Det händer att min barnlängtan kan bli övermäktig. Men jag försöker att inte tänka det hållet för mycket. Utan försöker fokusera på att det inte är så långt kvar. Snart är utredningen helt färdig och då har vi gjort en sak färdigt.

Man får ha delmål annars blir det jobbigt. För liksom ibland om jag träffar nåt barn som jag känner så kan jag känna att jag vill bara krama det barnet och önska att det var mitt eget. Lite knas kanske men så känner jag. Det är lite jobbigt för det är inte mitt barn som jag kan ta hem och lägga i sin säng. Utan jag får lämna barnet i sina föräldrars vård. Och vi åker hem utan.

Ibland känns det faktist som att man gömmer sig för sig själv. Man vill inte gå på djupet av sin barnlängtan för då kanske man inte kommer upp igen. Man håller sig flytande helt enkelt. Precis på kanten.

Vi har några vänner som är gravida och som ska få sina barn nästa år. När deras barn kommer då är det ytterligare ett delmål för då är det inte långt kvar innan vi får vårt/våra barn. Så tänker jag. Hoppas jag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var vi och gjorde kompletteringar för läkarundersökningen. Vi hade ju fått veta att det fanns en mall för sånt här. Men det visste inte våran handläggare. Tur att vi hade pratat med BFA.

Så idag tog vi blodprov för att kolla så vi inte har hiv, tagit urinprov, syntest, vägning, mätning av längd och midja. Hopps nu att det inte är mer.

Svaren tar en vecka sen skickar han breven till oss. Hade egentligen gått snabbare om vi hade kunnat hämtat papperna än att det ska gå via posten när vi bor så nära vårdcentralen. Men jaja den kommer innan det ska skickas iväg till nämnden iallafall.

Åhh det är så spännande. 👏👏

Likes

Comments

Idag när jag körde hem från jobb så tänkte jag på hur fri jag känner mig nu med p-piller. Jag menar min kropp mår bra. Min rygg mår bra.

Jag har bara vanlig mensvärk som alla andra har. Och den kan gå till ryggen också men det kan det göra annars också när man har mensvärk. Jag tar en smärtstillande tablett och efter en stund är det värsta över.

Värmekudde är fortfarande min bästa vän vid mensvärk, det har den alltid varit. Jag sover med den vid den perioden annars vaknar jag mitt i natten och har ont.

Det är nu det känns bra. Innan p-piller kan jag inte komma ihåg när jag hade det så här bra. Det är nästan så jag skulle vilja ringa gyn och berätta min tacksamhet för denna läkare som föreslog p-piller.

Likes

Comments

Då körde vi till Kungsbacka i fredagskväll. Kan ju säga att när vi inte var allt för långt borta ifrån vårt mål så började det att störtregna plus att det var mörkt och vägarbete. Så det var inte jätteroligt den biten. Men till slut kom vi fram. Hann se nåt av Idol sen var det läggdags.

Kl 9:00 började BFA:s Temadag. Vi fick träffa all personal. Sen hörde vi på när en logoped pratade. Hon använde många svåra ord men mycket var ändå bra. Man hängde rätt bra med iallafall. Vi fick lite tips hur vi ska göra och inte göra när vi får vårt/våra barn. Och även lite länkar man kunde gå in på.

Litauens kontaktperson var även där och berättade om hur det funkar där. Lite kan vi även få användning där faktiskt.

En av BFA:s konsultläkare var också på plats. Hon pratade mycket om Taiwans medicinlista på barnen eftersom det var det landet som hon hade mest erfarenhet av. Sen var det lite andra länder hon berättade kort om men tyvärr inte om Ungern. Det var synd, trodde hon skulle ta lite kort om alla länder de har. Alla har ju olika. Men det var ändå bra saker som vi tar med oss.

Det som nog gick mest in i alla våra hjärtan var de två familjerna som kom för att berätta deras adoptionsresa. Ena familjen hade adopterat från Thailand och den andra från Ungern. Deras barn var också med så det gav berättelserna liv.

Jag och min man fick även prata med den ena kontaktpersonen till Ungern. Så det var perfekt. Vi fick veta väldigt bra saker som vi inte hade vetat innan.

Efter det stack vi och shoppade lite sen blev det middag på hotellets restaurang. Asså helt underbart god mat och efterrätt.

Idag, söndag shoppade vi faktist lite till sen körde vi hem. Nu är vi supertrötta
En helt givande helg men tyvärr så går helgen så väldans fort.

Likes

Comments

Då kör vi imorgon till Kungsbacka, direkt efter jobb. För på lördag är det Temadag på BFA hela dagen från 9-16. Det ska bli så spännande😃

Det kommer en läkare, en logoped, två familjer som ska berätta om sina adoptioner (varav den ena har adopterat från Ungern så som vi vill) och hon som har hand om just Ungern på BFA kommer också vara där. Så det ska bli spännande att få ett ansikte på henne. Sen att träffa andra som också vill adoptera är jätteroligt.

