skickade med informations blad och gick igenom hur vi skulle påbörja medicineringen, men det känns nästan som en dröm när jag tänker tillbaka. Man var så överväldigad av allt, men även hade man ju en lättnad över att dom hittat felet som gjort mig så dålig, men samtidigt så var det väldigt svårt att ta in allt, att man hade en kronisk sjukdom, en sjukdom jag kommer få leva med så länge jag lever, och medicineras för, för att försöka hålla sjukdomen i schack. Och jag kan ärligt säga att jag knappt än förstått och tagit in det, det kommer över en ibland att det är så, man lär bara lära sig acceptera det.

Och efter den vägen är det.. Jag kommer fortsätta i nästa inlägg att skriva mer efter hur min tid varit efter jag fick min diagnos.

Jag har tänkt att detta ska vara en blogg som jag ska kunna skriva av mig mina känslor och tankar om denna sjukdom, hur det är att leva med den och även kunna finnas till för fler som kanske har denna sjukdom.

Hoppas ni har en mysig uppesittar kväll och får en mysig julafton imorgon och att magen håller sig i schack!

Likes

Comments

​Sjukdomens början satt igång i Juni förra året. De började som dålig i magen, som sen övergick i starka magsmärtor, med ca. 20 toalett besök per dag, som sen bara fortsatte. De gick över till att även komma blod och slem i avföringen. Men som sagt, den första tanken man får är ju inte att man har någon sjukdom, så jag väntade och tänkte att det skulle gå över och ge med sig. (envis som man är) men de gjorde det aldrig. Så till slut kontaktade jag läkare, då besvären var helt outhärdliga. Jag kunde knappt vara ute bland folk, bara för jag hade så ont, så de gick över till panikattacker. 

När jag då tillslut fick komma till läkare, så påstog han att jag troligen hade magsår, och kanske borde prata med en psykolog då jag hade sånna besvär med panikattacker. Men de han inte förstog var det att jag hade ju dom där attackerna bara för jag var så himla dålig, pga magen. De var ju därför jag mest fick hålla mig hemma, för skoven kom och gick hela tiden. Men iallafall så tog han massa blodprover och avföringsprov. Jag tror inte ens det tog 2 dagar innan han ringde upp mig, och berättade provsvaren.

Att allt tydde på att jag hade en mag & tarmsjukdom, Ulcerös kolit. 

Fortsättning följer.. 

Likes

Comments

Hej! Den här bloggen har jag skapat för att få ut lite av mina tankar o allt vad de innebär med att leva med denna sjukdom jag har & kanske även kunna hjälpa andra, med vad de än kan vara man funderar över. Man ska inte känna sig ensam, för de finns fler som går igenom samma sak, så de finns stöd och få. 

I mitt nästa inlägg tänkte jag berätta hur de var för mig, till jag verkligen fick min diagnos fastställd. 

Hoppas ni har en solig o fin söndag! 🌸

Likes

Comments