Header

Så här ser det för tillfället ut bland mina fonder, denna månad har vi återigen kunnat stoppa in en hel del pengar och vi har fortfarande lite kvar att placera ut. Har tagit in en Europa fond också. Detta är mina mål för fonderna och det är så mycket jag vill sätta in (avkastningen är inte med med andra ord) Så förhoppningsvis så har jag ett högre värde än de 310.500 kr som jag satt in när jag når det målet. Hade ju varit kul om man kunde nå detta innan 2020.

Jag har rätt många fonder - 10 st och mitt mål har väl egentligen varit att hålla mig till 8.. men jag kan inte välja bort någon, jag skall se hur Ny teknik utvecklar sig för den skulle jag kunna offra pga norman beloppet.. men är osäker, av globalfonderna är det SPP aktiefond global som gått sämst så eventuellt att jag kan plocka bort den med, men som sagt har lite separationsångest så dem blir nog kvar året ut iallafall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Aktieköpen i November (lönen från oktober) ledde till detta. Vi fick in extra inkomst av olika försäljningar (Rensning), efter betald mammapeng och en bra lön på gubben, så har ökat på ganska mycket i aktierna, men lika mycket i fonderna, samt att vi har lite kvar att placera under månaden som kommer. Dock skall nog aktierna ligga still nu till den 25e, om ingen skulle rasa och ett bra köptillfälle ges. Som ni ser blev det både handelsbanken och Swedbank, kunde inte bestämma mig och gubben ville ha handelsbanken så blev båda.

Om man ser till delmålen så är det så att vi vill ha våra kärninnehav i Axfood, H&M Investor och Castellum. Dem fyra känns som en bra grund ändå och de runt omkring stöttar dem bra, dock är MTG en favorit hos min man, främst då Esport delen, så kanske att vi kommer svänga lite mer på den och gå över delmålet till ett mellanting mellan 152/102

Likes

Comments

Nu har det gått ytterligare en månad och Oktober är slut. Oktober lönen sitter på kontot och snart skall nya aktier och fonder inhandlas. Denna månad tänker jag investera 75% i fonder och 25% i aktier. Vad jag köper återstår att se!

Hur som helst, hur har månaden gått då?

Mycket upp och ner, men denna månad har faktiskt fonderna presterat bäst med

Likes

Comments

Har tänkt mycket (speciellt sista veckorna) på hur disciplinen kan påverka mitt sparande och mina investeringar. Jag har sagt att jag köper för att behålla, oavsett aktie eller fond och det har jag haft som tanke från början. Samtidigt som jag tänkt att jag skall köpa under 2 dagar/månad, detta för att jag skall "hålla mig borta" från börsen övriga dagar och inte handla impulsivt eller få ont i magen av aktiernas svängar. Men det har ju gått fullständigt åt skogen..

Jag är nog inne dagligen och köper lite då och då varje dag - småköp. Detta funkar ju i och för sig nu, men inte när jag börjar med courtage..

Dessutom har jag börjat köpa mer aktier och mindre fonder - något jag inte skulle göra från början, så detta skall också bättras. 75% fonder 25% aktier, för i dagsläget har jag en fördelning på 49% aktier 41% fonder och 10% räntor...

Hur som helst, från och med denna månads lön, skall jag försöka bättra mig och enbart handla 2 gånger per månad, då veckan efter löning, samt veckan innan löning. ENDAST då, samt köra mest fonder. Med aktierna tänkte jag istället fokusera på 2 max 3 aktier varje månad för påfyllning fast med större summa.

Denna månad tänkte jag fokusera på att handla in mer castellum och MTG/investor - inte bestämt mig helt och får se hur mycket pengar vi får in.- I framtiden är det som sagt tänkt att det skall vara mest aktier och en lägre fondkvot men vill "bygga upp" fond delen under minst 1 års tid innan jag byter och ökar aktierna. Mest pga svängningar samt att jag tycker att aktierna är lite dyra och svårare att öka innehaven i nu när vi har en låg sparkvot, dessutom är jag nybörjare så "litar" väl inte helt på mina aktiekunskaper än

Likes

Comments

Idag bytte jag mobilabonnemang på både min och makens telefoner. Sparar 100kr på det varje månad och just nu under kampanjen (4mnd) sparar vi 300 varje månad! Dessutom fick vi mer surf via de nya abonnemangen -Perfekt!

