​Sjukdomens början satt igång i Juni förra året. De började som dålig i magen, som sen övergick i starka magsmärtor, med ca. 20 toalett besök per dag, som sen bara fortsatte. De gick över till att även komma blod och slem i avföringen. Men som sagt, den första tanken man får är ju inte att man har någon sjukdom, så jag väntade och tänkte att det skulle gå över och ge med sig. (envis som man är) men de gjorde det aldrig. Så till slut kontaktade jag läkare, då besvären var helt outhärdliga. Jag kunde knappt vara ute bland folk, bara för jag hade så ont, så de gick över till panikattacker. 

När jag då tillslut fick komma till läkare, så påstog han att jag troligen hade magsår, och kanske borde prata med en psykolog då jag hade sånna besvär med panikattacker. Men de han inte förstog var det att jag hade ju dom där attackerna bara för jag var så himla dålig, pga magen. De var ju därför jag mest fick hålla mig hemma, för skoven kom och gick hela tiden. Men iallafall så tog han massa blodprover och avföringsprov. Jag tror inte ens det tog 2 dagar innan han ringde upp mig, och berättade provsvaren.

Att allt tydde på att jag hade en mag & tarmsjukdom, Ulcerös kolit. 

Fortsättning följer.. 

Likes

Comments

Hej! Den här bloggen har jag skapat för att få ut lite av mina tankar o allt vad de innebär med att leva med denna sjukdom jag har & kanske även kunna hjälpa andra, med vad de än kan vara man funderar över. Man ska inte känna sig ensam, för de finns fler som går igenom samma sak, så de finns stöd och få. 

I mitt nästa inlägg tänkte jag berätta hur de var för mig, till jag verkligen fick min diagnos fastställd. 

Hoppas ni har en solig o fin söndag! 🌸

Likes

Comments