Det var länge sen jag skrev här. Det har hänt mycket på kort tid. Nåt som jag trodde skulle ta minst ett år till. Jag och min man ska bli föräldrar❤ Till en pojke på 3,5 år😍 Helt otroligt! I början var det svårt att få in. Tiden gick fort men ändå så långsam.

Nu några veckor senare så kan det stundtals vara svårt att förstå att jag ska bli mamma. Jag ska vara mammaledig. Jag ska få trösta min son när han är ledsen. Jag ska få se honom leka med sina kusiner och våra vänners barn. Det finns så mycket som vi kommer uppleva tillsammans.

Men först ska vi bo i Ungern i ca 6 veckor. Och det är lite nervöst. Det kommer säkert gå bra men att bo i ett helt annat land i flera veckor tillhör ju inte riktigt till vanligheterna.

Det är svårt att uttrycka hur jag känner. Det går faktist inte att beskriva med ord. Jag säger hela tiden att det känns wow, spännande, fantastiskt och underbart. Och det är det men det är mer än så. Det går som sagt inte att beskriva med ord. Vi har väntat så länge på detta ögonblick att ord blir liksom fjuttigt nästan. ❤

Likes

Comments

Jag pratade med min mamma igår. Och detta är nån dag efter att vi hade fått vårt medgivande och berättat det för familjen.

Mamma sa att hon hade blivit så glad när hon fick veta att vi nu var godkända. Och att hon snart skulle bli mormor❤️

Asså den där sista meningen. Jag lever fortfarande på den😍 Vad jag har längtat att få höra dessa ord. Det går knappt att beskriva så mycket jag har längtat. Min mamma längtar till att bli mormor för vårt/våra barn. Jag vet ju klart att hon stöttar oss i allt detta. Men hon har inte sagt hur hon längtar.

Helt magiskt.

Likes

Comments

Det tog lite tid med få rätt på medgivandeutredningen. Men till slut så blev det bra.

I onsdags så skulle nämnden besluta om de tyckte vi var godkända eller ej. Soc rekommenderade oss så egentligen var det ju rätt lugnt. Men jag kunde inte slappna av förrän jag visste svaret.

I onsdags skulle nämnden besluta. Och jag väntade hela dagen på svar. Torsdag väntade hela dagen på svar, kom inget svar. Fredag morgon sa jag att vi måste maila handläggaren för att fråga. Vid lunch fick vi svar.

Vi var godkända!!😃

Min man han tog för givet att det skulle gå bra men jag har svårt för det när det är andra som bestämmer om ens öde.

Så imorgon ska jag ringa BFA. Sen blir det att ta kontakt med en psykolog. Vi kommer få hem lite uppgifter av BFA som vi ska göra. Spännande!

Så nu kör vi igen👍

Likes

Comments

Nu när det närmar sig jul kan jag känna en sådan barnlängtankänsla. Jobbigt är det. Så mycket det finns man vill köpa. Och nu när det faktiskt känns som vi kommer närmare sakta men säkert så blir det än jobbigare att inte kunna köpa nåt. Man vet inte vilken ålder som vårt barn kommer vara. Vi vet inte när vi får vårt barn. Så många frågor. Än så länge inte många svar.

Facebook florerar just nu med sidor från olika företag som har lagt rea på många av sina saker. Däribland saker till barn. Såg t.ex en barnvagn för halva priset som jag också tyckte var fin, en sittvagn. Men det är oerhört tidigt att köpa sådana saker för vi vet inget. Men det kliar verkligen i fingrarna att köpa. För man vill så gärna.

Det är precis som om det hade lättat min längtan. Min hjärna liksom tänker om du köper detta så blir det inte så jobbigt en tid för du har denna saken så länge. Jag ger inte efter för den känslan men är det rätt eller fel. Vad är rätt och vad är fel? Vad är normalt? Helknas.

Kan inte säga hur jag bara längtar till vi får vårt godkännande och kan börja planera barnrummet. Vi vill ju göra grunden färdig så det inte sen blir bara huxflux. Det är min mans barndomsrum så det behövs fräschas till. Och där kommer min hjärna in igen. Tänker exakt samma sak. Gör du detta så lättar din längtan.

Kan ju säga att man verkligen lär känna sig själv på ett annat sätt genom denna resa. Man liksom rannsakar mycket på vad man tänker och varför. Och hur stark man är som person men också hur känslig man egentligen är.

Likes

Comments

Jag längtar till den dagen då min min man också blir firad på fars dag❤️

Det känns mer än någonsin. Han är värd att bli firad. För han är den bästa. Utan honom vid min sida hade ja det går inte ens skriva för jag vet inte hur det hade sett ut. Men jag hade inte känt mig så stark utan honom.

Snart firar vi tio år ihop❤️ Och jag älskar honom bara mer ju mer åren går❤️

Puss på dig min älskling!

Likes

Comments

Just nu känns det som att det står väldigt still. Känns som att man upprepar sig själv när man säger konstant: Just nu händer inte så mycket, vi väntar på få korrekturläsa utredningen osv. Jag förstår att folk är nyfikna men det gör mig mer påmind om att vi inte har barn, att det kan ta lång tid innan vi får vårt efterlängtade barn.

