Well, ni hänger inte med och det gör inte jag heller. inte bloggat på ca. en månad.

Well i got my driving license , finally. De gick på de andra försökt, å fick det 1 feb. Vad annat har hänt då? Joo, haft min sista dag i skolan, har 2 praktik kvar och så är jag färdig. Fick mitt slutarbete fixa. Fick hem skitsnygga nya sminkborstar. Har haft en vecka sportlov nu den senaste veckan och nästa vecka börjar jag på praktik. Den senaste veckan har vi övat till revyn alla kvällar. Samma sak blir det nästa vecka, ALLTSÅ vi har premiär om en vecka och de finns sketcher som inte är färdiga ennu. men det ska nog gå bra ändå. Nästa vecka kommer bli stress, stress och mera stress. Mån-fre kommer se likadant. Stig upp 8, praktik mellan 9-15, ledig ca. 2,5 timmar, 17:30 startar jag mot taklax och har övning mellan 18:30- 21:00 eller längre, kommer hem kring 10 och så får jag nästan gå och lägga mig för att årka upp nästa dag. Är peppad på samma gång som jag kommer dö av stress. Men kommer det vara värt det? well, i hope so.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte lista olika podcast som jag lyssnar på eller har lyssnat på som jag gillar, i brist på annat.

 1. Creepypodden, Älskar denna så otroligt mycket (haha inte ensam om det) de berättar om sägner och olika spökhistorier. Älskar övernaturliga saker så finns ju ingen bättre podd än denna då. Det finn en berättar-röst i denna podden som jag älskar!
 2. Paranormalia, en annan podd där de berättar spökhistorier.
 3. Ligga med P3. Älskar ju också när nån pratar om lite mer ''saker som inte folk är så öppna med''. Lägger nästan alltid på denna podd när jag skall lägga mig.
 4. Alla våra ligg, Liknar ligga med p3. Riktigt najs att somna till också.
 5. Therese och Zäta, så härlig podd. Podden är nyss startad och har hittills 3 avsnitt ute.
 6. I AM med Mikael Persbrandt, älskar Persbrandts röst! Har lyssnat igenom denna säkert 5 gånger om inte mer. Den brukade jag somna till förut.
 7. P3 serie - De dödas röster, detta är en podd som en ''ljud-bok''. Spännande och väldigt bra gjord!
 8. Tampodden med clara henry, handlar om mens, kroppen, könsroller och annat som hör där till.
Bilden tagen från nätet

Likes

Comments

Det var en stund sen. Vad har hänt? De gamla vanliga, varit på Terjärv revy, vart på egna revymöten, bastat och hållit på med slutarbetet i skolan.

Fun fact: Körde upp igår (Måndag) men klarade det inte. Var ALLDELES för nervös och ja fick typ kortslutning, ångest. Typiskt. Men min bilskole lärare sa åt mig idag att han tvivlade på att det skulle vara för mina körnings-skills att det berodde nog på min nervositet. För det går annars hur bra som helst, är faktiskt helt okej/bra på att köra bil. Det blir ett nytt försök imorgon. Jag HOPPAS det går, med tanke på att jag nu vet vad jag gjorde fel antar jag att jag inte kommer göra samma misstag.

Sista dagen för januari månad. Månaden har vart helt okej, inga stora missöden eller så. Om året fortsätter såhär så blir jag nöjd! Får se vad de kommande månaderna har att erbjuda.

Likes

Comments

Tänkte gå igenom mina mål och förväntningar som jag hade för år 2016 och ge en liten kommentar vid varje punkt.

1. Bli bättre och aktivare på bloggen. Jaa, de gick väll inte så bra eftersom jag var död på bloggen över hela sommarn +Lite till.

2. Ta mera bilder! Njaa, de gick väll heller inte så jätte bra, på telefon har jag mycket bilder men inte på kameran.

3. Åka till Umeå i sommar med mina Baes. Ja har varit till Umeå, men det var inte sommar och det var med Becka och en till klasskamrat efter att vi hade vart i Skellefteå på praktik.

