Header

Igår var jag & mamma och hämtade hem min nya familjemedlem Delilah, som är Lilys mamma och Jackies mormor. Delilah är 4 år och en norsk skogkatt. Hon är steriliserad nyligen.

Hon tyckte det var lagom kul att åka bil och jama hela vägen hem, förutom när jag kliade lite på henne.

När vi kom hem så spanade hon hela lägenheten. Hon var framåt och gick med svansen rakt upp. Jackie smög bakom hela tiden typ. Delilah väste dock så fort Jackie kom nära och morra.

Natten har gått bra. Jag har inte hört att dom bråkat eller så. Imorse började Delilah jama en del. Men slutade när jag gick upp. Hon äter (mkt matglad) och dricker. Vi har lekt och hon hoppade upp hos mig i soffan innan.

Nu verkar hon ha hittat en favoritplats på kattlådan. Där ligger hon och sover nu.

​Lite halvtaskiga kort med mobilkameran. Men ska försöka ta några med systemkameran sen. 

Har semester idag eftersom jag inte vill lämna katterna själva, så ska vara hemma hela dagen.


-💙-

Malin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag hade sett Azalea på annons året innan redan, om att få låna hennes mage. När det nu fanns möjlighet så kunde jag inte låta bli att betäcka henne med hingsten jag vunnit en rabatterad betäckning med, Canterbury. Det var så min tredje uppfödning blev till.

Azalea Tap (40)
f: 2007
e; A-Dur - Orchis - Opius - Dragon - Utrillo


Azalea skadades tyvärr som 10 månaders föl och har inte kunnat ridas, utan har endast gått som avelssto. Hon är dock stambokförd och B-premierad. Fick 8 på sin typ samt 117 i BLUP på hoppning.


Jag åkte upp och kollade på henne i juni och det var kärlek vid första ögonkastet. SÅ VACKER!

Allan som hon kallas stod kvar hos sin ägare under hela dräktigheten och med Prinsen när han föddes.

Jag fick en förfrågan om att köpa Allan efter Prinsen fötts och jag önskade att jag hade haft möjlighet, MEN det gick helt enkelt inte. 😔

Tack fina Azalea för att du gav min Prinsen!


-💗-

Malin

Likes

Comments

I slutet av september 2012 till april 2013 så hade jag hand om ytterligare en häst som stod i samma stall då hans ägare var utomlands. Han kallades Gubben och var lika stor som snäll.

Gobelens
F: 2006
e: Goldrings - Keisija - Kleitons
Imp. Lettland

Gubben var ca 180 cm, men det kändes inte när man red. Urmysig att rida pigg o ambitiös, och känslig trots sin storlek. Han var en häst som var rolig att rida varje dag och som man kunde göra vad som helst med. Så cool och fann sig i allt. En sån häst man önskar att man hade, hehe...

Vi hann ha mycket kul ihop de månader vi fick ihop. Jag kan sakna honom och att ha en så cool och okomplicerad häst. 😍


-💙-

Malin

Likes

Comments

Idag har det blivit många timmar i stallet, eller lite mer än 3 timmar denna eftermiddag. Jag var i stallet strax innan 15 och gav mig direkt ut på en tur. Det började skymma så på med hela reflexoutfiten. Sen red jag & Zahara runt åkern. Piggelin häst, men det blev mest skritt, lite trav trots att underlaget inte var optimalt. Sen blev det visst en spontangalopp på Zaharas önskemål. Var ute ca 25 minuter och hon var skötsam om än lite taggad till och från. 😉

Sen fick Zahara äta middag medans jag & mamma fikade. Mamma hade även fixat stallet medans jag red. Lyxigt va? 😄

Sen kom hovis och skodde Zahara. Idag stod hon som ett lamm och sov. Jag tror det beror på att hon var nöjd. Nybehandlad, rastad och nyäten. 😉


​Nu ska jag vara hästledig i 3 dagar. 


-💗-

Malin

Likes

Comments

Under mitten av 90-talet så var jag medryttare på min kompis häst Jennie, som hon kallades.

