Idag blev det en liten tur till svärföräldrarna. Eftersom min svärmor är en av de bästa så anpassar hon givetvis middagen efter min och min sambos "behov". Hon, svärfar och lilltrollet åt potatis till men vi serverades revben, blomkåls/broccoliris, gräddsås och grönsallad. Oj så gott och oj så mätta vi är.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagens middag blev en kycklinggratäng som vi åt mycket förr när jag och mitt dåvarande kompisgäng lagade middag. Kyckling creme fraiche heter det och är mycket krämigt och gott.

En grillad kyckling (eller 4 kycklingfiléer som steks före) 

4 dl creme fraiche 

2 tsk dijonsenap 

Örtkryddor. Jag tog dragon, timjan, oregano, basilika. 

2 pressade vitlöksklyftor 

Salt och peppar 

2 dl riven ost 

Dela kycklingen i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda allt övrigt, förutom osten, i en skål och blanda väl. Bred röran över kycklingen och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen på 220 grader till osten fått fin färg. Ca 20 min. 

Till gratängen gjorde vi en blandad sallad och blomkål som fick gå i ugnen tillsammans med några rejäla klickar vitlökssmör. Så gott! 

I gratöngröran ska det egentligen vara chilisås men jag hoppade över detta. Nästa gång provar jag att göra en egen sockerfri chilisås och tar med det också. 

Smaklig spis! 

Likes

Comments

Mysdag på stan med mellantrollet. Hon vill ha Subway till lunch och då är det perfekt att man kan göra alla deras mackor till en sallad. Jag tog en med kycklingfilé, dubblade köttet och tog sallad, gurka, tomat, paprika och majonnäs på.

Fin lunch på stan!


Likes

Comments

Vaknade relativt pigg idag trots att det hade fallit på min lott att gå upp med det minsta trollet i familjen. Det största trollet är hos sin pappa men mellantrollet bestämde sig för att komma hem igår och tanka lite mamma. Nu vill hon tillbaka till sig pappa igen :) Detta troll sov ända till 9.30 och det har nog inte hänt en enda gång i hennes snart 8 år långa liv.


Eftersom vi inte riktigt tagit tag att handla nödvändigheter för en lchf-kost så fick jag trolla lite med vad vi hade hemma till frukost. 

Jag hade upp lite chalottenlök och gräslök. Fräste på i smör tills det mjuknat lite och rörde sen ner 3 ägg, en skvätt vispgrädde och lite salt. Det blev kanongott men jag måste lära mig att jag blir mättare på den här maten och göra mindre. Det hade lätt räckt med 2 ägg. Förutom att få ett hälsosammare liv utan socker ska jag också försöka jobba för att vi minskar matsvinnet i vår familj och börjar äta mer vegetarisk kost. Att inte göra mer mat än vad vi faktiskt äter är en konst men den ska vi nu försöka lära oss att behärska. 



Likes

Comments

Första inlägget på denna blogg och det är allt annat än LCHF-vänligt.. Men det är nyårsdagen och den lätta baksmällan gör mig sugen på pizza, godis och cola! Det är också det jag stoppar i mig idag och har redan sen innan bestämt att det nya startar den 2e januari.


Min sambo började på LCHF i augusti och har tappat lite drygt 10 kg. Han är så jäkla duktig! Jag har inte haft ork, motivation.. Eller lust. Men nu så!

Lite roligt är det att våra övernattningsgäster valde LCHF-frallorna i morse (den ena är glutenintolerant och bröden var bakade till henne) trots att jag även hade bakat fransbröd.

Men dom är goda! Så jag förstår dom.

Receptet är från LCHF-arkivet men jag har modifierat det lite lite grann.

Till 5 frallor

3 msk solrosfrön

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 dl pofiber

2 dl vatten

2 msk fiberhusk

2 ägg

150 gram riven ost

Flingsalt och frön av valfri sort

Blanda samman alla ingridienser snabbt. Rulla 5 bullar, tryck till dom och strö lite flingsalt och frön (solrosfrön eller pumpafrön är min favorit).

Grädda ca 20 min på 200 grader.


Smaklig spis!


Likes

Comments