Just idag har vi bara 16 dagar kvar av livet i militären. 10 månader i kungens kläder är redan passé. Vi har haft 3 kompaniövningar och 1 slutövning som räknades till en av de största i Skandinavien detta år. Under dessa övningar har man varit vaken större delen av dygnet, byggt en 50 meter lång bro, som klarar av 60 ton.

När man befann sig i alla tänkbara jobbiga situationer så önskade man  att man var någon annanstans. Men trots detta kommer man sakna det militära livet en gnutta. Det avr precis samma sak med skolan och studenten. Visst var man så jävla skoltrött det sista året? och ville inget hellre än att ta studenten. Men när man väl tagit studenten som man så länge suktat efter, så börjar man inse att man kommer sakna skolan.

Men man ångrar inte att man gjort militär grundutbildning, med nya erfarenheter i bakfickan och med blicken framåt så har detta varit ett givande år.

Och till sist... för alla er som undrar och har undrat vad MUCK står för så ska jag ge er facit.    MUCK= Militär Utryckning Civila Kläder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är Onsdag, mitten av en anständig vecka. Men den kommer i alla fall sluta ljust. PÅ fredag åker jag och Andreas ner till Love i Falkenberg för att spendera en partyhelg i hallands län. Troligtvis kommer vi att festa loss i Varberg, detta för att utbudet är något större i Varberg än Falkenberg. Har du som läsare något tips på festställe, förfestställe i varberg så skriv till mig. Nu börjar min utbildning igen. Puss å kram

Likes

Comments

Jahopp. Nu har man bara 1 vecka kvar av ledigheten, sen återvänder man till militären igen :(. 4 veckor har flugit iväg. De första två veckorna gick rätt långsamt faktiskt, bra tänkte jag, om det fortsätter så här långsamt så kommer mitt sommarlov kännas längre än va det är ;). Men sen har det bara gått fortarre. hehe. Så nu hoppas man på fint väder så man kan bada och sola det sista,för sen är det på med uniformen och kängorna och dags att börja träna hårt igen.

Likes

Comments

Innan vi fick "höger vänster om" på regementet så fick vi en kul lapp från våran sergeant Ottefjäll.

 

  • Putsa fars finskor, genomför samtliga vårdpunkter för särskild tillsyn på familjens bil.
  • Genomför VSR(städning på ren svenska) på huset var fredag från 14.00, visitiation kl 15.00
  • Beredd från 07.30 var dag lämna av till far som kommer visitera morgonstädningen

 

       Åtgärder vid krogbesök:

  • Ring krogen och beställ antal öl innan du anländer.
  • Sätt ut en pissoarpost som håller vägen öppen för dig, fördröjande fältarbeten i form av krossat glas och spyor kan nyttjas för att hålla andra pissnödiga krogbesökare borta.
  • Beställ bara vatten åt tösen så att hon kan bära dig hem alternativt söka samband med taxiföretag
  • Glöm inte att backleda taxichauffören

 

Likes

Comments

Tro det eller ej, men diag börjar min sommarledighet från militärtjänsten. Hela 5 veckors ledighet att få gå i civila kläder och gå upp när man vill på morgonen, slippa städa och träna varje dag. Bara göra vad man känner för. Det kommer bli en hel del festande och badanda om vädret tillåter såklart. Och har man turen med sig kanske man träffar någon trevlig tjej på vift =).

Vi ses i Göteborg och Tylösand.

Ha en jävligt trevlig sommar, för det ska jag ha.

Likes

Comments

Nu kommer jag att sluta blogga på nattstad för att istället blogga på metrobloggen.se Så om ni vill så kan ni ju alltid titta på min blogg och varför inte skriva lite kommentarer som ni kommer på =P. www.metrobloggen.se/Tobbe Cheeers!

Likes

Comments

Så var det slut på denna 4 dagars ledighet från jobbet =). Börjar jobba ikväll och jobbar hela natten till 07.00 Shit va nattjobb tär på en asså. sen jobbar jag tills på torsdag, går av på fredag morgon, sen väntar dagars ledighet igen =) Då blir det liseberg på fredagen, sen är det Gessle på lördagen ska bli så jävla gött. Sen så hoppas man på att detta vädret som är idag håller i sig i resten av sommaren. Ingen sommar utan sol och Gessle. Cya

Likes

Comments

Är detta verkligen sommar? Ska det vara så här?`15 grader varmt molnigt och regnit. Varför slår dem inte ihop sommar och höst till en årstid? Man vill bada sola och vara ute så mkt som möjligt :D Men det går tyvärr inte när regnet öser ner och det blåser 124m/sek. Men men man får göra det bästa av situationen och aa...hitta på något. hehe. Ha det fint ! Tjao

Likes

Comments

Igår var det den stora dagen. Jag vaknade klockan 6 på morgonen för att göra mig iordning. Sedan bar det iväg till en klasskompis på champagnefrukost. Stämningen var på topp, alla var glada, det enda som fattades var fint väder =). Vid 10 snåret var vi i skolan för fotografering. Och sedan var det mat och mingel och undeerhållning i sporthallen. Och det var där som mitt glada studenthumör sänktes till botten. I början var det trevligt å så. Men sedan blev det för utdraget och trist. Vi ville bara UT! Efter att jag mött familj och släktingar så åkte vi skolans kassaste flak. Det var inte pyntat med björkris eller ballonger. Det var helt rent. Och vi var 60 pers som betalade 450kr/person. Och så tycker man att pyntning borde ingå, men icke. Vi åkte runt i duggregn. Ut på Dag hammarsköldleden där bilarna körde i 100km/h, och vi i 20km/h. haha =). Vi åkte runt å glassade i stan. Och då blev det roligt. Man såg alla andra studenter och vi gapade och allt. Det var schetkul. Sedan var det mat och dricka här hemma med släktingar och man fick massa presenter. Pengar och smycken och vinglas/ölglas. Sedan var det fest på kvällen på Kajskjul 8. Såååååååå grymt. Jag blev full och var odräglig. En oförglömlig natt med Frölundagymnasiet. yeaaaaaaaaaaahhh!!

Likes

Comments

Hej alla NS lovers. Idag skulle jag, min farsa och hans kompisar sticka upp till Såtenäs som ligger vid Lidköping och titta på flyguppvisning. Jag hade verkligen sett fram emot det. De skulle flyga med en JAS Gripen och andra stridsplan. Fan va coolt det hade varit å se det. Men på grund av detta odrägliga jävla höstväder så stannade vi hemma istället. Och alla tjatar om klimatförändringar, och att Maj skulle bli rekordvarm blablabla. Det är rent bullshit. Vi har hösttemperaturer och höstväder. Have a nice day. Cya

Likes

Comments