Header

+ MINNESBANKEN

I måndags blev Isabella 6 månader och i tisdags var vi hos bvc för vägning, mätning och vaccinering. Hon väger nu hela 9100 g och är 68,5 cm lång. Hon följer sin kurva precis och det verkar som att hon kommer att gå i sin storebrors fotspår och bli en lång tjej för sin ålder (som det ser ut just nu). Lennox har alltid varit flera centimeter längre än många andra i hans ålder. Men dem brås väl på sin far antar jag. Och på tal om det så är Sia väldigt lik E:et. Hon har både fått hans öron som han hade som bebis, hans ögon och långa ögonfransar. När hon blinkar går dem enda upp i ögonbrynen.

Hennes hår har blivit ganska ljust och nu börjat ta fart att växa. Hon har fått två tänder i nederkäken. Vänder sig från rygg till mage och mage till rygg. Sitter gör hon bäst på mjukt underlag. Stå och hålla i sig saker har hon gjort sen i princip 3 månaders ålder. När hon ligger på mage kan hon ta sig sakta sakta framåt, annars skjuter hon sig mest bakåt och runt i cirklar. Sover gör hon fortfarande ganska mycket om dagarna och när hon är frisk och mår bra hela nätterna. Mat äter hon ett par små måltider om dagen nu och det känns som att det faller sig naturligt i hennes utveckling då hon börjar rata ersättningen mer och mer. Hon är väldigt glad och förnöjdsam så det är inga konstigheter med något. Isabella och Lennox får bara mer utbyte av varandra ju mer hon utvecklas och äldre hon blir 🖤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

+ MINNESBANKEN

Den 1a januari blev du min president två år. Hela två år. Tänk vad stor du är men ändå så liten. Ska jag vara ärlig känns det som att du berikat våra liv med din närvaro fler år än så.

Tiden med dig och din syster är verkligen det bästa jag vet. Du fyller mina dagar med så mycket hyss, aktiviteter och oförutsägbara händelser. Ingen dag är den andra lik och när du smider dina planer är det bara för mamma att försöka vara redo för vad som komma skall. Exempelvis igår Lennox så lämnade mamma och pappa dig i badrummet själv i några minuter medan vi packade ihop och gjorde oss redo för att åka iväg. När pappa efter en liten stund går in i badrummet så har du hakat bort ena skjutdörren på duschkabinen. Hur du lyckats vet vi inte för pappa hade väldiga problem med att sätta dit den igen. Men vet du vad vännen, även om mamma blir arg på dig ibland så blir hon även väldigt imponerad. Imponerad över sakerna du kan, sakerna du hittar på och hur du med jämna mellanrum lyckas överlista mamma och pappa så att du kan genomföra alla dessa planer du har. Du är ju så smart att mamma och pappa inte hinner med!

Vet du vad du gör mer så här vid två års ålder. Du älskar att vara på förskolan. När du började där i augusti så var det väldigt mycket nytt för dig, du sov dåligt om nätterna och var som en virvelvind om dagarna. Men så fort du kom in i hela grejen med förskolan började du sova om nätterna och lugnade ned dig igen. Det var precis som att du gjorde en liten revolt där ett tag. Och det är helt okej, du gjorde det du behövde göra och gå igenom. Men nu blir du så glad när du får gå dit, aldrig ledsen, du säger knappt hejdå till mamma längre för du har liksom inte tid och när jag hämtar dig vill du visa upp hela förskolan för mig. De dagar du är ledig eller exempelvis varit sjuk så går det inte en dag utan att du pratar om dina vänner på förskolan. För någon månad sedan hade vi utvecklingssamtal med två av dina förskolelärare som också beskrev att du verkar trivas så himla bra. De beskrev vidare att du är nyfiken och intresserad av allt ni gör där. Men är det någonting nytt för dig kan du vara lite avvaktande och spana in vad det är ni ska göra innan du hänger på. Dem sa även att du alltid är glad, snäll mot de andra barnen, duktig på att lyssna och superduktig på att gå då du aldrig vill sitta i vagnen, du älskar att vara ute och du älskar era samlingar, du är även väldigt lyhörd för andras känslor och vill gärna uppmärksamma och trösta om någon är ledsen. Språket kommer mer och mer och bara på de två veckorna du var hemma över jul märkte dina förskolelärare stor skillnad, helt plötsligt kom du tillbaka och kunde räkna, känna igen och uttala siffror och bokstäver osv. Och mamma kan bara instämma, ditt tal utvecklas enormt mycket nu liksom mycket annat med dig. Du blir äldre helt enkelt och det märks på ditt sätt att vara, ditt sätt att tänka och agera. Vid lucia träffade jag förskolechefen som berättade att du pepprat henne med snöbollar och att du dessutom siktade på ansiktet. Jo tack jag vet, blev mammas svar.

