Barnen , Devin ~ 6-9 år, Lili ~ 6-9 år

Då var det dags för sista simlekskolelektionen för barnen i går. Det här har varit så givande för båda barnen må ni tro! De har växt och utvecklats så enormt mycket under de här två veckorna. 12 gånger totalt under två och en halv veckas tid har de under vardagarna varit med på simlekskolan där de bland annat har fått lära sig att doppa hela sig, inklusive huvudet, att flyta med hjälp av en flytgroda, flyta på magen med ansiktet ner i vattnet utan någon hjälp, de har fått leta efter små leksakssälar och dyka efter dem nere på botten, bada med kläder och flytvästar, samt så har de lärt sig att hoppa från kanten i bassängen.

Från att ha varit smått rädda för vattnet och inte vågat doppa huvudet överhuvudtaget till att nu doppa sig utan problem och till och med tagit sina första simtag (i alla fall L. D har fortfarande en del att bearbeta när det kommer till vatten). Jag är så stolt över dem! ❤

Nästa simkurs, som blir bröstsim 1 för båda barnen, startar den 28 augusti och håller på hela hösten, en gång i veckan. Det här ser barnen fram emot må ni tro! ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Barnen , Intressanta tips, Minnen, Resor

Mina fötter värker efter gårdagen och träningsvärken i armarna efter att ha dragit skrindan efter mig gör sig påmind en hel del. En heldag med busstur till Borås djurpark satte visst sina spår 😉.

Dagen började inte på bästa sätt igår heller. Vi missade bussen och fick lov att gå in till centrum där vi tog första bästa buss bort till stationen där min väninna och hennes son väntade på oss. Vi hann med bussen mot Borås som tur var, men oron hann stiga inom mig ett tag!

Det blev en härlig dag trots lite regn emellanåt och lite onödigt gnäll från barnen. Barnen är nöjda och vi mammor är nöjda såhär i efterhand. Det var lite gnälligt ett tag från barnens sida, som sagt, men mest på grund av att de behövde gå hela dagen fram och tillbaka. Hade de fått bestämma så hade vi haft två vagnar att dra omkring på också. Haha.

Vi hade med oss egen korv och korvbröd som vi grillade, för att spara lite pengar, samt frukt och smörgåsar som räckte hela dagen åt oss, för att undvika en massa småhandlande om suget efter något att äta blev för stort.

Barnen fick var sin glass och var sitt gosedjur under vårt besök där, sedan var det ju bussresan dit och hem plus inträdet på djurparken som kostade. Det är inte billigt att åka iväg på aktiviteter såhär minsann! Men barnen tycker om det och det märks ❤.

V hade en fantastiskt bra dag, som sagt, och prinsessan somnade på vägen hem som väntat. Hennes hosta och förkylning sitter i och hennes krafter är uttömda idag, vilket resulterar i en slappardag här hemma under täcket för hennes del.

Hur har eran helg varit?

Likes

Comments

Framtidsplaner

Jag har länge, väldigt länge nu, funderat på att göra en till tatuering eller bygga på den som jag redan har på benet. Och jag tror att jag har bestämt mig nu för det sistnämnda. Jag vill bygga på min tatuering som jag har på vänster smalben.

Just nu sitter där fyra katt-tassar, avbildade efter en av mina katter som jag är uppväxt med. Vad jag vill göra är att få in en röd läcker ros slingrandes genom tassarna, samt barnens namn på något snyggt sätt. Men jag vågar inte måla motivet på egen hand. Riktigt SÅ duktig är jag inte på att måla. Inte rosor i alla fall.

Jag har kikat runt på lite olika motiv och har hittat en snygg som jag eventuellt kan tänka mig, men jag är ännu osäker och tänker därför vända mig till en erfaren tatuerare som förhoppningsvis kan hjälpa mig att måla motivet precis så som jag önskar. Det vore ju det bästa. Jag har vänt mig till en väninna som jag vet har bra kontakter, så nu hoppas jag på ett positivt svar! 🤗💕

Likes

Comments

Intressanta tips, Jag har testat...

