En sak som jag vill skriva om idag är vår duktiga lilla kille, som för ett tag sedan lärde sig cykla. Och vår duktiga lilla tjej om också susar fram på sin balanscykel så att mamma blir riktigt nervös mellan varven. Vi bestämde redan då Adam var 1,5 år att vi skulle testa på PUKY cyklarna och har inte varit annat än nöjda sedan dag 1. Adam började direkt med en balanscykel (den röda) och det tog ett tag innan han förstod galoppen. Saga däremot började med en PUKYLINO (den rosa) och övergången till röda PUKYn gick betydligt snabbare.

I dagens läge har vi redan ett litet arsenal med cyklar, från den minsta modellen upp till en 16-tums cykel med trampor. Adam och Saga har verkligen gilla sina cyklar och duktigt sparkat sig fram rätt så långa sträckor. Alla dessa kilometrar som Adam sprungit och sparkat sig fram har gett honom en otrolig balans och NÄR han till slut ville prova sin trampcykel (den lilla modellen, alltså den gula) så kunde han nästan genast. 12 tum var ändå i minsta laget för honom så vi beslutade med Anton att han skulle få en ordentlig cykel att cykla på redan nu i höst.

Vi har beställt alla cyklarna från polkuped.fi och varit supernöjda varje gång. (nej detta är inget sponsorerat inlägg!! utan jag vill bara tipsa er..) Det är supersnabb leverans och så känns det fint att understöda ett finlandssvenskt företag. Och angående PUKY så har vi inget negativt att säga alls, lätta cyklar som passat i alla fall våra barn bra. Gillar att kvaliteten är så bra, så även om det kan kännas som en dyr utgift då man köper cykeln så håller dom många kilometrar för flera barn.

Vi gillar att vara ut och gå med barnen då dom cyklar, känns bra att vi alla får motion samtidigt. Snart kan vi säkert börja cykla till dagis också, Jag och Adam alltså, DÅ får nog Saga åka på min cykel. Och snart kan säkert Adam komma med på länk, han då på cykel alltså. Cykla och simma är två saker som vår familj gillar att göra och det märks tydligt på barnen. Dom älskar vatten och tycker om att cykla. Vad brukar du hitta på för aktiviteter med ditt/dina barn?

Likes

Comments

Oj vet ni så glad jag är, sådär löjligt lycklig som man ibland kan bli över materiella saker. Ja det handlar om muminmuggar alltså. Det har nämligen kommit några nya finingar på min kökshylla. Det börjar bli trångt om saligheten där på hyllan nu, måste börja flytta om lite så att alla skall rymmas. Speciellt lycklig är jag över sniff muggen, den har jag velat ha så länge men aldrig kommit över den till ett rimligt pris. Lilla My muggen är jag också glad över, har nämligen haft en likadan innan men söndrade den i misstag. Och så två vintermuggar som jag inte hade sedan innan, är också roliga att ha där i samlingen. Jag vet inte om man egentligen får vara såhär glad över några muggar, men jag nu ÄR jag det i alla fall. Ler lite varje gång jag ser på min samling där i hyllan, 37 muminmuggar som inte längre tillverkas. Och ikväll kommer det ÄNNU en till. Sen meddelande Anton att det får vara stop på mugginhandlingen för ett tag, är benägen att hålla med honom.

Kannan råkade dom sälja billigt på citymarket så jag passade på att köpa den för ett tag sedan, Så fin den också, matchande med skålen från samma serie som jag fått till födelsedagsgåva. Många kanske tycker att muminmuggar är barnsliga, men jag ÄLSKAR verkligen muggarna, dom andra sakerna också men muggarna är bäst. Så roligt att duka fram kaffet då man får servera det i så fina muggar. 

Likes

Comments

Nu är vi igång då, måndag och hittills känns det så jäkla BRA! Började dagen med frulle och smånervösa kids. Barnen hade sin första dagisdag idag och dom var minsann taggade. Adam vaknade första gången 4.13 inatt och frågade "KAN VI ÅKA NU?!?" som tur somnade han om och sov någon timme till innan klockan ringde. Måste bara säga att det är så härligt att ha barnen på ett dagis där dom trivs, där dom efter två månaders paus glatt vinkar hejdå till mamma och efter 5 minuter är som om dom inte hade haft någon paus alls.