4. Kan inte vänta tills jag fyller 18! Haha, jag var inte på baren eller så, var i Skellefteå på praktik och hade ingen att åka med, med de var nais iaf för jag fick ju Owl's ostkrookar och Icas hallon soda.

5. Klara 2:an av utbildningen och börja 3:an. Detta är en punkt som faktiskt har gott riktigt riktigt bra endå.

6. Försöka hålla i mina pengar, får se hur det går. HAHAHA, ni kan väll bara gissa hur det gick.

7. Umgås med vänner ofc. Detta har jag också hunnit med.

8. Sola och bada i sommar och bara njut av värmen (om det kommer nån värma vill säga). Det var ju inte så jätte mycket värme, men jag var ute i solen men simmade ytterst lite.

9. Kanske skaffa nya vänner. Har fått några nya vänner och en del av dem har fått en speciell plats i mitt hjärta.

10. Göra saker som får mig att må bra! Joodå detta har ju gott relativt bra!

11. Ta bilkortet antagligen. Well, jag håller påå med denna punkt ennu.

12. Vara allmänt kreativ! Jag vet inte riktigt vad jag skall ''svara'' hit, kreativ som jag annars är har jag väll varit.

13. Ta bättre hand om mitt hår. I början på detta året gick punkten åt helvete om jag inte minns fel, men efter mars-april gick det riktigt bra!

14. Fira Tiia som också fyller 18 iår! Jaa, vi firade med några procent i blodet.

15. Kanske, bara kanske skaffa eget tills 3:an i jeppis, vet inte ennu. Det var en plan eftersom jag inte bor på internatet mer men jag flyttade in med becka vilket jag inte ångrar.

16. Vara mig själv och jag hoppas att 2016 blir ett bra år! Well vi kan ju bara säga att 2016 har varit det värsta året, det har ju haft sina guldkorn men. Endera har det varit riktigt jävla bra eller käpp rätt åt helvete, haha.

Likes

Comments

Tänkte göra en liten lista på vad jag skall göra eller mål under 2017. Jag har inga ''Nyårslöften'', ni kanske har hört andra säga det också men fan ett nyårslöfte bryts alltid! Mål är ju mera som någonting man vill göra eller uppnå men det är som inte hela världen (och man bryter inte ett löfte) om det inte blir som man tänkt.

 • Hoppas på en tripp till Åland i sommar.
 • Åka till Sverige. (Hoppas också lite på att få åka på praktik dit igen).
 • Få examen i Ungdom- och fritidsinstuktion och söka till en ny skola.
 • Försöka att hålla i pengarna detta år, kanske ha någon sorts budget eller sluta slösa pengar på saker jag faktiskt INTE BEHÖVER.
 • Äta mer ordentligt, ja äter onyttigt ibland men det vill jag inte sluta med men att dricka mer vatten varje dag och äta regelbundet och inte leva på bara bröd är en bra start. Eftersom jag ätit jävligt dåligt de senaste månaderna, kan också bero på stress.
 • Resa till ett annat land än Sverige.
 • Ta mer hand om mig själv, det gör jag redan men lite mer kan ju inte skada.
 • Få bilkortet (work in progress).
 • Köp en bil.
 • Åka på konser!
 • Göra det som jag vill, lev livet och hoppas på att detta år blir bättre än det förra.

Btw. Känner mig lite Tumblr. Sitter på ett café med min macbook med Creepypodden i hörlurarna och med en kaffe på bordet.

Likes

Comments

Vad har jag hunnit med detta år? De ska vi gå igenom nu, köra en lite Throwback igenom 2016

 • Träffat nya människor som dessutom är viktiga i mitt liv.
 • Varit till olika ställen i Sverige så som, Skellefteå, Umeå och Stockholm.
 • Har varit ner till Åland med underbara människor.
 • Var till Tyskland med Tiia och hälsade på hennes mamma.
 • Fått se artister/band live. Nickelback, Kent, Björn Rosenström och Lasse Stefans.
 • Haft praktik i Sverige, Skellefteå.
 • Umgåtts med vännerna då och haft vår små galna/konstiga moments tillsammans.
 • Införskaffat en mac book pro, det sved i plånkan kan jag säga, men totally worth it.
 • Har fått ha ett lugnt nyår, inte lungt som chips och film utan mera lugnt som i ingen drama.

