Det har blivit dåligt med uppdatering på bloggen den senaste tiden men nu är det dags innan året är slut att göra en liten sammanställning hur portföljen ser ut!


Förhoppningsportföljen

Advanced Stabilized Technologies: Äger 34 000 aktier (Utveckling i år = +1,9%)

BiBBInstruments: Äger 150 aktier (Utveckling i år = -12,35%)

Copperstone Resources B: Äger 5000 aktier (Utveckling i år = +55,03%)

VideoBurst: Äger 3900 aktier (Utveckling i år = -39,68%)

SECITS Holding: Äger 800 aktier (Utveckling i år = -26,40%)

Nexstim Oyj: Äger 4000 aktier (Utveckling i år = +42,33%)

Qiiwi Interactive: Äger 500 aktier (Utveckling i år = +9,39%)

Scandinavian Enviro Systems: Äger 1300 aktier (Utveckling i år = -1,76%)


Stabila Portföljen

Acando B: Utveckling i år = 8,88%

Eolus Vind B: Utveckling i år = -2,43%

Victoria Park B: Utveckling i år = +28,57%

JM: Utveckling i år = -22,26%

Volvo B: Utveckling i år = +50,09%

Castellum: Utveckling i år = +10,17%

Swedbank A: Utveckling i år = -7,99%

SJR in Scandinavia B: Utveckling i år = +13,79%

Cloetta B: Utveckling i år = +1,05%


Bolag under bevakning

Absolicon: Köper på 150kr/aktie

Fingerprint Cards B:

Cimco Marine:

Knowit:

Dedicare B:

Magnolia Bostad: Köper på 40-50kr/aktie

Malmbergs Elektriska B:

ProstaLund:


Som det ser ut just nu så behöver jag sänka innehavet i "förhoppningsbolag" och öka i mer stabila bolag som ger utdelning. Tanken är att försöka ligga på 80% stabila bolag och 20% nystartade bolag.

Som ni ser så har jag några bolag som har gått väldigt dåligt de senaste tre månaderna men jag följer fortfarande min plan och tänker behålla dem i 1-2 år minst för att se hur det utvecklar sig!

Det ska bli riktigt spännande att ser hur 2018 kommer att se ut!

Bolaget Scandinavian Enviro Systems har patent på en unik väldigt unik pyrolysteknik som används för återvinning av organiskt material. Med denna teknik återvinner man gummi i form av däck. Bolaget har sitt säte från mina hemtrakter och blev efter mycket läsning en liten diamant i min portfölj. Nu i december väntar man på att dem ska skriva ett avtal med Vanlead Group som kommer vara värt mer än 200 miljoner kronor!

Patentet på denna tekniker har dem erhållit i totalt 19 länder i skrivande stund.Som ni ser så har jag tagit in en speltillverkare i portföljen! Qiiwi har tillsammans med MAG Interactive utvecklat mobilspelet Backpacker! Ett spel som har varit väldigt populärt genom tiderna! Nu finns det tillgängligt på Android, IOS och även Facebook! Först framgick det att spelet skulle släppas på Facebook först 2018 men redan igår kunde man spela spelet på Facebook.

Bolaget har en värdering på 80 Miljoner kronor just nu med stor potential att växa!Klicka på bilden nedan och ta del av deras erbjudande nu inför jul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags kom beskedet som gjorde många aktieägare glada och jag var en utav dem! Copperstone Resources fick beviljat bearbetningskoncession för EVA K området som är giltigt i 25 år. Nu kan man äntligen slappna av och se en kursstigning med mindre risker.

Denna morgon klockan 10:12 handelstoppas Nexstim! En uppgång på 12,64% och förmodligen släpper dem ett svar väldigt snart angående godkännande.

Som det ser ut nu så ligger min portfölj på totalt 27% upp för året 2017!


Det lönar sig att inte ha för bråttom med att sälja!

Likes

Comments

Nu var det väldigt längesedan jag uppdaterade. Senaste inlägget lades upp från min semester och efter det har det varit lite sjukdom och stök i vägen!

När det kommer till aktieportföljen så ligger den just nu runt 20% upp för året 2017 och det är jag nöjd med. Ett litet mål som jag själv har satt är att varje år försöka få den att stiga ca 12-15% per år.

Då jag har ett mindre innehav så ligger stora delar av det i mindre "förhoppningsbolag" fortfarande. Jag har nyligen börjat investera i lite mer säkrare bolag som inte känns för högt värderade.

