Oppskriften holder til 6 store rundstykker (eller 8 små)

Ingredienser:

✨300 gram cottage cheese

✨250 gram havregryn

✨2 egg

✨En klype salt

✨1 ts bakepulver

✨Tilsett gjerne nøtter, frø eller kjerner som f.eks. valnøtter, solsikkekjerner eller linfrø i tillegg

Bland alle ingrediensene utenom nøtter/frø/kjerner og stavmiks dette til en jevn deig. Jeg foretrekker at ikke all cottage cheesen er most, så jeg unngår dette og stavmikser litt mindre. Formes som rundstykker og stekes i ovnen til de er gylne på toppen (ca. 15-20 min hvis man lager 6 store rundstykker). Rundstykkene er kjempegode med pålegg som salami, ost, kalkunskinke eller syltetøy. De holder deg også mett utrolig lenge.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Ingredienser:

💜 1 egg

💜 70 gram mager kesam

💜 15 gram valgfritt mel

💜 1 ss sukrin

💜 1/2 ts bakepulver

💜 Ett dryss kanel

💜 Vann eller melk til passe røre

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene sammen

2. Stek i panne som små lapper

3. Topp med ønsker tilbehør. Jeg bruker som regel alltid hjemmelaga blåbærsyltetøy.

4 Spis og nyt.

Likes

Comments

Ingredienser til 2 små porsjoner:

💜 2 ss meierismør

💜 2 ss hvetemel

💜 Melk til passe konsistens

Slik gjør du:

1. Smelt smøret

2. Ha oppi melet og rør godt

3. Hell oppi litt og litt melk mens grøten koker til passe konsistens.

​Ha på smør, sukker/sukrin og kanel og nyt! 

Likes

Comments

Ingredienser:

💜 900- 1000 gram hvetemel

💜 5 dl melk som varmes opp til 30 grader

💜 1 pk gjær

💜 80 gram sukker

💜 2 ts kardemomme (litt avhengig av hvilken bakst man lager)

💜 1/4 ts salt

💜 2 egg (et til deigen og et til pensling)

💜 150 gram smør i terninger

Slik gjør du:

1. Varm opp melken til 30 grader.

2. Bland alle ingrediensene minus smøret i en bolle og elt godt. Husk at det bare skal et egg i deigen!

3. Når deigen er godt eltet, ha i smøret i små terninger i bollen mens deigen eltes.

4. Hev deigen i ca. 1 time under bakehåndkle eller plastfolie.

5. Del opp deigen i de emnene du skal ha alt etter hva du baker.

6. Bak ut deigen slik du vil ha den og la den heve til ca. dobbel størrelse.

7. Pensle bollene med egget.

8. Stek gjærbaksten på 225 grader i 10-15 minutter.

Velbekomme🍴

Likes

Comments

Ingredienser til 4 vaffelplater:

💜 2 egg

💜 60 gram havremel

💜 20 gram valgfritt mel (jeg bruker hvetemel)

💜 70 gram mager kesam

💜 2 ts sukrin

💜 1/2 ts vaniljesukker

💜 1/2 ts bakepuler

💜 Et dryss kanel

💜 Vann til passe røre

Dette gjør du: Bland alle ingrediensene og stek røra i et smurt vaffeljern. Nytes med god samvittighet Jeg toppa mine vafler med sukkerfritt jordbærsyltetøy og en klatt rømme

Likes

Comments