Header
View tracker

Igår så red vi i ridhuset. Vi var ensamma. Zahara var lite spänd i början, men inte alls så mycket som sist. Jag hade betslat upp till Kimblewick för att få henne lite mindre tjaffsig och lyhörd. Tror hon blev lite sur, haha... Men hon gick fint efter lite stuts i början när vi skulle börja jobba.

Red i alla gångarter och fick bitvis en bra känsla. MEN jag fick så satans ont i ena ryggfilén. Typ som mjölksyra/kramp. Kunde knappt gå efteråt, men när jag stretchade Zahara ben så kunde jag även strecha ut ryggen och det blev böttre. Tror jag blev lite kall om ryggen när jag red o blev svettig. Sen är man ju inte i nån superform direkt, haha!

Såhär snygg var hon innan passet. Ser ut som en tax med korta ben.

Innan jag åkte till stallet så bytte jag om hos mamma som vanligt. Vilade även lite med Gustav & Paris.

-💜-

Malin

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Just nu känns mitt huvud lite som seg kola... Jag har varit så trött så trött denna veckan och haft huvudvärk. Vet inte om det beror på mitt mående eller om jag håller på att bli sjuk eller vad det är.

Jag blir väckt 5:30 varje morgon och då är det liksom ingen ide att somna om, så jag har varit på jobbet väldigt tidigt denna veckan. Det är bästa tiden på jobbet där innan 8 och de flesta andra kommer. Det är lugnt och man får massor gjort utan att bli störd.

Mina rutiner numer är att efter jobbet åker jag hem till mamma och vilar lite och byter om innan jag åker till Zahara. MEN idag hade jag glömt mina ridkläder hemma. 😠 Jag som hade planerat ett pass i ridhuset. Men det var ju bara glömma. Istället fick Zahara en vilodag idag och jag gjorde bara det jag måste i KJOL! Kändes lite konstigt att stå där och mocka i kjol, haha! Aja, hon dör inte av en vilodag... Jag red ju igår.

Ikväll blir det tidigt i säng IGEN... Känns som jag skulle kunna sova en vecka minst. Ser fram emot lite julledigt snart. Börjar känna lite julstress. Inga klappar köpta. MEN ska ta tag i det och skriva en önskelista själv.

Jag har i alla fall beställt en julklapp som jag velat ha länge! 😃


-💚-

Malin

Likes

Comments

View tracker

Eftersom det var så härligt väder idag, kallt med soligt så passade vi på att rida ut idag. Imorgon skulle det ju regna.

Vi hann knappt utanför stalldörren innan Zahara nästan kröp ur sig själv av skräck. Några killar lasta ur några läskiga svarta rullar. Inte direkt så smidigt. Så jag fick försöka gå med henne på ridbanan tills dom var klara, innan jag satte upp på henne. Sen så skrittade vi ut rundan plus en liten avstickare. Vi var ute ca 45 minuter totalt.

Zahara var pigg, men skötte sig. Duktig pålle.

-💜-

Malin

Likes

Comments

Idag fick hon gå i skrittmaskinen i ca 20 minuter. Hon skötte sig bra. Under tiden fixade jag stallet och sen så borstade jag av henne.

Plusgrader igen. Hmm, ska man brodda av igen?

Imorgon blir det lite ridning igen.

Här är mina sötnosar ikväll.

-💙-

MaLIN

Likes

Comments

Idag har jag ridit Zahara ett kortare pass i ridhuset. Hon var lite mindre spänd idag, men fortfarande lite tjaffsig i formen. Bitvis fick jag en fin känsla så det bådar gått för framtiden. Min lilla fin guling! 💛

Ser framemot när vi kan börja jobba lite mer, men vill ta det lite lagom lugnt nu i början.

Nu är det vår tur!

-💛-

Malin

Likes

Comments

Idag har jag haft en fixar dag här hemma. Jag började morgonen med att städa innan jag åkte o köpte mat på Maxi. Hem o käka lite innan jag åkte till stallet.

Efter stallet så blev det ÄNTLIGEN dags att ta fram lite julpynt. Bättre sent än aldrig. 🎅

Katterna har gått husesyn och spanat in tomtar och ljus. Nu har dom däckat o fåtöljen. Jag har även plockat bort Jackies födelselåda, eftersom hon aldrig är där ändå nu för tiden.

Här kommer några bilder från eftermiddagens pyntande.

Den kommande veckan ska jag börja jobba 75% igen. Hoppas det ska kännas bättre den här gången. 😏


-💜-

Malin

Likes

Comments

Lugn skön förmiddag i stil med dom nedan här.

Sen så åkte vi på julbord med familjen. Åt så jag blev proppmätt. Efter julbordet åkte jag & Tobbe direkt till stallet. Idag blev det bara mockning och mat gjord. Jag hade även hand om Kellys ponny Whiskey. Söt va? 😍

Sen hem och somna i soffan framför en film. Trots det har jag kunnat sova i natt. Skönt! Sovit lite dåligt de sista nätterna.


-💜-

Malin


Likes

Comments

Jag har varit uppe sedan klockan 6:30. Myst i soffan, tvättat och kollat på Idol från igår. Tur att mina 3 favoriter gick vidare. Tyckte Charlie gjorde Beat It grymt!

Nu har jag fixat min naglar. Inte helt lätt med en liten terrorist här hemma som gärna vill leka med allt, haha.

Hade svårt att bestämma mig hur jag skulle göra, och blev inte så nöjd, men nu har jag ha dom några dagar tills de är förstörda.Blev lite mkt guld tyckte jag.

Idag ska vi äta julbord med familjen. Hoppas det ska bli gott. Sen blir det o åka förbi på Zahara på vägen hem. Hon får vila idag. Se om sambon tänkt komma hem från jobbet snart.

Ha en fortsatt trevlig helg, mina VÄNNER!


-💛-

Malin

Likes

Comments

Idag blev det att brodda Zahara igen och sen tog vi en tur i snön. Det var en pigg och lite spänd pålle jag satt på. Sen så fanns det mycket att titta på, som inte stått där innan osv. När det var dags att trava så blev det någon slags halvbocksprångsgalopp istället. Jag var ganska glad att jag hade lite skarpare bett för hon var som en bulldozer, haha!

Men hon skötte sig. Det blev ca 25 minuter och mest skritt men lite trav och galopp också.

Imorgon får hon vila, tänkte jag! Så kan jag rida lite mer på söndag.

Vi trivs så bra hittills. Äntligen är det lite roligt att vara i stallet och man känner som man skulle kunna vara där i timmar och fixa och pyssla. Längesen jag kände så. 😊


-💜-

Malin

Likes

Comments

Idag ringde äntligen veterinären upp som undersökte Zandy igår. Det blev ju konstaterat att hon hade patella upphakning. Som hon förklarade det så låser sig mekaniken som gör att hästar kan stå o sova ibland, främst på lite tunna, omusklade uinghästar (som i Zandys fall) eller hästar med raka bakben. Vilket Zandy inte har. De både röntgenbilderna var fina.

Och hon såg inte någon anledning till att oroa oss i dagsläget. För hon däremot upprepade problem som vuxen så kan man behöva operera hästen. Det kommer alltså inte påverka hennes prestationsförmåga.

Det låter bra i dagsläget. Jag blev ju även orolig för att hon inte skulle gå att avla på, men i dagsläget så såg hon inte några problem med det. Bara hålla tummarna för att hon inte ska få det igen!


-💜-

Malin

Likes

Comments