Hei og god søndag!

Jeg må bare beklage at jeg har vært lite aktiv de siste månedene. Grunnen til det er at skolen har vært livet mitt de siste månedene. Med flere eksamner, oppgaveskriving og innleveringer er det ikke enkelt å få gjort noe annet. Nå ser det ut til at det bedrer seg litt fremover. Jeg har fått lest ut siste bok som er kommet ut i Crossfireserien, denne har jeg tenkt å fortelle om i dette innlegget.

I "grepet av deg" blir historien fortalt av Gideon Cross. De tre andre bøkene har vært fortalt av Eva. VI fortsetter å følge Eva og Gideon på deres reise. Forholdet deres er dampende hett, sexy og ikke uten problemer, og det er fortsatt noe eller noen utenfor som er ute etter å forstyrre forholdet deres. Men de begge er bestemt på at de er ment for hverandre og at ingen skal få ødelegge for dem. De reiser bort og gifter seg i all hemmelighet og når de kommer tilbake annonserer de i all offentlighet at de har forlovet seg. Og at bryllupet skal stå innen året er omme. Til noen store glede og andres store fortvilelse.

Dette er husmorporno på sitt beste, Sylvia Day skuffer heller ikke i bok 4 om Eva og Gideon. Boken er sexy, het og full sex og kjærlighet. Slik vi jenter liker det, er det ikke? Når jeg først begynte å lese boken hadde jeg vansker med å legge den fra meg. Det pleier å være et godt tegn på god bok. Siden denne boken er sett fra Gideon sin side får leseren også vite mer om hva marerittene hans handler om, tidligere har man bare lest at han våkner av at han har hatt mareritt. Det har nok blitt litt mer sex i denne boken enn i de tidligere bøkene, og jeg synes at Gideon har blitt litt mer aggressiv og bruker sex som straff på Eva.

Terningkast: Boken får en sterk 4 fra meg


PS! 5 og siste bok kommer på nyåret en gang. Den skal jeg sikre meg i allefall ;)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 52 Lesere

Likes

Comments

Denne boken har jeg gledet meg til å lese så lenge! Hvorfor jeg ikke har kjøpt og lest boken før aner jeg ikke. Har lyst til å se filmen som er kommet ut (for lengst..), men er litt sånn strikt på akkurat det, lese boka først - så se filmen. Jeg har opplevd mer enn en gang at boka er mye bedre enn filmen, og ved å se filmen først ødelegger jeg for å lage egne bilder av boken.

Historien om Pi handler om unggutten Pi. Han bor i en liten landsby i India sammen med foreldre og bror. Faren driver dyrehage i nærheten av der de bor. Men det å tjene penger på dette i India er ikke enkelt. Foreldrene bestemmer seg for å flytte til Canada for å skape et nytt og bedre liv for seg selv og ungene. Faren selger mesteparten av dyrene til andre dyrehager både i India og til folk i Canada. Dyrene som blir solgt til dyrehager i Canada blir med familien på reisen. Pga ekstremvær i atlanterhavet står skipet i fare for å synke. Og Pi havner i en livbåt sammen med en tiger, en zebra og en hyiene. Fra denne livbåten speider Pi etter land, men alt han kan se er hav. Hans største bekymring er hvordan han skal overleve, og spesielt med tanke på at han deler en livbåt med en tiger. 

Hvis jeg skal beskrive denne boken med et ord må det bli vakker. Jeg synes første delen av boken var veldig tung å komme igjennom, langtekkelig. Når selve historien kom i del 2 ble det mye lettere å lese boken. Boken er både fin og grusom. Skildringene er helt fantastiske. Samtidig som boken får deg til å tenke, hvor langt er man villig til å gå for å overleve, hvor får man den indre styrken til å ville overleve? Forfatteren har en utrolig fin måte å formidle historien på. 

Terningkast: 4+

Likes

Comments

Cecilia Samartin er helt fantastisk. Jeg har lest alle bøkene hun har kommet ut med, og jeg er like trollbindt hver gang. Hun har en skrivestil som ingen andre har, og du som leser blir helt oppslukt av bøkene hennes. På bakgrunn av hennes skildringer av Cuba er dette et land jeg har et stort ønske om å reise til. Jeg tror jeg kunne ha skrevet lenge og langt om hvor bra denne dama er, men det skal jeg ikke gjøre nå. 