Sen eftersom vi har bröllopsdag om ca en månad så firar vi lite då också genom att gå ut och äta middag på restaurang och är i Kungsbacka enda till söndag.

Så hotellvistelse en hel helg det är inte illa det😎

Likes

Comments

Nu när man är inne i adoptionskarusellen så har vi blivit intresserade av Spårlöst igen. Tidigare har man glömt det lite men de senaste ggr har vi sett programmet. För en vecka sen så handlade det om en kvinna som sökte efter sin biologiska mamma och efter sin tvilling. Stod i papperna att hon hade en tvilling. Men tvillingen visade sig dock har gått bort i en olycka.

Jag är ju själv tvilling så jag kan tänka mig hur hon kände sig när hon fick veta. Hon blev jätteledsen och jag med. Jag tänkte på hur det hade känts om det hade hänt min syster nåt. Så ledsamt att hon inte fick träffa sitt andra jag❤️😢

Likes

Comments

Då håller vi på med hälsoundersökningen nu. Vi sitter och väntar på att få ta blodprover. Det tar en väldans tid bara för att kön ska sega sig fram.

Nästa vecka så ska vi träffa våran handläggare igen. Tror att det är sista träffen. Sen har hen fått alla papper som hen behöver. Så spännande.

Efter det så ska hen prata förhoppningsvis för våran fördel. Sen är det bara att vänta på vad BUF säger.

Just nu håller vi på med lite fotande inför fotoalbumet som vi ska sen skicka ner till Ungern när allt är klart.

Innan vi skickar ner de papper från utredningen så måste vi göra ett psykologutlåtande. Sen när det är färdigt då ska vi ringa BFA och då är det verkligen i rullning. 😃

Likes

Comments

Nu är jag inne på min andra karta av p-piller. Och jag har haft en första icke ägglossning och en första mens sen jag började med dessa piller. Måste säga att redan nu har känt en förbättring.

Jag har inte haft så särskilt ont när jag skulle ha haft min ägglossning. Bara någorlunda i ryggen på kvällarna. Men jag har tagit smärtstillande och det har hjälpt.

Vid mensen hade jag inte mer ont än nån annan. Kroppen mådde lite dåligt och då tog jag smärtstillande då också och det hjälpte även då. Har en tablett som heter Orudis. Har den istället för ipren/ibumetin eftersom jag får lätt blåmärken av dessa.

Att ingen läkare har föreslagit detta tidigare?! Har gått så här långt med smärtor och det ända som behövdes var lite p-piller! Skandal!

Likes

Comments

Vill att det ska fortare. Det börjar ju hända saker så då vill jag att det ska gå fortare. Pratade med BFA (Barnen framför allt) igår och idag. Hen jag pratade med igår sa att vi kunde redan nu tänka på foton eftersom det är fint ute nu. Då bad jag henne skicka listan hon radade upp för mig, på det som ska vara med.

Det var inte lite men det kändes spännande att börja med det. Idag så frågade jag om vi behövde psykologutlåtande. Och det behövde vi. Det hade inte med medgivandeutredningen att göra utan det är för sig själv. Men det verkar inte vars nån stor sak när det gäller till Ungern.

Ringde psykologen. Hen ska träffa oss 2 ggr kanske 3. Men hen trodde det räckte med 2. Men vi väntade med att boka tid då psykologen vill ha medgivandeutredningen först. Det är lättare för dem då eftersom de träffar oss så lite. Inte var det billigt heller men det visste vi redan. Sådana papper kostar.

Idag fick vi hem registerutdragen från polisen som vi ska skicka till våran handläggare.

Det verkar som det är inte så vanligt att redan nu ha bestämt sig för ett land. Vilket vi har gjort för länge sen. Så många är nyfikna till hur det kommer sig att vi har redan bestämt oss. Tycker jag är lite roligt. Jag är ju halvungrare. Därför tyckte vi att det var extra speciellt att adoptera därifrån. Jag kan tyvärr inte språket men jag har släktingar som kan hjälpa oss med de viktigaste fraserna när man ska prata med ett barn. Vilket de på BFA tyckte var viktigt. Vi har redan tänkt på det.

Over and out:)

Likes

Comments

Börjat tänka en del på barnbeskedet. Hur, när och vart man är när man får det. Inte så bra att börja tänka på det när man ska sova ;). Det är liksom lite svårt att somna när hjärnan börjar gå på högvarv.

Det är lite som att när jag förr tänkte på när man får gravidbesked. Det är samma sak. Vid både beskeden vet man att man ska bli förälder.

Jag är kanske på jobbet när vi får beskedet eller med familj och vänner. Eller ja det finns många scenarion. Men det är så spännande och en härlig väntan på nåt vi har längtat efter i många år.

Kanske när vi har fått vårt godkännande så får vi fundera lite på barnrummet/barnrummen. Man kan ju alltid tapetsera, måla och fixa golven så grunden är färdig. För visst kan det dröja nåt år kanske på barnbeskedet men när vi väl får det så kan det gå fort. Det är nåt man inte vet. ❤️❤️

Likes

Comments