idag var det sista egentliga dagen här. Imorgon startar vi hemåt. det kommer att vara riktigt roligt att få åka hem, även om det här också är mitt hem. men i varje fall har det varit en rolig resa och skönt att en stund få vara borta från allt "vanliga", men ändå ser jag fram emot att imorgon få åka hem. Skolan är ju inte så frästande, men det är bara 3 dagar skola och sedan är det veckoslut så det gör allting lite lättare.

Idag hade vi i varje fall en lite annorlunda dag. Vi hade inga planer så vi tog det lugnt ända tills någon kom på något att göra :D det slutade med att vi tog bilen till ett ganska dåligt köpcentrum som ligger ganska nära oss. Där är inte riktigt butiker som faller i min smak och i hela köpcentret finns bara ungefär 4-6 klädbutiker, och de var ganska små. Men vi fick i varje fall tiden att gå, och det var ju meningen med det hela. När vi hade kollat igenom köpcentret bestämde vi oss för att gå och köra runt i staden. Vi skulle bara köra en stund, men det slutade med att vi körde ungefär 1h :D. När vi hade kört klart ville jag inte ännu gå hem, så jag och mamma gick till en klännings butik ock titta om vi skulle hitta en konfirmations klänning till mej. Vi hittade 1 som var ganska bra, men vi köpte inte den för jag var lite osäker om jag verkligen gillade den eller inte.. därefter gick jag ensam till några butiker medan mamma gick till matbutiken. På kvällen gick vi och äta till en italiensk restaurang. Eller den är ju inte på det sättet italiensk men man får för det mesta italiensk mat där. Det stället är alltid ganska fullt, men vi fick nog ett bord till oss. Maten är alltid lika god där, och det var inget att klaga på den här gången heller! när vi hade ätit gick vi ännu till ett kafé, det var samma kafé som vi igår var på. Kakaon jag drack där var supergod, även om jag inte vet om den var laktosfri.. Men det var i varje fall jätte mysigt på kafét. När vi kom hem var klockan nästan halv 22, så vi har inte gjort nånting speciellt efter det.

restaurangen hette La Dolce Vita. Först åt vi för rätt sedan åt jag en spaghetti bolognese

kafét heter Gustav och där drack jag en kakao

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det söndag och vi tog en jätte lugn morgon och förmiddag. Vi var bara hemma ända till klockan 14. Vi ville göra nånting så vi bestämde oss för att gå och bowla. Vi gick till bowling hallen och det tog ca 20min. sedan bowlade vi 1h , det var faktiskt jätte länge sedan jag bowlade senast så jag var inte så bra, haha :D men det var i varje fall super roligt! efter att vi hade bowlat gick vi till butiken. sedan förde min pappa och min bror våra köp hem, medan jag och mamma gick till Vapiano och väntade på dem där. Det var min andra gång i Vapiano och resten av min familj var där för första gången, så vi var lite som "turister" i restaurangen, haha :D jag åt en pasta bolognese och den var verkligen supergod! som tur tyckte också min familj om maten, för det var jag som hade tjatat om att vi måste gå dit och äta :D när vi hade ätit var klockan 18 och vi gick hem. vi kom överens om att vi ännu skulle gå nånstans ikväll eftersom klockan var så lite. Men innan vi gick, tog jag tiden till vara och läste en stund på engelska provet som jag har på onsdag.. klockan 20 gick vi ut igen, vi gick till en restaurang, men vi åt ingen mat där. jag tog en kakao och resten av min familj tog en öl. vi delade på en portion vitlökspröd, helt som varje kväll här i tartu. När vi kom hem var klockan lite över 9, vi spelade igen några omgångar kortspelet "maija" med pappa. Efter det har jag bara legat i sängen, och jag skall nog snart börja sova.

