Vet att det är månader sen jag uppdaterade här men har varit ganska utslagen och trött, ska försöka uppdatera lite oftare.
Söndag söndag söndag, igen en ny vecka som har gått och jag är ett steg närmre att komma tillbaka till livet. Jag saknar mitt gamla liv, min träning osv. Ja, jag vet att jag kommer tillbaka dit men det är inte snabbt nog, jag är så otroligt trött på att må dåligt. Idag finns de tyvärr inte några uppiggande ord som kan få mig på bättre tankar.
Är så otroligt trött och har ingen energi som jag brukar ha. Jag önskar detta helvete tog slut, trots att jag vet att det är på bättringsvägen.

Jag vill inte ha det såhär längre, vill inte ha cancer, vill inte ha denna jävla tumören, vill inte ha mina jävla cellgifter eller mina jävla mediciner.

Jag är trött på att få fråga min familj och mina vänner om de är friska så jag kan träffa dom. Är så otroligt trött på att ha cellgiftskoma efter mina cellgifter.

Jag saknar att må bra, att kunna få vara en i mängden ute i affärer utan att få massa konstiga eller "tycka synd om"-blickar.

Jag vet att jag har jävligt bra odds och det finns människor som har de betydligt värre än mig, men jag är trött. Så otroligt trött.

Snälla ring inte mig, orkar inte prata i telefon när jag är trött, skicka ett mess eller något för då kan jag själv bestämma när jag orkar svara.
Inget illa menat mot någon men det är ytterst få jag svarar när de ringer just nu. Jag orkar helt enkelt inte.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God morgon!
Sitter just nu och dricker mitt morgonkaffe och kollar på gladiatorerna i sjukhussängen för jag inte kan sova mer.

Allting började väl rejält i fredags då jag hade väldigt ont i ländryggen/njurarna och smärtan strålade ut i magen, benen hängde inte riktigt med, synes hängde inte med och mådde allmänt jättekonstigt, slutade med att Emma fick köra in mig till akuten efter ett samtal till medicinmottagningen i Jönköping eftersom hematologen inte är öppet efter 16.

När vi väl va där så va de att berätta allt, cancern, tumören, att man knappt har några vita blodkroppar och att jag är väldigt infektionskänslig. Vi kom in och fick ett rum ganska fort.
Efter alla blodprov, EKG och lite annat smått och gått så blev väl slutresultatet: feber, lite för långt gången njurbäckeninflamation så de va rädda att jag skulle bli blodförgiftad och vätskebrist.
Trodde först att jag bara skulle få drop och antibiotika och sen få åka hem, vilket läkaren inte tyckte, blev ständigt drop till igårkväll och antibiotika intravenöst 4 gånger per dag.

Har varit feberfri sen igår men det håller koll på blodtrycket eftersom det är så lågt, låg på 99/68 i morse och de häller i vatten. De måste även visa mina nya prover för läkaren för sköterskan vet inte riktigt hur hon ska ska tolka dom.

Igår fick jag även en fin skylt på min dörr där de stod "smitta" för att de måste varna att jag är infektionskänslig och har cellgifter i kroppen. Det var några skrämda undersköterskor som kom in under dagen när man bara ville ha kaffe.
När kvällspersonalen kom så bytte sjuksköterskan ut skylten med en post-it där de står "infektionskänslig" för hon tyckte den va mer rättvis mot mig, vilket va ganska skönt, mina grannar (läs pensionärer på samma avdelning) slutade kolla väldigt konstigt på mig när jag va uppe och gick. Tror jag har sänkt medelåldern till 80 år här på medicin D.

Emma, Patrik, Pappa och Gunilla va och hälsade på en sväng igår vilket va väldigt skönt att få slippa vara själv hela tiden. Jag har inte fått lämna sjukhuset eller gå någonstans med droppet, ska se om jag kan ta mig ner till fiket idag och se om de finns några roliga tidningar eller något, har läst tidningen jag fick av Emma inatt.