Gispy Moth xx
F: 1989-1997
e: Thai King xx

Jennie träffade jag först som 4-åring och red henne lite till och från under åren, fram tills 1996, då började jag ta hand om henne mer regelbundet. Tyvärr så var hon inte riktigt fräsch, så vi skrittade henne mest sista året, och lite trav. Ingen veterinär hittade vad felet var. Så en dag så provades en ny vet som hittade direkt att hon hade diskbrock och då var det inget att göra. Så hon fick somna in...

Vi trodde inte att det var så allvarligt, för hon var alltid pigg och glad, och lite halvvild på våra ridturer. Så att vi skulle behöva ta bort henne kom oväntat. Hon var så himla vacker...

Rest In Peace, vackra Jennie. Du kommer alltid finnas i mitt minne.


-💜-

Malin

Likes

Comments

Idag var det snö när jag kom till stallet. HÄRLIGT! Zahara stod vid grinden och ville komma in. (Kors i taket) Så jag tog in henne o slängde på benskydd o träns och longerlina. Hon fick springa några varv på ridbanan, eftersom som jag tänkte att hon hade lite spring i benen efter några dagars skrittande. Eftersom det var ganska slirigt i snön så sprang hon lugnt och fint. Jag blev glad att hon visade lite självbevarelsedrift. Det brukar vara dåligt med det annars. Hon fick i alla fall jogga på linan i 10 minuter.

Sen kom Pia och gav Zahara laser och djupvågsmassage. ZAHARA älskar det! Hon bara står och njuter typ. Hon hade samma problem som sist i vänster ländrygg. Därav problemet vi känt med att hon inte kan landa i höger galopp. Men det var inte lika illa som sist. Skönt att höra!

Efter Zahara fått sin behandling så var det inte mer än rått att jag fick lite för att lindra mina ömma muskler i rygg och nacke. Jag var SÅÅÅ spänd. Men jösses vad skönt det var trots att jag satt på en stol i ett kallt stall. Jag lossnade inte helt eftersom musklerna var så stel, men jag kände stor skillnad efter behandlingen. Jag ska till Pia på söndag o få en rejäl behandling med laser oxå så kanske det lossnar mer. Underbart. Because I´m worth it!


-💜-

Malin

Likes

Comments

Godmorgon cykeln! Nu ska vi cykla till jobbet!

Såhär såg min cykel ut när jag skulle cykla till jobbet i morse. Tung blötsnö som inte var det lättaste att få bort. Slirigt var det vill jag lova, fick cykla sakta.

MEN härligt med snö när man inte har en bil man måste skotta fram. Det blir ljusare ute. Nu hoppas vi bara att allt inte bara slaskar bort!


-💛-

Malin

Likes

Comments

Hösten 2013 när Zahara var dräktig och inte reds så mycket så kände jag att jag och min dåvarande sambo behövde nåt mer att rida. Vi började leta foderhäst vilket inte alls var det lättaste. Det var tur att vi väntade till våra bekanta fick hem sitt sto från förra fodervärden, OCH att vi bestämde oss för att åka och kolla på henne. Vi föll direkt!

La Tempete de Neige
"Tessan"
f: 2004
e: Corrado WL - Candy - Junker - Ciceron -Galant

Tessan som hon kallas, är född 2004 på Långkärr Gård här i Norrköping. Hon förlorade sin mamma endast 13 dagar gammal och är uppfödd på nappflaska. Hon fick ett fint föl som 4-åring e: Qalle, Qanon LK, som tävlar framgångsrikt i dressyr. Tyvärr fick hon en rörelsestörning som unghäst, och blev behandlad, plus att hon fick fång. Dessa saker gjorde att hon lånades ut på foder till en ung tjej och mesta dels gick i skogen och blev körd i tre år.


Hon rör sig väldigt trevligt och är positiv till arbetet. Hon är inte speciellt stoig, utan finner sig i det mesta. Hon har mycket energi, vilket jag gillar. Vi gjorde stora framsteg på den tiden vi fick ihop både i grundarbetet med det var på hoppbanan vi trivdes bäst. Hon älskar o hoppa och jag tror vi var felfria i alla våra starter ihop.

