Vegan. Redan ordet är laddat med krångel.

Att vara vegan känns långsökt och ouppnåeligt. En vegan är en extrem hippie som lever begränsat och lider av proteinbrist. En vegan rakar inte armhålorna och bor i en bungalow. Allting är bara ett enda stort orimligt krångel och något som jag aldrig skulle klara av. Jag identifierar mig inte med den livsstilen och det är inte något som berör mig. Dessutom är det dyrt att vara vegan och man kan inte gå på middagar eller äta på restaurang. Glömde att nämna: veganer röstar på vänsterpartiet.

Såhär tänkte vi också. Vi var en av er. Baconet på brunschen var en självklarhet. Hotdogen i Köpenhamn var en del av reseupplevelsen. Örfilen utan mjölk var som att tvätta håret utan schampoo. En jul utan skinka var inte komplett. Och att träna sina muskler utan att äta hönsägg efteråt kom inte på frågan.

Vår livsstil verkade så oskyldig förrän vi slogs av en ögonöppnande sanning. Att våra val kostar oss vår hälsa och naturen vi lever i men främst andras liv. Till slut upptäckte vi att gräset faktiskt var grönare på andra sidan.

Så vi kan inte längre hejda oss. Vi vill dela med oss allting med alla, det bara bubblar inne i oss som hos ett barn på julafton. Vi vill inspirera genom att informera och visa upp hur ditt liv kan få en helomvändning. Vi vill ha sönder alla fördomar och vi lovar dig att du kommer göra ditt livs bästa beslut!

Välkommen till den gröna sidan,


Jessica & Fanny


Likes

Comments