Idag hade jag min första dugga på Handels - på matematik. Det var endast ett pass/fail test så det är skönt. Tror att det gick väldigt bra, så är inte alls orolig för att inte ha klarat den. Efter duggan hade jag en marknadsföringsföreläsning och sen gick jag tillsammans med några från min grupp till en pizzeria och åt lunch. Efter lunchen jobbade vi en stund med ett grupparbete som ska vara klart på torsdag. Sedan skulle jag åka hemåt, men mötte Edward vid Östermalmstorg och då blev det såklart espresso house heheh. Så kör lite plugg och bloggande här på uteserveringen. Ska lätt börja plugga mer på här på EH - man kan ta en kaffe och känna sig lite viktig sådär HAHA. Nu ska jag snart hem dock, måste läsa lite mikroekonomi och äta middag för sedan ska jag kanske ut på bar med några för att fira första duggan. :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I lördags gick jag ut och tog ett glas vin med Elvina på soft bar i stan. Tänkte att det skulle bli en relativt tidig kväll, men hennes pojkvän anslöt sig till oss tillsammans med lite kompisar, så kvällen tog en snabb vändning. Vi drog till lite olika barer på Sveavägen innan vi åkte till en pub lite utanför stan. Riktigt oklar, men ändå mysig, pub - det var karaoke och alla sjöng med haha. Till slut gick vi till en latinobar i närheten en snabbis, för att sedan ta taxi tillbaka hem.

Likes

Comments

Rebusjakten - SJUKT kul dag, där vi träffades på en söndag morgon. Vår "småttinggrupp" åt frukost tillsammans och drack lite, innan vi gick på ett stort flak och började själva jakten. Det är basically att ta studenten all over again men med stopp där vi hade olika tävlingar. Så det var hög musik och kläder neddränkta i öl. Det var tabascoshots, äppelvinägershots, stafett i en parkfontän, mänskliga pyramider och massa mer. Roligaste aktiviteten på hela introt, enligt mig.

Andra veckan på introt började skolan också, så nu var det fullt ös med lektioner också.

After-school lounge med McKinsey - Puben var inredd med massa vita ballonger, man fick gratis godisremmar, hamburgare, cider osv.

Hur man går på sittning-sittning: mysig sittning där man får klä upp sig, äta en fancy middag och träffa nya människor som man kanske inte hunnit prata med innan. Samtidigt lär man sig om Handels olika traditioner på sittningar, man får lyssna på Friedmans apostlar (kören), och för första gången vara med på en sittning. Jättetrevligt!

​Resten av veckan var jag inte med på särskilt mycket - exempelvis småttingresan. Man borde absolut försöka vara med på så mycket som möjligt, men man blir sjukt utmattad! Så det är okej att missa lite :) Dessutom kommer massa aktiviteter hela tiden under året.

Likes

Comments

Förra lördagen fyllde vi lilla kusin Isabella år! Så jag och min familj åkte till min morbror för att fira henne. Det blev grillkorv och kyckling och lite allt möjligt, och till efterrätt tiramisu eller yogurt-frukt-kaka. Supergott!

Likes

Comments

Fjärde dagen på Handels påbörjades med ett lärstilstest. Den ska visa på vilket sätt jag lär mig bäst genom att titta på fyra olika lärstilar - Aktiv, Logisk, Reflekterande och Praktisk. Bäst resultat fick jag på logisk - d.v.s. jag lär mig bäst när saker bygger på modeller, när faktan redovisas strukturerar osv. Sedan följdes den tätt av reflekterande och praktisk. Aktivt var lite lägre men ändå genomsnittligt. Man kan läsa mer om dessa på internet och kanske göra testet själv om ni är intresserade! Det jag i alla fall var positivt överraskad av var att Handelshögskolan lägger så mycket fokus på pedagogik.

Efter en kort paus fick vi sedan chansen att lyssna på framgångsrika personer som tidigare gått på Handels bland annat Niklas Adalberth från Klarna och Dagens Nyheters chefsredaktör Peter Wolodarski. Vi fick även lyssna på studenter som går i olika årskurser på skolan och hur de tycker om olika saker kring skolan.

Lunchen bjöds på samtidigt som vi fick gå runt och prata med skolans olika forskningscenter, bl.a. Center for Accounting and Managerial Finance och Center for Entrepreneurship and Business Creation.

Sedan hade vi en avslutande föreläsning med Niklas Modig som var väldigt inspirerande. Det handlade mycket om att många händelser i vårt liv påverkar oss och leder till att vi antingen har en bra eller dålig attityd till något i framtiden. Poängen var då både att man ska vara medveten om detta i sig själv och att man ska tänka på det när man möter andra. Jag gör inte alls föreläsningen rättvisa i denna grova sammanfattning, men sjukt bra föreläsare i alla fall!

