Åh idag är en sån där dag då jag känner att jag kan somna närsomhelst och varsomhelst. Energinivån är i botten och ögonen grusas. Men jag är ändå glad och nöjd med dagen. Jag kom upp tidigt imorse och körde intervalljogging, sedan dusch och frukost innan det blev dags för jobb. Även arbetsdagen är jag nöjd med, fått mycket gjort och sådant jag skjutit på ett tag är nu avklarat.
Efter jobbet stannade jag hos kusin en stund, hon bakade bullar så det bara vattnades i munnen, medan jag satt och åt min tråkiga matlåda;) Fick även känna på bäbismagen💜
Så ja idag är en bra dag, jag ska omfamna mina känslor av trötthet i kroppen och bara låta dem bero, så som man ska göra. Inte stressa upp mig för att jag är så trött och BORDE göra det ena eller det andra, det får vänta! Jag har lärt mig nu, och vilken känsla det är att vara tillfreds ändå! Utan att prestera 100% varje vaken sekund, bara vara nöjd med det lilla (som ändå är bra nog ändå)!

Ha en underbar kväll!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tror inte man förstår hur mycket allt stöd från alla nära och kära verkligen betyder förrän man i efterhand reflekterar och ser tillbaka på situationer i livet där man fått precis det som behövts just då i form av värmande ord och handlingar!
Jag är idag mer medveten än tidigare i år, eftersom jag nu mår så mycket bättre. Återhämtningen har gått så fort och jag hinner inte riktigt med alla gånger. Det kan skapa lite kaos i hjärnan som ger konsekvenser i form av glömska och ibland kan det kanske även uppfattas som arrogans och respektlöshet. Så är dock inte fallet, det är mer att jag stundvis får för mycket att smälta osv så jag helt enkelt inte SER själv utan kanske måste bli påmind om vissa saker som i andras ögon är helt självklara!

Gårdagen var en härlig dag fylld med aktiviteter för både mig själv, med familjen och vänner. Liam hade sin andra fotbollsträning, som i början va bland det värsta han varit med om (om man ska tolka reaktionen som va skräckslagen och otrygg) men som sedan mer och mer övergick i glädje och skoj.
På kvällen tog jag med mig mina grabbar till Söderhielmska och Lina joinade hon med. Vi satt där på uteserveringen i solen och fler vänner strömmade till under kvällen. Sånna tillfällen är sällsynta nu för tiden men de uppskattas desto mer. Jag är en person som vill ha alla mina kära nära mig samtidigt och tillsammans, så de stunderna är guld värda!

Idag är vädret inte lika milt, spöregn och grå himmel. Men jag hoppas det spricker upp till eftermiddagen för jag vill rida Jeune för första gången. Vi har nu bekantat oss med varandra några veckor och hon verkar tycka att jag är helt ok, kanske till och med lite mer än så. I hagen kommer hon alltid fram och gosar, lägger huvudet tungt på min axel, smakar lite på min stallkeps och "pussar" mig med blöt mule mitt i ansiktet. Hon kan stå men mulen när hur länge som helst, och blir alltid lika besviken nät jag måste lämna. Så jag tror inte att det blir några som helst problem att få rida henne. Jag ska berätta hennes hemska historia men en annan gång!


Här är en bild på vackra Undra som också bor i stallet.

Likes

Comments

Känslan när energin smyger sig tillbaka och motivationen blir starkare och starkare för varje vecka. Jag VILL göra saker, jag VILL träna och jag VILL komma ut! Nu fr jag stoppa mig för att göra allt för mycket, viljan finns men inte tiden! Jag ska spinna, rida, köra, jobba heltid, hinna med sambo och barn...men jag VILL!
Det va längesedan jag kände att de enklaste vardagssysslor inte är en kamp och allt bara flyter på, jag har fått kämpa hårt varje dag, bara att ta mig upp på morgonen har varit en mental kamp. Men skam den som ger sig! Glädjen är äkta och känslorna har återigen börjat svalla inom mig. Jag grät för första gången på länge förra veckan. Bara det!
Nu är det min tur, jag har börjat få tillbaka, allt jag vill ha får jag. Och det är inte för att låta bortskämd, jag har kämpat i motvind länge nu så jag tar emot allt med öppna armar F*CK jante! ;)

Tack!

