​Hej!
Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg här på bloggen men den har helt enkelt blivit lite bortglömd, men ska försöka ta tag i det nu! Det här inlägget försökte jag skriva redan igårkväll men av någon anledning så sparades inte texten så jag får skriva om allting helt enkelt!

Senast jag skrev hade jag fått en infektion i mitt sår som uppstod vid vårdgården. Fick en antibiotikakur utskriven som jag skulle ta under 10 dagar för att se om infektionen skulle försvinna. 10 dagar gick och jag trodde att infektionen hade lagt sig då såret läkte fint, men efter ytterligare en vecka efter jag tog sista antibiotikan märkte jag att såret hade kommit tillbaka och det var nu ännu större.
Kontaktade hälsocentralen och fick komma in redan samma dag. Där visade jag läkaren en bild på såret som jag hade tagit samma dag då jag hade duschat och bytt tejp. Han skrev ut en ännu starkare antibiotika som jag åt i 7 dagar så nu är (förhoppningsvis) äntligen infektionen borta!! Det har läkt fint och det är bara en liiiten skorpa kvar på såret.

När fyra månader har gått sedan operationen så ska jag ta nya bilder på hur brösten och ärren ser ut! Så dom bilderna lär komma upp om ca två veckor!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I måndags upptäckte jag att det kom ut vätska vid ett ställe vid snittet runt vårtgården. Kontaktade min hälsocentral och fick tid dagen därpå. Senare på kvällen märkte jag att det även läkte ut längre ner vid snitten också.
Så på tisdagen tog jag och mamma oss till hälsocentralen där en distriktssköterska kollade till där det läkte. Det visade sig att vissa av stygnen lossnat och därav läkningen av vätska. Hon hämtade in en läkare som fick kika på det och dom valde att ta prover för att se ifall det är en infektion på gång. På grund av att jag inte haft några symptom på det så trodde dom att risken var liten.

Idag fick jag ett samtal av läkaren då resultatet från odlingen hade kommit. Det visade sig trots allt att jag börjar få en infektion. Så typiskt. Så nu har jag fått antibiotika utskrivet och imorgon ska jag dit igen och lägga om tejpen och förbanden över såren som blivit.

Håller tummarna att det inte slutar med fula ärr..

Likes

Comments

            FÖRE                               2 DAGAR EFTER OP
CA 1 VECKA EFTER OP UTAN TEJP
IDAG (Ca 2 veckor efter OP)

Såhär såg alltså mina bröst ut innan operationen och här ser ni resultatet! Svullnaden börjar gå ner och brösten är mindre hårda. Svullnaden på brösten är olika jämn som man ser på bilderna men jag är mycket mindre gul och smärtan har försvunnit massor. Längtar till att få se det verkliga slutgiltiga resultatet men hittills är jag supernöjd! Hela min kropp har förändrats. Man ser nu mer av mina former och jag känner mig verkligen så fin och mycket mer "smidig".

Likes

Comments

​I onsdags var jag på kontroll hos distriktssköterskan här där jag bor för att titta till så att allt ser rätt ut och för att tejpa om brösten. Allt såg jättebra ut och läker precis som det ska vilket känns väldigt skönt att höra!
Smärtan i brösten har börjat avta mer och mer så idag bestämde jag mig för att inte ta några mer värktabletter och det har gått väldigt bra vilket känns jätteskönt! Nu längtar jag bara tills jag kan börja träna igen haha! Känner att jag tappat mycket energi så att börja träna igen kommer nog göra mycket. Men det är ju några veckor kvar tyvärr.. men nu ska jag börja ta tag i lite längre promenader nu när jag inte har lika mycket ont. Man måste ju börja någonstans!

Likes

Comments

Nu är jag äntligen hemma efter operationen och oj vad jag är nöjd!!

Vi kom fram till Uppsala kring 12:30. Jag och mamma for direkt till patienthotellet och lämnade våra väskor och vilade lite grann innan vi for ut en sväng på stan för att kika lite och hitta någonstans att äta. Vi hittade en jättefin grekisk resturang och det var verkligen superfint där och så skönt väder. Inte så mycket sol men varmt med lite kylande vind. Sen for vi tillbaka till hotellet för att se lite tv och ta det lugnt för att sedan sova.

Vaknade sedan upp till operationsdagen!! Så det började med att jag klev in i duschen för en sista desinfektionsdusch. Vid 10:15 började vi gå mot kliniken och jag var så nervös att jag hade fysiskt ont i hjärtat, men som tur var försvann den känslan när jag väl var där!

Vi mötte upp en sköterska och efter jag hade kramat mamma hejdå så visade sköterskan mig till min säng där jag fick byta om till sjukhuskläder. Efter det fick jag värktabletter och vatten samt dropp eftersom jag hade varit fastande. Låg sedan och väntade och väntade i sjukhussängen och efter ett tag kom kirurgen och hämtade mig. Han mätte mig och ritade upp hur han skulle operera mig. Tyvärr började jag föreställa mig för mycket så jag ville svimma men det gick bra haha!