Efter skolan blev det en gratis väska från KPMG :)) Tjena, spons!

Likes

Comments

Tredje dagen var det dags för första testet - i matematik! Inget att oroa sig för dock, det är inget test som betygsätts. Efter testet var det lite nyttiga föreläsningar om alkohol och droger och studenthälsa och sådant. Det har man hört några gånger förr, men det var faktiskt en föreläsare som var väldigt intressant. Han hade själv gått på Handels och kommit in i en dålig spiral med droger och sådant, men lyckats ta sig ur det. Föreläsningarna fortsatte sedan med lite om jämlikhet och mångfald - kan dock inte säga att det är JÄTTEMYCKET mångfald på skolan vad jag sett hittills men ja. 

Lunchen blev vi bjudna på av partnerföretaget Bain & Co, som också anordnade en tävling den här dagen, nämligen Stockholmsjakten! Jag tänkte faktiskt skippa den, men som tur är följde jag med. Det var sjukt kul, det gick basically ut på att göra massa uppdrag runt om i stan och även gå till några fasta stationer där vi ska göra olika saker. Uppdragen kunde vara "ta bild med två främlingar", "ta en bild på en Jan Guillou bok", "hitta en fågel som äter", "gör en tidningshatt" osv. Riktigt roligt, tyvärr vann vi inte - vinsten var en espressomaskin så hade varit nice! Lite konstigt med tanke på att vi gjorde i stort sett alla uppgifter, men vissa har hintat att studentkåren är lite nepotistisk men men. Sjukt rolig tävling i alla fall! Alla fick också hörlurar från Bain, så man gick inte tomhänt därifrån trots allt haha. 

Svullen i fötterna och trött i benen gick man hem, för att ta en powernap i 20 min och sedan upp och hoppa. Dags för förfest! Denna gång tillsammans med en annan småttinggrupp så vi var lite fler. Missförstod dock förfesten, trodde vi skulle äta middag tillsammans också som tidigare gången så jag var superhungrig. Men det fanns inte så mycket att göra så jag fortsatte umgås och snacka med folk. MEN sedan, på väg till Sturekompagniet där vi skulle festa köpte jag två cheeseburgare. Asnice. Sedan kunde jag dansa och festa, medan fötterna och benen blev ännu mer trötta haha.

Likes

Comments

Andra dagen var inte lika fartfylld, men fortfarande mycket nya intryck och man var ju riktigt seg från föregående dag. Men, nu gick vi igenom mer vad Handels är för skola, hur programmet vi ska gå ser ut och ja, mer praktiska saker helt enkelt. Vi fick även en liten inspirationsföreläsning av Sveriges ambassadör i Singapor, som berättade om vilka möjligheter som finns där. 

Lunch skulle vi tillbringa med våra småttinggrupper, så alla sprang runt och köpte mat för att sedan ta till Humlegården. Nice, tänkte jag, jag köper någonting där i närheten så jag gick dit, beställde mat och gick till parken för att möta upp resten igen. Men nej, de hade ändrat plats så det blev lite misslyckat. Visserligen fick jag god mat som jag sedan åt med gruppen, men fick springa runt halva staden först. 

Efter lunch hade vi en föreläsning av en VÄLDIGT märklig man - typisk strikt lärare som förväntar sig att alla ska ha kostym och blus, att alla är disciplinerade och som talar lite sådär old-fashioned. Han gav även ut en hel kursbok som läxa till nästa vecka och lite annat smått och gott. Man blev LITE stressad, men förgäves. Hej, lurad igen! En skådespelare som drev med oss bara haha. Riktig rolig föreläsning dock! 

Sedan slutade vi för dagen, men skulle egentligen fortsätta med en 5-kamp-liknande tävling med något företag men det skippade jag. Istället tog jag det lugnt och körde på lite bio med Edward istället. WarDogs blev det, lite B-variant av The Wolf of Wallstreet men ändå bra, stabil film. 

Likes

Comments

Jag tänkte berätta om introt på Handels, men kommer dela upp det på några inlägg. Det är så mycket spännande som har hänt!

Första dagen var såklart den mest nervösa. Jag hade ingen aning hur allting skulle vara, självklart hade jag vissa förväntningar och säkert fördomar med, men man vet ju inte. Jag kommer dit på morgonen, 5 minuter innan start kanske, och det första man ser är en röd matta som leder in till entrén och massa personer i smoking och långklänning. Jag fattade ingenting, vad är det här liksom? Men, det var lugnt - jag var inte underklädd med mina jeans och t-shirt, utan det var kåren som bara skulle hälsa oss välkomna. Så, sedan fortsätter jag mot aulan, och efter första dörren så möts jag av högljutt hurrande - det var massa studenter från kåren som står på båda sidorna av korridoren och ropade och hurrade och klappade på en medan man gick där haha. Gissa hur obekväm jag var haha, men men, man ler och fortsätter gå bara.

