Header

Just nu sitter jag och väntar på att en personal ska komma och ha matstöd med mig.
Min terapeut har precis varit här. Vi pratade om tvång och hur veckan har varit. Jag gjorde en övning med henne, som för er kanske låter löjlig, men som för mig var väldigt svår. - Jag drog upp persiennerna i omvänd ordning! Det var jobbigt, men det gick. Och för att avleda tankarna på det efteråt så kollade vi på lite bilder på min dator. Jag fick även lova henne att inte dra ner persiennerna när hon gått och dra upp dom i rätt ordning igen. (som jag gjorde förra gången..)

I dag står Sjukgymnastik på schemat. Har avbokat det två gånger i rad nu för jag mått så dåligt psykiskt. Men idag är det ett måste. Jag behöver verkligen det för min kropp! Jag måste kunna börja gå igen. Så ja, idag är det ett MÅSTE, Med jätte stora bokstäver!

___________________________________________________________________________________

När jag tränar med sjukgymnasten gör vi väldigt lätta övningar. Men jag är så otränad just nu, så det känns typ såhär! 😂😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

!Hej! Här kommer det bästa köpet jag gjort på länge!
Både min sjukgymnast och ortopeden har sagt att jag måste ha skor med mjuka(!) sulor eller köpa inlägg/silikon sulor att lägga i skorna för att bli av med min hälsporre eftersom jag gått med den så länge. Så jag köpte dessa, och det är det bästa jag gjort! GUD vad sköna dom är! Dom kom igår så har inte "prov gått" dom ute än, men har testat dom lite inne och det är som att gå på, ja jag vet inte vad! Köp, köp, köp! Om du vill ha lite mjukare underlag när du går! Dom är anpassade för hälsporre, men man Behöver inte ha hälsporre för att få gå skönt! 😅

Klicka in på dom på bilden, och köp dom där jag hittade sulorna på REA till ett väldigt lågt pris!! 😃
_________________________________________________________________________________
Under bilden står det mer om min hälsporre,
för er som orkar läsa eller är intresserade, om någon nu är det.

__________________________________________________________________________________
Pga att jag gått med bara strumpor på hårda betong sjukhus golv i flera år, aldrig haft inneskor eller nått, så har jag fått hälsporre. Och eftersom jag legat så mycket i sängen och haft benen i den vinkeln så har mina vadmuskler dragit ihop sig och blivit alldeles för korta så det gör skit ont när jag går och rätar upp dom.

Och jag har gått med detta i över ett år innan jag gick till vårdcentralen! När jag började känna att det gjorde ont i fötterna, och i benen när jag va ute och gick eller tränade så sköt jag bara undan det. Men tillslut gick det inte.
Vårdcentralen skickade mig till ortopeden, och han förklarade då vad jag har å varför osv. Och sa att han kunde se att min hälsporre gått gansla långt. Så jag fick remiss till sjukgymnast (som jag nu går hos) för att träna upp vad- och benmusklerna och sträcka ut vaderna igen.

Har massa hemma övningar som jag gör.
Detta har verkligen gått långt. Kan knappt gå alls. 🙁

Och det som stör mig är att förra hösten jag var hemma, och bad om tex sjuts eller sa att jag inte orka gå för jag hade ont i benen. Då trodde alla att jag bara va lat. Men nu har jag det bevisat på papper. So.. in you'r face!

Likes

Comments

Sitter och väntar på "Sassa". Vi ska åka och hämta/kolla på en jacka jag ska köpa begagnat av en tjej. Hoppas den är som jag förväntat mig.
Känns skönt att komma ut ur lägenheten en liten stund. Tror jag behöver det!

Likes

Comments

Jag sitter å dricker min Fortimel Extra med jordgubbssmak på mitt lunch-matstöd. Jag är så koncentrerad på att dricka den jävla drycken så jag varken hör eller ser vad personalen gör. När hon gått å jag ska göra i ordning mitt kaffe, öppnar jag kylskåpet för att ta mjölken, kollar in och ser att det bara är en näringsdryck kvar. Men, det är inte det att det bara är en kvar som var problemet.. Personalen hade tagit bort kartongen som näringsdryckerna står i! Min tvångs-hjärna slog in direkt! -Kartongen måste vara kvar tills alla är slut! Paniken kom som en blixt från himlen! Jag började hysteriskt leta efter den lilla rosa kartongen i min pappåtervinning. Men tro fan att hon hade rivit sönder den! Klumpen i magen växte till ett stort betong klot och tanken på att skada mig kom..
Men där(!), där stannade jag upp och tänkte: _ "Är jag dum på riktigt?!"_ "Jag kan väl inte skada mig för att en kartong var trasig?!"