...och fler ska det bli!
Än har jag inte känt någon direkt skillnad i kroppen av att sluta eller iaf minska rejält med sockret i allmänhet. Att sluta helt är nästintill omöjligt för mig. Det är ju socker i princip allt nu för tiden! Till och med i kryddorna vi köper. Men jag är väldigt nöjd med att ha kunnat klara mig ifrån allt som har med ketchup, godis, glass, bakelser, bakning o.s.v i en hel vecka nu. Enda misstaget jag har gjort var när jag tog en klick grädde hos min mamma i går och fick veta att hon haft lite socker i för att kunna vispa grädden... Suck. Ett rött kryss helt plötsligt i almanackan, men pga ett litet misstag. Men men, vi tar nya tag. Det här lilla misstaget är troligtvis inget som påverkar i det långa loppet. Mitt sötsug tycks ha minskat lite i alla fall då mitt humör har blivit bättre och jag kan faktiskt stå emot när suget försöker ta överhanden. Men min hy har inte förändrats än tyvärr. Men jag kämpar vidare! Jag antar att den typen av förändring som jag vill uppnå tar tid.

Likes

Comments

Bakning, recept & tips

Dag fyra utan socker.

Sötsuget höll på att ta överhanden ett tag när barnen mumsade på glass och en annan inte fick ta någon. Jag höll på att falla för frestelsen, men nej, jag måste klara det här! Min syster tipsade då om nyttiga recept på pinterest och jag hittade det här:

• 1 mosad banan
• 1 ägg
• 2 msk kakao

Blanda ihop ingredienserna och häll upp i en skål. In i mikron 1-2 minuter.

Perfekt när man behöver något snabbt och chokladigt, som för min del alltid går hem! 😍

Likes

Comments

Intressanta tips, Jag har testat...

Tack vare fina Charlotta har jag fått chansen att prova en sorts detoxkur på fyra dagar som förhoppningsvis ska hjälpa mig att minska mitt sötsug och få kontroll över min aptit som har ökat något enormt på sistone. Här nedan kan ni se de produkter som jag har fått hemskickade och ni kan även läsa mer om de här produkterna genom att klicka HÄR om det skulle kännas intressant.

Zias Supermix är full av vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter och omegaoljor som är full med fördelar för både din kropp och själ.

Du får den i ett lättöppnat paket som du kan tillsätta i ett glas med vatten för en dos av ren näring – även på språng! Jag påbörjade den här detoxkuren i morse och intog den här supermixen ca 15 minuter innan jag gjorde i ordning frukosten. Perfekt för min del, då barnen ändå måste vänta 30 minuter innan de kan äta frukost tack vare sina levaxintabletter.

De här kapslarna sägs innehålla naturliga ingredienser för att kontrollera sötsug, bränna fett och höja humöret. Det återstår att se om det fungerar nu framöver. Första kapseln ska tas ca 15 minuter innan lunchen på fastande mage. Att dricka det på kvällen kan påverka sömnen negativt och man får inte ta mer än två kapslar per dag.

Dessa kapslar innehåller också naturliga ingredienser och är till för att bekämpa kvällssug och hjälpa kroppen att slappna av inför natten. Kapseln (som endast ska tas en om dagen) ska tas 30-60 minuter innan kvällsmaten.

Zijas Premiumte är den sista produkten av de här fyra som jag fick hemskickade till mig. Det ska avnjutas på kvällen under dag ett och tre under detox-tiden. D.v.s en kopp i kväll och en kopp på söndag kväll, för min del.

Teet är en utsökt blandning av traditionella örter från öster- och västerlandet som främjar matsmältningen, fungerar naturlig laxerande och urindrivande samt rensar ut de toxiner som frigörs från fettcellerna under viktminskning. Det är det perfekta sättet att lugna och rensa din kropp. Låt teet ligga och dra i uppkokat vatten i ca 5-10 minuter, beroende på vilken styrka du vill ha på det.

Jag tycker det ska bli spännande att prova den här kuren och hoppas såklart på ett positivt resultat. Och jag kommer naturligtvis att uppdatera och dela med mig av mina upplevelser och resultatet som blir här på bloggen. Är ni intresserade av att prova ni med kontakta bara Charlotta som kan ge er hjälp och råd som ni känner att ni behöver! 💕

Likes

Comments

Minnen, Framtidsplaner

Alltså den känslan när man i går skrev på anställningsavtalet och la i facket till sin blivande chef. DEN KÄNSLAN! Helt fantastisk. Som jag har kämpat och längtat efter det här. En fast anställning med en rejäl lön och inget fjutt som gör att man med nöd och näppe klarar sig varje månad. Och bättre blir den ju så fort jag har fått igenom min förskole-legitimation 👌. Gissa om jag längtar! Det tog mig många år att inse, men nu äntligen har jag nog kommit in på rätt spår här i livet, och jag tar en sak i taget för att inte förstöra för mig själv igen.