Du är väldigt glad och påhittig, du är rolig och underhåller familjen varje dag. Du har oftast tid för pussar och kramar men ofta är dina pussar reserverade för din lillasyster. Inte mamma emot jag nöjer mig med dem som blir över. Lyhörd är du, precis som dina förskolelärare beskrev. De dagar mamma har som minst energi så har du tendens att hitta det perfekta tillfället att krypa upp hos mig för att ge mig en puss. Precis som att du vet att det är det jag behöver från dig, just där och då. Sen tittar du på mig med ett stort leende och poff, mamma är fylld med energi igen. Hur mysigt det än är och hur glad jag än blir så hoppas jag dock inte att du tar på dig när mamma känner sig trött och orkeslös. För du min president ska vara barn så länge du bara kan och mammas bekymmer är ingenting du någonsin ska behöva reflektera över. Mamma kommer alltid att hitta energin för dig och din syster men ibland måste mamma bara få pusta ut i någon sekund. När du ska sova och mamma lägger dig så dricker du din välling, vi läser någon bok och innan vi säger godnatt så påminner jag dig om hur mycket jag älskar dig, mer än ord kan beskriva. Jag har ingen aning om du förstår vad jag säger men du bemöter mig alltid med världens största leende och fnissar till lite. Sen pussas vi och innan mamma sen går ut så kastar du iväg en slängpuss. Du är så go att mitt hjärta värker när jag tänker på dig.

Men vår vardag Lennox den består inte bara av pussar är jag rädd. Ibland måste mamma säga åt dig på skarpen och ibland måste du göra saker du inte vill. Mamma avskyr att ibland behöva bråka med dig och jag ser på din blick hur du tycker att jag missköter mig. Vissa saker är förvirrande, jag vet. Vi har ju lärt dig att du ska säga nej när det är något du inte vill. Men ändå emellanåt så trotsar mamma och pappa dig. En del saker kommer dock varken du eller vi undan. Man måste ju byta blöja när blöjan är full, och man måste klä på sig när man ska gå ut och man måste borsta tänderna morgon och kväll. Jag håller med dig om att det finns roligare saker att göra men det är liksom bara något vi måste ta oss igenom varje dag även om jag vet att du inte tycker om det. Men du ska veta att mamma gör sitt allra bästa för att vara lyhörd mot dig precis som du är mot mig. Jag tänker bara på ditt bästa gubben. Hela tiden, varje dag. Och du ska veta att du fått en mamma som må vara liten men kan förvandlas till självaste Hulken när det handlar om dig. Det kommer säkerligen komma stunder då du skäms för mig men det är mitt ansvar att du behandlas bra och rätt. Och då finns det liksom inga krig som mamma inte skulle ta för dig. Vissa val som mamma gör kommer du inte alltid att förstå men jag hoppas att du känner att du i framtiden kan ifrågasätta mig så att jag kanske kan förklara för dig. Och om mamma råkat gjort något som sårat dig hoppas jag att jag får chansen att be om ursäkt och att du kan förlåta mig.