Just nu vill jag bara åka hem men kroppen vill inte riktigt som jag vill och inte läkarna heller för den delen. Vi får väl se lite vad de säger under dagen.

Helgens höjdpunkt är ändå att jag fick träffa mina älskade lyftare på Westbo Ak i fredags och få se alla lyfta, jag saknar träningen, sen detta lilla helvete började för två månader sen har jag gått upp 8 kilo, längtar ihjäl mig efter träning och att få ta i och framför allt få orken och glädjen tillbaka.

Ha en trevlig söndag!
Puss!

Likes

Comments

Då var det besked jag inte ville höra idag, för låga vita blodkroppar, så låga att de inte får ut något värde från dom.
Imorgon blir det att lämna nya prover och hoppas att de är högre så jag slipper skjuta fram cellgiftsbehandlingen.

Måendet idag: skit, allt känns trist, är sjukt rastlös men samtidigt orkeslös. Har kramper i ben och rygg, huvudvärken är inne på dag 3 och har börjat tappa håret.

Imorgon är en ny dag, förhoppningsvis är den bättre.

Likes

Comments

Dessa två veckor som varit har väl inte varit lätta och man har verkligen fått ta dagen som den kommer!

Idag blev de penicillin mitt i allt för jag rök på en urinvägsinfektion och så ringde Jönköping och sa att jag hade väldigt låga vita blodkroppar men jag skulle upp imorgon iallafall.

Matlusten har inte varit på min sida och jag glömmer av att äta för att jag inte känner någon hunger alls.

Imorgon är det en ny dos med cellgifter i Jönköping och är mer lugn nu än va jag va förra gången.

Har fått lägga mitt kontrollbehov åt sidan och faktiskt börja lita på läkarna i Jönköping. Detta är verkligen inget jag kan styra över hur mycket jag än vill.

Det positiva mitt i allt detta är att jag har slutat med kortisonen så är inte lika svullen längre och har börjat ta promenader igen!

Puss!

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga, sitter just nu och är bara allmänt less på att orken inte riktigt vill det jag vill. Jag önskar att jag bara kunde få åka och jobba, gå till gymmet och få träna som jag gjorde innan, ingen ork eller energi finns. Idag har känslorna tagit över och orken tog slut för flera timmar sedan.

Dagens höjdpunkt var att träffa Clibbe som va hemma en sväng. Man kan bara skratta med den bruden!

Nu blir det dags att försöka sova och samla energi igen, imorgon ska jag försöka gå ut och gå så tankarna kan samlas lite!

Puss och god natt!

Likes

Comments

Idag började de, pappa hämtade mig 06.30 och vi åkte upp till hematologen i Jönköping. Fick träffa min läkare igen och sen började alla cellgifter. Fick 4 olika påsar och alla tog olika tid, va klar ungefär 14 i Jönköping så det blir långa dagar på en sjukhussäng.

Dagen gick bra fram till att vi satte oss i bilen och skulle åka hem igen. Då började illamåendet och de sitter fortfarande i.

Har fått flera pekpinnar hur jag ska vara nu under cellgifterna allt från hur jag spolar på toaletten till om jag ska gå och handla.

Får INTE träffa människor som är förkylda eller sjuk av något slag. Jag får träffa er när ni är friska igen.

Får inte vistas i folksamlingar så åka på SM över en dag va ett stort nej :(

Använda handsprit så mycket som möjligt.

Måste visa upp vissa kort om jag måste söka akutvård, dessa kort kommer alltid finnas i min plånbok.

Och måste alltid äta vällagad mat.
Kommer antagligen ha väldigt svårt att äta också.

Hur mår jag just nu?
Som ett helvete, är soffliggandes och illamåendet gör så att jag inte kan sova. Har sovit en timma inatt pga att jag skulle börja på cellgifterna idag.

Imorgon ska jag hämta min peruk hos Almgrens, får se hur de går!

