Inte skrivit på ett tag här då jag verkligen inte haft någon energi och nästan bara sovit bort dagarna, vilket är okej! Man vet aldrig hur mycket sömn man får om några veckor så det är bäst att passa på nu.

Nu är vi i vecka 37 +4 och barnet är cirka 48 cm långt och väger ungefär 3,17kg i veckans slut alltså typ nu. Min graviditet räknas som fullgången vilket skrämmer mig lite för nu kan de va dags för förlossning inprincip när som helst.

Jag känner ingen stress som jag gjort innan för allt är klart vi har köpt ett skötbord som blev jättefint och sängen är även på plats. Jag har även packat bebis saker och kläder som ska med i förlossningsväska och det jag kommer ta med mig :

2 pyjamaser med tillhörande mössor

2 byxor

3 bodys

1 overall med tjockare mössa

1 heldress med tillhörande body

2 filtar

3 par strumpor + 1 par tassar

Det är de jag packat hittills, för vissa kanske det är mycket för andra lite men jag tycker det blev bra,

Min moster och mamma ville ta bilder på mig och magen så det var vi och gjorde igår och kommer lägga in några av bilderna här. Är verkligen inte bekväm i när folk tar bilder på mig men jag tyckte att bilderna blev fina!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Lördags 18/11 överraskade mina närmsta kompisar och familj mig med en babyshower. Det var "meningen" att jag och min mamma skulle fika och skriva kontrakt med min kompis och hennes mamma då vi ska flytta till ett av deras lägenhetshus. Hade små aningar på att det var något lurt då ingen av mina kompisar hade svarat mig på hela dagen som dom brukar.

När vi var utanför min kompis hus hörde jag alla tjejer och sa direkt till mamma att jag fattade haha, men sen när jag öppnade dörren möttes jag av mina tjejkompisar min syster, moster och kusin från Stockholm <3 Blev otroligt rörd och började nästan gråta när jag såg min kusin då vi inte har träffat varandra sen i somras innan jag visste att jag skulle bli mamma, så alla känslor kom på en och samma gång.

Dom hade fixat och ordnat så otroligt fint och jag kunde inte ha önskat mig finare människor vid min sida.

Vi fikade och pratade och sedan fick jag MASSA presenter till bebisen som jag uppskattar så himla mycket! Allt var super fint och jag tackar enormt mycket för allt!

Jag fick köra barnmats gissning vilket gick sådär, men tyckte inget var jätte äckligt så det är ju positivt :)

dom hade gjort som frågesport om mig till alla och efter det fick jag gissa vem som var vem när dom var bebisar vilket jag var grym på och hade alla rätt.

Efter mycket skratt så skulle alla gissa hur stor min mage va vilket inte gick bra för någon, Madde kom närmst men det var ändå nån mm för stort.

Vi hade jätte trevligt och sedan åkte mamma, min moster och syster hem och då gick vi tjejer och köpte pizza och sedan satt och bara myste <3

Vill säga ett tack återigen för en jätte fin kväll , jag blev otroligt glad och ni är bäst <3 skulle aldrig klarat det här och kunna hålla humöret uppe om det inte vore för er!


Likes

Comments

Bebis är cirka 44cm från huvud till fot och väger cirka 2,56kg i veckans slut. De centrala nervsystemet är nästan helt klart. Bebisen fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu nästan upp hela livmodern, vilket känns.

Har haft ont i mellangärdet och mått ganska illa, vilket kan va vanligt. Ryggen har även börjat göra mer ont och enligt gravidappen är det för att broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp på grund av östrogenet och ett hormon som heter relaxin.

Var även hos min barnmorska i fredags (10/11-17) och fick då reda på att jag hade protein i mitt urin och högt undertryck.

Det va inget att oroa sig för men vi skulle hålla koll på hur det ser ut framöver.

Blev lite nervös också för att nästa gång jag ska dit ska vi planera förlossning och gå igenom förlossningsbrev, det får mig att inse att det faktiskt är väldigt lite tid kvar av min graviditet och helt sjukt att det gått så fort från att jag fick reda på att jag var gravid.


Likes

Comments

Nu är vi i vecka 34 vilket innebär 48 dagar kvar till beräknat datum.

Alltså har det gått mer än 80% av graviditeten vilket är helt galet.