Portföljen ser ut så här för stunden:

  • Advanced Stabilized Technologies Group: 34 000 aktier
  • Copperstone Ressources B: 5000 aktier
  • Nexstim Oyj: 4000 aktier
  • Videoburst: 3900 aktier
  • SECITS Holding: 800 aktier
  • Eolus Vind B: 80 aktier
  • Cloetta B: 15 aktier

Marknadsvärdet är ca 42 000kr just nu med ca 20% Avkastning.

Så småningen kommer fler större stabilare bolag in i portföljen %andelen på förhoppningsbolag kommer stadig sjunka!

Tanken med bolagen Copperstone och Nexstim är att aktierna kommer säljas när positivt besked kommer. Möjligen Behålls Nexstim under en längre tid för att se om dem får fart på försäljning när positivt svar ang FDA ansökan kommer. Copperstone kommer förmodligen kräva mycket tid efter beviljat BK och jag känner att pengarna kan göra mer nytta i annat bolag. ASTG ser jag som en trisslott.

I slutet av månaden är tanken att köpa något fastighetsbolag och bank. Möjligen investera en mindre post i BiBBInstruments och Absolicon.


Glöm inte att Mariacasino erbjuder grymma bonusar för att boosta din vardag!

Likes

Comments

Åkte iväg med sambon till varmare land för avkoppling och återhämtning! Om två veckor blir det nya tag på jobbet samt börsen! Det går bra för bolagen jag sitter på och i höst blir det mycket spännande!

Likes

Comments

Godmorgon världen! Vädret är fortfarande grått och någon värme i September ser inte ut att vara på väg. Men ljusare tider kommer, samt stormen i USA lugnar sig och snart är stormsäsongen ännu en gång över. Angående ljusare tider så menar jag främst för mig och min sambo då vi tar två veckor semester strax och flyger mot varmare breddgrader.


Idag tänkte jag skriva ännu en gång om hur du kan börja din egna sedelpress!

Ni som är unga kan redan börja idag med att spara någon tusenlapp i bra utdelningsaktier som ni inte behöver vaka över eller lägga någon större energi på! En gång i månaden kan ni gå in och sätta in ert månadssparande i noga utvalda aktier som i sin tur genererar utdelning varje år som ni återinvesterar i fler aktier i samma eller liknande bolag.

Själv tycker jag det är säkrast med fastighetsbolag som har flertal lägenhetsområden eller affärs/industriinriktade med flertal kunder. Riskfyllt blir det om bolaget endast har en hyresgäst. Även bolag som Swedbank, JM, Volvo, Castellum och Sandvik är bra.

Bolag som jag själv har smått börjat investerat i till min egna lilla pengamaskin är dessa:

Victoria Park B (Fastighetsbolag inriktad på bostadsfastigheter i södra Sverige. Fastighetsbestånd på 708 000 kvm samt byggrätter motsvarande 10 000 kvm för 121 lägenheter i Malmö) Pris per aktie: 28,20kr Senaste utdelning: 0,30kr

Hemfosa Fastigheter (Svenskt fastighetsbolag som är verksamt inom långsiktig förvaltning och utveckling av fastigheter samt förvärv och försäljning av fastigheter. Företagets fastigheter finns i Sverige och Norge och den största delen av fastighetsbeståndet utgörs av Samhällsfastigheter) Pris per aktie: 98,65kr Senaste utdelning: 1,10kr

Castellum (fokus mot kommersiella fastigheter i Storgöteborg, Öresundsområdet, Storstockholm, Mälardalen och Östra Götaland. Bolagets fastighetsportfölj består av 605 fastigheter med en total uthyrningsbar yta på 3 433 000 kvm) Pris per aktie: 127kr Senaste utdelning: 2,50kr

Acando B (IT-konsultföretag där företaget är indelat i tre affärsområden: Management Consulting, Enterprise Solutions och Digital Consulting and Solutions. Kunder som SAP och Microsoft) Pris per aktie: 27,10kr Senaste utdelning: 1,30kr

  • Andra bolag som också har fina utdelningar som oftast ökar varje år och möter mina förväntningar är Know IT, Eolus Vind B, SJR in Scandinavia B, Dedicare B, Swedbank A, Nordea Bank, SEB A, Axfood, Swedish Match.
  • På USA marknaden finner jag Emerson Electric Co, Microsoft, Johnson & Johnson, Coca Cola och HCP Inc. Kanske även Apple.