Även om jag mår piss nu så har dagen ändå varit bra, allt har gått bra fram tills jag skulle åka hem.

Nu blir det att försöka sova lite till! Puss!

Likes

Comments

Idag är det då söndag, dagen innan operation, dags att sätta in venporten.

Veckan som varit har varit lite kaos och fartfylld. I tisdags var jag och provade ut min peruk som jag ska ha om jag tappar håret. Går i valet och kvalet om jag ska raka av håret i förebyggande syfte.

I onsdags var jag i Linköping för att plocka ut ägg och efter ingreppet så var jag på en ny kontraströntgen. Ägguttagningen gick bra, tappade lite i blodtrycket under själva ingreppet så höll på att svimma och mådde väldigt illa, men det var tydligen inte ovanligt att det blev så.

Som jag skrev innan så är det operationsdags imorgon, är ganska lugn inför operationen för det finns ingenting jag kan göra nu ändå förutom att duscha med de duschtvålarna jag fick med kallelsen till op. Det blir som det blir.

På onsdag är det Jönköping som gäller och starten på cellgifterna, kommer bli en extremt lång dag och mycket information.

Allt det här kommer bli bra på ett eller annat sätt och jag kommer bli frisk. Jag är så tacksam för att min danska läkare här i Anderstorp tog mig på allvar när jag kom in för 7 veckor sen.

Likes

Comments

Jag är så förbannat less på att sticka mig själv i magen nu, en spruta kvar innan äggen ska plockas ut, ska bli otroligt skönt att slippa! Ska bli skönt att slippa illamåendet, sockersuget och humörsvängningarna jag har fått!

Efter imorgon är det bara kortison och magmedicin. Magmedicinen får jag så jag inte får magsår av kortisonet.

Imorgon ska man ringa upp till hematologen i Jönköping, där jag ska vara och få mina cellgifter, och berätta om alla läkarbesök/operationstider som kommit under veckan.

Ska även förbi en frisörsalong här i Anderstorp och kollar hur det går till med att prova ut peruk. Om jag tappar håret vill säga, det är inte säkert att det kommer hända.

Snart blir de sängen, imorgon är det tillbaka till arbetet. Ska bli skönt att jobba igen efter midsommarhelgen! Visst är det skönt att vara ledig men jag gillar jobbet mer än ledigheten!

Sov så gott så hörs vi!
Puss!

Likes

Comments

Valde att skaffa denna blogg för just nu är det väldigt mycket människor som hör av sig och frågar hur allt går, som jag känner just nu så har jag ingen ork att prata med var och varannan människa om min cancer för jag vill kunna fokusera på min hälsa, familj, pojkvän och vänner.

På onsdag ska jag för tredje gången upp till Linköping och denna gången ska jag plocka ut ägg om det skulle vara så att jag skulle vilja ha barn i framtiden, inte säkert att jag ens kommer bli steril med finns en risk att det kan hända.

måndagen den 4/7 ska jag operera in en venport som kommer sitta ungefär vid nyckelbenet om jag fattat de hela rätt. Så innan de så blir de inga cellgifter.

Ska nog även upp till Linköping en gång till och röntgas, de har inte hört av sig än så vet inte när eller om jag ska göra de.


måendet idag är helt okej, jag står på benen och det är bra, inte så mycket energi men den kommer tillbaka snart. Det jag saknar mest i allt det här är träningen, 


I allt detta kaos så ser jag positivt på livet och jag har bara lite cancer jag ska utplåna, sen kommer jag tillbaka 300% och det är så jag i fortsättningen kommer tänka, behöver inget negativt tänk runt omkring mig, behöver inte heller höra hur alla andra mår över att jag har cancer, låt mig få fokusera på mitt mående och inte erat, kanske låter ganska hårt, men jag behöver verkligen inte höra de.

Nu ska jag återgå till min slapparsöndag

Puss!

Likes

Comments