Väl i aulan hände inte så mycket, det var upprop och man delades in i s.k. "småttinggrupper" som man skulle umgås med de närmaste dagarna. Sedan skrev man på massa inskrivningsdokument, innan man fortsatte med SÅKLART namnlekar i grupperna och även fika.

Sedan fortsatte dagen med rundvandring i skolan, där vi bland annat fick höra på olika utskott och vad de gör och så. Bland annat var det näringslivsutskottet, mediautskottet, idrottsutskottet och mycket mer. Man fick även utnyttja utskottens våffeljärn, glassmaskin och popcornmaskin haha, så man fick lite sockerkick. Mitt i denna rundvandring var det dags för lunch, så alla nya studenter gick till en stor sal där vi fick gratis wraps medan skolans kör sjöng för oss. Den STORA överraskningen under lunchen var att BMW lottade ut en bil till en student - hur coolt? Handels med alla dess kontakter och partnerföretag. Självklart vann man inte men coolt ändå. Rundvandringen fortsatte sedan och skoldagen var inte slut förrän runt 17. Snacka om utmattad. Lite bättre kändes det när man på väg mot utgången fick en GANT-påse med allt möjligt från Handels olika partnerföretag bl.a. bakis-tabletter, handkräm, röda linser (?) m.m.

MEN - kvällen fanns fortfarande kvar. Det var dags för middag och förfest två timmar senare - mojitos, kyckling och pasta. Trevligt, men årets besvikelse - bilutlottningen var inte äkta fick man reda på nu. Nice att man inte förlorade, men man kände sig riktigt dum som gick på det haha. Sedan drog vi till skolans egna "nattklubb". Så där var man och dansade och umgicks (fast det sistnämnda knappt gick bc ja, man hör ingenting). För mig och de flesta andra i min grupp slutade dock kvällen rätt tidigt eftersom man var så trött efter fullt ös hela dagen. Och upp kl. 8 nästa dag.


Likes

Comments

Nu i augusti har jag verkligen gått all in för en liten skönhetsboost. Och det är så skönt ibland att kunna unna sig lite och känna sig snygg och fräsch, speciellt när man börjar någonstans nytt som i en ny skola. Det ger ju faktiskt lite extra självförtroende, och det tror jag de flesta håller med mig om. Därför har jag nu nya, fina naglar, fransar to die for och nyfärgat hår.

Naglarna gjordes av en tjej som jag länge följt på instagram, så sjukt duktig och naglarna sitter verkligen! Jag gillar inte att naglarna är FÖR uppseendeväckande, men vill ändå ha lite bling-bling ju haha, så det blev ljusrosa naglar med guldflakes på ringfingret.

Fransarna fixade jag i Skrapan, på Mini Spa. Jätteduktig tjej som gjorde volymfransar på mig, D-böj, max 15 mm, och ganska fylliga. Blev jättenöjd, dock mer bekväm efter ett tag då fransarna blev lite mindre täta. Bilden är från dagen jag fixade dem.

Hårfärgningen var jag däremot inte så noga med. Jag köpte två paket hårfärg från mataffären och färgade mitt hår, med hjälp av Edward, hemma hos honom. Jag valde svart hårfärg, eftersom det är min naturliga färg och jag ville återgå till den. Allting gick smidigt och fick till och med lite hårfärg kvar, så fixade så Edward blev svarthårig också HAHA. Lite rock-stil på honom nu.

Likes

Comments

Idag var jag på min nya skola för att fräscha upp minnet lite - de håller nämligen lite repetitionslektioner i matematik inför skolstarten. Detta hjälper väl främst de som tagit sabbatsår och så, d.v.s. inte mig. Dessutom gick jag naturvetenskap och hade alltså en HEL DEL matte i skolan också. Trots det kände jag att det kan vara bara att gå. Så, jag gick dit på förmiddagen, träffade några som kommer gå i min framtida klass och gjorde massa övningsuppgifter.

Vid lunchtid drog jag till kliniken som jag bokat tid hos för att fixa fillers. Ska berätta mer om det i ett separat inlägg! Och sedan, åt jag lunch på taco bar tillsammans med Juli. Nu är jag trött och ska bara softa hemma. Har laddat ner WoW igen (spelade mycket förr) och tänkte köra det med Edward ikväll.

Likes

Comments