Kärleken du har för din syster är enorm. Är hon ledsen försöker du ofta trösta henne när du märker att mamma inte kan just då. Mamma kan vara upptagen med något som hon inte bara kan släppa så där på en sekund och då finns du där. Du erbjuder henne flaskan, du kramar henne, du busar med henne. Du gör någonting för att försöka göra henne glad. Ofta lyckas du, för det finns ingen som kan få henne att skratta så mycket som du kan. När hon sovit på dagen och du hör hur hon vaknar blir du SÅ glad. Oftast ropar du "JA" rakt ut, sedan tittar du på mig och väntar på ett godkännande för att få springa in till henne. Ligger hon i mammas och pappas säng ska du ofta bädda ner dig bredvid henne, sen säger du att ni ska mysa och vinkar hejdå till mig. Jag ska då gå och lämna er ifred och där ligger du och kramar om Isabella och som du säger, bara myser 🖤

En värld utan dig Lennox är ingen värld alls. Ett liv utan dig är inget liv alls. Jag ska göra mitt bästa för att ge dig det du behöver. Jag kommer finnas här för dig till den dagen jag inte andas mer. Och tro mig när jag säger att min kärlek för dig min president är oändlig. Mamma & pappa älskar dig.

På din födelsedag kom mormor, morfar, moster Emma, Ck och dina kusiner för att fira dig. Pappa hade gjort tårta och bakat kakor, du fick fina presenter och en hel del lek och bus. Jag tror du fick en bra födelsedag, det verkade som det på dig. Och när kvällen kom somnade du och sov som en stock resten av natten. Här kommer några bilder från din dag.

// Mamma

Likes

Comments

Och nu var julen över.. ungefär. Vi hade en jättemysig julafton som började med julklappsöppning här hemma innan vi sen åkte till barnens gammelfarmor/mormor (vet inte vad hon blir) för julfrukost och ännu lite mer klappar. Efter Lennox vila åkte vi sen ut till E:ets mamma på Ängsö för att spendera resten av dagen där med Kalle, alldeles för mycket mat och ännu fler julklappar!

Igår kom mina föräldrar hit för att träffa barnen innan jag sen åkte med dem till min systers familj för ännu ett julfirande. Tanken var givetvis att Lennox & Isabella också skulle följt med men då min systers barn varit sjuka beslutade vi oss för att dem fick vara hemma med E:et för att inte riskera att dem blir smittade. Vi hoppade julmaten och hade beställt Italiensk bricka istället men hade såklart julklappar och julklappsspel! Barnen fick jättefina och bra klappar och Isabella fick ihop en ny garderob vilket är toppen då hon växer så det knakar!

Likes

Comments

Vi hade en superbra helg på Kolmården och Vildmarkshotellet. Vi åkte dit med min familj och min bror kom även ner och var med oss över dagen. På Kolmården hade dem verkligen ordnat med julstämning exempelvis möttes man av en kör som sjung traditionella jullåtar det första man gjorde när man gick in. Och det är ju riktigt mysigt med alla lampor och annat julpynt dem satt upp överallt.

Vi kom dit strax innan lunch och mötte upp de andra inne på Kolmården  där vi gick på marknaden, tittade på djuren och gick till Bamses värld där vi åkte lite karuseller, kikade på teater osv för barnen. När det närmade sig stängning åkte vi till hotellet för att checka in osv. Efter det gjorde vi iordning oss för att ta en drink i hotellbaren innan vi sen hade bokat bord på hotellrestaurangen där pappa bjöd oss alla på middag. Efter middagen slängde vi på oss badkläder för att gå och bada vilket vi gjorde till kl 21 innan det sen var dags att gå upp till hotellrummet för att duscha, lägga barn osv. Vi alla var bra trötta efter en lång dag och Lennox & Isabella sov som stockar hela natten.

