När vi ändå höll på med matlagning så slog vi till med en renskavsgryta.  Även denna är ett provsmak på ICA. Många bra tips kan man få den vägen och många recept går att göra pointsvänliga med bara lite modifiering. Renskav har jag nog aldrig smakat förut. Inte oävet alls.    Denna fick bli  söndagsmiddag och två portioner blir matlåda.

Så tillsammans med föregående inlägg och vilda biffar är veckans matlådebehov  täckt. (Vilda biffar är köttbullar med rosmarin i smeten.)

Tvätten är tvättad och vikt eller inhängd. Så nu kan det bli måndag

Pastan kan man dra ner på lite för färre points.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Provsmak på ICA. Lite modifierad till vv. Men inget som påverkar smaken. Så himla fräscht.  Vi drog ner lite på de soltorkade tomaterna. Tog hälften av citronskalet och Milda Mat 4% . Bönpasta är lika dyr i sp som vanlig pasta. Här kan man få ner pointsen om man tar mindre.

Detta blir perfekt i matlådan nästa vecka.

Likes

Comments

Jo men jag lever fortfarande. Men det sista har det varit favoriter som har legat på tallrik och i matlådor och dom har jag ju redan bloggat om.
Här kommer istället ett tips.

Potatisbakelse.  Denna från Alströmer  är kanongod. Ementaler kostar 8sp per styck. Broccoli 7. Vi tog en fläskkotlett till idag Och landade på totalt  10sp för en söndagsmiddag som hette duga.

Jag kan se dessa till grillat i sommar. 30 min i ugnen och den sköter sig själv.

Tyvärr är jag inte sponsrad alls,utan är helt enkelt förtjust i dessa.

Likes

Comments

På nåt sätt känns köttbullar i tomatsås väldigt Italienskt. Tänk en jättestor stengodstallrik överfull med spaghetti och med tomatsåsen rinn. .. ja ok. Denna rätt serverades med tunna skivor av zucchini och morot. Jippi jag fick användning för min strimlare. Och till detta en minibaguette med vitlökssmör. Ja det var precis lika gott som det låter.

Därmed var dag 2 av mitt liv med Kasse avklarad.  Det är en lyxig  kännsla att ha allt i kylen och recepten uppradade. En kick i matlådetillverkningen helt enkelt när man fastnat i slentrianträsket. Plus att man får goda middagar också

Vill man ha frikadeller så struntar man i att steka köttbullarna och låter dom koka i tomatsåsen i 15 min istället. Jag tycker personligen att stekytan ser lite aptitligare ut.

Och vill man lyxa till det hela så har man parmesan i köttbullsmeten eller strör Lite ovanpå innan servering. Glöm inte att lägga till points för det.

Likes

Comments

Denna vecka rockar vi en Kasse. Först ut på menyn blev alltså en paj. Inte dum alls. Den slår inte räkpajen från en tidigare kasse. Det receptet finns längre ner i bloggen. Men ett klart godkänt alternativ. Man vill ju variera sig en smula.

lite motion är bra. Huvudböj för att läsa receptet rättvänt t ex.

Likes

Comments

De där trevliga tortilla båtarna kan man fylla med mycket gott. Ikväll blev det en blandning av kyckling i bitar, champinjoner, lök och fajitakryddmix.  Lite Milda mat 4% för lite vätska.  Toppade med mager (12%) rivost och 7 min i ugnen. Och  voila fredagsmiddag.  Hur många man äter beror på hur hungrig man är och hur många sp man har att spendera. Sallad till såklart.

Likes

Comments

Denna är så himla god. Tar lit tid men inget krångligt och inga konstiga ingredienser,  om man nu inte tycker saffran är konstigt.  Paella, om man vill kör man på oskalade räkor som garnemang men då tycker jag personligen att det blir meckigt att äta. Att skala räkorna med kniv och gaffel är liksom inte lätt. Lite spansk flaire på en lördag. Olé!

Vackert att se på också.  Även om jag är amatörfotograf.  Med betoning på amatör.

receptet ger 4 rejäla portioner. Bör inte frysas men går att äta flera dagar i rad,  så god är den.

Likes

Comments

Ytterligare en god vardagsrätt testades idag.  Lite omgjord.  Torsk istället för Gös och Milda Mat 4% istället för grädde. Men lika god för det. Ett tips, det krävs mer salt än receptet säger.

Likes

Comments

Vän av ordning ser att här är fyllningen inte inrullad i pastan. Men det går utmärkt att göra den som typ en lasagne. Börja i så fall med ett par matskedar av tomatsåsen i botten. Detta är ett gammalt viktväktarrecept före både SmartPoints och propoints.  Men mina anteckningar i receptet är sp-uträkningen.

Sallad till såklart. Detta recept är en favorit på jobbet och dyker upp i de flesta matlådor då och då.

Likes

Comments

Ibland när sötsuget sätter in är en ask Läkero guld att hitta i väskan. Salty caramel, seasalt mm funkar utmärkt som godis. Alla har säkert sin egen favorit bland alla smaker.

Den här Crystal salmiak, hittade jag i affären igår, utmärkt för alla saltlakritsälskare. 1 ask är 1 sp .

Den här hamnar som lördagsgodis hos mig fler gånger.

Likes

Comments