Likes

Comments

Intressanta tips, Vardagsliv

Min första dag utan sötsaker är avklarad och jag klarade det med nöd och näppe måste jag erkänna! I personalrummet hade de dukat upp med pepparkakor, vilket jag älskar. Rent automatiskt så sträckte jag mig efter en kaka, men hann inte ta någon förrän jag insåg att vi redan hade övergått till augusti månad, vilket innebär en månad utan sötsaker för min del. Men jag lyckades och månadens första dag kunde jag med gott samvete kryssa GRÖN! 😄

Mitt sockersug är enormt just nu så veckan lär bli kämpig. Särskilt då den där jobbiga röda veckan som återkommer varje månad kom på besök igår med. Suck. Men jag ska klara det här! Det är ju för min egen skull och för framtiden som jag gör det, och med tillräckligt stark vilja så kan man nog klara nästan vad som helst.

Likes

Comments

Barnen , Vardagsliv

Båda barnen är nu lämnade på fritids och min ångest är inte så hög som jag trodde att den skulle vara. Den känns stabil faktiskt och jag är trygg med att lämna Lili i Devins sällskap den här veckan och i pedagogernas ansvar här på fritids. Det känns otroligt bra! ❤

Jag trivs dessutom på arbetet där jag befinner mig just nu. Tyvärr är jag bara kvar på den här avdelningen den här veckan, sedan väntar en ny förskola, nya barn, nya pedagoger, nya namn och kanske nya rutiner... Suck. Och nästa vecka är barnen tillbaka hos sin pappa med. Med andra ord lär det bli en tuff kommande vecka för mig. Plus att jag då är fullt sysselsatt med att undvika socker, med start i morgon. Phu. Men det ska nog gå bra! Jag får se till att hålla motivationen uppe helt enkelt. Ni får gärna peppa mig och stötta så gott det går ❤

Jag hoppas ni får en härlig vecka med!

Likes

Comments

Intressanta tips

Till min stora fasa så torkade inte mitt nya nagellack som jag precis har fått av min väninna. Men varför? Jag var tvungen att ta reda på mer om det här lacket. Och tur var väl det, för det visade sig att det här setet kräver en liten LED-lampa som får nagellacket att torka. SUCK! Det billigaste jag kunde hitta på nätet var inne på eleven.se, där ett helt kit med:

¤ LED-lampa med tillhörande USB-kabel
¤ 1 Gel Polish (10 ml) i matchande färg till LED-lampan
¤ Nagelbandspinne
¤ Nagelfil i miniformat
¤ 10 st removerpads
¤ En utförlig manual

...fanns att köpa för 479:-. Jag beställde naturligtvis det här kitet. Jag kunde inte låta bli nu när jag äntligen har fått de efterlängtade färgerna som jag tidigare har skrivit om HÄR på bloggen..

Så läckert och mina naglar kommer bli så fantastiskt heta i höst!

Likes

Comments

Under mitt besök på torget i dag passade jag på att köpa hem lite olika teer att fylla hemmet med. Jag fastnade för bland annat ett nytt te som jag aldrig har provat förut - Mums bums:

"Ett sött svart te med en fantastisk smak av choklad och grädde. Dekorerat med bitar av kakao som ger teet en naturlig och fyllig chokladsmak."

Visst låter det otroligt spännande och gott?! Ja. 😍Det återstår att se hur det smakar. Jag tänkte prova det i kväll. Kanske hjälper det mig en bit på traven mot mitt mål att bli av med sötsuget!

Ett annat te som jag inte kan motstå är Kärlekste som består av svart te och har en fyllig, välsmakande och söt smak av tropiska frukter, smultron och grädde och är pyntat med sockerhjärtan. Så gott!

