Operationen är över och förutom lite komplikationer så har det gått bra. Jag kom dit vid halv åtta, och jag hade förväntat mig att det skulle dröja ca två timmar innan jag fick komma in i operationsrummet, vilket det gjorde sist. Jag fick lugnande, som satte in infart, jag fick prata med narkosläkare, gå igenom allt i lugn och ro osv. Men så gick det inte till nu! Jag fick veta när jag kom dit att jag direkt skulle bli skickad till operationssalen, jag fick inge lugnande alls, hann inte förbereda mig, ingenting. Jag hade bett om lugnande innan då jag tycker att det är skönare att inte behöva känna mig orolig innan sövning, men dom lyssnade inte alls på mina önskemål. Så jag rullades in till operationssalen och sövdes bara tio min senare. När jag vaknade upp mådde jag illa. Jag kämpade för att somna om, jag kommer ihåg hur skönt jag sov förra operationen. Det gick knappt att få upp mig. Men nu låg jag och skakade hur länge som helst. Dom slängde på mig värmedyna och dubbla täcken, dom frågade om jag ville ha morfin men jag vägrade. Allt jag ville va att bli klar i huvudet. Två timmar senare var jag det, och så körde dom in mig till min sal. Då fick jag besök av pappa som stannade från lunch fram tills kl sju då besökstiden va slut. Sandra och jossan kom också förbi och stannade ett tag.

Jag hade kissat senast när jag vaknade, kl halv sex. Kl två kom sköterskan in och ville att jag skulle kissa. Det gick inte. Hon kollade urinmängden och än så länge var det lugnt. Två timmar senare kollade hon igen, och då började det bli tillräckligt mycket att hon ville sätta i kateter om jag inte kissade inom ca två timmar. Vid sex-tiden kunde jag äntligen kissa. Det kom inte så mycket, så hon sa att det var gränsfall, men det dög. Jag kände mig fortfarande osäker så jag bestämde mig för att stanna den natten trots att jag fick åka hem om jag ville, och tur var väl det. På kvällen/natten fick jag ett blodtrycksfall och var nära på att svimma på vägen från toaletten. Jag kallsvettades, det var svart i ögonen, det ekade i hela huvudet och det kändes som att jag skulle kräkas. Det var faktiskt bland det värsta jag har varit med om. Blodtrycket var jättelågt, så dom bestämde sig för att ge mig dropp. Jag vaknade typ en gång i halvtimmen hela natten för att jag var så kissnödig hela tiden, och nästan varje gång höll jag på och svimma på vägen tillbaka. Blodtrycket var lite bättre på morgonen, så jag fick åka hem vid lunch. Mitt blodtryck har inte ändrats sedan dess, och jag vet inte vad det beror på. Jag brukar alltid ha ca 120/80 i blodtryck, och nu har jag ca 105/70. Det är inte så jättefarligt, men det är fortfarande lågt. Jag vet inte varför det blev så efter operationen.

Efter operationen fick jag också vätskebrist och det har jag än (kan vara därför blodtrycket är lägre). Det gör mig illamående, så jag har jättesvårt för att både äta och dricka. Jag kämpar i mig mat för att jag ska få i mig så mycket kalorier jag behöver för att må bra. Men det är jättejobbigt att ständigt må illa, och att ständigt vara hungrig och törstig. Men det börjar bli lite bättre, så det ordnar sig nog snart!

Såren börjar läka, det klias mer och mer för varje dag. Om en vecka ska jag ta bort agrafferna, och förhoppningsvis har det läkt fint då. Jag är lite orolig för dom gjorde ett hål precis i kanten av naveln. Det är det enda såret nu som fortfarande gör ont, och jag är rädd för att det ska bli nå fel. Men min läkare är så sjukt duktig, så han borde ju veta vad han gör.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VIKT

Månadens vikt: 74,6
Viktnedgång sedan förra månaden: 3,1
Sammanlagd viktnedgång: 53,4
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 4,6

MÅTT
Byst: 99 (124)
Midja: 80 (113)
Rumpa: 103 (134)
Lår: 63 (80)
Överarm: 35 (45)
Hals: 35 (40)

Nu var det två månader sedan jag hade en vägning och mätning, så kände att det var dags nu. Min mage är fortfarande svullen från op, men jag har gått ner en del i vikt. Tror att mycket av viktnedgången beror på vätska eftersom jag har fått vätskebrist efter operationen (berättar mer om den sen). Men det som har minskat mest är såklart rumpan. Har snart ingen rumpa kvar, om några veckor blir det verkligen hårdträning på den! Jag är i alla fall nöjd med resultatet. Jag är nästan framme i mål, och nu har jag i stort sett slutat bry mig om vad som står på vågen. Jag vill ha mer muskler, tighta till den lösa huden och minska några cm till på buken, då det mest hälsosamma för mitt kön och längd ligger på mellan 75-79 cm. Påklädd ser jag mig själv i stort sett "normal" i storleken. Men ser jag mig utan kläder så känner jag mig fortfarande tjock. Dumma hjärnspöken, försvinn!

Likes

Comments

jag vet inte vad det är men någonting konstigt måste jag ha ätit igår kväll. det kan vara laktos, för jag blev bjuden på hemgjord glass av mormor, och det är mycket mjölk i den. efter det svällde magen upp, blev stenhård och det såg nästan ut som att jag va i början av en graviditet. någon som vet vad det kan vara?