Själv styrde jag kosan mot gymmet, tränade ett riktigt bra RYGGPASS och körde lite rörlighetsträning efter det. Har börjat ÄLSKA att träna ryggen, ryggen och baken är mina favoriter. Idag blev det mest fokus på marklyft, latsdrag, olika typer av rodd och lite chins. Perfekt att träna rygg på förmiddagen då det blir spinning och zumba (mest ben alltså) på kvällen. Bubblar av energi nu, behövde minsann detta träningspass mer än jag trodde.

​Nu har jag fixat lite jobbgrejs och ätit lunch. Strax dags för ett frissabesök, håret skall få lite kärlek innan lördagens bröllop. Så skönt att få sätta sig i en frissastol och snacka lite strunt med finaste Petra. Ska bli kul! Vi hörs igen

Likes

Comments

Så var vi här då, söndag och årets sista sommarlovsdag (för oss). I morgon kör vardagen igång igen, dagis, jobb, studier, träning.. Det känns ändå rätt så skönt, känns som att vi varit lediga i en halv EVIGHET denna sommar. Känns som att barnen börjar vara trötta på mig nu, Adam frågar allt oftare NÄR han ska FÅ gå till dagis igen. Jag är nog inte så bra på att vara ledig, får liksom inget gjort om jag inte har lite tidspress och krav på mig. Om jag har en hel dag på mig att träna så får jag inte träningen gjord, men om jag har en lucka på 1,5h så är det inget problem.

Sommaren 2016 har varit rätt jobbig, rent mentalt för mig. Har slarvat med det mesta faktiskt, sovit för lite, tränat för lite, ätit fel och mått rätt så kasst mellan varven. Då jag tittar tillbaka på de senaste månaderna är jag inte förvånad över att jag mått dåligt, klart som fan att jag inte orkat i den takt jag velat. Känt mig omotiverad, trött, orkeslös och dragits med ett dåligt samvete över saker jag BORDE göra. Jag kan bara konstatera att sommaren 2016 inte blev som jag hade tänkt, fina stunder och dagar har minsann varvats med sömnlösa nätter, press, stress, tårar..

Jag kan sällan se hur dåligt jag mår före jag är påväg upp igen, kör bara på framåt och känner inte efter före jag MÅSTE. Märker inte hur lite enrgi jag har innan energin återvänder igen. Kör och kör tills det brister, det krävs en kväll med fulgråt för att rensa, ladda ur och ladda om. Varningsklockan ringer när inget känns kul längre, när träningen inte lockar och när jag inte somnar om kvällarna. Måste lära mig att bromsa och stanna upp tidigare.

Men såhär är det väl, det går upp och så går det ner. Jag vet att jag ÄR rätt så känslig, jag tappar lätt fokus och blir snabbt bevisken på mig själv. Även om vardagen ändras ställer jag samma krav på mig själv, resultaten blir såklart inte det jag hade velat och så är jag besviken. Jag förstår hur korkad jag låter nu, men såhär fungerar jag. Måste bli snällare, ställa mindre krav och planera bättre.

Jag VET ju hur min vardag skall se ut för att jag skall må så bra som möjligt, jag vet och ändå är det svårt. Jag vill dock inte ha det såhär längre, jag vill tillbaka till den energiska JAG som jag var tidigare. Jag vill somna gott om kvällarna, vakna pigg och känna mig taggad inför dagen. Jag är värd det, jag är värd att må BRA! Det kommer inte av sig själv, det kommer att vara tuffa veckor nu i början. Jag måste inse att det inte flyter på av sig själv, jag är en bra bit påväg men jag är inte klar ännu. Under sommaren har jag fått backa några steg, MEN JAG SKALL TILLBAKA. 

Likes

Comments

​Just nu är våran favoritfrulle bananplättar, både jag och kidsen äter med god aptit och håller oss sedan mätta ända tills lunchen. Mina barn är annars inte dom bästa på att äta frukost, så att ÄNTLIGEN hitta något som verkligen sjunker ner dag efter dag är så skönt. Visst kan det kännas lite bökigt att steka plättar varje morgon MEN samtidigt är det värt det hundra gånger om eftersom det ger oss en bra start på dagen. Mätta barn är glada barn, och det bästa av allt är ju att dom bara får i sig bra saker. Vad äter DU till frukost?