Här är de viktigaste punkterna, Skulle jag göra en lista till varför mitt 2016 var sämsta året hittills så skulle den bli dubbelt så längre en denna. Men jag har haft mina stunder då livet har varit som bäst och jag fått göra saker som att vara på praktik i ett annat land än hemlandet.

Det är väll ingen throwback om det inte finns en bildbomb?

Likes

Comments

Jag var på kryssning från torsdagen till lördagen förra veckan med Emma och Tiia. Allt började med att någon sålde ett presentkort värd 210€ på ett Facebook loppis och människan som sålde presentkortet ville bara ha 60€ för det. Så vi slog till och köpte presentkortet och försökte pricka det en helg som de skulle passa för alla 3, som blev i förra veckan.

Torsdagen steg jag upp kring 7 på morgonen och Emma och Tiia plockade upp mig och så började vi bilresan ner till Helsingfors. I bilen lyssnade vi på musik, hade allsång och taggade inför resan. 2-3 tiden var vi nere i Helsingfors och vi tänkte nästan inte hitta hamnen där båten vi skulle me var. Steg på båten halv 4 och 5 startade den. Vi åkte med Silja line serenade, så jävla fin ''lyx'' båt. På båten påväg till Stockholm så gick vi runt lite på båten, vi var och åt lite väl dyr mat (Pasta med hummer som blev 35 jävla euro, dock värt det. Man fick ju känna sig lite ''rik'' om vi säger så). På kvällen så var vi på en bar och drack lite och kollade på uppträdanden de hade där. Rätt så chill.

Steg upp 8 och packade våra grejer och så steg vi av båten halv 10. Åkte med en alldeles för dyr taxi (800 kronor) till Mall of Scandinavia. Gick runt där och små shoppade och åt den bäst carbonara jag nånsin ätit och var till Starbucks och jag drack en Gingerbread latte. 3 skulle vi tillbaka till båten och så åkte vi hemmåt igen. Gjorde i princip samma sak på vägen hem förutom att vi sprang typ 3 gånger via taxfreen på 2 timmar. Vi var tillbaks i helsingfors 10 på lördags morgonen. Så de sista på resan var 6 timmar i bil. Hade lite problem på hemvägen, (T.ex. Emma höll på at kissa på sig och bilnyckeln brakade av i tankluckans lås, som tur var så hade vi en extra nyckel med men vi var tvungen att bryta upp tankluckan.) Var hemma först en 6-7 tiden.

Resan var otroligt rolig och är glad jag fick spendera lite tid med Emma och Tiia, Tack för en rolig resa eller vad man nu säger 😉

Likes

Comments

Började dagen med en liten runda på stan före jag gick till bilskolan. Körningen idag gick relativt bra förutom den där ena jäveln som inte väjde för mig där det var höger-regel (jag kom från hans högra sida) så läraren hamnade att bromsa åt mig. Körde en timme och sen gick jag till praktikplatsen där jag och Becka fortsatte med att göra pepparkakshus. Det blev en runda på stan igen och in via H&M för de hade rea. Hittade 2 par leggings (Ett par var lite tjockare) och en ryggsäck (En sån där i ''Retro'' stil). Hem en snabbis och åt och chillade en stund före vi åkte till After Eight och jobbade i café. På scen spelades musik i stil av jazz och det var även den sista Culture club för året 2016. Dennis hämtade mig så för att jag skulle slippa ''Hem-hem'', hem till lilla malax. Så satt 2 timmar i bilen kom hem för 30min sedan och jag har just duschat. Nu måste jag värkligen gå och sova för väckarklockan är på 7. Imorgon är dagen då jag, Tiia och Emma skall ner till Hesa och sen ta en tripp med båten över till Stockholm.

Likes

Comments