Til 2 personer:

  • 200g røde linser
  • 2 ds hakkede tomater
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • 1 bundt forårsløg/1 almindeligt løg
  • 2 spsk olie
  • 2-3 tsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk garam masala
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 3 tsk gurkemeje
  • 1/2 L grøntsagsbouillon
  • Friske koriander, hvis man er til den slags (NOT me!🙃) ellers bredbladet persille 👌🏼
  • En halv chili eller mere, hvis du er til stærkere mad 🤯.

Derudover Nann brød, tzatziki evt ris

Fremgangsmåde:

Hak løg og spinat, evt chili og koriander. Put olien i en gryde og svits løgene bløde sammen med krydderierne (og den friske chili og koriander). Skyld linserne grundigt i en si, som i virkelig grundigt, og kig lige som der er nogle der ser funky ud - i så fald skal de bare ud 😏 Tilsæt derefter de hakkede tomater, revet ingefær, grøntsagsbouillon, spinat og selvfølgelig linserne. Nu kommer det nemme: Lad det små simre i en lille time.

Servering:

Du kan servere Dahl enten som suppe (tilsæt evt lidt ekstra vand) med naanbrød til, eller som en ret med ris, og så selvfølgelig med en god klat tzatziki. Sammen med ris og uden chili - evt. lidt mindre garam masala - så går den lige ind hos de små også 😛

Retten kam holde sig 4 dage i køleskabet! Men spiser du ikke det hele på dagen, og ved du, at du ikke kan nå at spise det? Eller laver du bare en dobbelt portion? Så kan det sagtens komme i fryseren 🤗

Men hvorfor?

Røde linser: Højt indhold af protein og kostfibre. Proteinindhold er hele 27 g pr. 100 gram (det er ca det samme som kylling). De indeholder B-vitaminer, og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.

Spinat: Alle ved Skipper Skræk blev stærk pga spinaten! Indeholder få kcal pr 100 g. Og er en god kilde til kalium, magnesium og jern!

Ingefær: Har efterhånden et ry som et vidundermiddel, det ved jeg ikke om jeg vil kalde det, men flere undersøgelser viser at der virker antiinflammatorisk, øger forbrændingen og modvirker oppustethed - ja, også smager det jo skønt!

Chili: Foruden at give din mad en masse ekstra smag til din mad og øge din fedtforbrændingen, så viser et University of Cambridge School of Clinical Medicine og det kinesiske Akademi for medicinske videnskaber - at desto flere gange du spiser stærk mad om ugen, desto større er chancen for at leve længe 🤯😛 #selvtak Vidste du forresten at fugle er de eneste dyr, det spiser chili? De har nemlig ingen smertereceptorer i munden #funfact

Likes

Comments