Jag kunde inte hjälpa att den tanken kom, men jag märkte direkt hur fel den var. Så jag gick ut med mitt kaffe på balkongen. Paniken i högsta hugg och pulsen på uppfarten. Eller hur säger man?
När jag satt å rökte såg jag små vattendroppar på bladen på mina balkongblommor och tänkte: _"Nu bryter jag det här och hämtar kameran!"
Så det gjorde jag. Och sakta men säker så minskade betong kloten medans jag fotade och pulsen hamnade på en mer normal nivå.
🌟

Det är sjukt det där med tvångstankar.. Hur en sån liten grej kan ställa till ett sånt stort kaos inombords.
Men jag tycker att jag löste det på att bra sätt och andra gången jag öppnade kylskåpet, blev inte paniken lika stark. Den kom, men inte alls på samma sätt, för nu var jag förberedd. Men när den kom för andra gången valde jag att redigera det bilder jag tagit! Så här kommer några. (inga höjdarbilder!)Likes

Comments

​Sitter och funderar på vad som är bästa valet mellan lite olika saker.

Nr.1: Om jag ska ta bort eller ha kvar litiumet?
-​Tar jag bort det bli jag mer instabil i måendet eftersom den är stämningsstabiliserande och har hjälpt mig jätte mycket med att "hamna på banan".
​- Men den gör så jag går upp i vikt hela tiden, och vikten är en av dom största anledningarna till att jag mår dåligt. Och det har sabbat min sköldkörtel.
(och ja jag vet att vikten handlar om många faktorer, och man kan påverka på många sätt.. , men litiumet gör det 100 ggr svårare)
Så, hur ska jag göra? Jag håller på att trappa ut litiumet nu, och mitt mående goes down, down, down.. 
Men det kanske bara är i uttrappnings fasen? eller?? 

Nr.2: Vad ska jag fokusera mest på?
- Just nu är mina tvångstankar väldigt starka och jag vet inte hur jag ska kunna beskriva den fruktansvärda känsla det är att gå runt med alla dessa tvång. 
- Maten är jätte jobbig. Dricker i stort sätt bara näringsdrycker pga att jag har näringsbrist och ingen aptit på dagarna. Sen äter jag lite "A'La-Bella" mat på kvällen. 
Men nästan hela dygnet (även i drömmarna) så tänker jag på hur jag ser ut. Har problem med att duscha kroppen för att jag mår så dåligt när jag ser den, tar på den.. Ja. Blir äcklad bara nu när jag skriver om det. 
- Självskadebeteendet är som det är.. Som det har varit dom senaste åren.. Som det kommer vara dom kommande hundra åren.. 
- Jag är hospitaliserad och har socialfobi. Jag orkar/vill/klarar inte att i stort sätt göra ett skit. För det får mig att bli panikslagen. Så det måste jag jobba på. Men det är väldig väldigt jobbigt, för det är ett stort problem just nu.

Så?! Vad av dessa saker bör jag fokusera på att jobba med först? Vad är viktigast? 

I don't know..cause I just stare in the mirror and think, ..Damn Woman, you are Worthless.... 

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har jag varit väldig lätt irriterad och stört mig på det mesta.
Har känt mig allmänt "Anti-allt".
Och ju mer jag börjar spekulera runt någonting som stör mig, så blir jag mer upphetsad och frustrerad kring nästa grej som kommer upp i min lilla "Anti-bubbla" till hjärna.

Dom 3 saker jag stör mig mest på just nu:

  • Principer. När saker bara är så för princip sakens skull, och inte har någon direkt anledning. Jag vill att allting ska ha en anledning till att det är som det är. Te.x om man tar regeln dom hade för mig på 23.an, att Vaket skulle sitta utanför med öppen dörr när jag var vaken, men när jag skulle gå och lägga mig flyttade dom in. Det fanns inte någon anledning till det, det bara va så för dom hade alltid haft det så på 23.an.. ÅH!
  • Folk som ska trängas. te.x När man ska gå in genom en dörr så är det alltid någon som skyndar sig och ska ut genom dörren samtidigt när man är halvvägs genom dörren, så man måste gå in i dörrkarmen! 😣 Fattar inte varför dom inte kan vänta en halv sekund!
    Eller när man står på ICA och har lagt upp sina varor på bandet och precis lagt upp den där pinnen, å så finns det lite lite, pytte lite plats kvar på bandet... Då ska den bakom trycka upp alla sina varor och knö sig fram på mig för att välja tuggummi. Som om det skulle gå fortare för den personen att komma hem, än att vänta tills mina varor har åkt fram en bit??
  • När andra ska lägga sig i: Jag tycker inte om när andra som inte ingår i mitt vård team, ska försöka "bota" min sjukdom eller lägger sig i om hur jag ska göra för att må bättre, När jag inte Ber om det! Som Emelie te.x hennes råd vill jag gärna ha, hon kan mkt om sånt här och hon är min bästa vän. Men när andra som inte har en aning om hur jag fungerar eller fet ett skit om den här sortens problematik, ska lägga sig i och säga hur jag ska göra... Det gör mig irriterad!


