Hoppas alla hade en trevlig lucia!❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments



Mina första egen gjorda biskvier, blev jättegoda!💗

Likes

Comments

Hej!

I lördags bakade jag vaniljbullar som blev jättegoda och som såklart redan är tvärslut!

Igår gjorde jag vanligt matbröd för första gången som blev sjukt lyckat! Tog slut samma kväll.☹️

Idag bakade jag solbullar/vaniljbullar, där jag gav mig på att göra egen vaniljkräm för första gången, blev lite bränd i botten men smaken vare inge fel på!

Njut av bilderna så hörs vi!

Kram

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag hunnit med massor redan, har handlat, städat, bakat och lagat mat. Gjorde chokladsnittar och två olika syltkakor, hallonsylt och den andra drottningsylt. Till lunch gjorde jag hemmagjorda schnitzlar med ris och egengjord sås till.

Ha en fortsatt bra Fredag!

Kram.


Likes

Comments

Hej!

Idag kände jag för att baka efter psykologen och det blev som rubriken lyder. Jag tycker väldigt mycket om vaniljhjärtan i sig, men som en kladdkaka kan det ju inte bli sämre liksom.

Jag är nöjd för att vara första gången och har dessutom aldrig ens hört talas om att man kan göra kladdkaka på det!.
Namnam!

Ikväll börjar wahlgrens värld och familjen annorlunda oxå, så taggad haha.


Hoppas ni haft en bra dag!
Kram

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har jag stått och skalat potatis som en tok, både till potatisgratäng och till att bara koka. Första gången jag gör potatisgratäng i en stor form och det blev jättebra!
Så nöjd.

Likes

Comments

Hej!

I 4 år har jag bott i en etta på 22kvm och det senaste året har jag tröttnat så enormt mycket på det lilla utrymmet och saknaden efter ugn. Men..den 4:e Juli 2017 flyttade jag och mitt pack äntligen till en trea, MED UGN! Trivs jättebra och en hel del bakverk & gratänger har det blivit.

Något jag mer brinner för förutom bakning och matlagning är ju inredning. Väldigt stor skillnad från att inreda en etta till en trea, men ingen är gladare än jag. Har massa idéer på vad jag vill göra, men som ni vet är inget gratis så det får bli i den mån det blir helt enkelt. Ser bara positivt på det eftersom att jag oavsett hade gjort om senare ändå..haha.

I ett av rummen renoveras det i så man kan ju nästan säga att det är en tvåa än så länge. Så nu vet man hur det är att bo i en sådan o sedan när rummet är klart så får man uppleva övergången från en tvåa till en trea också :D

Zmilla och Zelda har tagit flytten jättebra såklart, nu kan dom springa runt och leka hur mycket dom vill utan att krocka med en vägg eller ett bord hela tiden haha. Vardagsrumsgolvet är oftast täckt med alla deras leksaker lite här ock där haha.

Känns skönt att saker o ting går framåt äntligen!

Hörs snart igen!



Likes

Comments

Som rubiken lyder, från en jävligt glad skitunge till en 22 åring med en förstörd själ är vad detta handlar om. Det handlar om en helt vanlig människa precis som er andra, en tjej som vem som helst som hade oturen att dra en av många nitlotter. Det handlar om mig.

Idag är jag 22 år och mår bättre än vad jag har gjort på länge, men absolut inte bra. Jag går regelbundet hos en psykolog och gjort det i ungefär ett halvår, väntar på att eventuellt få börja med mediciner också då det inte bara hjälper med att prata. Detta på grund av att jag lider av allvarlig ångest (generaliserat ångestsyndrom), socialfobi och depression. Vid sidan av dessa diagnoser har jag även MS (Multipel Skleros), som i sin tur har gett mig diverse problem genom vardagen.

Så hur kunde det gå så fel för denna lilla skitunge som alltid var glad (oftast), sprang runt med vattensprutan i högsta hugg och blinkade lite charmigt innan offret, det vill säga pappa, blev blöt?

Svaret är mobbning.

Fram till mellanstadiet var jag en glad, positiv och framåt tjej som älskade livet och allt runt omkring. Hade allt man kunnat önska sig i den åldern. På mellanstadiet har man växt till sig lite, börjar förstå och bryr sig mer om saker t.ex. utseendet och det är där elakheterna börjar. Första gången jag fick smaka på mobbning var i mellanstadiet när jag läste högt för klassen och några av mina klasskamrater gav ifrån sig pipljud, då jag hade väldigt ljus och låg röst. Detta spred sig och jag fick sedan höra små pipljud från folk när jag gick förbi dom i korridoren. Fick även frågan, "varför piper du när du pratar?", när jag en dag gick igenom korridoren. Den frågan gjorde mig väldigt ledsen och satte sig djupt i mig, den frågades av en kille som stod i en grupp med andra killar som såklart skrattade samtidigt. Vad svarar man? Vad förväntar dom sig för svar? Var det bara för att vara elaka? och i så fall, vad får dom ut av det?. Frågorna är många men svaren är noll.

