Header

Hej. Jag har inte bloggat på ett tag för är i London. Och har aldrig tiden att blogga här för att vi är i farten hela tiden. Men på söndag blir det som vanligt igen❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaha vad gör man idag då? I morse gick jag upp 07.15 för att skulle ta bussen till stallet och vara med Linn när hon red Semlan och dem körde lite dressyr/markarbete.
Sedan var vi där till 12 tror jag och vi kom till stallet runt 9 tiden.
Men jag har nyss ätit lunch och måste väll gå packa och städa rummet. Asså så sen på att packa om man säger så...
Och att åka till London ska bli jätte kul. Men jag är inte så förtjust i att åka flygplan. Men hoppas det går bra.
Kommer sakna vara katt Maja och Semlan förstås. Linn har hand om Semlan dem dagarna jag är borta. Sen rider jag henne på söndag. Men nu måste jag gå och packa eller nått sånt. Tänkte bara ge er en liten uppdatering.

På bilder ser London riktigt fint ut. Men vi får se imorgon hur det ser i verkligheten.
❤💙

Likes

Comments

Idag i stallet så var Linn med och hunden Leo så söt!!
Men idag när jag red så koncentrerade jag mig på att hon skulle lyssna på mig hela tiden och inte kolla på allt annat runt om.
Så det jag gjorde var att jag skrittade fram i ungefär 5 min. Sedan när jag travade fram fick hon ha en lång form men jag skulle ändå ha kontakt med hennes mun. Sedan så började jag korta upp formen och traven. Då började jag göra halter också och så skulle hon stå kvar i halten tills jag bad henne att börja trava och det var hon jätte duktig på. Sedan flytta undan henne på en volt och hon visade mig att hon var duktigare än vad jag trodde. Jag trodde att hon inte kunde det. Men ibland gled hon ut men då var det bara att göra om och göra rätt. I galoppen jobbade jag på att få henne avslappnad och väldigt lugn. Men i fattningarna var hon lite tjurig och kickade några ggr. Men jag gjorde flera fattningar och tillslut så blev dem jätte bra. Jag skumle testa att korta upp galoppen, men det tyckte Semlan var jobbigt eftersom hon inte har så mycket muskler än. Så det får vi jobba på sen. Och jag galopperade runt fyrkant spåret och hon var fortfarande lika lugn och koncentrerade sig på mig och vad jag bad henne göra. Asså utvecklingen med henne har gått väldigt snabbt. Och man ser redan skillnad. För när vi fick hem henne så kunde man knappast svänga i vänstervarv. Men nu går det att svänga henne, men inte helt lätt än. Det är bara att jobba och jobba på det så snart så kommer det gå galant. Eftersom hon redan har visat så mycket framsteg på 5 veckor. Men nu har hon börjat testa oss. Så ibland vill hon inte ens trava men då är det bara att vara bestämd. Men älskar verkligen denna underbara ponny❤

Detta var ett av dem bästa passen på länge❤

Hade inte det schabraket men....
Älskar bilden bara hahaha😂

Likes

Comments

Det du kommer behöva till att göra dessa hästgodisar är
5 dl havregryn
1,5 - 2 dl sirap ta så mycket som behövs så att "degen" håller ihop
Runt 1-2 äpplen
Sedan till sist runt 2 morötter
Eller så kan du ha något annat din häst gillar. Men jag hade äpplen och morötter.
Såhär gör du:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Sedan så blandar du bara ingredienserna i en bunke och formar dem till runda bollar och lägger dem på en plåt och sedan stoppar du dem i ugnen i 10-15 min.
Enkelt va?? Och billigare att göra så en att köpa hästgodis. Och min häst älskade verkligen det. Men första gången tyckte hon konsistensen var lite konstig men sen andra gången älskade hon dem.👍👍❤

Likes

Comments

Jag sa ju imorse att jag skulle longera Semlan idag. Men det blev inte så😂
Jag tog en mysig barbacka tur ut med Linnéa en tjej som är medryttare på en häst som heter Nasse i stallet. Men det som inte var lika mysigt var att det var -10 ute och ens tår och fingrar var ju inte alls helt frusna😂 det gjorde så ont om dem asså skojar inte.
Imorgon så blir det ett lydnads pass och lite dressyr. För vill liksom att hon ska börja lyssna ordentligt på mig. Blir spännande hur hon sköter sig och hon måste verkligen vara uppmärksam på såna pass vilket är jätte bra för henne.
Imorgon så kommer det ett inlägg på hemgjort hästgodis. Asså Semlan älskar dem.❤

Likes

Comments

Jag har nyss ätit frukost. Jag vet sent men det är ju lov så...
Men idag så blir det ingen ridning utan longering. För att se hur hon är och så. Det är ju bra för hästen att också bli longerad.
Så hon ska få ta det lugnt och vi ska bara mysa idag. Hon är ju ett sto så hon kan ju vara lite tjurig och det är hon oftast i sin box för det är liksom hennes. Men igår var hon på värsta mys humöret asså hon var inte alls tjurig och det hoppas jag på att hon är idag med.
På onsdag ska jag till London i några dagar. Och asså gud vad jag kommer sakna Semlan hon heter Simone men kallas Semlan. Kommer vara så jobbigt att inte få rida eller träffa henne. Jag är så rastlös när jag inte får rida. Men vi kommer ju göra massor i London så rastlös hoppas vi att jag inte kommer vara.
Hahah ska jag berätta en rolig sak. På julafton skulle jag och Linn (Linn äger jag Semlan med) ta lite julbilder med Semlan. Och vi hade ju ingen aning om hon hade haft två ryttare på sin rygg, men vi tänkte att vi testar. Och Linn säger att om hon nu kommer kicka så kommer vi ju ramla av och kan nu gissa vad som händer.... Jo Semlan kickar så att Linn flyger av för att jag satt fram och Linn satt bak. Jag hänger kvar runt Semlan mage😂😂😂 Men sen börjar hon gå så då ramlar jag också av.

Likes

Comments

Hej alla!
Känns svårt att komma på vad man ska skriva men vi får väll köra en liten presentation av mig.
Jag heter Emma och är 14 år. Jag har en C ponny som är 6 år. Vi satsar på att åka ut och tävla sen i sommar och kanske klubbtävling innan men det beror ju på hur allt känns. Jag har haft henne i en månad. Så ni kommer få följa med mig och min ponnys utveckling. Det kommer bli kul och kunna se tillbaka på ens utveckling tillsammans. Jag har tänkt att ni kanske vill se videos på oss också och om det skulle vara så, så kanske jag skaffar en Youtube kanal och lägger ut videor på.
Min instagram är @emmsen01

Likes

Comments