Bebis är cirka 42cm lång från huvud till fot och väger runt 2,35kg till veckans slut. Immunförsvaret är så gott som färdigt utvecklat så bebisen kan bekämpa lätta infektioner själv.

Utrymmet i magen minskar och bebis rörelser blir större och långsammare vilket jag har märkt av, man kan se mycket tydligare på magen när det kommer en spark. Det är kring den här tiden bebisen börjar lägga sig till rätta med huvudet ner i bäckeningången vilket jag hoppas att den gör. Om inte så kan man försöka få bebisen att vända sig rätt.

Jag har känt av som små stötar i bäckenet vilket inte är så bekvämt så det känns som ett bra tecken på att bebisen lägger sig där.

Svullna händer och fötter är inte något som jag märkt av än och hoppas att jag slipper det.

Jag har även hämtat ut två olika baby boxar som jag tänkte att jag kunde berätta vad som fanns i för andra som vill beställa hem det. Det är olika utifrån vart man bor eftersom att affärerna eller apoteken som man hämtar paketen hos packar ihop dom själva, så ibland kan det finnas mer och ibland mindre.

LIBERO BABYBOX :

Minipack våtservetter

Blöjor

amningskupor

bindor

baby olja och tvål

vagn leksak

Erbjudanden

LLOYDS APOTEK :

Hakklapp från trygg Hansa

napp

Blutsaft

Ansiktskrämer (för dig)

kräm mot bebisstjärt

test på olja mot bristningar

våtservetter

erbjudandenKläder på bilden är en present från mamma och är från åhlens samt kort på bebis

Likes

Comments

Vecka 32 har vi gått in i idag och det känns nästan overkligt hur snabbt tiden går. Men jag längtar så himla mycket tills bebis är här.

Vi har pratat om namn och både jag och bebis pappa tycker om namnet Nova-Li väldigt mycket och Noel är också ett namn vi tycker lite extra om. Jag vet inte varför men jag tycker att namn på N och E är väldigt fina<3

min mage har växt väldigt mycket på bara några veckor vilket är skönt då det betyder att bebis växer som den ska, och nästa kontroll hos MVC är den 27 nästa vecka, då ska vi även kolla hur bebisen ligger i magen.

För övrigt har jag mått bra, har dock varit väldigt trött och haft ont i benen.

Lägger in 4 bilder, första bilden är tagen 1 september och sista bilden är tagen 7 oktober.


Likes

Comments

Likes

Comments

Känns som tiden går såå fort! Vi är i vecka 30 idag och det innebär att det är cirka 10 veckor kvar av min graviditet.

Mitt mående just nu är bra förutom att jag har haft ont i mellangärdet. Tror det kan vara för jag inte ätit så hälsosamt och att jag har varit ganska stressad. Min mage har växt mycket och sparkarna börjar bli kraftigare.

Bebis växer snabbt dom här veckorna vilket också gör att jag mår Illa ganska ofta, det är lite jobbigt.
Bebisen är nu cirka 36 cm lång och väger ungefär 1,58kg i veckans slut.

Lägger in en video när bebis sparkar så får ni se, inte lika häftig och fantastisk upplevelse som när man känner sparkarna men känner att jag måste dela med mig av denna video 😍

Likes

Comments

I onsdags gick jag in i vecka 29 vilket känns helt sjukt, tiden har gått så fort sen jag fick reda på att jag skulle bli mamma.

Det är fortfarande väldigt blandade känslor men det kommer det nog vara hela tiden, Det är ju mycket förändringar som kommer ske. Magen har växt som ni ser på bilderna nedan och det känns bra för att det blir som en trygghet på något sätt att det växer som det ska.

Mitt humör är väl lite sisådär då jag är väldigt trött hela tiden då jag har svårt att somna på grund av att jag inte hittar något skönt sätt att ligga på. Jag har även känt mig tung när jag går vilket är förstårligt då det har lagts på cirka 1,5 kg rakt på magen.

Bebis är så gott som färdig utvecklad, de som händer nu är att organen och hjärnan fortsätter att utvecklas och den lägger på sig allt mer vikt. Bebis sparkar mycket och ibland så kan det kännas ganska obehagligt men samtidigt så är det de mysigaste som finns!


Likes

Comments