Jag börjar få slut på idéer att skriva om gällande min bröstförminskning, så om ni som läser min blogg har några frågor om vad som helst gällande min operation, hur jag mår, hur man gör för att få det via landstinget osv så är det bara att ställa frågorna i kommentarsfältet nedan så kommer jag att svara på dom!


Slänger in en ny före- och efterbild på mina bröst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej! Tänkte bara berätta att jag precis har skapat en personlig blogg också så ifall ni inte bara vill följa min bröstförminsknings-resa utan även följa min vardag så får ni jättegärna besöka:

nouw.com/viktoriasundberg

Likes

Comments

​Hej!
Jag berättade ju i mitt senaste blogginlägg att jag hade fått en allergisk reaktion av tejpen som jag hade på ärren. Jag gick alltså utan tejp i några dagar och nu har det röda lagt sig och allt ser fint ut igen!
Så himla skönt! 
Har nu en annan slags tejp över mina ärr så får se hur bra det fungerar och håller tummarna för att det inte heller ska ge någon allergisk reaktion. 

Likes

Comments

Hej!
Här kommer en liten snabb uppdatering om vad som hänt dom senaste dagarna.
För några dagar sedan skulle jag duscha och byta tejpen då jag märkte att jag var väldigt väldigt röd på och runt om ärren och det sved när vattnet sköljde över det. Skickade bilder till min mamma som sen gick till min hälsocentral och visade bilderna. Sköterskan trodde att det var vätska som ville ut och att jag kunde låta bli att tejpa mina ärr för att se om det blev bättre. Jag tror dock att det är en allergisk reaktion mot tejpen då det inte vätskar någonstans alls. Men ska testa ha tejpfritt i några dagar och se vad som händer!
Förhoppningsvis blir det bättre snart så uppdaterar jag om nån/några dagar

Likes

Comments

​Såhär ser ärren ut nu efter 4 månader! Det som är inringat med rött är sår som har uppstått efter operationen, alltså där jag har haft min infektion. Men som ni kan se så har ärren blekts mycket mer nu och det blir bara finare och finare! Även såren läker väldigt fint nu när infektionen är försvunnen. Jag har även börjat sova på sidan istället för på rygg och det känns så jäkla bra!! Har verkligen saknat det då jag har problem med att sova på rygg. 
Jag har även fått klartecken från läkaren att jag kan börja använda vanliga bhar men jag väljer att undvika bygelbhar ett tag till tills ärren har bleknat helt men det är bara för att jag är nojig av mig! 

Likes

Comments

​Hej!
Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg här på bloggen men den har helt enkelt blivit lite bortglömd, men ska försöka ta tag i det nu! Det här inlägget försökte jag skriva redan igårkväll men av någon anledning så sparades inte texten så jag får skriva om allting helt enkelt!

Senast jag skrev hade jag fått en infektion i mitt sår som uppstod vid vårdgården. Fick en antibiotikakur utskriven som jag skulle ta under 10 dagar för att se om infektionen skulle försvinna. 10 dagar gick och jag trodde att infektionen hade lagt sig då såret läkte fint, men efter ytterligare en vecka efter jag tog sista antibiotikan märkte jag att såret hade kommit tillbaka och det var nu ännu större.
Kontaktade hälsocentralen och fick komma in redan samma dag. Där visade jag läkaren en bild på såret som jag hade tagit samma dag då jag hade duschat och bytt tejp. Han skrev ut en ännu starkare antibiotika som jag åt i 7 dagar så nu är (förhoppningsvis) äntligen infektionen borta!! Det har läkt fint och det är bara en liiiten skorpa kvar på såret.

När fyra månader har gått sedan operationen så ska jag ta nya bilder på hur brösten och ärren ser ut! Så dom bilderna lär komma upp om ca två veckor!

Likes

Comments

I måndags upptäckte jag att det kom ut vätska vid ett ställe vid snittet runt vårtgården. Kontaktade min hälsocentral och fick tid dagen därpå. Senare på kvällen märkte jag att det även läkte ut längre ner vid snitten också.
Så på tisdagen tog jag och mamma oss till hälsocentralen där en distriktssköterska kollade till där det läkte. Det visade sig att vissa av stygnen lossnat och därav läkningen av vätska. Hon hämtade in en läkare som fick kika på det och dom valde att ta prover för att se ifall det är en infektion på gång. På grund av att jag inte haft några symptom på det så trodde dom att risken var liten.

Idag fick jag ett samtal av läkaren då resultatet från odlingen hade kommit. Det visade sig trots allt att jag börjar få en infektion. Så typiskt. Så nu har jag fått antibiotika utskrivet och imorgon ska jag dit igen och lägga om tejpen och förbanden över såren som blivit.

Håller tummarna att det inte slutar med fula ärr..

Likes

Comments

            FÖRE                               2 DAGAR EFTER OP
CA 1 VECKA EFTER OP UTAN TEJP
IDAG (Ca 2 veckor efter OP)

Såhär såg alltså mina bröst ut innan operationen och här ser ni resultatet! Svullnaden börjar gå ner och brösten är mindre hårda. Svullnaden på brösten är olika jämn som man ser på bilderna men jag är mycket mindre gul och smärtan har försvunnit massor. Längtar till att få se det verkliga slutgiltiga resultatet men hittills är jag supernöjd! Hela min kropp har förändrats. Man ser nu mer av mina former och jag känner mig verkligen så fin och mycket mer "smidig".

Likes

Comments

​I onsdags var jag på kontroll hos distriktssköterskan här där jag bor för att titta till så att allt ser rätt ut och för att tejpa om brösten. Allt såg jättebra ut och läker precis som det ska vilket känns väldigt skönt att höra!
Smärtan i brösten har börjat avta mer och mer så idag bestämde jag mig för att inte ta några mer värktabletter och det har gått väldigt bra vilket känns jätteskönt! Nu längtar jag bara tills jag kan börja träna igen haha! Känner att jag tappat mycket energi så att börja träna igen kommer nog göra mycket. Men det är ju några veckor kvar tyvärr.. men nu ska jag börja ta tag i lite längre promenader nu när jag inte har lika mycket ont. Man måste ju börja någonstans!

Likes

Comments