Har du/ni några speciella favorit-teer att dela med dig/er av? 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I går hade jag middagsdejt på Pinchos med vackra Sarah. 💕 Lite egentid utan barnen var precis vad vi behövde! Några drinkar, skvaller om det senaste nytt, lite framtidsplaner, god mat och mycket skratt! Kvällen vart underbar!

Efter besöket på Pinchos gick vi vidare till en mexikansk restaurang där vi tog var sin strawberry Margarita och släckte törsten med före bion som började klockan 21:00. Filmen som vi skulle se var Baywatch. Den underhöll oss och gav oss många härliga skratt! En film väl värd att se och lyfta humöret med!

Inte nog med att jag hade hennes fina sällskap, hon hade dessutom med sig en present till mig. En lite försenad födelsedagspresent, enligt henne. Tre vackra nagellack från märket Le mini macaron i färgerna lila, röd/cerise och rosa. 💕 Hon vet precis vad jag vill ha, mitt hjärta! 😍

Likes

Comments

Tiden går ju så enormt fort. Snart är hösten här och det är dags att tänka på julklappar och kalendrar åt barnen. I år tänkte jag börja i tid och dessutom försöka pyssla ihop en var sin egen kalender åt barnen, så varför inte påbörja samlandet av smågrejer redan nu?

Jag är ju helt såld på Wish och Ali Express (men mest Wish) där man kan hitta färgpennor och en målarbok för endast 21:- till exempel. Två dagar i december är med andra ord redan avklarade. Jag har också kikat på accessoarer åt barbie till Lili, samt lego och lite annat smått och gott åt Devin.

Det är inte lätt och det krävs fantasi, men det är kul och jag hoppas att det blir uppskattat!

Likes

Comments

I dag går dottern sin sista dag på förskolan och på måndag börjar hon på fritids, innan det är dags för förskoleklass att ta vid. Hon ser fram emot att börja på fritids och förskoleklass, men kommer att sakna sina vänner på Skutan såklart. Som tur är så kommer hon kunna se dem från skolgården och ha chansen att hälsa på dem även när hon sedan går i skolan. 💕

I dag fick hon med sig en avslutningspresent till sina fröknar som tack för den här tiden. Presenten bestod av kaffe, te, chokladpraliner och mandelskorpor/kakor. Lite gottis att ha i personalrummet under rasten är ju aldrig fel!

På tal om gottis... Jag har ju gått ännu en gång och bestämt mig för att sluta (eller iaf minska) på sockerintaget.

Tillsammans med min svägerska så har vi satt upp ett mål och gjort en almanacka för augusti månad. Därefter så ska vi kryssa varje dag med antingen röd eller grön penna. För de dagar som vi lyckas hålla oss ifrån onödigt socker så som kakor, godis, småätande, m.m, så får vi skriva ett grönt kryss. För de dagar som vi slarvar och misslyckas med att ha en sockerfri dag så får vi istället skriva ett rött kryss över dagens nummer på almanackan. Mitt mål är alltså såklart att fylla månaderna med grönt! Med rätt pepp och stöd så kan det nog gå. Jag ska banne mig bli av med mitt sockersug, och den där runda degmagen som stör mig och mina kläder något enormt, en gång för alla! 👊

Likes

Comments

Här nedan kan ni se några av de presenter jag fick när mamma, Veronica, Sarah och Nicolas kom förbi på kvällen för att fira mig på min 30års-dag den 21 juli ❤

Ni är så förbaskat fina! Så underbara som tänkte på mig och som tog er tid att besöka mig, bara för en liten stund, efter jobbet på kvällen.

Den bästa presenten var nog ändå att jag fick sällskap av både mina barn och fantastiska vänner på min 30års-dag. Ni är guld värda! 💕

Likes

Comments

Vilka fina vänner jag har!

Jag blev glatt överraskad när de i dag hade ett litet överraskningsfirande för mig. När jag kom innanför dörren så stod de alla fyra i köket och väntade, med en blomma och en tårtbit. Sedan började de plötsligt sjunga "jag må hon leva". Mina ögon tårades, men jag höll mig från att gråta. Det var så fint! ❤

På vägen hem fick jag med mig de fina ballongerna med som de skrivit "Beatrice 30 år", "Jag (eller min mamma) är singel!!! Singelpappa sökes!" på! 😂. Ballongerna var fastsatta på min dotters dockvagn dessutom så det var några som läste vad som stod på ballongerna, på bussen, på vägen hem må ni tro. Haha, smått pinsamt. 😛

Likes

Comments

Ja jösses, 30 år av mitt liv har redan gått och det har varit en lång och svår väg hit, men jag har klarat det och jag ska banne mig klara många år till!