Fick sedan gå tillbaka till sjukhussängen igen och där fick jag antibiotika i droppform. Det var verkligen ingen rolig upplevelse då min kropp reagerade väldigt konstigt till det. Jag fick otroligt ont i ryggen, kändes nästan som att den krampade så kunde inte andas på grund av smärtan. Fick kalla på sköterskan men hon visste inte vad det kunde vara men förmodligen stress och att jag höll på att svimma tidigare. Dom kallade på narkosläkaren men hon trodde samma.

Efter ungefär en halvtimme kom narkosläkaren förbi igen och sa att det var dags för operationen!!
Klev in i ett jättekallt rum och fick direkt lägga mig på operationsbordet som dom hade värmt upp. Narkosläkaren bad mig tänka lyckliga tankar och efter ca 15 sekunder var jag sövd.
Vaknade upp i mitt sjukhusrum och kände mig helt borta haha. Men det var en skön känsla. Jag blev inkallad för operationen 12:20 och vakande upp vid 15:30. Minns inte hur brösten kändes när jag vaknade men efter ett tag gjorde det väldigt ont och när jag behövde gå på toa så fick en sköterska hjälpa mig dit.
Men känslan av att inte ha alldeles för stora bröst var helt underbar! Ville gråta första gången jag gick på toan och kunde se mig själv. Självklart kunde jag inte se någonting på grund av all tejp och förband men det kändes helt otroligt!
Resten av kvällen låg jag bara ner i sängen, träffade mamma en snabbis, fick middag och värktabletter. Hade väldigt svårt att somna men 00:30 ungefär somnade jag tillslut.

Vaknade av en sköterska som gav mig värktabletter, frukost och en massa information. Sen var det bara att vänta på kirurgen som ville kolla hur jag mådde och kolla resultatet. Efter han hade gått fick jag hjälp att klä på mig mina vanliga kläder och ytterkläder och gå ut till mamma. Vi fick en taxi beställd och vi åkte till patienthotellet och var där till när vi skulle checka ut.

Efter flera jobbiga timmar på flygplatsen så fick vi äntligen hoppa på planet och komma hem igen!

Har haft ganska ont nu när jag varit hemma men som är har både mamma och pappa semester så dom tar väl hand om mig och känns skönt att bli lite bortskämd haha!

Jag är SÅ HIMLA NÖJD med resultatet hittills och kliniken jag gjorde det här på var helt otrolig. Superbra personal och superfin klinik! Jag rekommenderar starkt att göra en bröstförminskning om någon som läser det här har problem med sin stora byst. Bästa jag gjort, helt klart!

Gick från 75 F-G till 75 C

BILDER PÅ RESULTATET KOMMER SENARE

Likes

Comments

Igår klockan 13 ungefär anlände jag och mamma i Uppsala. Vi letade först upp patienthotellet som vi bor på och efter vi packat väskorna så for vi ut för att hitta någonstans att äta.
Vi hittade en jättefin grekisk resturang som hade supergod mat!

Efter det for vi till Domkyrkan och kollade lite grann och sen gick vi tillbaka till hotellet.
Vi gick och la oss vid 21 och nu är det den stora dagen när jag ska opereras. Jag ska snart kliva in i duschen för att ta min sista desinfektionsdusch. Vi ska börja gå mot Art Clinic kring 10:15 så vi är där innan 11.
Kommer uppdatera senare när jag mår tillräckligt bra!

Likes

Comments

Imorgon så far jag till Uppsala och på måndag klockan 11 ska jag vara på kliniken där jag ska opereras. Väskan är packad och nu blir det verkligt på riktigt

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev här sist, men jag har varit lite stressad över saker och särskilt körkortet som jag vill hinna skaffa innan operationen!

Jag skrev sist om att jag skulle ha en videokonsultation med kirurgen som ska operera mig, så klockan 15:00 satt jag framför datorn och var så sjukt nervös men det gick bra!! Han var väldigt förstående och lyssnade på vad jag hade att säga och mina önskemål. Just nu har jag ingen ångest alls över det här och det känns jättebra! Längtan blev ännu större när jag skulle köpa en bh och min storlek inte fanns, haha.

Det enda jag gör just nu är att räkna ner dagarna, kan inte avgöra om det går för fort eller för sakta..

Likes

Comments

Fick nyss ett samtal från Art Clinic i Uppsala där jag ska genomgå min operation!!
Hon började först med att berätta att jag kommer få en konsultationstid med en av Uppsalas läkare via webbkameran eftersom jag inte kan ta mig dit endast för det då jag bor i Luleå. Så 24 maj 15:00 kommer jag ha prata med en läkare som kommer berätta för mig lite mer om hur allt kommer gå till, ifall jag har frågor osv.

Hon bokade även in operationstiden!!!!!!! 3 Juli är det beräknat att jag kommer ligga på operationsbordet och genomgå den operationen som kommer förändra mitt liv till det bättre! Hon skulle även kolla med andra läkare ifall det fanns en snabbare tid hos någon av dom, men om det inte finns så har jag ändå denna bokad! Kommer då alltså flyga till Uppsala en dag innan operationen, göra den och sedan sova ännu en natt på sjukhuset och tillslut får jag komma hem!

Alla mina negativa tankar om operationen försvann när vi hade lagt på så just nu känns allting otroligt bra!!

Likes

Comments