View tracker

Hej på er! Jag har inte hunnit blogga för det har hänt så otroligt mycket den senaste tiden, och jag hade inte motivationen heller. Men nu har jag uppdaterat bloggens header,beskrivning och innehåll. Denna kommer bli en mer personlig blogg där man får följa med hur det är att leva med ett osynligt handikapp som är en muskelsjukdom( mer om detta i ett skillt inlägg kommer senare) och jag vill dela med mig av mina erfarenheter och alla livets stunder, både de bra och de mindre bra sakerna. Hoppas ni fortsätter läsa min blogg, skriv gärna önskemål om ni har något ämne eller fråga ni vil jag skall ta upp. Eftersom denna blogg nu kommer vara mer personlig så vill jag säga att detta gör jag inte för att söka uppmärksamhet eller bli tyckt synd om. Jag vill sprida vidare hur det är att leva med en sådant handikapp och hjälpa andra som är i samma situation. Ännu mera kärlek, glädje och foton kommer finnas i denna blogg, så tack för att ni fortsätter att läsa min blogg ni betyder så mycket för mig kära läsare!

(Denna bild tog min fina vän Josefin på vår girlsroadtrip till kokkola tidigare i höst, och denna klänning föll jag för. Dock köpte jag inte den, men ja fick iaf känna mig som en princessa en liten stund hehe! )

Ta hand om varandra, kram! /Milla

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej alla fina bloggläsare! Hösten är på inkommande och jag ser faktiskt fram emot det och börjar känna mig väldigt lycklig. Har fått befordran på jobb fronten, ja börjar mitt 3e år som socionom och kandidatstuderande och mår psykiskt ganska bra. Har klarat av deltidsjobb sen april månad hela!!! sommaren,kan ni fatta hur obeskrivligt härligt de låter hehe? I'm so proud of myself!

Jag befinner mig nånstans mellan överlycklig och glädjefylld, jag börja känna en balans inom mig och livet börjar gå mot rätt håll. Hoppas det håller i sig, har så myki spännande framför mig i höst!

Nu tar jag semester resten av veckan, mitt pass och min ryggsäck, hämta mitt hjärta Jonathan och sen åker vi på en liten miniresa, bara vi två. En födelsedagspresent av min underbart fantastiska(nästan) man, och jag är nästan för lycklig 😊❤

/See ya next week, är utan både internet och dator under resan om inte hotellet vårt har wifi haha!

Likes

Comments

View tracker

Har inte haft tillgång till dator, nät och min tele gedd upp och så ja ha vari lite offline ett tag, bloggar via mobilen nu. I förrgår var det varmt och soligt, igår kom det kraftigaste åskvädret över larsmo och idag blåser löv ner från träden, de är augusti redan,känns som om sommaren flugit förbi. Har knappt hunnit nnat än äta,sova och lite tid med vänner och J, men augusti blir det deltidsarbete så då får jag mer tid över att spendera de sista veckorna med vänner, familj och pojkvännen innan skolan börjar igen.

Om 6 dagar fyller jag, det börjar närma sig nu haha, ja tänkte inte på det förrän J sa att han fixat min födelsedagspresent, det skall bli så spännande för jag vet INGENTING ännu, bara att ja fixat ledig från arbetet 19-21 aug. Jag är en sån som planerar flera veckor på förhand, men denna gång ska ja bara följa med och får se, utan att ha hjälpt till alls. Snart kommer lite uppdatering på bloggen, ikväll är det tid för tjejkväll med Ana och Linda, se ya later!

Bjuder på en bild från senaste nyåret tå de int finns andra bilder på telefonen ännu!

/Milla

Likes

Comments

Gomårån alla fina! Förra veckan var den bästa och jobbigaste tiden i år. Det känns som om allting håller på att falla på plats och jag ser en hoppfull framtid för mig.