Några få drömmar har hunnit uppfyllas under min livs resa, men långt ifrån alla, och jag är långt ifrån tillfredsställd. Det här beror främst på min osäkerhet mot mig själv, att jag inte är nöjd med mig själv och att jag då och därför automatiskt tänker att andra inte heller kanske är nöjda med mig. Det är svårt att leva upp till andras förväntningar hela tiden. Tro mig, jag vet. Och jag är less på att försöka mer nu. Jag måste våga lita mig själv och acceptera mina misstag och svårigheter.

En stor förebild för mig är Mia Törnblom. En stark, energisk, drivande och självständig kvinna. Hon har just nu startat upp en podcast tillsammans med Christina Stielli där de talar om konsten att vara människa och tar upp bland annat problem, tankesätt, utmaningar eller inspiration som vi alla brottas med eller behöver mer av i vår vardag. Väldigt givande och härlig att lyssna på, enligt mig! Podden heter Självklart och finns på de flesta poddcasterappar som du lätt laddar ner till mobilen via app store, iTunes, playbutiken, eller vad nu nedladdningsappen heter på just din mobil.

Likes

Comments

Dag fyra, och vår sista dag i London. Trist, men väntat. Den här dagen hann vi inte mycket mer än en guidad tur i centrala London där vi fick se gatorna och byggnaderna som inspirerat J.K Rowling till att skriva de kända Harry Potter-böckerna.

En spännande och lärorik guidning enligt mig. Vi fick se delar av London som vi förut inte haft en tanke på att besöka. Och det talades inte endast om Harry Potter, utan även om filmer som Mary Poppins och Peter Pan som också är inspelade i London.

Efter den här turen åkte vi tillbaka till hotellet där vi hämtade vår packning och begav oss mot Gatwicks flygplats till planet som skulle ta oss hem igen. Väl hemma var det två längtansfulla små barn som ville till sin mamma och sova över hos mig över helgen, efter en hel vecka ifrån mig! Och naturligtvis fick dem det. 💖

Likes

Comments

Tredje dagen på vår resa hade blivit kommen och den här dagen hade vi ingenting inplanerat faktiskt, utan vi åkte dit vi kände för och ägnade oss åt shopping och lite olika utflykter som föll oss i smaken.

Vi besökte bland annat Buckingham Palace...

...Och det blev en promenad i Hyde Park där Sofia hittade ett träd att krama om och klättra runt i.

Efter promenaden åkte vi till ett stort köpcenter i Stratford där resten av dagen ägnades åt shopping.

De här fyra klädesplaggen fick med nöje följa med mig hem! 😍

Likes

Comments

Under vår andra dag här i London tog vi oss till Baker Street och Madame Tussauds vaxkabinett. Vi blev alla en aning besvikna av urvalet och upplägget här inne. Det var på tok för mycket folk i lokalerna plus att endast ett fåtal kändisar fanns som vaxdockor här inne. Störst del tog Marvel med sina tecknade barnkaraktärer som Tingeling, Shrek, Ironman, Spiderman, mängder från Star Wars, med mera... Jag tror att besöket hade känts bättre om vi inte hade haft något att jämföra med, men nu har vi ju vaxmuséet Grévin i Paris som är så mycket mer att rekommendera än det här i London ärligt talat!

Efter besöket på Madame Tussaud så åkte jag och min syster till Naturhistoriska museet och tog en sväng där i några timmar innan vi fördrev tiden med ett besök på Harrods och lite shopping (dock så shoppade vi på ett annat köpcenter än Harrods. Det var lite väl dyrt för vår ekonomi!).

Framåt kvällen satte vi oss på en mysig pub och tog något att dricka för att vila våra ömma fötter. Det blir mycket promenader och steg varje dag här borta när man så gärna vill se så mycket som möjligt av stan! Och det känns som sagt. 😂

Likes

Comments