När vi vaknat på morgonen var det dags för den klassiska hotellfrukosten. Efter det hade vi ett par timmar kvar innan utcheckning som vi spenderade i hotellets lekrum. Vid 11 åkte vi tillbaka till Kolmårdens djurpark för det var nämligen så att Lennox somnade precis när vi gick in på Bamses värld dagen innan så han missade den biten. Och då tänkte vi att eftersom vi ändå betalat för tvådagars inträde så åker vi tillbaka dit. Efter att E:et och Lennox åkt Skalmans bilar skulle han även åka Skalmans luftballong (eller vad den nu hette). Jag var lite tveksam till det hela då "luftballongerna" gick upp och ner i luften hela tiden men Lennox hade bestämt sig så då gav vi det ett försök. Men precis som jag misstänkte tyckte han att det var läskigt när karusellen kom igång och sa bara " nej nej nej" lite halft panikslaget så jag fick ropa ner till E:et att be dem stanna karusellen så jag och Lennox kunde hoppa av. Hur som helst så hade vi som sagt en riktigt bra och mysig helg och det var perfekt såhär helgen innan julafton!

I måndags var det här ⬆️ vår status. Alla var trötta och hade en hel del vila att ta igen. Igår umgicks vi med Madeleine, idag ska de sista julklapparna inhandlas, imorgon ska vi träffa Ellinor & Lova, på lördag blir det den traditionella uppesittarkvällen, på söndag firar vi jul hos E:ets mamma och på måndag firar vi med min familj. Och med det sagt, god jul på er!

Likes

Comments

Igår var vi på den här lilla tomtenissens luciafirande på förskolan. På förmiddagen lussade dem för pensionärerna och på eftermiddagen för oss föräldrar samt syskon och dem var såå söta och såå duktiga. Lennox gick in bland de första och fick syn på E:et och Isabella varpå han stannade upp hela tåget och ropade "PAPPA", men en av förskolelärarna tog upp honom i famnen och sen satt han blixtstilla på golvet medan de andra barnen stod och sjung 😂 Men som sagt jätteduktiga med tanke på alla barnen som är så små och det var bara någon som blev ledsen när hen fick syn på sina föräldrar och det är såklart fullt förståeligt. De större barnen klämde i och sjung ordentligt så det var verkligen ett superfint luciatåg vi fick lyssna och titta på. Efteråt blev det fika med alla fröknar och föräldrar.

I början på den här veckan blev jag dunderförkyld, i tisdags låg jag deckad större delen av dagen och fick tyvärr ställa in en del saker. Men hellre nu än till helgen för då åker vi nämligen till Kolmården för att sen bo kvar på Vildmarkshotellet vilket ska bli riktigt mysigt!

Likes

Comments

+ MINNESBANKEN

Ikväll blir min donna hela 5 månader gammal, woop 🎈 Och jag tycker det är så himla roligt att hon blir äldre och utvecklas mer och mer för var dag.

Sia är, jag tänker inte skriva ett snällt barn för jag tycker inte om det uttrycket som att det finns barn som gör något av elak natur? Men jag kan väl säga att hon är ett glatt och nöjt barn. Utvecklingsfasen som gjorde att hon hade svårt att komma till ro är över. Lika snabbt som de där faserna kommer är dem ju också förbi. Och just nu verkar hon vara väldigt tillfreds och trygg i sin tillvaro vilket såklart som förälder känns jätteskönt. Liksom att se att hon känner sig lugn och harmonisk och verkar må väldigt bra. Hon har den senaste veckan sovit extremt mycket precis som att hon laddar inför 5 månaders utvecklingen och allt vad det innebär (ska bli spännande att se).

Isabella är min sista kotte, det vill säga min sista bebbo och nu har jag liksom mina två barn. Och jag känner mig så lyckligt lottad. När Lennox kom var det givet att han skulle få ett syskon så den individen (som kom att bli Isabella) fanns ju med från start på ett sätt. Men att dem skulle blir fler än såhär det här aldrig varit en solklar tanke och därför "finns" det ju heller ingen mer individ med i tankarna. Om ni förstår hur jag menar. Och att börja om med allt om ett par år, naej det är inte varken lockande eller intressant! Så nu har jag mina två 💕 med ett års åldersskillnad, en flicka och en pojke, ett sommar och ett vinterbarn. Det kan ju inte bli bättre och jag ser såå fram emot att få se dem växa upp tillsammans.

