​Fick hem ett brev några dagar efter första besöket att jag ska komma in och ta blodprov två dagar efter min nästa beräknade ägglossning för att veta om jag ens haft lossning. 

Oftast börjar en IVF utredning med kvinnan för att först kolla vart felet ligger och vart dem ska börja kolla. 

Jag kom in tidigt på morgonen då dem har dropp in så jag inte behöver vara ledig så mycket från jobbet eftersom dem förmodligen bör undra varför jag är borsta så pass mycket. - Redan då hade jag i tanken på att byta jobb och ville inte vara borta mycket just då eftersom jag kanske behövde fler timmar sen om det blev anställnings intervjuer osv. 

Några dagar efter blodprovet kom ett brev hemskickat och det står att allting ser fantastiskt ut och det nu istället var dags att undersöka mannen om problemet kan ligga där istället.

Sagt och gjort min sambo fick göra ett spermatest som kontrollerades noga utan läkarna, sen kom brevet som vi inte hoppas på skulle komma...

- Vi har genom undersökning av era sperimier upptäkt att dem är för få och simmar väldigt dåligt. 


Där och då brast det för oss båda men vi måste vara starka för en dag vill vi ha en minimask att gosa med.

Men det brevet var bara en början på en Lååååååång väntan. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När vi väl skickat in remissen och ett brev från Sahlgrenska IVF damp ner i brevlådan trodde vi genast att ni sätter vi igång. Men brevets innehåll var enbart att dem taggigt emot vår remiss och nu får vi vänta på vår tur att komma dit för utredning. 

Månaderna gick och sen en dag kände jag att NU måste det hända något så jag ringde sjukhuset och dem hade en tid redan nästa dag eftersom dem precis haft en avbokning. 


Både jag och min sambo tog ledigt från jobbet och åkte in till sjukhuset. Vi fick länge sitta i väntrummen även om vi bokat tid, när man tittar runt på alla andra som var där tänkte jag genast att alla dessa har samma problem som vi. 

Så kom vår läkare och vi fick sitta in i ett rum och berätta om våra livsvanor, sexerfarenheter och hur ofta vi har sex med varandra. Detta brukar vara hemsk att prata om med andra men när vi väl satt där var vi så avslappnade att allt bara kom ut. Plötsligt slänger jag även ut mig - Är det lättare att bli gravid om vi kör doggystyle - OJOJ vad pinsamt! Men den reagerade inte ens utan bara förklarade att det inte finns någon speciell ställning för att förbättra att man blir gravid. 


Jag fick även göra ett Fiffi test för att kolla så jag inte led utav någon sjukdom eller liknande sen var vi klara för dagen och fick åka hem. Vi båda var som nyförälskade när vi åkte hemåt och kände att snart kan vi få en liten mask för nu är vi på väg. 

Likes

Comments

Sökte på internet hur vi kan få hjälp med utredning och vad det kostar e.t.c. 


Efter mycket efterforskning kom vi fram till att vi skickar in en remiss till Sahlgrenska universitets sjukhusets IVF klinik.

Den är dock längre än andra utredningar men vi är fortfarande så pass unga så det är ingen stress även om längtan är enorm!

Hittade på deras hemsida att vi kunde själva skriva ovh skicka in en remiss, sagt och gjort remissen skickades in till Sahlgrenska och nu var vi på väg åt rätt håll så vi kan få svar på varför det inte fungerar. 

Likes

Comments

​under sommaren 2015 pratade jag och min sambo om det kanske är något problem som gör att vi inte kan få barn normalt. Genast kände jag att det är ju mig det är fel på och gick in en mindre Depp period.

Stora faktorn till att jag nåde dåligt och kände mig värdelös var att min sambo tidigare "lyckats" göra två gamla flammor gravida, när det nu inte lyckades ihop med mig är det självklart jag tror att problemet beror på mig. 

Efter många tankar och diskutioner kom vi överens om att vi ändå borde skicka in en remiss för utredning hos en läkare vad det kan vara för fel på mig. 


Detta var början på något väldigt långt och smärtsamt men samtidigt otroligt lättande 

Likes

Comments

Under hösten 2014 slutade jag att använda Cerazette med andra ord mini piller. Trodde då genast att nu sluta jag och vi blir gravida med en gång. Månaderna gick och tänkte att det säkert bara tar tid för mina mediciner att komma ut ur kroppen men sen går det undan.


Månaderna gick och mensen kom varje gång och besvikelsen hand i hand. Laddade ner appar och sökte information om hur man lättare kan bli gravid och vi försökte och försökte men ingenting skedde.

 Är i den åldern så många frågar " är det inte dags" " du kör varuvagn så fint snart är det väl en barnvagn" och en massa andra kommentarer som bara sårar när man försöker och försöker och då och då kommer mensen 2 dagar sent och man befinner sig en bubbla om hopp men så SMACK spricker bubblan lika snabbt som den uppkom. 


Likes

Comments

​2016 är hör och jag behöver ett ställe där jag kan få både dela med mig av mina upplevelser och även få chansen att bara kunna skriva av mig av tankar.

Mycket sker nu under just Februari månad!

Flytt till hus, nytt arbete och det största av allt IVF behandling ska påbörjas. 

Likes

Comments