Bästa:
-Dejtkväll med Jonathan som bestod av middag och minigolf, så härligt! 💝
-Hann träffa flera vänner, vara up ti kl 1 på natten i skolparken med dem en ons kväll, vara på jakobsdagarna precis som för 4 år sen.
-Smärtan höll sig ganska bra borta, tack vare TENS-apparaten min
-Sommarväder hela veckan, finally!
- Jag motionerade mycket, vilket jag aldrig gör haha, en början!

Mindre bra: Min tuffa arbetsvecka, hade 3 olika jobb samtidigt 3 skift, så hela helgen från fre kl 12-> sö 06:00 bestod av bara jobb, men jag klarade det endå!

Är så stolt och nöjd över min insats, jag planerade hela veckan och det hölls nästan helt, jag hann umgås med nära och kära och även jobba. Jag klarade av deltid på hemtjänsten och flexarb fre-lö med godisförsälj på jakobsdagarna från mårne-natt-moron. Jag har aldrig fått jort så mycket som denna vecka, så jag är så lycklig nu och glad över denna upplevelse

Nu börjar jag sakta se att jag kommer nog i framtiden klara av ett heltidsjobb, kunna sköta hushållet och få ha en "intesåmykisjuk" framtid, men jag är inte där ännu..
Med världens bästa pojkvän och finaste vänner na ska jag njuta denna vecka av lugnet med deltidsjobb, myskväll med J och strandhäng med tjejerna. Hello Summer!😎

Ikväll blir det överraskningkalas för min fina Linda, men de e ju hemligt så först imr får ni höra om vårt äventyr hehe!

Likes

Comments

Hejsan! Det har varit tyst länge på bloggen nu, men jag har inte mått så bra, både fysiskt och psykiskt. En händelserik sommar hittils, med allt från toppen till botten. Men nu ska de bli ändring, nu har jag krafter och energi för att återuppta bloggen igen och dela med mig av mina planer som händer i sommar, ge tips på olika gluten-&laktosfria alternativ, outfits och alla härliga sommardagar!

Jakobsdagar började nu, och för mig innebär det mycket jobb denna vecka( 4 olika) så ja hinner inte uppleva så myki av det, men får se en del genom jobbet mitt så de ska bli så himla roligt! ska varva ner mellan varven med mina vänner och familj, kommer även fara på en dejt med min pojkvän som vi inte gjort på evigheter så de ser ja så myki framemot, kvalitetstid tillsammans <3

 Skall försöka uppdatera oftare för det är som en slags terapi för mig, att få skriva av mig mina tankar och funderingar..:)

Så välkommen sommaren 2016 med allt som kommer med, nu kör vi!

Likes

Comments

Nervsmärta, ett helvete. Det har jag. Att varje dag vakna upp med smärta blev till sist för mycket för mig, och det slutade med ett anfall och sängliggande med så outhärdlig smärtor, domning ,  stelhet , kramper som varken burana elr Pan hjälper mot.. Åker nästa vecka till Vasa centralsjukhuset för en träff med en kirurg för att. diskutera framtiden.

Hamnade även ha på (holter) som betyder att apparaten mäter hjärtats funktioner i 24 H. Om 2 veckor är det belastnings-ekg som gäller och ett besök hos en kardiolog(hjärspecialist) och förhoppningsvis klarnar en del av mina kramper/migränanfall orsaken bakom, eftersom jag även äter en hjärtmedicin som visat sig ha en liten positiv effekt.