Just nu har varken Isabella eller Lennox någon utstickande utvecklingsperiod och jag har därför inte så mycket att skriva om det. Dem verkar må väldigt bra, är nöjda & glad. Allt är bara väldigt lugnt, dagarna rullar på och jag njuter av deras underbara närvaro. 

Likes

Comments

I lördags blev det julmarknad på Skokloster, som ni ser i tidigare inlägget. Och i söndags begav sig den här familjen mot Stockholm för att hälsa på Niclas och Désirée innan dem åker till Tyskland över jul och nyår. Vi åt mat och fikade innan vi sen gick till en stor lekpark i närheten för barnen (och kanske en och annan vuxen) att leka i. En supermysig dag!

Likes

Comments

Nemen hej hallå världen! Long time no see kan man väl säga va! Mycket att göra på väldigt lite tid har varit min kära vardag på sistone. Men jag ska försöka hinna med en och annan uppdatering här i alla fall för det är en hel del roligt som väntar framöver. Så länge langar jag upp lite random bilder från telefonen:

Till en början kan jag berätta att det går framåt med vårat "projekt". Våra referenser är som ni ser ovan godkända, nu ska bara papper från våra belastningsregistrer in och sen är precis allt klart för att köra. Och då mina kära vänner kommer jag att berätta vad det hela handlar om. Men jag kan säga så här, det är lite av en dröm som kommer att förverkligas!

Förra veckan var Lennox sjuk i stort sett hela veckan. Han fick förkylningsblåsor och hög feber och hade det jättejobbigt då blåsorna satte sig runt hela munnen, i munnen och hela blöjområdet. I samma veva skadade Lima ryggen igen. Vi vet inte riktigt vad som hände men vi misstänker att det var när hon ramlade ner från soffan och hamnade på rygg (klumpigare hund får man leta efter). Så en eftermiddag på början av veckan gnällde hon lite till och från, för att sen på natten tjuta av smärta. E:et fick åka in med henne till Strömsholm mitt i natten och dem konstaterade lätt diskbråck. Nu har hon precis ätit klart sin kur med smärtstillande och annan medicin men ska fortsatt vara i vila dvs inte hoppa, busa gå på långa promenader osv.

Veganburgare 👌

Pyssel är nya grejen! På bilden ser det även ut som att presidenten hittat saxen (och det var ju kanske mindre bra 😅)

Adidas mjukisdressen som buddha har på bilden gav jag till Ebba när hon var bebis och nu så här 5 år senare får Isabella mysa runt i den, lite kul tycker jag!

Bakat pepparkakor har vi gjort för att inviga julen. Och ni ser ju att vi la ner vår själ i detta 😂 Jag gav upp med själva bakandet efter ett par för jag insåg att jag var apdålig på det. Jag tyckte också att det tog för lång tid innan Lennox smakade på degen så mamma fick helt enkelt föregå med (gott) exempel. Jag mena det hör ju till att barn ska äta mer deg än vad dem bakar.. eller?! Jag kan sätta mitt liv på att det inte är en kråka som kommer äta de där pepparkakorna men det var en mysig stund i alla fall! Ett hus skulle vi också göra men efter en vända på bordet åkte det ner i papperskorgen, haha.

Likes

Comments

+ MINNESBANKEN

Imorgon blir Isabella 4 månader och det ska kul att få se hur lång hon blivit och hur mycket hon väger nu då vi även har tid hos bvc imorgon.

