Header

Som ni märkt har det varit tyst på bloggen ett tag nu, men nu tänkte jag ta en läges update. Första gången jag satt på datorn nu sedan i tisdags.

Vad som hänt är att jag slog i huvudet ganska så rejält i söndags när jag skulle hoppa över ett staket, men missade att det var ett tak över så jag tog sats o körde huvudet rak i taket. Aj, som f-n!

Visst jag hade väl lite ont efter det, men inte så att jag reflekterade över att det skulle vara en hjärnskakning. Men på tisdag efter att jag suttit framför tv o dator plus dammsugit o städat här hemma så jag blev rätt så trött så ökade huvudvärken och jag insåg att det förmodligen berodde på att jag fått hjärnskakning. Efter att ha pratat med 1177 samt min arbetsplats sjukvårdsrådgivning så tyckte det jag skulle åka till akuten pga att huvudvärken tilltagit. Sagt och gjort. Det var alldeles fullt väntrummet, så jag o mamma satte oss på golvet vid entrén.

Vart efter så blev det fler lediga platser och vi kunde sätta oss på stolarna. Efter en lång väntan fick jag komma in o bli undersökt av en undersköterska som var en liten pöjk på typ 20 år... Då kände man sig gammal. Läkaren som kom sen verka inte mycket äldre han, men han var bra och han ordinerade skiktröntgen av hjärnan och så fick jag nån salva för örat som börjat värka under eftermiddagen.

Röntgen gjordes och allt såg bra ut! Så jag fick åka hem med diagnosen lätt hjärnskakning och öroninflammation.

Men när jag kom hem så började örat värka ännu mer när jag skulle sova. Jag började misstänka att jag fått en riktig öroninflammation och inte bara en mindre som jag fått ibland. Jag sov hela onsdagen och på torsdagen så fick jag en tid på VC. De kollade i örat och det var väldigt svullet så jag fick in en tuss med alsolsprit på och penicillin.


MEN på eftermiddagen hade jag så ont att jag inte stod ut, så jag ringde 1177 igen och de gav mig numret till Öronjouren. Jag fick en tid där på torsdagen. Under tiden så provade jag bla lök på örat som många tipsa om. Hjälpte inget. Jag lukta bara jävligt illa, dvs lökigt! haha

Lök luktar.... ugggghhh!

Det kändes skönt att få komma till en öronspecialist på torsdagen. Skönt också att mamma följde med, men jag glömmer alltid bort o ställa alla frågor osv. Plus att jag hade så ont att jag säkert missat o fråga en hel del också. Denna läkare var OXÅ en ung kille, men han sög rent i örat och SATAN vad ont det gjorde! Jag försökte hela tiden tänka att detta skulle göra att det blev bättre snabbare.

Sen satte han in en ny tuss med alsolsprit på, och nu ska jag fylla på med sprit typ var 1-3:e timme och jag kan lova er att jag har sprit överallt numer! Det var den bästa behandlingen mot denna inflammation, plus penicillin. Nu har jag fått en tid på öronjouren i Linköping imorgon för att ta bort denna tuss i örat. Längtar redan!!

Det är obehagligt att ha den där, men har jag inget i örat så har jag ett ständigt tryck som oxå gör ont. Så trött på denna smärta. Jag har sovit bort det mesta av dagarna, eftersom jag inte ska titta på tv o datorn pga av hjärnskakningen. Men jag har fuskat lite med tv:n. Huvudet känns bättre, men det är klart jag äter ju dubbla doser av värktabletter.

Så nu vet ni vad jag sysslar med och varför bloggen ekar tom. Kanske kommer det upp nåt litet inlägg om dagen beroende på mitt mående.


Så tack för mig! Och tack till min mamma som ställt upp 24/7 när jag varit dålig! Och till mina katter, vad skulle jag gjort utan er!! Dom har legat o healat sin matte dag som natt! 💓


-💜-

Malin


PS. Bjuder på dessa inte så snygga bilder på mig själv, så vet ni att jag i alla fall är vid gott humör trots denna pärs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 118 readers

Likes

Comments

Eftersom jag slog i huvudet ganska så rejält i söndags när jag tog i för att hoppa över ett staket men slog huvudet rakt upp i ett tak, och sedan dess har huvudvärk och illamående ökat, så har jag blivit rekommenderad att uppsöka akuten. Blivit värre under dagen idag.

Så det blir nu en liten ofrivillig bloggpaus. Synd, jag som har massor att skriva om.

-💙-

Malin

Likes

Comments

Den 14 augusti 2007 så lämnade du mig och detta jordelivet. Du var min första egna häst och det kommer alltid vara speciellt.

Första gången vi sågs uppe i Märsta i Augusti 2005

Jag tänker ofta på dig fortfarande och vad du kunde blivit.

RIP min fina ängel.

MINDCOOLER

2004-2007


-💚-

Malin

Likes

Comments

Vi tog lite sovmorgon och åt sen en bastant god hotellfrukost innan vi lämnade hotellet. Det blev en liten blixtvisit in på Biltema som låg bredvid hotellet för att köpa en ny mobilladdare då jag märkte kvällen innan när jag skulle ladda mobilen att en viss katt, nämner inga namn, men det börjar på C, hade tuggat av sladden. 😠🐱

Sen styrde vi bilen mot Halmstad och vidare till Båstad där huvudmålet var BRUNO! För er som inte vet så är Bruno min uppfödning född 2015 e: Fighting Alpha - Robin Z som såldes våren 2016. Vi ringde till de som bedriver stallet där Bruno går på unghästbete för att få vägbeskrivning till hagen som låg uppe på Hallandsåsen.

