​Idag började Robin arbeta igen efter att ha varit hemma med oss i en hel månad. Vädret har varit sådär och vi har inte riktigt fått ut lika mycket av ledigheten som vi brukar. Man känner inte sig direkt boostad av energi och den där grymma solbrännan har inte infunnit sig i år.

Det är tomt hemma och lite sorgligt att pappans semester är slut då vi tyckt väldigt mycket om att ha honom hemma med oss. Men nu ser vi fram emot en mysig höst där Liam kommer utvecklas i en rasande takt. Det går så fort och att han snart blir fyra månader är galet. Känns som han kom för några veckor sedan. 

Under sommaren har Liam börjat härma olika ljud, lärt sig vända sig på båda håll och slutat amma helt. Han går numera 100% på flaska och vi alla tycker det är så skönt. Nu kommer jag förhoppningsvis ha lite mer tid att uppdatera här och det kommer komma inlägg lite sporadiskt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorgon blir Liam 3(!) månader och vi förstår inte vart tiden tagit vägen. Vår glada, spralliga och sociala kille som vi älskar så det gör ont! Tänk att just han kom till oss?! Tårarna är nära varje gång jag tänker på det och ibland på kvällen pussar jag på honom efter han somnat och fäller en tår av tacksamhet. Så galet fantastiskt allt är! Vi ska få ha honom resten av våra liv. Åh, älskar ihjäl mig!

Mycket har hänt och lilleman kan nu vända sig på båda håll, greppa saker, se mycket längre, sitta korta stunder med stöd och han är kittlig. Vi har även slutat amma helt och han älskar flaskan!

Nästa vecka är det dags för mätning och vägning samt första sprutan. Är otroligt tacksam för att Robin har semester och kan följa med! Phew!

Likes

Comments

Här står lite still på bloggen nu när Robin har semester, men jag lovar att det kommer uppdateras massor så snart vi återgår till den normala vardagen.

Det närmar sig Liams dop och med fem veckor kvar får vi många frågor om vad han önskar sig. Jag har tidigare lagt upp ett inlägg med tips, men nedan kommer ytterligare lite saker som önskas.

Liam har snart växt ur sitt badkar och eftersom han älskar att bada är det snart dags att uppdatera detta till en större modell där han kan sitta och leka.

Badkar från Stokke, en badstol, resväska från Trunki och saccosäck från Marrakesh.

Likes

Comments

När man får barn inser man lite vad människor går för. Många som inte har barn rycker på axlarna och många med barn utgår från hur det har varit för dem. Och inte kommer de med tips - de berättar gärna för en hur man ska göra som något definitivt. Alla barn är inte likadana och framför allt är vi människor inte likadana. Det som var enkelt för någon är inte det för någon annan.

För några är det ett enormt projekt (även känslomässigt) att ge sig iväg medan andra tycker att det inte är något konstigt alls.

Vissa barn älskar liv och rörelse, andra gör det inte.

Vissa barn älskar att ligga i sin vagn, andra gör det inte.

Skulle kunna fortsätta i evigheter, men stannar här.

Likes

Comments

Jag är så otrolig glad över att vi tog beslutet att övergå till ersättning. Liam får varannat mål med ersättning och det fungerar så bra! Är vi iväg får han nästan endast ersättning och de senaste dagarna har det lossnat rejält för honom gällande hur han ska hantera flaskan och han verkar föredra den när han är riktigt hungrig och amning när han är trött och mysig. Dessutom vaknade han endast en(!) gång i natt efter att första gången fått kvällsmålet med flaskan istället.

Idag har vi varit på Ullared och han äter mer än gärna ur flaskan när han sitter i bilstolen (som vi har påkopplad istället för liggdelen) och är nöjd med det. Vilken lättnad! Helt plötsligt kan jag vara mig själv igen, slappna av och unna mig lite egentid - även om jag saknar honom efter tre minuter, haha!

Likes

Comments

Liam utvecklas just nu i ett rasande nytt tempo. Igår började han uppskatta musik tydligt, nya ljud, greppar och pratar med sina favoritleksaker och vänder sig nästan från rygg till mage.

Igår packade vi även bort allt i 56 och la in nya kläder i 62. Min stora bebis ❤️

Likes

Comments

Igår var min födelsedag och den spenderades i Helsingör. Liam skötte sig exemplariskt i sin vagn och var världens helgon dagen till ära. Vi shoppade, åt gott och strosade i butiker.

Efter att ha grillat och klippt häcken i ösregn begav vi oss in till stan för lite gott att dricka. Liam njöt av livemusik hela kvällen fram tills det var daga att åka hem och sova.

Liam vägrar sova på kvällen fram tills vi alla tre går och lägger oss. Då somnar han näst intill i luften på väg ner i sitt nest. Min älskade lilla kille.

Likes

Comments

Idag har vi övat på att somna och sova i vagnen. Ofta somnar Liam i vagnen och vaknar direkt när man slutar gunga den. Men idag har vi gjort framsteg. Två gånger har han sovit längre stunder i sin vagn vilket resulterat i att vi hunnit grilla och sitta ner tillsammans för att äta både lunch och middag. Heja lilleman!

Likes

Comments

Väldigt ofta tittar jag på lilleman och känner tacksamhet. Tacksamhet över att det var just han som kom till oss. Denna lilla spralliga, glada, pusskalas och tokiga unge är vår. Vi har skapat honom och ska få ha honom hos oss resten av våra liv. Vi ska få vara med i hans resa. Vi har fått i uppgift att uppfostra och älska detta lilla mirakel och se till att han blir en bra människa. Det är både läskigt, spännande och fantastiskt.

Han har så stark personlighet redan och det är så roligt att se vilka olika sidor han fått av oss - han har definitivt mitt humör (haha). Och han är lika snäll som sin pappa.

Nästan all vaken tid (och det är mycket) har han ett leende att bjuda på, han pratar friskt med allt runt sig och skäller på de saker han har en konflikt med (kökshanddukar, häck, leksaker etc). Han älskar att pussas, få vara med där det händer och att åka bil.

Det finns två stunder på dagen som är de allra bästa. På kvällen när vi ska somna och han endast kan somna om han har sin näsa under min så han känner mina andetag. I den stunden kan jag bli så rörd att jag ligger och snyftar under tiden han somnar. Att vara SÅ älskad av en annan människa som man faktiskt är som mamma är fantastiskt! Den andra stunden på dagen är när han vaknar och man får det största leendet man kan tänka sig. Han är såå glad över att se en och man blir överöst med massor av kärlek!

På bilden nedan har jag precis flyttat mig efter att ha legat med näsan ovanför hans. Älskar vår kvällsrutin! Fantastiska barn!

Likes

Comments

Visst är det fantastiskt när liten har alla dessa leksaker, men det varken gör till eller från när Greys Anatomy visas på tv? Här kämpar vi med att han ska hitta sina fötter, träna nacke osv..

Likes

Comments