Det finns hopp, min lilla apparat ja bär 24/7 och en ny medicin. Den sänder ut elstötar till min nerv så att smärtan skall lindras, och det fungerar!! På kvällen tar jag nervmedicinen och apparaten är på 24/7 nu denna vecka, så ska ja på mån ti rehabiliteringscenter för utvärdering, så kanske jag får ha en på "heltid" och därmed minska medicineringen. (Jag har 6 olika mediciner i dagsläget, plus värkmedicinerna)

Denna vecka har jag klarat av att vara på daghem på praktik och leka med barnen, jobbat på folkhälsan på kvällen och skrivit skolarbeten som snart är klara. Jag kan diska och städa och orkar tom köra bil en längre tid utan att det blir för tungt. Detta låter kanske konstigt för er, men för mig är det som en helt ny obeskrivlig känsla, att klara dessa saker UTAN hJÄLP!! Och jag är mycket gladare och piggare nu än förut, och så tacksam över mitt team på sjukhuset, de är gulvärda! Nu ser ja t.o.m fram till sjukhusbesöken haha! :D

Bloggen har stått tyst för det har varit så tungt för mig, både fysisk och psykiskt. Men nu skall jag återuppta min terapi, bloggandet. Tack till er mina vänner och familj för att ni finns, mest tack vill jag ge åt min Jonathan som står vid min sida och ger mig kärlek trots alla motgångar som prövar vår kärlek❤

Idag jobbar jag morgonskift, ikväll blir det studentkalas och faktiskt tänkte jag och mina vänner fara ut senare ikväll på krogen, nyktra förstås. Fastän jag inte klarade praktiken och alla kurser, så är jag glad att ja ändå kämpade och fick möjligheten att göra allt klart i Juni. För sen får jag också sommarlov och ett steg närmare min framtidsplan❤

" We can be golden, why don't we show them, all of the life that's meant to be ❤"

Likes

Comments

Det har varit lugnt på bloggen nu en tid,har varit mestadels sjuk och besökt sjukhuset och tappat krafterna.. Imorgon börjar min 3 veckors långa rehabilitering på Malmska här i Jakobstad. Förhoppningsvis i slutet av perioden har vi ett resultat på framtiden, kanske en lösning på den ständiga värken, och en hållbar lösning inför resten av studierna och arbetslivet. Man kan inte så mycket annat än att kämpa igenom alla dessa dagar, intensivt tempo 8-16.00 varje dag och jag hoppas min kropp orkar och inte ger upp..

Skall föröska uppdatera bloggen oftare under perioden, så ni och jag själv får följa med denna resa och allt bra ja får va med om men även den mörka delen. Helgerna spenderas hemma med familjen,vännerna och min älskade pojkvän och det är allt som behövs för att ja r va lycklig

Hann ha lite kvalitetstid med mina fina tjejjer, hemmamys, egentid men min älskling och testa snapchats nya roliga "faces" eller vad man nu kan kalla dom haha, speciellt kul va den där man bytte ansikte haha :D

Nu väntar sängen och 8h sömn, over and out. /Milla

Likes

Comments

Året är 2006, oxhamns skola. Du sitter och spelar kort med vännerna och jag ser er. Beundrar dig, drömmer men säger inget. Året är 2013, jag ser dig med min bästa vän, vi hälsade och hängde med samma "shakk" den kvällen. Året är 2014, 6 februari. Hemmafest, krogen. Veckan därpå låg jag på sjukhus i vasa, du kom dit och hälsade på, satt med mig och fick mig att skratta mitt i eländet och fanns där, trots att vi nyss lärt känna varandra. Det var då allting började. Vi umgicks lite nu som då, mera på sommaren då vi båda var hemma i jakobstad med våra gemensamma vänner.

Hösten 2014, dagen före min födelsedag. Den dagen det blev vi två. Världens lyckligaste, speachless. Vi har hunnit vara med om mycket under dessa 2 år vi känt varann, motgångar och lyckorus. Glädje och sorg, hopp och förtvivlan. Kämpat varje dag, svävat på rosa moln däremellan och fallit hårt. Men allt detta har fört oss närmare varann, vi har hittat en delad livsglädje och finner tröst och kärlek hos varandra. Han stöder mig genom alla beslut, han älskar mig trots min sjukdom. Han ger aldrig upp hoppet om en framtid tillsammans.