Vi åkte upp till hagen och parkerade och tog på gympaskorna. Hästarna stod inte vid grinden, dvs där nere, utan då skulle dom troligtvis stå där uppe. Det var bara börja knalla i UPPFÖRSBACKE hela tiden. När vi gått upp till där skogen började och ropat efter hästarna så ringde jag o frågade hur stor hagen var. Vi hade kommit knappt halvägs, bakom skogen låg nämligen mer fält. Bara börja knalla genom skogen. När vi kom ut på andra sidan och en bit till så såg jag några hästar som stod o kolla på oss.

Där stod hela flocken med 17 unghingstar av olika raser, men främst islänningar. Jag såg genast min snygging! Så snygg fortfarande och med sitt vackra huvud! 😍

Som ni ser så har dom väldigt bra där och vad vältränade de måste bli!


Efter vi varit där så åkte vi o kollade efter en liten badstrand till Torekov, men det var inget skönt. Blåste kallt o äckligt vatten så vi åkte hemåt igen. Klockan var redan 15 så vi körde hem, men det blev ett stopp i Ljungby på Max först! Sen körde vi hem. Var väl hemma runt 20. Skönt att komma hem igen! Borta bra men hemma bäst! 😉


Tack mamma för att du följde med på denna resan o hängde med upp till 17 unghingstar, trots att du är hästrädd. 😉


-💙-

Malin

Likes

Comments

I lördags åkte jag & mamma neråt i landet med målet att nå Ljungby innan kvällen. Vårt första spontanstopp blev Sharpman. Jag köpte INGENTING! Sen så åkte vi innan för E4:an via Väderstad och Ödeshög ner till Jönköping. Där blev nästa spontanstopp på Charlies. Jag köpte INGENTING! Inte för att det inte fanns nåt fint att köpa, utan för att jag helt enkelt inte behövde nåt. Plus att det mesta var väldigt dyra märkessaker.

Sen blev det ner till Ljungby och vi checkade in runt kl 17. Vårt rum var helt ok. Vi bytte om och gick sen ner och körde ett pass i hotellets gym. Vi var ensamma där. Supernajs! Efter passet så bastade mamma o jag bubblade i relaxavdelningen där vi också var själva. Helt underbart! Det var väldigt skön ryggmassage i den där Jacuzzin.


Sen gick vi upp till rummet och duschade och klädde på oss för att gå ner och äta middag. Jag slog till på en klassiker Pomme, bea och Schnitzel. Mums! Efter maten så gick ett varv runt hotellet innan vi däckade i våra hotellsängar och kollade på Mr Bean-filmen.

Vid kl 23 fick vi sällskap av Ljungbys bonnläppar som stod utanför vårt fönster med sina raggarbilar och spelade så högt så basen hördes in trots att vi stängde fönstret. Som tur var så åkte dom ett tag senare så vi kunde få vår skönhetssömn.


Jag somnade nångång där efter 23, ganska trött efter en dag i bilen. Najs dag!

Fortsättning följer!

-💜-

Malin

Likes

Comments

Nu har jag varit o träffat den här snyggingen i Skåne!

Rätt så slut nu efter lite mer än 80 mil på 2 dagar, så jag lovar i skriva mer om resan imorgon! :)

-💙-

Malin

Likes

Comments

Igår anmälde jag Lily & Jackie till utställningen här i Norrköping i oktober. Det blir Jackies första utställning och Lilys första i Championklassen. Ska bli spännande och se vad de får för bedömningar. Framför allt på Jackie.

Nu måste nytt burskynke sys för en dubbelbur!

-💜-

Malin

Likes

Comments

Idag har jag & mamma varit i Eskilstuna för att hälsa på Zandy i hennes nya hem. Det är ju ganska så nära i alla fall. Vi passade på att pausa lite vid Hjälmarsund. Det är så vackert där.

Det var lätt att hitta till stallet som tur var. Belinda red Zandy på deras ridbana, och så tog de några skutt för andra gången. Zandy var ganska så oimponerad av hindren och hoppade knappt över dom. Det blev bättre när vi höjde lite. Då hoppade hon i alla fall, om än lite väl oförsiktigt ibland.

Men det var varmt och hon var trött. Med lite mer kondis o muskler så blir det nog bättre.

Hahaha, alltså snygg stil o trava över hindren utan att hoppa...

Tror ni inte jag glömde o ge henne morötterna jag köpt åt henne? 😱


-💙-

Malin

Likes

Comments

Det är svårt att sätta ord på mina känslor och tankar. Men ibland snubblar jag över nåt någon annan har skrivit och känner igen mig så väl.

När jag nyligen varit hos Marie väcker alltid upp känslor, och ungefär såhär känns det....

Det är svårt att förklara för någon inte själv haft psykisk ohälsa. Det är väl bara bita ihop tänker säkert många. Det är just det vi gjort, FÖR LÄNGE tills hjärnan blir sjuk. Det jobbiga är att det tar ännu längre att bli frisk, OM man ens blir helt frisk. Jag har mått dåligt i så många år, från sista året på gymnasiet 1997, mer eller mindre, och ångrar att jag inte sökte hjälp tidigare. Jag stängde in mig och missade massor av roliga saker med mina kompisar. Jag var så van att må dåligt att det var min dagliga kamp i många år, tills det gick så långt att jag kraschade totalt och bara grät och grät.... Det var första gången jag gick in i den sk väggen, 2011. Det var också då jag sökte hjälp och kom tillbaka till ett någorlunda normalt liv där inte ångest var en daglig kompanjon.

Nu mår jag bättre, MEN jag är fortfarande så skör och det behövs inte mycket för att man ska falla ner i en grop av mörker. Det är en balansgång som jag håller på att lära mig.

-💙-

Malin

Likes

Comments