Ved en tilfeldighet kom jeg over at hun skulle komme til Norge og til Lillehammer. Gleden var stor når jeg så dette, endelig skulle jeg få møte en forfatter jeg beundrer og liker så utrolig godt. En septemberdag i fjor møtte jeg opp på notabene i gågata i Lillehammer. Kjøpte boken og fikk den signert. Jeg fikk også sagt noen få ord til henne, og hun fortalte litt om boken sin. Som forøvrig er siste bok i Peregrino trilogien. Cecilia er utrolig skjønn, varm og hjertegod. 

Dette er en dag jeg vil leve lenge på, det er alltid gøy å møte forfattere du liker. Hvis du ikke har lest noe av Cecilia Samartin, anbefaler jeg deg på det sterkeste å gjøre det. Tro meg, du kommer til å bli hekta du også.

#blogg #bokblogg #Linnsbokhylle #forfatter #Cuba #favorittforfatter #CeciliaSamarin #leseglede #leselyst #boktips #norskleser #mittmøtemed #lesehest #bokorm

Likes

Comments

For nøyaktig en uke siden hadde jeg min siste eksamen dette semesteret, og er ferdig med alt av skole for i år. Nå som det er ferie har jeg masse tid til å lese bøker jeg har lyst til å lese. De siste månedene har bøkene mine stått til pynt i bokhyllen min. Jeg tok med meg en hel hau med bøker hjem til Oslo. Til tross for dette var jeg innom boklageret når jeg kom hjem og kjøpte enda en bok, boken som fikk bli med meg hjem da var Tschick, adjø Berlin. Har lest ut denne boken, og skal nå skrive en liten omtale om den.

Mike er 14 år, og går på en ungdomsskole i Tyskland. Han har en mor som er alkoholiker, og reiser ofte på "skjønnhetsklinikk". Mike prøver å komme inn i den kule gjengen i klassen, men det er ikke enkelt. Han er forelsket i den peneste jenta i hele klassen, og håper at han blir invitert i bursdagen hennes. Og i flere måneder før bursdagen tegner han et bilde av Bionce, som er yndlingsartisten til jenta han er forelsket i. Han blir ikke invitert i denne bursdagen, han blir skuffet og lei seg. Han river bilde litt i stykker, men bestemmer seg fort for å beholde likevel. Så begynner det en ny gutt i klassen - Tschick. Mike og Tschick blir venner. 

Så starter sommerferien. Moren til Mike reiser på rehab aka "skjønnhetsklinikk" for alkoholen, og faren reiser på forretningsreise. Mike blir da hjemme alene i en ukes tid. Tschick dukker til stadighet opp hos Mike. Tschick har stjålet en bil, en lada. Etter mye og men blir Mike på tur gjennom Tyskland sammen med Tschick. De reiser på kryss og tvers, og lever livet. De blir kjent med mennesker, og havner opp i situasjoner de ikke burde ha havnet i. Etter en uke på tur ender turen med at de krasjer med en trailer full a griser. De blir tatt og får hver sin straff. 

Denne boken var til tider hysterisk morsom, boken fikk meg til å bryte ut i latter noen få ganger. Historien lignet litt på "hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant". I den forstand at det er noe som har blitt stjålet og det er flere personer som er på reise. I motsettning til "hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant", var ikke disse guttene etterlyst, og det var ingen som var på jakt etter dem, selv om de innbilte seg det. Det var en fin bok, med mye handling og noe som skjedde hele tiden. Samtidig som jeg er glad for at den ikke var lengre enn 236 sider, tror det hadde blitt kjedelig om den hadde vært lengre. 

Terningkast: 4

#blogg #bogblogg #linnsbokhylle #anmeldelse #harlestnå #sommerferie #student #vernepleie #bok #bøker #jegelskerbøker #boknerd #bookaholic #bokorm

Likes

Comments

 Jeg er midt i en eksamensperiode nå, noe som gjør at jeg ikke får lest like mye skjønnlitteratur som jeg ønsker. Bokhyllen min fylles med bøker jeg har lyst til å lese, nå gleder jeg meg til eksamen er ferdig og sommerferien kan begynne igjen. Da skal jeg få lest en del bøker.

Når jeg skal koble av alt eksamenslesing ol, prøver jeg å få lest litt likevel. Nå holder jeg på med Bridget Jones ? Mad about the boy. En enkel og lettlest bok som ikke krever for mye av deg. Og hvem elsket ikke de tidligere Bridget Jones bøkene?

I denne boken møter vi en eldre og mer voksen Bridget, men likevel klumsete, rar og tullete. Siden sist har hun giftet seg med Mark Darcy og sammen har de fått 2 barn. Mark Dør etter en ulykke i utlandet, og Bridget får dermed eneansvaret for 2 små barn. Denne boken handler om Bridgets nye liv som småbarns mor og enke. Vi får et innblikk i hennes søken etter en ny partner, hennes oppturer og nedturer. 