Likes

Comments

En helt underbar fredag har sett ut såhär, halvdag på jobbet med en allmänt härlig stämning. Spinning så svetten sprutade! Med efterföljande lunch på Brändas uteservering med fina vänner 💜 I två timmar har vi umgåtts och pratat om allt och inget.
Kvällen har jag och min familj spenderat tillsammans med skratt och stoj, sång och kramar!

Nu ligger lilleman i badet och vi lutar oss tillbaka i soffan, jag ska rota fram en bok som jag kan sjunka ner i sängen med och imorgon väntar en hel dag med firande av min kära bror!
Snart följer jag Turbo in i drömmarnas land ( ja jag vet, pensionärsvarning!!)

Likes

Comments

Påskhelgen har verkligen gått i ett med vänner och familj. Vi har firat ettåringen, haft grillpremiär i stugan, firat trettioettåring;) jag har hunnit med en dag i stallet och idag avslutade vi med en utflykt med M's syster med familj. Naturen kan verkligen ge styrka och ro och deras härliga sällskap ger så mycket energi. Några vänliga ord, skratt och gemenskap fyller upp glaset till fullo💜 Jag har fortfarande två dagars ledighet kvar då jag tog ut lite välbehövd semester, dessa ska jag spendera med min lilla familj men även med hästarna! Ja, det finns inget mer att önska av denna påskhelg! Vi har fått allt och mer därtill och jag är så tacksam att jag får leva ett sånt fint liv🙏

Likes

Comments

Med fullspäckat schema kan inte tiden annat än flyga iväg. Imorgon är det fredag igen! Sista ridlektionen på Fältis är gjord och nu är det bara stallet som gäller. Och i stallet är jag just nu, jag och Mia har varit ute och ridit så nu väntar jag på att klockan ska bli mat för hästarna så jag kan låsa och åka hem och ta en lååång dusch!

Imorgon väntas vårfest på jobbet med tema maskerad! Åååh jag har inte alls varit inspirerad och hittade ingen utklädnad, men idag beställde jag en dräkt till slut och hämtade ut en innan stallet...hoppas den passar! Det ska bli kul att hänga avslappnat med kollegorna, sen får vi se om någon vågar sig utanför väggarna senare på kvällen haha!

Trevlig helg till er💜

Likes

Comments

Det va en härlig dag i stallet igår. M följde med mig som sällskap och Kristina va redan där när vi kom. Jag red ut med Kalle på barkbanan, en större sväng runt en av hagarna. Det kändes verkligen bra och jag hittade rytmen direkt. Efter några varv hoppade plötsligt ett rådjur fram ur buskaget och fortsatte skutta snabbt och skrämt in i skogen. Kalles flyktinstinkter satte in och han började gnägga och jag kände att han va på väg att skena. Jag blev såklart osäker eftersom jag inte alls är en van ryttare! Men jag påminde mig om att jag måste slappna av och visa mig lugn, och snart så fick jag honom att lugna sig. Vi skrittade vidare i rask takt, med solen i ansiktet och vacker miljö. Där kände jag att jag vann Kalles tillit fullständigt. Och jag kände harmoni i kroppen, ett lugn som sällan finns hos mig.
Underbart!

Likes

Comments

Jag har sedan lång tid tillbaka drömt om att ha ett hus vid vattnet. Men det har hela tiden varit en dröm, en önskan, men jag har ändå inte kämpat för att komma dit. Utan tänkt att jag kan nöja mig med att det finns vatten i närheten, på promenadavstånd.
Men så härom veckan blev min dröm sann. Vi har köpt ett hus vid havet! Ett alldeles otroligt fint litet hus. Ok det är inte strandtomt men det är ca 100 meter ifrån. Vi hör vattnet och fåglarna när vi sitter på gården, känner havsdoften. Jag nöjer mig lätt med 100 meter.
Vi har varit ut till huset flera gånger för att bara titta runt på omgivningarna och för att fatta att det är sant.