Likes

Comments

Här är sammanställningen från Oktober när det kommer till aktier. Har som sagt fått två nya bolag i portföljen, MTG samt SaltX. Skall efter helgen sätta in mer pengar (lön) och tänker då utöka i de flesta samt köpa in en bank!

Delmålen skall representera ca 23 % av den totala portföljen till slut som det ser ut idag, men den långsiktiga tanken är att behålla balansen mellan aktierna på detta vis, men sedan öka aktiedelen jämte fonderna när jag känner mig mer säker och mer bekväm med detta. Det är ju trots allt ett långsiktigt sparande och då är ju just aktier bäst, men nerverna måste hänga med också.

Utöver det har jag som tidigare skrivit investerat i tre nya fonder samt lagt in en peng i dem gamla. Allt som allt blev det ett månadssparande på nära 6.500 vilket känns bra. (innan oktober lönen)

Nu med Oktober lönen inne så ser det ut som att vi ändå kommer kunna placera in ganska stort kapital så det kommer ske en hel del med antalen på dessa aktier även om största fokus är på fonder denna gång.

Likes

Comments

Bildresultat för portfölj


För att ha klarare riktlinjer framöver, tänkte jag sammanställa mina portfölj regler. Jag har inte jättemånga, men några riktlinjer iallafall.

¤ Aktieköp 25%

¤ 2-3 bolag per gång

¤ Få upp alla aktier till delmål 1 nivån innan (eventuella) nya bolag tas in.

¤ Aktierna skall under år 2018 utgöra max 25% av hela portföljen för att sedan stiga under 2019

¤ Fonder 71%

¤ Fördela mellan 5 olika/månad

¤ 2 % skall sparas till framtida köp/ras

¤ 2% skall sparas i räntefonder/obligationer (Obs! Efter nyår) innan går detta till fonder

¤ Skall köpa fonder/aktier 2 gånger per månad

¤ Sälja enbart om det är några drastiska förändringar

¤ Om jag tappar tron på företaget


Det var nog alla. Har ni några regler ni försöker följa?Likes

Comments

Nog för att jag jobbar i helgen men jag skall ta tummen ur och rensa hela huset. Golv till tak. Vi sitter på så mycket kläder, så mycket saker som bara står och aldrig används att det är bättre att få en slant för det som vi kan stoppa in i portföljen istället.

En sak som verkligen skall rensas är min garderob. Har så fruktansvärt mycket kläder och mer än hälften använder jag inte då jag gått igenom 2 graviditeter och kroppen har förändrats, jag har förändrats. Så det är något som jag bara måste ta tag i. Genom en rensning får jag en bättre överblick också, något som är bra om man skall fylla på med eventuella vinterkläder..

Likes

Comments

Jag är så jäkla glad, det är fortfarande Oktober och Halloween har inte ens varit, MEN alla mina (våra) julklappar för familjen är klar. Båda barnen och min man. Färdigt, klart och betalat. Pojkarna är så pass små samt att dem ha stor släkt så vi har köpt 3 paket var åt dem, och vi hittade massa på "extra pris" och grejer så för alla deras julklappar samt min mans har jag betalat 698 kronor! Riktiga kap! och det är inte skräp leksaker heller, utan duplo till den stora och bit/aktivitetsleksaker till minsta. Så nu kan jag slappna av inför jul, ingen klapphets förutom till mina föräldrar och svärföräldrarna, - men jag har ju bra med tid ändå.

Likes

Comments

Då jag började spara nu i höstas har jag inga direkta "mål" inom utdelningar för 2017, de utdelningar som jag kommer få, ex H&M i november, kommer jag som sagt inte lägga vikt på under detta år utan bara återinvestera och "börja om" från årsskiftet och då kartlägga de kronor jag får in lite noggrannare.

Hur som helst, mål skall man ju ha och det hade varit roligt att ha ett utdelningsmål på 1200 kronor under 2018 - detta innebär en extra inkomst på 100 kronor i månaden (som självklart återinvesteras).

Kanske är det för högt satt i början, men då blir det en liten sporre och inget är ju omöjligt. Det värsta som kan hända är att det sker först 2019 och det kan jag i så fall leva med.

Sätter ni några utdelningsmål?


Likes

Comments