Tyvärr fick vi bara ett år ihop då jag fick lite för många hästar att ta hand. Det kändes jättetråkigt för Tessan var den hästen som passade mig bäst ridmässigt, Men de andra hästarna ägde jag själv och var tvungen att prioritera dessa. Det är sånt som händer när man litar på fel medryttare...

Ibland önskar jag att jag haft kvar Tessan då hade jag nog hållit igång med ridningen på ett annat sätt. Jag saknar henne jättemycket. Det var en väldigt personlig häst. Jag kan även tänka mig o ta föl på henne. 💓


Nu mer bor Tessan hos nya fodervärdar i Mjölby.


-💗-

Malin

Likes

Comments

Igår var det en kylig med solig dag. Eftersom det var fryst i backen så bestämde jag mig för att skritta ut i skogen, och eftersom det var kallat så tänkte jag att det blir varmt o skönt o rida barbacka. Sagt och gjort...

Redo för en ridtur

Det var härligt i skogen och Zahara fick gå lite som hon ville, vilket innebar att hon körde lite "off-pist" men det slutade oftast med att blev blev så mycket grenar att vi fick vända ändå. Hon var pigg och glad och så fort det blev lite öppet i skogen börja hon trava. Nej, Zahara man kan inte trava i skogen bland alla stock o stenar!

Vi var ute i 40 minuter och jag frös inte ens, så varmt o skönt o sitta på hennes rygg. Pigg, glad o skötsam häst. När vi kom tillbaka till stallet så tyckte Zahara att vi skulle gå ett varv på gräset nere där hennes hästkompisar gick, istället för att ta backen upp till stallet. OK, tänkte jag. En liten extra runda gör väl inget.

Men då hittade Zahara nåt riktigt läskigt o gräset och kastade sig åt sidan och jag gled helt enkelt av. Allt går ju så snabbt, men hon stanna några meter bort, så jag kunde hämta henne. Hon såg väldigt oskyldig ut, som typ oj, vad hände? Sen tillbaka till stenen där jag satt upp igen och skritta bort till stallet.

Jag blev skapligt mörbultat i kroppen, men det sitter muskulärt. Mest i rygg, nacke o armen där jag försökte hålla kvar i tygeln.

Tur hon är så söt när hon tappar sin matte, hehe... Men så typiskt när hela ridturen gick så bra innan. 😁

​I övrigt var jag väldigt duktig igår. Jag hann både tvätta, städa, diska och kolla på WC-hoppningarna och ha besök av mamma. 

-💚-

Malin

Likes

Comments

Jag svarade på en annons om hästskötare på Granngården om jag inte minns fel, året var 2002, och det ledde till att jag både fick en vän för livet och en väldigt fin häst som jag red till och från i 5 år.

Van Gogh
f: 1996
e: Gaugain de Lully - Krevina - Krevad - Lansiär - Varolio


Jag har hjälpt min kompis Hello med Gogge i många år och på många olika stall. Han är hennes egna uppfödning och hennes guldklimp. Så det var ju lite extra ärofyllt att få äran att rida och ta hand om honom. Gogge var en väldigt fin häst med många kvalitéer, men som var lite efter i sin utbildning när jag började rida honom. Han hade väldigt mycket energi, men desto mer utbildad han blev genom åren desto mer använde han den på rätt sätt.

Han var även en jäkel på att hoppa, men lite tittig. 2004 skulle vi göra lokal tävlingsdebut. Det slutade med att vi kraschade på ett hinder. Han fick bommen mellan benen och voltade. Jag bröt nyckelbenet är fortfarande 2 % invalid efter det då det läkte fel.


Jag & Gogge 2007

Gogge med sin matte


Tyvärr så var Hello tvungen att sälja Gogge 2007. Jättesorgligt! Han var en väldigt trevlig häst att rida och hantera. ❤


-💙-

Malin

Likes

Comments