Likes

Comments

Det började så bra, för några veckor sedan körde jag igång en lite striktare period med kosten, fick nytt kostschema av PT-Linda och var fasiken MER än taggad. Våra kompisar gifter sig om mindre än 2 veckor och tanken var väl att boosta lite extra innan bröllopet. Målet var att gå ner lite i vikt, minska fettprocenten och tappa lite extra vätska. Allt gick bra de 2 första vekorna, följde schemat och mådde bra, MEN SEN DÅ? Ja alltså sen kom något i vägen, det var min kompis möhippa, det blev en pizza på en tisdag, det blev picknick kryssning, det blev ett veckoslut i österbotten, det blev ute lunch här och DÄR, en glass i solskenet, förfest och till och med godis.. Ja ni förstår, och i samma veva "hann jag inte styrketräna". Rent konkret gör dessa veckor varken till eller från, men för MIG och MITT STACKARS HUVUD blir det tufft. Jobbigt att gå omrkgin och känna att man "borde" men ändå inte gör. Att hela tiden känna sig lite lite misslyckad, det är inte känslor som jag vill ha och därför ska jag NU ta tag i det.

De senaste veckorna har varit rätt usla, sämsta på länge om jag riktigt tänker efter. Vet inte ens helt var skon klämmer, visst har jag massor att fundera på, visst är det stress och allt möjligt annat också. MEN ÄNDÅ! Mest handlar det nog om slarv, dålig planering och lite lathet. Ursäkter som rättfärdigar min egna lathet, ni vet "jag vill inte vara otrevlig och inte äta något" eller jag vill inte vara jobbig. Jag vet ju vid detta skede att folk inte ens tycker att jag är så jobbig fast jag väljer att inte äta. Dumma ursäkter som bara gör att jag själv mår dåligt. Dåliga mönster som lätt fastnar på.

Nå gjort är gjort och visst har jag haft väldigt skoj också, har inte gråtit mig till sömns över detta om vi säger som så. Bara gått omkring med en olustig känsla i kroppen, vet att det inte är värt att "släppa på tyglarna" riktigt såhär mycket. Mest är jag ju "rädd för att fastna" i dessa dåliga vanor för jag VET ju vart dom för mig om det riktigt vill sig illa. För att hitta tillbaka till gamla vanor igen tänkte jag nu att jag skall skriva upp ALLT som jag äter torsdag, fredag, lördag och söndag. För att se hur jag ligger till, för att få lite mer koll och lugn. Under helgen skall jag försöka göra upp en plan för HUR jag skall bygga upp min träning nu under hösten och vilka mål jag skall ha. Detta är delvis en hemläxa som PT-Linda gav mig senast vi sågs. Viktiga saker som tål att tänkas på med jämna mellanrum. Jag vet ju själv att jag mår så mycket bättre då jag har tydliga mål, dags att börja skriva upp dem igen då alltså. 

Inget är för evigt, det är aldrig försent att ändra på något. Det kan vara bra att påminna sig själv om det, att man ALLTID kan göra om och göra rätt. I morgon är en ny dag (och nu spyr jag snart av alla klyschor så jag slutar här!!)

Likes

Comments

Hur ska jag sammanfatta min sommarträning då? Rätt bra har det gått faktiskt, med tanke på att jag varit hemma med barnen hela sommaren och Anton jobbat på i 120. Min snälla mamma har ställt upp som barnvakt så att jag fått in något styrkepass också och så kvällsträningen i vanlig ordning. Jag har prioriterat den träningen som jag ÄLSKAR mest, den som gör mig riktigt svettig och lycklig. Jag har också satsat mer tid på att vara ute, promenixat en del och njutit av solen. Visst känner jag en viss stress över att jag inte hunnit med allt som jag velat, hade gärna finslipat mer teknikträning och rörlighet och löpning, samtidigt som jag ju VET att det finns andra viktiga saker, familjen, vännerna, vilan osv. Det är ingen ide att jag sitter här och harmas över all träning som inte blev av, vad vinner jag på det? Jag snittar fortfarande på minst 4 pass/vecka vilket är BRA! Tänker istället att musklerna fått lite mer vila nu under sommaren så dom orkar med en tuff höst.