En liten grej att gå ner sig för kanske folk tycker, men det var bara början på mina kommande skolår.

I mellanstadiet fick jag inte bara reda på att min röst var för ljus och låg, jag hade även ett päronformat huvud som de andra eleverna gärna uppmärksammade mig om, i form av blickar och kommentarer direkt till mig. Jag blev överviktig på mellanstadiet vilket dels berodde på att jag började tröstäta, bodde granne med en kiosk och familjens kost/rutiner överlag var inte det bästa. Även det blev jag påmind om av de andra eleverna.

I sexan kände jag inte av mobbningen, den avtog antagligen då det blev uttjatat och inte fanns något mer att mobba mig för. Det var dock försent, jag var redan förstörd.

Mellanstadiet var ingenting jämfört med högstadiet, eller det såkallade helvetet. Jag hade redan förlorat hela mitt självförtroende på mellanstadiet, så de första två dagarna på högstadiet var jag inte ens där. Oavsett fast jag inte blev mobbad i sexan så var det eleverna utifrån som skulle börja som jag oroade mig för, de hade ingen aning om vem jag var och när dom såg mig så skulle ett nytt mobbmönster börja, det var vad jag tänkte då och inte orkade med.

Under hela högstadiet blev jag mobbad nästintill varje dag under tre års tid. Ibland tittade folk på mig och viskade till varandra, ibland skrattade. Nästan varje gång jag gick igenom en korridor där elever satt så fick jag blickar, ord och skratt efter mig. Ord som jag hörde och visste precis var riktat till mig. Ibland tog mina "kompisar" en annan väg och jag fick gå igenom korridorerna själv. Var med om att elever som knappt satt en meter ifrån mig satt och kollade på mig och sedan viskade och kollade igen. Rykten och olika skämt om mig gick runt bland alla elever, vilket såklart drog till sig mer uppmärksamhet. Pratas det om någon så tittar man och håller man med om "skämtet" eller något påstående, då skrattar man. Eleverna triggade varandra helt enkelt. Ibland på lektionerna satt killarna och drog sina skämt som var så uppenbart att det var riktat mot mig och det var såklart inga snälla skämt.

En gång på högstadiet var det en tjej som kom fram till mig och talade om att en annan elev satt och hade det roligt åt min bekostnad och massa elever hade samlats runt honom och skrattat. Jag gick själv dit för att se om ryktet var sant och det var det, fick höra både "smeknamn" och "skämt" som mycket riktigt handlade om mig och mitt utseende.

Jag tog mig igenom högstadiet enbart på grund av mina såkallade vänner jag hade då.

Mobbningen fortsatte att terrorisera mig även på gymnasiet, även det tog jag mig igenom men såklart inte ostraffat.

Mobbningen har brutit ned mig gång, på gång, på gång..

När får du ta det lugnt psykiskt? frågade min psykolog.

Någon kväll ibland på helgen, svarade jag.

Jag menar, när fick du det lugnt psykiskt en längre tid? frågade psykologen igen.

Det måste ha varit på lågstadiet, svarade jag.


Likes

Comments

Hej alla!

Jag tänkte försöka återuppta bloggandet igen. De senaste typ tre gångerna har ju inte gått så jättebra haha men jag ska försöka!

Vad har hänt sen sist?..
Jo, Zmilla har blivit hela 4 månader redan och det är 2 månader kvar till julafton!!!
Jag har börjat på en ny bromsmedicin (Mabthera) pga att den jag hade (tysabri) inte funkade längre, därför att jag blivit JC-positiv.
Detta innebär då att jag bara behöver åka in och få dropp en gång i halvåret, men dock i 4 tim behöver jag sitta med det då..segt.
Sen har det inte hänt så mycket mer..

Hur är det annars då?..
Det rullar på sakta men säkert, det här med depression och ångest tar en del på krafterna om man säger så. Mer om det en annan dag!

❤️

Idag har jag fått min glossybox för denna månad och jag blev faktiskt glatt överraskad! Varit dåligt ett par gånger nu men inte idag, var mycket nödvändigt.

Även köpt Therese Lindgrens veganbox oxå, ser fram emot den. Har köpt hennes egna produkter som nu finns på Apoteket oxå, handcreme och typ lipbalm i dofterna/smakerna vanilj, kokos och aprikos! Bästa jag köpt på länge.

Nu ska jag laga mat, kram!







Likes

Comments