Header

Bloggar man inte ofta, då blir dunderinlägg. Det har varit en intressant vecka som gett nya kunskaper å funderingar. Vi hade en föreläsning där föreläsaren själv är mamma till 3 barn å alla hade nån form av NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Hon berättade om sina barns ångest å familjen metoder att få vardagen att fungera och hon berättade hur hon vräkte sin ena son så han blev hemlös men att han nu bor i egen lägenhet och alla i den familjen har idag en bra relation till varandra. Tänker du nu "en mamma som gör så mot sitt barn är dum i huvudet" så är det en fördom å ett tecken på din okunskap

Ska låta bli att hänga ut min familj men jag är själv uppvuxen med ett syskon som har någon form av NPF. Det är inte lätt. Jag har själv tyckt att mina föräldrar skulle sätta mitt syskon på gatan, inte för å va elak på något sätt utan för att det ska lära sig att ta ansvar. Då har jag fått höra att man inte kan göra det, så det var faktiskt lite skönt att höra att min tanke inte har varit helt värdelös.. Mina föräldrar har inte satt nån på gatan, jag flyttade hemifrån istället, vilket jag inte alls ångrar, men samtidigt har det ju inte stärkt någon relation, så ja..

Vi har haft hjärt-och lungräddning och så fick även lära oss heimlich manöver (om någon satt i halsen). Livsviktigt information som alla borde lära sig å även repetera med jämna mellanrum. Så har ni chansen lär er/repetera hjärt-och lungräddning, gör det - det räddar liv. Vi började även med med avståndstolkning och skuggtolkning, lite svårt men också väldigt kul. För er som inte vet så är det sättet man tolkar till personer med dövblindhet. Vi såg även en film om en pappa som har dövblindhet å söker assistans för att kunna va med sina barn men han får det inte beviljat. Vilket är bara idiotiskt om du frågar mig.

Imorgon prata om kärlek, relationer och sex med personlig assistans, så sjukt intressant (och tyvärr tabu-belagt) ämne. Tänker du nu "en person med assistent kan väl inte sex/inte ha familj." så är det en fördom å ett tecken på din okunskap. Det är klart att jag också har tänkt "öh, hjälper man till när dom ska ha sex?" men när jag tänker efter så ja, självklart dom är också människor, sen hur man gör det å var man har sin egen gräns är en annan fråga,, jag har själv inte funderat klart på den än men det är nog de vi ska diskutera. Det blir kul. Trevlig helg redan nu!:)

~ I tisdags var vi å pimplade det var astråkigt, så jag byggde snö skulpturer istället, haha.
Det blev en igloo, One Direction och klassiska hänga gubbe, syns det? ~

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Veckan och ledigheten har varit underbar, att va kvar i Dalarna och bara ta dag för dag som den kom. Hade mer än gärna vart ledig lite längre. Första helgen var jag med två kompisar som också var kvar, vi var i Borlänge å lite så. I måndags kom pojkvännen hit å va här tills idag. I tisdags var vi i Romme å åkte slalom, sen resten av veckan har vi spelat spel, vart med kompisar och bara umgåtts massor. I onsdags blev min praktikplats klar, å vet ni vad? Jag ska till Göteborg, det blir askul - älskar Göteborg.

Idag när vi vaknade så snöade det massor, å då menar jag massor. Det är typ tio centimeter pulversnö på vägarna (vaktmästarna jobbar inte helgerna), och det snöar fortfarande massor å ja, jag som älskar vintern blir överlyckligt när det snöar. Ska nog ta en paus i pluggandet å gå ut å gå, vill verkligen inte missa att va ute i detta väder. På måndagen är det skola som vanligt, tisdagen ska vi på hockey då skolan är matchvärd och sen på onsdag är det ett studiebesök som gäller, så det händer lite i veckan som kommer. Hare jättebäst allihopa, hejdåå!:)

Likes

Comments

Jag lever och men det är knappt, tror inte att det går att bli så mycket tröttare än vad jag är just nu. Veckan har varit såå, nästan för intensiv för att klara av men skönt nog så är det halv dag imorgon innan det är dags för att välbehövligt sportlov och det ska bli skönt att va kvar i Dalarna och ha noll krav/planer, bara ta det som det kommer, umgås med lite kompisar som också är kvar, på måndag kommer pojkvännen hit också, det blir bra!

I måndags hade vi en föreläsning om om hur en dövkonsulent jobbat på arbetsförmedlingen och fick skriva cv. I tisdag hade vi vanliga lektioner men lång dag. Igår så hade vi föreläsning fram till två och sen lektion efter det och idag..det som jag var så nervös för och det var att vi tillsammans med en gäng dövblinda (främmande) personer var på Ikea, dom va där som gäster och handlade medans vi va där som deras assistenter, lite som en praktik för en dag och det jag kan säga om det var jag det var såå sjukt svårt, ledsaga är väl en sak men sen att syntolka IKEA då att en blind person ska förstå vad och var saker finns var en stor utmaning men väldigt lärorikt.