Balansen är rätt svår att nå, jag VILL så mycket och ställer högra krav på mig själv samtidigt som jag också vill ha lite paus. Det blir svårt att vila från träningen om jag samtidigt ÄNDÅ känner att jag VILL eller BORDE träna. Små svackor rent mentalt har det kommit, men rätt snabbt har jag hittat tryggheten i att jag ändå VET att jag tränat bra. Att stanna upp och tänka efter är inte helt tokigt, att fundera VAD det är som stressar. Det kan kännas som att jag tränat lite men om jag tänker efter inser jag ju ändå att jag inte gör det. Är man en "allt eller inget" person, så är det kämpigt ibland. LAGOM är något som inte helt existerar i min verklighet, ett problem jag är väl medveten om men ändå stället det till det för mig mellan varven. Mitt stora dilemma är inte träningen egentligen, utan snarare kosten. Slarvar jag med träningen blir kosten lidande, hade önskat att jag hittat mer balans där också, men det tar tid. Försöker påminna mig själv att jag ändå bara hållit på med denna livsstil i 1,5 år. Jag är på inget vis klart med mig själv, jag känner mig ibland MER lost nu än jag var för ett år sedan. Att hitta rätt tankesätt är väldigt mycket svårare än att äta hälsosamt och gå ner i vikt. Denna resa handlar om så mycket mer än siffrorna på vågen. 

Ser i varje fall framemot hösten, att krypa in i gymmet igen och köra hårt. Att ha lite mer tid till det jag brinner för, att satsa på mitt kommande yrke som PT, att lära mig mer och bli starkare och bättre. Inför nästa sommar skall jag försöka vara mer realistisk, kanske planera in mer vila under sommaren?!? vara mer förberedd för hur vardagen under sommaren ser ut. För mig är sommaren över nu, barnen börjar dagis igen på måndag och då är det definitivt inte sommar längre. Längtar efter tunga vikter, rörlighetsträning och rutiner. 

Likes

Comments

Oj detta känns nästan lite nervöst, pirrigt som att första dagen i skolan träffa kompisarna igen efter ett långt sommarlov. Man bubblar av saker att berätta, samtidigt som man är lite blyg. Ja ni minns kanske känslan?

Hej minns ni mig ännu? Här har det ekat tomt hela sommaren och DET var precis vad jag behövde. Behövde en paus från bloggen, märkte att stressade över den och DET ville jag inte. Började fundera på vad "ALLA ANDRA" tänkte och tyckte om mitt liv, mina val osv. Kände att jag hela tiden behövde bevisa saker, inte för mig själv utan för andra och det var ju inte därför jag började blogga. Tids nog kommer säkert vissa tankar att ploppa upp här på bloggen också, men jag orkar inte börja gå igenom allt som hänt just NU. Vi kan lämna det vid att tankarna snurrat i ett enda virrvarr, att jag haft lite svårt med att hitta fokus, att våga släppa kontrollen och att hitta balansen. Vetefan om jag är mer balanserad nu heller, eller om jag någonsin kommer att bli det. Det jag vet är att jag saknat bloggen, att jag VILL fortsätta nu och att jag verkligen SKITER i vad andra tänker och tycker om mig. Eller jag vill försöka göra det i alla fall, för jag VET ju vilka som är viktiga för mig och jag VET att jag är viktig för dem oavsett vad.

Många bollar är i luften just nu så jag gissar att hösten kommer bli spännande, kaosartad mellan varven och helt super. Sommardvalan är förbi och höstivern knackar på dörren. En nystart om man så vill, tillbaka till vardagen, till rutinerna och mot nya utmaningar. Vill ni följa med får ni mer än gärna göra det, men om det inte lockar så är det helt okej det med. 

Likes

Comments

Nervositeten börjar smyga sig på igen, pirret inför kommande stockholmsvistelse. Idag bokade jag hotellet och båten, fanns inte så många allternativ kvar längre, men som TUR fanns samma hotell som jag sist bodde på. Det var precis bredvid skolan och SATS gymmet, vilket var riktigt najs. Så NU är det bokat och betalt, lite på två veckor kvar och så åker jag iväg. 9 dagar skall jag vara borta denna gång, vilket är VÄLDIGT LÄNGE. Men det skall nog gå bra ändå, kidsen är ju med sin pappa och jag kommer ha fullt program från morgon till kväll. Är så ivrig just nu, massa fjärilar i magen. Jag är verkligen glad och så otroligt tacksam över att ha denna möjlighet, att få följa min dröm och testa mina vingar. TUSEN MILJONER TACK till alla fina människor som hjälper till att göra detta möjligt! Ja och HYBRISEN får ni bara leva med.

Likes

Comments