Likes

Comments

igår hade jag en jättetrevlig dag. jag var till alborgen med en massa kompisar och det var hur kul som helst! efter det åkte vi och åt pizza, sen åkte vi hem till min kompis som vi firade idag. där spelade vi spel och fikade lite. har varken bilder från alborgen eller pizzerian, men bjuder på lite vackra bilder där jag har bytt ansikte med ett par kompisar, och min mamma och mormor 😂

älskar snapchats nya funktion, det är så roligt! bjuder även på en finare bild på mig och födelsedagsbarnet.

Likes

Comments

det här jag jag nog inte berättat för er, men jag brukar ibland få sömnparalyser. många människor kan uppleva det en gång i livet, men för vissa är det återkommande. inatt var en natt från helvetet vilket gjorde att jag blev tvungen att sjukskriva mig från praktiken idag då jag inte har sovit. är medlem i en sida på facebook med andra som lider av samma sak som jag. orkar inte berätta om natten detaljerat för jag är fortfarande lite skakis och skulle helst vilja glömma den, men det här sammanfattar min natt lite kort.

Likes

Comments

dessa bilder beskriver min kväll helt och hållet så jag behöver inte skriva mer än att det var Jättegott! nu ska jag sova lite så jag får ladda upp inför ett besök på alborgen i morgon. det ska bli så roligt att äntligen komma dit. jag har inte vågat på flera år, men nu gör jag verkligen det!

Likes

Comments

​Det finns så mycket jag har insett att jag faktiskt kan göra nu som jag inte kunde när jag var som störst. Det inspirerade mig till att börja på en lista där jag skriver saker jag vill göra innan jag dör. Nu är listan kort, men den kommer uppdateras i framtiden! 

-hoppa fallskärm

-springa vårruset

-åka snowboard

-klättra på klättervägg

-dyka

-simma med delfiner

-Resa till södra afrika

-Åka till disneyland/disneyworld

-Dela ut julklappar på barnhem

-Hjälpa en hemlös

-Prova på poledance

-Jobba med autistiska


Likes

Comments

​Det där med att sluta röka, det är inte lätt eller. Jag trodde att jag skulle ha världens abstinens efter cigaretter, men så farligt är det faktiskt inte, och antagligen beror väl det på att jag inte har umgåtts med någon den här veckan. Men det är bara det att jag är hungrig hela tiden. Det är inte sockersug eller nå, har försökt tagit bort allt socker den här veckan, men det är riktig hunger. Jag vet inte om det beror på att jag äter modifast halva dagarna, och att jag ligger på underskott. Men jag äter ju seriöst hela tiden. Typ varannan timme måste jag äta för att det inte ska kännas som att jag svälter mig själv. Men det jag måste förstå är att det är okej att äta mat. Jag har valt att ta bort sockret (en dag i veckan får jag äta det), så det jag äter är måltidsersättningar och vanlig husmanskost. Så länge jag får bort mitt sockerberoende som jag har skapat den senaste tiden så är det ju lugnt. Jag vet att man inte ska räkna kalorier när man har gjort en gastric bypass, men eftersom det håller mig motiverad och håller mig ifrån socker så gör jag det i alla fall, och jag vet att många andra också gör det. Jag ligger nu på ca 1000 kalorier om dagen, men jag tror att jag måste höja det till 1200 ändå. 

Anledningen till att jag väljer att äta lite mindre nu och några veckor framåt är för att jag har varit sjuk en vecka och inte kunnat träna, och nu blir det operation och då kommer jag inte heller kunna träna på ett tag. Jag har även tagit en paus från kreatinet nu då jag vet att det inte ger så mycket effekt om jag inte rör på mig. När jag väl börjar träna igen så kör jag även igång med kreatin, och då kommer jag ta det till mitten av juni ungefär, och sen pausar jag under sommaren. När träningen är igång på riktigt kommer jag även höja mitt kaloriintag eftersom min kropp kommer behöva mer då, både proteiner och kolhydrater. 

Idag blir en plugg-dag! Jag har varit alldeles för lat då det kommer till skolarbete den senaste tiden, så nu känner jag att det är dags att ta tag i allt igen. Innan söndag ska jag skriva en uppsats om vätskebalans, jag tycker att det låter jättetråkigt verkligen, men jag tror att jag kan lära mig ganska mycket av det faktiskt. Jag hoppas att alla får en bra dag, det tänker jag ha i alla fall! 

Likes

Comments

usch vad dålig jag är på att blogga nu för tiden! men det beror på att ingenting speciellt händer. min kropp står helt still och vägrar bli mindre. i två månader har jag varit lika stor. jag går varken upp eller ner. det kan antingen bero på att min kropp är nöjd med hur den är nu och vill behålla denna vikt (vilket jag inte hoppas, då jag fortfarande räknas som överviktig), eller så har kroppen helt enkelt valt att pausa ett tag för att det har gått för snabbt. hur som helst så mår jag bra och jag känner mig någorlunda hälsosam, och det är något jag inte känt på många år.

jag fick i alla fall reda på förra veckan att jag ska få operera mig redan på tisdag. så nu var det helt plötsligt dags att sluta röka. hittills går det bra, men vi får väl se hur jag mår den tredje veckan som faktiskt brukar vara svårast. jag skickade in min hälsodeklaration idag också, och nu sitter jag på sjukhuset och har nyss tagit prover. så nu är jag helt klar för operation på tisdag. jag är inte ett dugg nervös, ser bara fram emot det! ☺

Likes

Comments