Han är mitt liv, han är min själ och min kärlek. 2 år till hösten blir det, och många fler kommer det bli. För nu är vi äntligen påväg mot ett gemensamt mål, en framtid för oss båda. Jag längtar till den dagen vi äntligen bor tillsammans, vi har en familj och en framtid full av kärlek. Vår kärlek blir starkare för varje dag som går. Jag har äntligen hittat rätt, hittat mannen i mitt liv och evig kärlek. Och det är allt jag behöver och önskar.

Älskar dig Jonathan, föralltid! <3

Likes

Comments

Har du nånsin hört dessa fraser "nämen va smal du är, sådär skulle jag ochså vilja vara", "ha du gått ner i vikt?", "äter du ordentligt?", osv.. Jag måste få berätta. Häromdagen när jag var i butiken och spanade medans min vän provade kläder, hittade jag en alldeles ljuvlig topp som jag tänkte" den skulle ja va snygg i". anyway, så kom de en "modell större typ M?" tjej fram till mig och sa, att "hej dendär är du för smal i, du har ju inga kurvor..kanske du sku äta mer?" Jag satte tillbaka toppen och gick iväg, sa inget...

På hemvägen kom tårarna och ilskan, över detta beteende. BARA för att man råkar vara smal, så betyder det inte att man är sjuk.. Jag har 2 sjukdomar som påverkar min vikt, jag har pendlat upp och ner mellan 45-50kg i flera år. MEN jag är inte anorektiker, jag äter 5 ggr om dagen och äter sötsaker där emellan, trots det så går inte vikten uppåt. Jag har hört så många säga att de skulle vilja ha min kropp, vilket jag tycker är smickrande men man har alla fått en egen kropp som är bara din, och den är fin som den är! De som är smala så kanske vissa har någon form av ätstörning, men det finns även de som är smala för att de helt enkelt råkade få den genen när vi föddes och kanske äter allt men lyckas endå inte gå upp i vikt.

Dessutom enligt denna BMI-skalan så ligger jag på undernärd vilket sjukvården påpekat x-antal gånger. Men ja försöker säga att ja kan inte gå upp i vikt hur jag än försöker pga sjukdomar och allergier som hämmar min matkonsumtion. Men jag mår bra och är nöjd över min kropp, och det tycker jag alla skall få vara! Oavsett om du är stor eller liten, lång eller korts osv så har du fått en kropp som är bara din, och det bästa du kan göra är att försöka acceptera det och ät sötsaker när du känner för det, eller en glass mitt in i veckan. Strunta i att de sätter dig på en skala där du endera är undernärd eller överviktig, för vilken roll spelar det egentligen om du själv mår bra?

Detta är bara min åsikt, ni får gärna komma med ideér om hur man kan GÅ upp i vikt, det vore roligt för mig och de andra smala människorna i världen, eftersom det överallt står hur man skall gå ner i vikt men aldrig upp. Ibland får även jag höra att jag har blivit fet, eller om jag väntar barn haha! Men jag kan lungt säga att det är min sjukdom som gör att magen sväller emellanåt ;)

Mina bästa tips för att gå upp i vikt:

- Ät vad du vill, när du vill

- Lär dig att tycka om dig själv, det är din unika kropp!

- Ta inte åt dig av dumma kommentarer, gör vad du själv vill.

Tack för att du orkade läsa, lämna gärna en kommentar ifall du funderar över något eller vill dela med dig av din liknande story. Over and out.

Likes

Comments

Här kommer några bilder och snapshots från den senaste tiden som jag lovade. Det blir ganska ensamt här i vasa då man bor ensam på 20 kvm, jag är så van med att hela tiden ha något att göra eller någon som kommer på besök haha!... Tiitar på gamla bilder, saknar och längtar tills vi ses igen. Klippte även mitt långa hår i jannuari, hade inte varit på 1 1/2 år till frissan så tyckte det var dags nu haha! 

Dessa fina människor gör mitt liv så meningsfullt och de älskar mig trots mina sjukdomar, stöttar och sprider glädje. De är guldvärda! <3

Over and out.


Likes

Comments