Vår teori om hjulen till bilen är att de ska vara stora. Det är då lättare för hjulen att klättra och få bättre grepp över hindren. I vår ena bil har vi också kablar i hjulen, det gör däcken hårdare och det kan göra däcken bättre. 

Likes

Comments

TERRÄNGFORDONET

Vi har lite olika tankar och förslag till vad vi ska använda som upptagning av legobiten.

Våra idéer hittills är skovelhjul, tejp, skopa och en slags gaffel. Vi har bestämt vad vi ska använda, men det får man se i vår slutgiltiga bil.

Likes

Comments

TERRÄNGFORDONET

Vi har byggt isär fordon 1 för att få spänna upp motorn och få mer kraft. Vi ska nu bygga ihop bilen igen, den glappar lite, men det går att fixa, och sätta dit däcken och sedan testa den och hoppas på att det blir en förbättring.

Likes

Comments

TERRÄNGFORDONET

Fordon 1:

Vi håller på att försöka få bättre friktion, och vi använder oss av en fjäder. Det fungerar inte just nu men vi försöker att testa och utveckla den så att det blir så bra så möjligt. 

Fordon 2:

Vi bygger en låda för legobitarna och vi bygger klart de sista sakerna på bilen. Vi bygger bilen av lego. Armen för att ta upp legobitarna är konstruerad som ett kugghjul. Lådan ska sitta under bilen och fånga upp legobitarna som skjuts in.

Likes

Comments

KODEN

Idag har vi bestämt vilka som ska kunna koden och vilka som ska vara det som kör, det har varit lite oklart vilka som ska koda på finalen. Vi har kommit fram till att ju fler som kan koden desto bättre. Vi är nu klara och fortsätter träna och öva inför finalen!

Likes

Comments

TERRÄNGFORDONET

Vi har exprimenterat med en bandfjäder men den fastnar under andra hindret, dessutom har den en tendens att studsa väldigt mycket vilket gör att den tappar fart. Om man spänner den för hårt går den sönder.

Likes

Comments