Likes

Comments

Idag vaknade vi halv 11 tiden, helt som alltid. Vi åt morgonmål och sedan körde vi iväg till ett köpcentrum som heter Löunakeskus, det ligger ganska nära vårt hus men inte ändå så nära att vi skulle gå dit, så vi tog bilen. Löunakeskus påminner om Helsingfors Itäkeskus, alltså det är ett stort köpcenter med många många olika butiker. I Löunakeskus finns det även en "ishall" mitt bland butikerna, isen ligger alltså mellan butikerna. Jag brukar alltid titta på när någon tränar där men denhär gången gick det inte, eftersom köpcentret var i remont :( De remontade ena sidan av köpcentret så att de butiker som var på den sidan var tvungna att flytta där vart isen förr varit. Det kändes konstigt att butikerna var där men som jag förstod kommer butikerna flytta tillbaka till sina platser och isen kommer att komma tillbaka så snabbt som remonten är färdig, som tur! :D Efter att vi hade varit ett par timmar i köpcentret körde vi och tittade på ett jätte stort museum, vi gick int in, vi körde bara och tittade på byggnaden eftersom den är super fin. klockan var ca 6 när vi kom hem sedan vilade vi bara ända tills vi gick ut och äta. vädret var superfint när vi gick och äta, men när vi kom ut från restaurangen hade det kommit snö så att marken var helt vit.. inte störde det ju egentligen, men inte var det någon trevlig överraskning heller. Före vi kom hem tillbaka gick vi ennu till ett kafee. Jag hade så sjuk mage så jag åt inget men resten av min familj drack någon sort av kaffe och så delade vi alla på någon liten sötsak, som vi inte vet vad det var :D. kaféet var verkligen super mysigt! där var vi ungefär en halv timme sedan gick vi via butiken hem. ikväll tänkte jag nog inte göra så mycket mera, bara ta de lungt.

Likes

Comments

Det här inlegget kommer lite sent eftersom jag igår kväll var så trött att jag bara ville sova. Men bättre sent än aldrig :D. I varje fall så tänkte jag nu alltså skriva om vår andra dag här i estland (14.4.17). Vi hade en sovmorgon, eftersom vi hade sovit så lite förra natten. men när vi senare hade stigit upp och gjort oss i ordning så bestämde vi oss för att köra till Estlands och Latviens gräns. Att köra dit tog lite över 1h, så det var inte så lång väg. Staden som gränsen går igenom heter Valga, och det var verkligen jätte roligt att vara där. Vi har varit där förut, men aldrig den här tiden på året. Det ända vi gjorde i Valga var att vi körde lite omkring där och sedan gick till Alko 1000. Det var en super billig alko! men jag hatar att vara i såna butiker eftersom det alltid tar så lång tid för min bror och min pappa där..:D. När vi kom hem från Valga var klockan ungefär 5, och jag for med mamma och shoppa. Vårt hus ligger verkligen på ett jätte bra ställe, vi har allting så nära! men ändå bor vi inte i mitten av allt, om ni förstår. Det är liksom på vårt hus ena sida och nedom som allting "händer", haha :D. men hur som helst så shoppade vi med mamma en stund. Senare kom min bror och min pappa med oss, så vi gick till ett annat köpcenter. Där var vi ända tills vi gick och äta till vår favorit restaurang här i Tartu. när vi hade kommit tillbaka hem och varit här ungefär 1h bestämde jag och pappa oss för att fara och köpa glass :D vi hade tur eftersom flesta matbutikerna här är uppe till 23.00, och vi for iväg lite över 22. När vi kom hem spelade jag och pappa några om gånger kort spelet "maija" , och sedan gick vi och sova.

ps. Bilderna från Valga är inte så bra (3 första bilderna)

Likes

Comments

Hej, jag tenkte bara börja nu utan nån desto större presentation om mej. Ända jag tänkte säga om mej i det här inlägget är att jag heter Mindi och bor i Finland. Av min instagram hittar man nog om det är något man ännu borde veta om mej , @mindinuutti :D. Nåja men ivarjefall så är jag i Estland just nu. Jag är här med min familj och vi bor i en lägenhet som vi äger i Tartu. vi vaknade ca klockan 5 och körde till Helsingfors, vår båt startade 8.30. När vi kom fram till Tallinn hade vi ännu framför oss en ca 2h30min körväg till Tartu. vi var framme 15 tiden och så vilade vi bara ett tag. senare på dagen gick vi till matbutiken och storhandlade. På kvällen gick vi ennu och äta till en restaurang, efter det har vi bara varit hemma och ta det lugnt.

Likes

Comments