Ni behöver inte lägga alla era sparpengar i aktier utan det gör väldigt stor skillnad även om ni endast kan spara 500kr i månaden. Ni som redan sparar pengar i aktier, lägg gärna en kommentar om vad ni tycker och vilka bolag ni själva är intresserade av!


Klicka på bilderna här nedan för att ta del av gratisbonusar!


Just nu kan du öka dina chanser att vinna på Eurojackpot Lotto utan att behöva betala mer! Just nu kan du nämligen köpa 5 rader till priset av endast 2.

Jackpot på över 300 miljoner nu på fredag!

Klicka ((här)) och spela om miljonerna!

Likes

Comments

Idag får vi bevittna ännu ett nytt avtal säkrat av SECITS Holding. Dem bevisar verkligen deras aggressiva tillväxtplan. Dock har inte många ögon öppnat upp för bolaget. Det är svårt att veta värdering på bolaget men en gissning är runt 20kr per aktie minst efter alla nya avtal och förvärvet MKS.

Jag känner mig nöjd med inköp på under 13kr per akite. Upp ca 7% just nu.

Likes

Comments

Tidigare i veckan kom katten till altandörren med en stackars harpalt!

Som tur var blev den inte skadad utan endast chockad. Tog in den i några minuter för att lugna den med en handduk och släppte sedan ut den igen i en skogsdunge. Anledningen att jag och min sambo släppte den där var för att det brukar hoppa runt två stora harar som antagligen var föräldrar till denna lilla harpalt och katterna fick stanna inne. Får hoppas att hararna hittade den lille palten!


Eftersom börsen står ganska stilla så fick man gå ut i skogen och plocka guld! Tidigare år har jag gått lottlös hem från skogen men nu hittades det hela tre kilo på 30 minuter! Hade stannat längre om det inte var för myggen! Dom biter igenom kläder! Nästa gång får man införskaffa sig myggmedel innan man går ut i skogen.

Mina chiliplantor börjar få färg på frukten! Blir att omplantera dem om en månad och ordna lite växtnäring.

Likes

Comments

Det är väldigt lugnt just nu och man känner att PM ligger nära i många bolag!

Copperstone har 10-11% senaste veckan och det börjar närma sig ett beslut från Bergstaten väldigt snart. Förhoppningsvis redan på Fredag! Om Bergstaten godkänner bearbetningskoncession så kan vi se en ökning med minst 50%. Samtidigt letar Lundin Mining efter just en koppargruva för att öka deras tillväxt men det är ingen stor chans att dem köper upp Copperstone då dem är långt ifrån gruvstart.

SECITS släppte information igår angående deras helägda dotterbolag MKS som har förnyat avtalet med Netto och beräknas representera ett ordervärde om ca 3 MKR per år. Under 2017 uppgår dock ordervärdet till ca 4 MSEK. Över 3000 kameror har levererats till butikerna.

Här står fortfarande kursen still och det finns en chans att sticker iväg snart då bolaget är värderat till ca 100 miljoner.


Denna vecka har jag handlat lite aktier i bolaget Videoburst som är en webbtjänst där företag kan skapa professionell video som reklamfilmer, produktpresentationer och instruktionsfilmer. Kursen har fallit under 1kr per aktie, noteringskursen var 1,67kr. Ser det som en trisslott med bättre odds.


Likes

Comments

Det står ganska still på börsen just nu i de bolag jag sitter på. Volvo tog ett väldigt kliv idag efter nya REK.

Nästa vecka spår jag att det kommer ta fart i Copperstone aktien igen då svar från LST ska komma senast 8 September.

Nu under September månad bör vi även se en ökad handel i Nexstim då svar angående FDA ansökan bör komma fram mot slutet av månaden.

Crowdsoft har stigit med ca 55-60% denna vecka där man väntar PM angående Griffin projektet. Här ska det bli väldigt intressant att ta del av siffror när C-one är helt i drift hos dessa myndigheter.

SECITS Holding ligger och skvalpar på 13,85kr per aktie just nu och jag kan inte se annat än ett gyllene köpläge. Om jag inte är helt ute och cyklar bör en uppvärdering komma snart efter alla avtal som har ramlat in på senaste tiden. Om inget händer så blir 2018 ett bra år för SECITS.Vill rekommendera er som inte är medlemmar att skapa ett konto hos Casinostugan som fyller 3 år och erbjuder alla nya kunder 300 gratisspins! Du behöver alltså inte sätta in några pengar! Klicka här

Comeon erbjuder 500% i insättningsbonus samt att du får en Premier League-halsduk på köpet vid insättning av minst 100kr. Klicka här

Likes

Comments