Vecka 32 har vi gått in i idag och det känns nästan overkligt hur snabbt tiden går. Men jag längtar så himla mycket tills bebis är här.

Vi har pratat om namn och både jag och bebis pappa tycker om namnet Nova-Li väldigt mycket och Noel är också ett namn vi tycker lite extra om. Jag vet inte varför men jag tycker att namn på N och E är väldigt fina<3

min mage har växt väldigt mycket på bara några veckor vilket är skönt då det betyder att bebis växer som den ska, och nästa kontroll hos MVC är den 27 nästa vecka, då ska vi även kolla hur bebisen ligger i magen.

För övrigt har jag mått bra, har dock varit väldigt trött och haft ont i benen.

Lägger in 4 bilder, första bilden är tagen 1 september och sista bilden är tagen 7 oktober.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Känns som tiden går såå fort! Vi är i vecka 30 idag och det innebär att det är cirka 10 veckor kvar av min graviditet.

Mitt mående just nu är bra förutom att jag har haft ont i mellangärdet. Tror det kan vara för jag inte ätit så hälsosamt och att jag har varit ganska stressad. Min mage har växt mycket och sparkarna börjar bli kraftigare.

Bebis växer snabbt dom här veckorna vilket också gör att jag mår Illa ganska ofta, det är lite jobbigt.
Bebisen är nu cirka 36 cm lång och väger ungefär 1,58kg i veckans slut.

Lägger in en video när bebis sparkar så får ni se, inte lika häftig och fantastisk upplevelse som när man känner sparkarna men känner att jag måste dela med mig av denna video 😍

Likes

Comments

I onsdags gick jag in i vecka 29 vilket känns helt sjukt, tiden har gått så fort sen jag fick reda på att jag skulle bli mamma.

Det är fortfarande väldigt blandade känslor men det kommer det nog vara hela tiden, Det är ju mycket förändringar som kommer ske. Magen har växt som ni ser på bilderna nedan och det känns bra för att det blir som en trygghet på något sätt att det växer som det ska.

Mitt humör är väl lite sisådär då jag är väldigt trött hela tiden då jag har svårt att somna på grund av att jag inte hittar något skönt sätt att ligga på. Jag har även känt mig tung när jag går vilket är förstårligt då det har lagts på cirka 1,5 kg rakt på magen.

Bebis är så gott som färdig utvecklad, de som händer nu är att organen och hjärnan fortsätter att utvecklas och den lägger på sig allt mer vikt. Bebis sparkar mycket och ibland så kan det kännas ganska obehagligt men samtidigt så är det de mysigaste som finns!


Likes

Comments

Har fått folk som frågat hur min förlossning kommer se ut och det flesta tror att det är självklart att jag ska göra kejsarsnitt för att jag inte ska förstöra mitt underliv tro det eller ej.. väldigt kul att folk oroar sig mest om det trots min kropp haha.

Det är inte det jag är orolig över men jag kan förstå folks tankar, dock tror jag inte att det är någon kvinna som är mest rädd för det. Jag skulle säga själv att jag är mer rädd för att behöva göra ett snitt pågrund av alla risker och komplikationer som finns med att utföra ett sånt ingrepp tillexempel förlora mycket blod, infektion osv.
Så mina tankar ligger mest åt att jag vill genomföra vaginal förlossning, tror det är en häftig upplevelse och något jag vill uppleva.

Om jag är rädd för vaginal förlossning?
Nej är inte rädd för att föda ett barn det ända jag kanske är lite sådär smått skakig för är väl smärtan. Men kollar väldigt mycket på videos på youtube på olika förlossningar vilket är ett stort tips för man får en klarare bild på hur det fungerar vilket ger mig ett lugn och någon slags trygghet.

I onsdags gick jag in i vecka 28 (27 +1) !!
Barnet är ungefär 34 cm och väger 1,23 kg i veckans slut. Bebis mår bra och sparkar för fullt inne i magen.

Likes

Comments

Nu är vi inne i vecka 27 (26+3) vilket innebär om man räknar till beräknad födsel så är det 94 dagar kvar av min graviditet.

Bebis är nu cirka 32cm och väger cirka 1075 gram till veckans slut. Bebis har även utvecklat ögonfransar och suger ofta på tummen.

Själv mår jag bra och var på mitt andra besök hos barnmorskan i torsdags då jag tog kiss prov, mätte magen och lyssnade på bebis hjärtljud.

Magen har växt en del men vill inte lägga upp någon bild än då jag fortfarande är lite obekväm med de. Känner liksom att jag inte ser gravid ut utan att jag har blivit uppsvälld utav mat. Så bilder på hur magen växer kommer längre fram.

Likes

Comments

Hur fin vän har jag inte? Betyder verkligen allt för mig att mina kompisar är lika glada som jag! Hur underbart gulliga är inte bebiskläder? Min fina vän lina hade köpt det här till bebis igår och jag fick det som en liten överraskning vilket gjorde mig så himla glad. Man märker verkligen vilka fina vänner man har och att dom verkligen finns till. Det är väldigt viktigt och jag har turen att ha den finaste omgivningen man kan få! Är så tacksam!! 

Det går nästan inte att tänka sig att en människa kan va så liten. På torsdag 7 september så ska jag åka till min barnmorska och kolla på första ultraljudet. Eftersom jag har gått över halva tiden så har jag ju missat en del kan man säga..  

Senaste gången hos barnmorskan så fick jag höra bebis hjärtljud. Jag blev helt tyst och fann inga ord, det är så otroligt svårt att förstå att det faktiskt ligger en liten bebis i min mage. Men så mysigt. 

Känner för övrigt att jag växer varje dag som människa. Känner mig starkare och starkare och pushar mig själv till att jag ska bli den bästa mamman till mitt barn. 

Likes

Comments

Många frågar och skriver privat angående hur jag ska göra med skolan eftersom bebis kommer i december. 

Det är svårt att säga nu hur länge jag kommer orka, men jag ska gå så länge jag orkar och så länge jag kan. Jag har lagt upp en plan med min skola och då har vi gjort på så sätt att nu har min klass praktik i en månad och då får jag plugga i skolan med en årskurs under mig, Det är till min fördel då jag får godkänt i dom kurser jag inte har klarat. Efter denna månad så kommer jag gå tillbaka till min klass och samma kurser som dom har. 

När bebis har kommit <3 så kommer jag som det ser ut nu ta ett studieuppehåll och jobba hemifrån. Om inte jag har tid med att jobba hemifrån så kommer jag ta en paus från skolan och fokusera på min familj. 

Så hoppas det var ett godkänt svar på frågan, och ställ gärna fler frågor! 

Likes

Comments