Header

Det har varit dålig uppdatering här senaste tiden-ännu en gång.......Har inte haft så mycket att blogga om och tycker att bloggen tappar kvalitén om man hela tiden skriver tråkiga vardags inlägg, vilket har resulterat i att det inte blir någon uppdatering alls. Kul dock att ni fortfarande vill läsa denna blogg trots dess dåliga uppdatering och halv kassa inlägg sista tiden, vill förstås bli bättre och att det blir som tidigare. Även överlag är det kul att ni vill läsa den här bloggen för undrar ibland vad som gör mitt och min systers liv så intressant att folk faktiskt ödslar sin dyrbara tid för att gå in och läsa denna blogg. Har tänkt att i ett annat inlägg ha en röstning på bloggen och se vad ni helst vill läsa om. Ha det göööt så länge så ses vi kanske:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Än så länge finns inget att klaga på om denna dag. Vaknade av solen innan klockan 8:00, drog mig ett tag innan jag tog en god frukost. Efter det har jag legat vid poolen hela dagen och faktiskt tagit mig ett dopp. Ganska skönt såhär i november månad😁 Snart dags för stallet och uteritt! Sedan är tanken att laga någon god mat och ta en lång kvällspromenad med hunden.

Likes

Comments

I dag stod det hoppning på schemat och vi satte upp en lite kortare lägre bana på 1 meter. Vi provade att hoppa lite olika små banor och vägar. Vi tränade bl.a på mindre och snävare svängar då Elias svängar kan bli så sjukt stora när han kommer med lite fart och det tar så mycket tid på tävlingarna att man får tidsfel. Måste säga att det blev bättre och vissa gånger fick han till det riktigt bra. Tycker det är bra också att kunna gå ner på lägre höjd någon gång ibland  bara för att det ska kännas enkelt.

Likes

Comments

Idag provade jag att rida Elias istället för Cecilia som vanligtvis rider han. Det var ett tag sedan jag red dressyr med han senast och jag måste säga att jag kände stor skillnad på honom nu jämfört med sist. Han var i alla fall jätteduktig. Provade på lite förvänd galopp och han gjorde det så bra🌟 Det var ett tag sedan nu som han reds i förvänd galopp senast och då var det lite mer "flamsigt" eller vad man ska säga och han bytte galopp lite hej vilt. Men nu så, nu idag kunde han galoppera så fint i förvänd galopp i båda varven i balans och utan att byta galopp, sån stor skillnad och blev faktiskt mycket imponerad att han gjorde det så bra. Träningen har gett resultat:) Så det var en av sakerna jag var mest nöjd över idag. Sedan börjar han också bli bättre i skänkelvikningarna som inte varit hans starka sida. Duktig Elias, kanske finnst det en dressyrhäst i han:)

Däremot Verda är jag orolig över och vet inte vad jag ska tro suck. Vår krokiga väg framåt fortsätter.....

Likes

Comments

Stort grattis till alla välförtjänta och lyckliga inomhus SM vinnare och placerade. Det var ett roligt SM att följa måste jag säga! Elias dressyrades idag och vi har byggt banan inför i morgon. Elias är bra på mycket men skänkelvikning har inte varit hans starka sida men även där börjar det släppa och han var verkligen superduktig idag😊 Letade efter lite bra övningar på internet och hittade en övning för dig som har liten hindrpark eller för dig som är lite lat helt enkelt, vad bra tänkte jag. Så det är den vi ska rida i morgon.

Övningarna kommer från Equipage.se. Övning 1 är den vi byggt till i morgon+en kombination. Fler övningar finns här

Likes

Comments

Vad tycks? Personligen inte förtjust i lackad Samshield, tycker i så fall KEPs är betydligt snyggare som lackad😌

Som ni vet har jag kollat på SM idag och roligt för de ryttare som gått vidare men jag verkligen lider med de som lite faller på mållinjen t.ex felfri hela rundan men ramlar av på sista hindret och man bara känner att det där var dom inte värda. Stackars ryttare😣

Samshield Miss Shield shadow glossy

Likes

Comments

Då var det fredag och hästarna ska få ta det lite lugnt och bara ridas ut. Kommer planera hästarnas kommande dagar lite grann men annars kommer jag självklart kolla på SM hoppningen hela helgen. För er som inte vet går det att se live på Equisport! Kram på er

Likes

Comments

Efter en bra dag ligger jag nu nöjd och belåten i min säng och skriver detta inlägg. Efter en god frulle bar det av till stallet där båda kusarna reds och gick som 🌟🌟 båda två. På vägen hem blev det en mindre lunch på BK och sedan hem för att byta om. Efter det blev det att storhandla snabbt som attan innan skolan börja. Kvällen avslutades med lite mys och god mat på resturang. Ni andra kan ju sova så gott nu medans jag sätter på en bra film. God natt!


Likes

Comments

I dag reds Elias och Verda tillsammans på ridbanan. Vi red en liten bomövning som egentligen inte var så komplicerad men man kan ju göra den på olika nivåer så att säga vilket är bra med tanke på att Verda och Elias inte är på samma nivå utbildningsmässigt. Efter stallet har det varit skola, kvällspromenad med hunden, städning och kvällsmat.

Likes

Comments