Nu ska jag lägga mig i sängen och leta en nyhet tills imorgon innan jag fortsätter eller iallafall försöker att läsa ur boken underbara adhd (kanske somnar innan jag hunnit öppna den) men ändå väldigt bra bok som är värd att läsa. Godnatt och sov gott hela världen jag har gjort mitt för denna vecka!(:

Likes

Comments

Asså denna vecka bokstavligen försvann? Jag kan verkligen inte förstå att det är fredag idag. Det har varit en jättebra vecka. Förra lördagen var jag i Romme och åkte skidor hela dagen, det var sååå skönt. Ska nog bygga mig en stuga och bo i skidbacken vintertid, jag älskar det verkligen.

I tisdags var pojkvännen här, vi var å åt i Rättvik och sen somnade vi astidigt, fett skönt. Onsdag var vi fyra stycken som åkte kvällsåkning i Granberget, fast på bräda ingen av oss kan det på riktigt så vi åkte bara i barnbacken för då slapp vi betala liftkort så vi kunde hyra bräda, askul det också.

Planerna för helger är noll och ingenting. Ska ladda inför nästa veckan för den kommer bli intensiv, på torsdag ska vi göra något alldeles speciellt, mer om det då, men jag är sååå nervös, haha. Men sen är det sportlov, jag blir kvar i Dalarna, för att va med pojvänneo ch förhoppningsvis åka skidor också!:D Har ni nå planer för sportlovet? Vissa har det nu va?:)

~ Bilder från skidbacken, vill aldrig att vintern ska försvninn, detta är vinter för mig. ~

Likes

Comments

Hej alla folk och inte folk. I tisdag kväll flätade jag mitt hår till 40 små flätor och resultatet blev detta. Trivs verkligen i det då håret blir luftigare och det inte alls blir lite varmt att ha det utsläppt. Idag har vi självstudier hela dagen, har skrivit ihop ett faktapapper och en powerpoint om daglig verksamhet. Idag är det pannkakstorsdag och vi är ett gäng som inte är allt för förtjusta i det så vi ska in till Leksand och äta Kinamat, mums!:D Nu blir det att öva redovisning ha en asbra torsdag hemma, på jobbet, i skolan eller vars ni befinner er, hejdoo!:)

Likes

Comments

Lördag å nästan läskigt lugnt på internatet, vilket är skönt då det vart så sjukt mycket folk i allrummet hela veckan. Skönt för mig var att jag lagade så mycket mat att jag fick matlådor till hela veckan, så lagade bara mat 2 gånger nu i veckan, fett skönt - mitt tips till alla men framför allt lita lata personer (som typ jag), gör mycket mat å få matlådor så slipper man laga varje dag och det är väl förmodligen bra för ekonomin(?). I skolan har vi läst om utvecklingsfaser, alternativmedicin å kris & sorg hantering, väldigt intressant.

Morgonen har varit som en lördag morgon ska vara, väldigt lugn, laddade upp min padda som jag inte använt på år å dar, föll över tumblr som jag inte heller använt på år å dar men lär va fast nu, haha. Nu ska jag klä å min och gå in till stan, pojkvännen kommer hit så vi ska väl äta något och sen åka tillbaka hit, och sen får vi se vad vi gör, vet inte heller om han stannar över natten eller inte, vilket inte behövs planeras. Det är så skönt att han bor närmare - man kan va mer spontan med besöken. Spontanitet det gillas av mig.

Bilden är klickbar ås man kommer till min tumblr. Någon av er som har tumblr?:).

Min tumbler

Likes

Comments

Jag tycker det är heeelt sjukt att ännu en vecka har gått, har haft sjuk mycket att göra denna vecka utöver skolan. Sökt sommarjobb, börjar leta praktik, kollat på utbildning, jobb och boende å alternativa städer att bo i till hösten då jag inte alls vet vars jag ska sen (vill till Göteborg men blir kanske inte så, måste ha resrevplan), det har bara vart en massa praktiska saker men ändå sånt som tar tid å inte är allt för roligt hela tiden. Helgen blir inte mycket roligare då även den kommer kretsa kring det praktiska, ska städa och tvätta, förhoppningsvis hinns det med nått kul också, haha. Vad är era planer inför helgen?:D

~ Usch, vad jobbigt det är med avstånd ibland, saknar henne galet mycket asså (syster). ~

Likes

Comments

Jag tycker denna vecka va gått sjukt fort. Trodde typ att set va onsdag igår, bara en dag fel men det känns omöjligt som det kan vara fredag idag, någon dag måste ha försvunnit? Typ. I onsdag var jag med några och åt på pinchos (jag älskar deras sötpotatispommes) går träffade jag pojkvännen och vi åt på Max (älskar deras pommes också, haha). Då det är fredag så går vi bara till lunch så efter skolan tränade jag med en kompis och imorgon blire att va med nå andra kompisar, vi ska ha sexparty för att två stycken i gänget var fyllt år, eller ja en idag och sen andra imorgon, så det blir kul!:) Höll på att göra samma misstag igen, att blogga om hela nästa vecka redan nu, men kom på mig i sista stund, haha. Vad har ni för planer inför helgen?:)

~ här är en födelsedagsbarn, grattis bästa hon ~

Likes

Comments

Tipsa gärna om tävlingar - annars vill jag bara ha kommentarer om inlägget. Spam/reklam = du är blockerad.