Likes

Comments

Att kroppen blir mer mottaglig för sjukdomar när den är under stress, eller inte mår psykiskt bra, kan jag verkligen påvisa. Blev sjuk strax före jul, min första influensa. Sedan dess har jag varit sjuk var och varannan vecka. Nu sist har jag ont i huvudet och i ena örat samt förkylningssymtom sedan i torsdags. Det här är så stressande när jag har ett jobb att sköta. Som tur är låg jag lite före i planeringen men jag känner ändå tiden dra iväg. Imorgon ska jag stålsätta mig och gå och jobba oavsett, sen blir det att ta med datorn hem över helgen.HC kan inget göra heller, de kommer med råd som vila, ficka mycket osv...det gör jag! Dricker ca 2-3 liter om dagen och sover mest hela tiden. Tur att jag har ett stort projekt att drömma mig bort med, nämligen hur jag ska inreda vårt nya hus! Wow vilken känsla, helt otroligt vad vi är lyckligt lottade!

Här är lite inspiration:

Likes

Comments

Att ta mig ur depressionen och hitta mig själv igen har varit, och är, en lång kamp mot min egen kropp. Känslan att inte höra hemma i den jag blivit var bland det värsta jag känt. Att inte känna igen mina egna tankar och beteenden, alltid undra var "jag" tog vägen och värst av allt, till en del förneka att jag faktisk är sjuk! Att heller inte få göra det jag älskar mest av allt, som jag både fysiskt och psykiskt behöver, att inte få träna hårt på gymmet. Det tog också bort en stor del av mig, det hjälpte till att dra mig ner mot botten.

Vägen tillbaka är och har varit lång men efter att ha fått en ny psykolog i januari har jag äntligen fått hjälpen att förstå vad som hände och hur jag ska komma tillbaka. Med hjälp av KBT hjälper hon mig varje vecka tänka annorlunda och hitta ny inspiration och börja erkänna mig själv som en bra människa, duktig, kreativ och smart. Och jag känner för första gången i mitt liv att de orden är sanna.
Det första steget var att komma tillbaka till jobbet. Att ta mig upp ur sängen och visa mig bland folk. Det låter som det lättaste av allt men jag tror att det steget är det största. För skammen inom mig va så stor, och paniken att träffa någon som känner mig va riktigt stark!
Mitt andra konkreta steg va att börja med min nya hobby, ridningen. Att vara bland djur ger lycka och för mig som älskar alla djur kunde jag inte ha valt något bättre. Att sedan få känna mig stolt över alla nya saker jag lär mig och att överkomma rädslan av att sitta på ryggen på ett så stort och respektfullt djur, och ha full kontroll över det. Wow! Jag har alltid velat börja rida och provat trava någon gång men det har inte gått så bra så jag trodde aldrig det skulle gå så smidigt som nu.
Det tredje steget och mest avgörande va ändå att träffa min nya psykolog. Hon gör allt så enkelt för mig, komplicerar inte till sätt att tänka. Hon berömmer mig med hjärtat varje gång vi ses, och hennes ärlighet i allt gör att jag förstår mer och mer vilken fantastisk person jag faktiskt är!

Nu är våren här och inom mig börjar känslorna tina likt isen på havet. Känslorna börjar sakta skvalpa omkring och ibland är det svårt att styra. Men jag låter dem röra mig, jag tillåter mig att visa dem och jag erkänner allt nu. Rädslan att tro att jag aldrig skulle känna något äkta igen va verkligen stor, jag trodde att jag aldrig mer skulle skratta från hjärtat eller älska eller känna värme. Eller sorg för den delen. Snart så, snart är jag nog hel igen!


Likes

Comments