Hon sover oftast hela nätter nu, men ibland blir det ett uppvak för mat om hon exempelvis ätit och somnat tidigt kvällen innan. Sia är också mycket mer uppmärksam på sin omgivning och det märks tydligt när hon ska äta. Ibland har hon liksom inte tid att äta utan flaxar med huvudet för att få komma upp och se vad som händer runt omkring. Speciellt om brorsan är i närheten och leker/pysslar med något. Ingen har hittills fått henne att skratta så mycket som Lennox kan och det är så gulligt att se dem tillsammans. Buddha skrattar åt presidenten och presidenten skrattar åt sig själv, haha!

Hon börjar att tycka om att ligga på mage mer än tidigare, hon sitter med lite stöd och sen står hon ju då själv med lite stöd som ni ser på bilden ovan.

Precis som bror sin är hon väldigt beroende av att få sin sömn. Till skillnad från Lennox där man direkt märker på honom när han sovit för lite, kan hon vara glad och precis som vanligt. Det är därför ibland svårt att avgöra huruvida hon sovit tillräckligt under dagen eller inte. Detta är dock något som visar sig och blir tydligt när kvällen kommer för då slår det över helt och hållet om hon då sovit för lite. Hon sover fortfarande hela förmiddagarna men resterande sömn under dagen har de senaste dagarna varit lite knackig. Av någon anledning har hon haft jättesvårt att komma ro, dvs hon somnar inte alls eller så tar det väldigt lång tid och jag får prova alla möjliga "nattningsmedtoder". Allt från att rulla henne i vagnen till att ha henne i famnen, för att sen prova vagga henne i spjälsängen till att lägga henne i babysittern osv. Jag antar att det är en fas just nu, men slutresultatet av hennes svårigheter att somna blir ju tyvärr ofta att det helt enkelt slår över kvällstid och då blir hon superledsen. När fallet är så, är det bara jag som kan få henne lugn igen och sen sitter vi i princip ihop resten av den kvällen. Jag vet inte varför hon har så svårt att komma till ro just nu men det är frustrerande när man märker på henne hur mycket hon bara behöver få sova. Och när hon blir sådär ledsen på kvällen är det verkligen ett hjärtskärande gråt. Man liksom hör hur förtvivlad hon är. Mammas lilla skrutt ❤ Angående napp så skrev jag i ett inlägg för en tid sen att det är något vi kommer att försöka nyttja så lite som möjligt. Det är ingenting vi ens behövt försöka göra för Isabella är inget "nappbarn" som jag brukar uttrycka det. Där emot blir hon snuttig när hon är trött och suger på händerna. Problemet då är dock att så fort hon slappnar av och är på väg att somna glider handen ur munnen och då vaknar hon igen. Ibland lyckas jag då att istället försöka kila in nappen så att hon inte spottar ut den för att detta ska få henne att snutta och sova vidare. Ibland går det, men oftast så blir hon bara störd och flänger med huvudet till man släpper nappen och hon kan spotta ut den igen.

Hittills har hon fått vara vaken/somnat när hon varit trött kvällstid här ute med oss. Och det kan vara allt från kl 20-23. Men nu är hon som sagt 4 månader och det är dags att börja införa en ungefärlig läggningstid. Det är nämligen så att det efter de 3-4 första månaderna är bra för barn att börja få en läggnings- och sovrutin. Detta vill jag också börja med just för att det inte ska behöva slå över av trötthet för henne på kvällarna. Och när detta blivit en rutin kanske det även blir lättare för E:et att lägga henne när jag exempelvis är borta. Isabella kan känna sig trygg och lugn för hon då vet vad som händer, att det är dags att sova och E:et kan slappna av för att hon förhoppningsvis kommer att somna lättare utan att behöva bli ledsen (när det är såna kvällar). Att anpassa sig till den rutiner får givetvis ta sin tid för Isabella. Det är förmodligen ingenting som kommer att ske över en natt. Men hon har inga problem med att sova hela nätter i egen säng och det är alltid en bra början!

Nu blev det mycket snack om sömn här men det är som sagt för att hon de senaste dagarna haft svårt att komma till ro. Annars är hon en glad, nyfiken och nöjd tjej och det är ju så roligt att få se mer av vem hon är ju äldre hon blir.

Likes

Comments