Header

Hej! Idag har vi jobbat från 08:00-15:30 i stallet, sedan gick vi direkt till våra egna hästar och fixade dom. Verda och Elias longerades. Vi hade slut på mat så vi gick från stallet och handlade på Ica med en kompis som vi sedan följde med för att kvällsfodra hästarna. Det blev en lång dag. Men det är kul i stallet, man kommer ut och andas lite frisk luft och rör på sig och träffar människor. I morgon ska vi jobba igen och av pengarna som vi tjänar har vi tänkt att köpa in något nytt och fint till hästarna😊

Likes

Comments

Vaknade upp i morse, gick upp och kollade ut genom fönstret och var dubbelt så mycket snö som igår suck... Men som tur smälte det bort lite under dagen. Idag har vi träffat farmor och farfar så vi åkte och åt på ett ställe och sedan följde de med oss och hälsade på hästarna😊 Verda och Titan tog vi och gick några varv med i ridhuset och Elias fick tömköras och var rena rodeon till en början haha men så lugna han sig efter ett tag. Han behövde helt enkelt springa av sig lite och visserligen hade jag inte förväntat mig att han inte skulle busa något alls heller då han ofta är en pigg och busig häst, ung och som dessutom stått några dagar. Men han var duktig var han😊

Likes

Comments

Var uppe ganska tidigt på morgonen för att fixa hästarna och av den stora besvikelsen när jag kom utanför dörren hade det börjat snöa igen. Hoppades såå att det var på gång att bli vår nu igen men icke. Titan tömkördes och var väldigt duktig. Elias fick också följa med till ridhuset och i morgon är det hanns tur att tömköras. Paulina kom och hämta upp oss och vi har åkt hem till mamma så nu kommer jag bara sitta och ta det lite lugnt inne i värmen resten av dagen. Tyvärr blir det ingen GHS för oss i år heller men jag kommer som vanligt titta så mycket jag kan från TV:n och datorn!

Likes

Comments


Häst eller ponny?

Häst alla dagar i veckan. Red ponny för några år sedan men nu sker det nästan aldrig. Jag har aldrig ägt någon ponny utan gick upp på storhäst som relativt ung när jag fick min första häst. Sedan dess har jag haft en del olika hästar.

Favorit årstid att rida på?

Våren, det är kallare än sommar men ljusare och varmare än hösten/vintern.

Vilken storlek på häst föredrar du?

Jag föredrar hästar på runt 170 cm i mkh. Absolut inte mindre än 165 cm. Gillar stora hästar men tycker att 170 cm är ganska lagom.

Svart eller brun sadel?

Hoppsadlar ska vara bruna och dressyrsadlar svarta.

Chaps eller ridstövlar?

Jag föredrar ridstövlar före shortchaps. Annars gillar jag långchaps väldigt mycket.

Hoppning eller dressyr?

Hoppning gillar jag allra mest men tycker att dressyr är väldigt roligt också.

Sto, hingst eller valack?

Har haft alla tre sorter och alla har ju sina fördelar och nackdelar. För att skriva lite kortfattat så gillar jag attityden hos ston men de har ju sina dagar ibland. Hingstar är lite speciella, man får alltid tänka till en en extra gång när man rider och hanterar osv. De har mycket utstrålning, mycket hals och power. Man får vara tydlig och gärna undvika tjafs. Valacker brukar vara trevliga och relativt okomplicerade, funkar för det mesta bra i allt men tycker ibland valacker kan vara lite tråkiga.

Självklart oavsett sto, hingst, valack är inte alla likadana men om jag skulle säga vad jag oftast fastnar för blir det nog ston.

Vad utseendemässigt gillar du extra hos en häst?

En häst med sportig modell, utan svank, rejäl hals/nacke, bläs och en tjock svans skulle inte sitta fel :)

Vilka färger gillar du mest/minst på häst?

Allra snyggast tycker jag är hästar som är svarta, vita, fux (gärna av den mörkare nyansen) och mörkbrun. Minst tycker jag om färger som skäck, tigrerad, flugskimmel och andra lite mer ovanliga färger. Tycker dock inte att det är fult utan mer att jag personligen föredrar hel färgade hästar.

Utrustning du aldrig skulle använda på din häst?

Skulle aldrig använda vojlock, tycker att det är fruktansvärt fult. Pessoabett och utrustning med stjärnor, hjärtan, dödskallar osv på.

Vad gillar du inte att rida i?

Träningstights! Tycker det blir halt, kliar, skaver mm. Men självklart händer det att jag rider med träningstights någon gång ibland även om jag helst undviker det. Tror nog de flesta med häst någon gång har/kommer rida med träningstights.


Likes

Comments

Slutade vid lunch idag så tog oss tiden till det som vi annars inte har tid att göra, putsa ALL utrustning vi hade i stallet och det var en hel del grejer, sadlar, träns, ridstövlar, tömmar, tvätta skydd mm och även rensa vilket blev mycket bra när vi var klara! Sedan hade vi träning där vi hade markarbete som gick ganska bra. Efter fixade vi klart hästarna i stallet så kom hem ganska sent som vanligt men blev ändå lite film på kvällen😊

Likes

Comments

Idag har vi varit i stallet hela dagen.Började med att vi skulle måla skelett på en häst och visst blev det inte perfekt men måste säga att det är mycket svårt att få det riktigt bra så de som faktiskt kan måla skelett på häst bra är riktigt duktiga! Titan reds ut med Felicia och hennes häst i det fina vädret. Efter stallet åt vi och sedan åkta jag och några till och handlade lite. När vi var tillbaka gick vi tillbaka till stallet för att fixa det sista.

Likes

Comments

I helgen har vi hämtat ut tränset vi beställde och är väldigt nöjd med det! Verda och Titan har fått promenera ute, dom var pigga och glada båda två. Har även kollat på Ginatricot Grand Prix hela helgen. Har nog kollat typ alla klasser haha. Elias kommer få vila veckan ut och Titan kommer börja ridas lite försiktigt. Nu är det inte heller långt kvar till ledigheten börjar och igångsättningen av Verda, hoppas bara hon är bra nu😁

Likes

Comments

Kanske har jag glömt någon men här är mina favorit topphästar.

All star 5

Baltimore 1178

Fibonacci

Hector Van d'Abdijhoeve

Casall Ask

Vore kul att veta vilka favoriter bland topphästarna ni har. Kommentera gärna😃

Likes

Comments

Har haft en ganska bra dag trots att jag fortfarande är sjuk. Var mycket bättre för någon dag sedan så trodde jag snart var bra men nu har jag blivit sjukare igen... Veterinären har iaf varit här idag och kollat igenom E och även i munnen där han såg jättefin ut. Passade även på att vaccinera Verda. Båda hästarna skötte sig jätte bra och vi hade en ny veterinär som också var väldigt bra så det gick snabbt och smidigt. Fick i present en ny padd av våran storasyster, kände att gamla padden gjort sitt. Ni kan ju se skillnaden själva😊

Likes

Comments