Det är inte samma person som frågar men när det kommer 10 personer efter varann och frågar samma sak och jag svarar med samma svar ja då blir inte så roligt.

Fick en fråga häromdagen om hur det måste kännas(av en person som har barn). Att det måste vara jobbigt att längta efter nåt som tar sån tid. Jag svarade så klart att det är jobbigt, att vissa dar är värre än andra. Men så har jag tänkt att det är väl självklart att det är jobbigt. När man har längtar så länge så finns det inget annat svar. Hur skulle det kännas om ditt barn helt plötsligt försvann? Det skulle vara hemskt jobbigt.

Likes

Comments

Det händer att min barnlängtan kan bli övermäktig. Men jag försöker att inte tänka det hållet för mycket. Utan försöker fokusera på att det inte är så långt kvar. Snart är utredningen helt färdig och då har vi gjort en sak färdigt.

Man får ha delmål annars blir det jobbigt. För liksom ibland om jag träffar nåt barn som jag känner så kan jag känna att jag vill bara krama det barnet och önska att det var mitt eget. Lite knas kanske men så känner jag. Det är lite jobbigt för det är inte mitt barn som jag kan ta hem och lägga i sin säng. Utan jag får lämna barnet i sina föräldrars vård. Och vi åker hem utan.

Ibland känns det faktist som att man gömmer sig för sig själv. Man vill inte gå på djupet av sin barnlängtan för då kanske man inte kommer upp igen. Man håller sig flytande helt enkelt. Precis på kanten.

Vi har några vänner som är gravida och som ska få sina barn nästa år. När deras barn kommer då är det ytterligare ett delmål för då är det inte långt kvar innan vi får vårt/våra barn. Så tänker jag. Hoppas jag.

Likes

Comments

Idag var vi och gjorde kompletteringar för läkarundersökningen. Vi hade ju fått veta att det fanns en mall för sånt här. Men det visste inte våran handläggare. Tur att vi hade pratat med BFA.

Så idag tog vi blodprov för att kolla så vi inte har hiv, tagit urinprov, syntest, vägning, mätning av längd och midja. Hopps nu att det inte är mer.

Svaren tar en vecka sen skickar han breven till oss. Hade egentligen gått snabbare om vi hade kunnat hämtat papperna än att det ska gå via posten när vi bor så nära vårdcentralen. Men jaja den kommer innan det ska skickas iväg till nämnden iallafall.

Åhh det är så spännande. 👏👏

Likes

Comments

Idag när jag körde hem från jobb så tänkte jag på hur fri jag känner mig nu med p-piller. Jag menar min kropp mår bra. Min rygg mår bra.

Jag har bara vanlig mensvärk som alla andra har. Och den kan gå till ryggen också men det kan det göra annars också när man har mensvärk. Jag tar en smärtstillande tablett och efter en stund är det värsta över.

Värmekudde är fortfarande min bästa vän vid mensvärk, det har den alltid varit. Jag sover med den vid den perioden annars vaknar jag mitt i natten och har ont.

Det är nu det känns bra. Innan p-piller kan jag inte komma ihåg när jag hade det så här bra. Det är nästan så jag skulle vilja ringa gyn och berätta min tacksamhet för denna läkare som föreslog p-piller.

Likes

Comments

Då körde vi till Kungsbacka i fredagskväll. Kan ju säga att när vi inte var allt för långt borta ifrån vårt mål så började det att störtregna plus att det var mörkt och vägarbete. Så det var inte jätteroligt den biten. Men till slut kom vi fram. Hann se nåt av Idol sen var det läggdags.

Kl 9:00 började BFA:s Temadag. Vi fick träffa all personal. Sen hörde vi på när en logoped pratade. Hon använde många svåra ord men mycket var ändå bra. Man hängde rätt bra med iallafall. Vi fick lite tips hur vi ska göra och inte göra när vi får vårt/våra barn. Och även lite länkar man kunde gå in på.

Litauens kontaktperson var även där och berättade om hur det funkar där. Lite kan vi även få användning där faktiskt.

En av BFA:s konsultläkare var också på plats. Hon pratade mycket om Taiwans medicinlista på barnen eftersom det var det landet som hon hade mest erfarenhet av. Sen var det lite andra länder hon berättade kort om men tyvärr inte om Ungern. Det var synd, trodde hon skulle ta lite kort om alla länder de har. Alla har ju olika. Men det var ändå bra saker som vi tar med oss.

Det som nog gick mest in i alla våra hjärtan var de två familjerna som kom för att berätta deras adoptionsresa. Ena familjen hade adopterat från Thailand och den andra från Ungern. Deras barn var också med så det gav berättelserna liv.

Jag och min man fick även prata med den ena kontaktpersonen till Ungern. Så det var perfekt. Vi fick veta väldigt bra saker som vi inte hade vetat innan.

Efter det stack vi och shoppade lite sen blev det middag på hotellets restaurang. Asså helt underbart god mat och efterrätt.

Idag, söndag shoppade vi faktist lite till sen körde vi hem. Nu är vi supertrötta
En helt givande helg men tyvärr så går helgen så väldans fort.

Likes

Comments