Header

Jag har jobbat med försäljning sedan jag var 14 år. Det började med att sälja strumpor och tidningen "allt om stickning" och har nu övergått till en karriär som jag verkligen brinner för. Söndagspeppen denna veckan handlar om de 5 bästa sakerna med att jobba med försäljning:

1. Det är en förmåga som går att använda överallt i hela världen och som behövs inom alla branscher. Du kommer alltid vara eftertraktad på arbetsmarknaden eftersom det alltid finns ett behov för vassa säljare. En duktig säljare kommer inte gå att ersättas av världens digitala utveckling.
2. Det är som att driva sitt eget bolag. Med ansvar för sina egna kunder, produkten och budget bör du agera och tänka som en entreprenör. Du styr din egen framgång och påverkar din egen utveckling.
3. Det bygger ditt självförtroende. Att kunna påverka människor och sälja in ett visst behov och få in det där stora säljet ger självförtroende.
4. Du har möjlighet att tjäna mycket pengar. Att skapa den vardagen man vill och känna sig ekonomiskt fri är en väldigt skön och motiverande känsla.
5. Det finns stora utvecklingsmöjligheter, yrkesmässigt men framförallt personligt. Genom att alltid anta nya utmaningar och strecha ut sin comfort zone utvecklar man sig själv, jag har växt enormt mycket som person sedan jag satsade på att lyckas som säljare.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I fredags efter jobbet skyndade jag till Oslo flygplats och tog flyget till Malmö. Åkte från kontoret i Oslo till kontoret i Malmö och träffade alla kollegor på svenska kontoret, så himla härligt att träffa alla igen. Det blev middag och drinkar ute till ganska sent - riktigt härlig och välbehövlig kväll.

Lördagen hade jag bestämt att den skulle vara helt utan planer. Så skönt!! Det blev en snabb vända på stan och sedan spenderades hela dagen framför en tänd brasa, med vin och bra musik. Vi lagade sen lyxmiddag och lyssnade på musik och somnade sen framför en film.

Idag är det söndag och jag ska hem till Lund och träffa mamma och pappa. Det blir en lunch och fika och sen är det dags att åka tillbaka hem till Oslo och förbereda inför ännu en bra jobbvecka. Denna helgen har jag verkligen laddat upp med energi!

Likes

Comments

Idag gällde det att dra igång en ordentligt peppad och inspirerad känsla för att säkra att alla på kontoret var hundra procent fokuserade på försäljning och mål. Jag ville påminna om det så viktiga – varför – för att få alla att motivera sig själva.

Morgonen började därför med att alla säljare fick sätta sig vid sina skrivbord och blunda, därefter väntade jag några sekunder innan jag satte igång detta klippet på hög ljudvolym.

Alla fick stänga ut allt, börja morgonen på ett annorlunda sätt och mata huvudet med ett ”jag ska lyckas”. Mot nya rekord!!

Fredagspepp!

Likes

Comments

Sitter och planerar inför imorgon, fredag. Har kokat en kopp te och lyssnat på motivational speeches. Fredagar är vanligtvis vår absolut bästa försäljningsdag (så kul!!) vilket gör att det är viktigt att lägga en bra grund för att motivera och inspirera redan dagen innan.


Mina fem bästa tips för att starta dagen på ett bra sätt och lägga grund för en energifylld och effektiv dag:

  • Gå upp tidigt nog för att kunna ta det lugnt på morgonen och starta dagen på ett bra sätt. En lång dusch, musik, en iskall smoothie, kaffe och en bra och peppande ljudbok.
  • Uppnå något innan du lämnar hemmet. Jag brukar se till att ha fått något gjort redan innan jag går hemifrån. Antingen om det är att bädda sängen, plocka undan disken eller köra en maskin med tvätt. På så sätt har dagen startat med att jag redan klarat av en av mina mindre åtaganden och mitt mindset ställts in på att få saker gjorda.
  • Detta tipset är något att göra dagen innan, för att få en riktigt bra start på dagen och som underlättar morgonens stress – välj kläder. Så slipper man stress-stryka skjortor eller dra maskor i strumpbyxorna.
  • Skriv ner mål för dagen, månaden, året, livet…
  • Välj tankar. Programmera din hjärna så att du matar ditt huvud med positiva tankar. Stäng ute allt som är negativt för att inte lägga energi på fel saker.

Nu ska jag planera det sista inför morgonmötet med kontoret imorgon och packa det sista inför helgens planer. Sov gott!


Likes

Comments

Efter en intensiv rekordvecka med bra försäljning inleddes helgen med en mexikansk afterwork på kontoret för att fira att vi nått våra mål. Lördagen började med en lång frukost i sängen, bor så nära många bra juice- och kaffestället vilket gör helgfrukostarna extra lyxiga. Resten av helgen spenderade jag i det fina höstvädret Oslo bjudit på, med mycket god mat, vin och en hel del promenader.

Nu har jag fyllt på energi-, kretivitets- och inspirationsdepåerna under helgen och är mer än taggad att dra igång en ny och hektisk vecka. Men först - några timmars sömn!


Likes

Comments

För ett tag sedan gav jag mig tid till att sätta mig ner och skriva ner 100 mål. Det började med de mål jag har närmst mig och som jag jobbar mot varje dag och i slutet av listan var det mål, så långt ifrån den verklighet jag lever i nu, så att jag nästan rodnade där jag satt i soffan på kvällen. Det blev nästan sjukt att se de 100 olika mål och tankar som jag nyss satt upp och jag började fundera.

Hur många är det som vill allt det där? Som vill vara ekonomiskt oberoende med en välmående omgivning, med ett jobb som man är passionerad för, en häftig karriär och såklart en svindyr Fredrik Eklund-lägenhet mitt på Manhattan? Ganska många.


Allt det där jag vill är ju väldigt lätt att ha men svårare att få, precis som att alla positiva situationer och händelser är lätta att gå igenom medan de verkligt riskfyllda och obekväma situationerna är de svåra att gå igenom.

Av alla de 100 punkterna jag satte upp på min lista, vilka är jag villig att kämpa för? Vilka uppoffringar är jag beredd att göra? Hur ont får det göra för att jag ska nå dit?

Jag vill göra internationell karriär, arbeta med min passion, vara en grym och inspirerande ledare och känna mig framgångsrik. Hur mycket jag är beredd att gå igenom för att nå detta är det som definierar mig och mina mål och skiljer mig från dig och dina mål. Det är hur väl jag hanterar motgångar och negativa erfarenheter som kommer ta mig precis dit jag vill och definiera min framgång och utveckling och därför ska jag dagligen fortsätta fråga mig själv; Vad är jag villig att kämpa för?Välj ditt lidande med kärlek


Likes

Comments