Tack å hej!


Likes

Comments

Allt eftersom tiden går, och jag tycker att jag står still, känns det väldigt jobbigt att svara på frågor som "vad gör du?", för jag gör aldrig någonting... och "Hur mår du?" för det är så svårt att säga, och om jag svara på det kommer alltid frågan, "varför då?" "är det nått som hänt?" osv. 
Därför har jag valt att ta lite avstånd från familj och vänner, för det är Skit  ​ Jobbigt att svara på dessa frågor 10 ggr om dagen! Jag vet att folk bara bryr som om mig, men jag orkar verkligen inte. Speciellt inte när alla ska fråga Varför man mår dåligt. Och vad som har hänt..
​ - Kan folk inte räkna ut: att eftersom jag bott på behandlingshem och varit inlagd i typ 5 och ett halvt år, och nu bor på ett gruppboende för att jag lider av psykisk ohälsa och mår dåligt(!) och har ett svårt självskadebeteende.. Att det inte behöver ha hänt någonting eller vara någon speciell anledning till att jag mår dåligt/skadar mig? Det är liksom min problematik. Jag mår dåligt var å varannan dag. Jag skadar mig till som tätt. Det måste inte alltid vara någons fel eller bero på nått utefrån. 
Slutsats: Trött på följdfrågor och att folk hela tiden måste ha en anledning till varför jag mår dåligt eller när jag skadar mig. 

Likes

Comments

Iskallt är dagens ord. eller snarare denna veckans ord. 
Mina element är inte igång, så jag fryser som en liten ynklig nyckelpiga när frosten lägger sig på dess vingar. 
Men vi har ringt Varbergsbostad så dom kommer väl snart, för hoppnings vis... 

Det är även kallt inom mig. Kallt och mörkt. Ljuset, värmen, glädjen och det lilla skratt som jag hade för bara en vecka sedan, har långsamt försvunnit  in i mitt mörka nedstämda jag igen. 
När nedstämdheten tar över finns det inte mycket rum för skoj och stim. Skratten blir tystare och suckarna högre. 

Jag tror, eller är nästan helt säker på att jag är mer deppig pg a att jag håller på att trappar ut mitt Litium. Jag hoppas att det bara är såhär under uttrappningen och att det inte håller i sig. 
Men en sak är skön.Och det är att jag har höjt Lyrican, och den har minskat min ångest jätte mycket. Så jag har mycket mindre ångest nu, fast är mycket mer nedstämd. Men hellre nere än att gå runt med ångest! 

Nu ligger jag i soffan under en go filt, iklädd pyjamas och morgonrock. kl.15.26... Har gått i pyjamas i 3 dagar nu. 😳
Jaja, nu blir det kaffe å cigg!
Haré gött! Likes

Comments

Jag har haft lite tvångstankar sen jag var barn, men inget som ställde till några problem eller som jag har lagt särskilt stor vikt vid. I perioder när jag var 13 - 17 så var tvångstankarna lite starkare, men jag kunde hantera det själv och sätta stopp för det.

Men för drygt ett halv år sedan började tvången stinga, men med långsam fart. Jag började nämna för personal på sjukhuset att jag kände att jag fick starkare tvångstankar.
Men(!) sen ca 3-4 veckor tillbaka har mina tvångstankar ökat kraftigt, och jag har helt tappat kontrollen. Jag vet inte vad det är som har hänt med mig. Har aldrig varit så här styrd av någonting innan. Det är liksom som om när jag ser någonting som jag inte tycker ligger bra, kan jag hålla på och flytta den allt från 5-30 min beroende på vad det är och hur jag mår. Håller det på en längre stund, som 15-30 min blir jag helt uppstressad och kallsvettig. Och det slutar med panikångest. Många gånger har personalen fått avbryta mig för jag har inte kunnat stoppa det själv.
Sen har jag många "ritualer" eller vad man ska kalla det. Eller rättare sagt saker som måste göras på ett visst sätt. Det började med "vanor" som nu har gått över till väldigt starka tvång.
Jag blir arg på personalen när dom inte gör saker på mitt sätt. Men det har min terapeut och jag pratat om att jag måste sluta med. Dom kan ju faktiskt inte göra saker efter hur mina tvångstankar säger att det ska göras..

Åh, gud vad detta är jobbigt. Det har verkligen tagit över hela mig. Och det blev såhär så fort, så jag han inte med. Det var liksom som en stor hand med taggtråd virat om sig, som kom från underjorden och grep tag om mig och sa "nu är du min och du ska göra allt jag säger!" och sen drog med mig ner till sitt mörka näste..

Men jag litar på att "Sassa" och "Ullis" kan hjälpa mig ur det här tillsammans med personalen på bryggan. Och jag ska fan göra allt min terapeut säger, hur svårt och jobbigt det än är. För detta helvete orkar jag inte vara i!

Likes

Comments