Har du lest boken, hva synes du om den?

Likes

Comments

Da er jeg omsider kommet tilbake til Lillehammer igjen og (nesten) klar for en ny uke. Jeg har vært i Oslo denne helgen, og på torsdag var jeg på jobbintervju. Som gikk veldig bra. Det blir en spennende sommer, det er jeg sikker på. Ellers har jeg tatt det helt piano og kost meg glugg i hjel. Det er godt å være i storbyen en gang i blant.

Lørdag var jeg innom Karl Johan og vandret. Og som alltid må jeg en tur innom boklageret. Denne gangen fant jeg 3 bøker som fikk bli med meg hjem. 2 av bøkene har jeg siklet på lenge, men aldri kjøpt. Bok nummer 3 ble kjøpt på impuls. Men har stor tro på at boken er bra. Boklageret har alltid 3 pocket for 150 kr, helt genialt etter min mening. 

Jeg meldte meg inn i kundeklubben deres, og fikk en bok gratis. Du kunne velge mellom 2 bøker, og den boken jeg valgte virker supermorsom. Så da ble det enda en bok på meg da.. Jaja, det var da synd, HE HE HE! bildene du ser over og under her er bøkene jeg kjøpte i helgen. 

Vet du, egentlig burde jeg ha kjøpestopp når det kommer til bøker. For det første så har jeg mange bøker i hylla som venter på å bli lest, samt at skolearbeid og eksamen ikke gjør seg selv. Eksamen er i slutten av måneden, og det er mye å lese på. Det er absolutt noe å vurdere. En anmeldelse av hver bok kommer når de er ferdig lest!

Har du lest noen av disse bøkene? 

Ha en fortreffelig kveld!

Likes

Comments

Fra bokomslaget:

Tin Win er født i Burma, og lever de første 20 årene sine der. Han blir forlatt av sine foreldre, og vokser opp sammen med nabodamen frem til han flytter i et kloster i byen. Så møter han Mi Mi, som blir hans store kjærlighet. De er uadskillige. En dag kommer det to menn og tar med seg Tin Win. De tar han med seg til onkelen hans som bor i en annen by. Her blir han boende i et par år før onkelen sender ham til USA for at han skal få seg en utdannelse, for så å komme tilbake til ham.


Tin Win utdanner seg til advokat, og blir den beste i sitt fag. Han gifter seg og får 2 barn. Men familien hans vet veldig lite om hans fortid i Burma. Like etter at datteren hans tar Embetseksamen forsvinner han uten et ord og veldig få spor. Noen år senere drar datteren til Burma for å finne ut hva som egentlig skjedde med faren hennes. I løpet av den tiden hun er i landet får hun servert hele farens historie og sett hvor han bodde i barne- og ungdomsårene, og stedet der hans store kjærlighet bodde.

 

Jeg hadde høye forventninger til denne boken siden jeg hadde hørt så mye positivt om den. Og den innfridde, virkelig. Boken var både veldig fin og veldig trist. En liten gutt blir forlatt av sine foreldre fordi han ble født på en feil dag, noe som ville gjøre ham til en ulykkesfugl ifølge overtro. Han blir tatt vare  på av nabodamen, og de utvikler et spesielt bånd. På mange måter er denne boken veldig trist, det er mye sykdom og lidelse, men samtidig ikke. fordi boken handler om at det å ha en funksjonsnedsettelse er ingen hindring - du kan oppnå akkurat det du vil bare du bestemmer deg for det. Boken beskriver et flott vennskap mellom ei jente med en medfødt misdannelse i bena og en voksen blind mann. De drar nytte av hverandres styrker og utvikler et helt spesielt vennskap. Forfatteren har en helt egen evne til å fortelle. Dette er en bok jeg virkelig anbefaler alle å lese.

Terningkast: 5

 

Likes

Comments

Jeg har alltid hatt et ønske om å ha et eget rom til bøkene mine. Et rom med masse bokhyller, både hyller som henger på veggen og frittstående på gulvet. Tenk å sitte i en god stol og flykte og drømme seg bort i bokens verden. Det er noe av det fineste jeg vet om. Da har jeg det bra. Hallo, hvem ønsker seg ikke et stort bibliotek? 

Etter å ha drømt meg i bokhylle bilder på nettet, har jeg noen bilder jeg vil vise dere. Slike bilder kan jeg se på i timesvis. Jeg synes det er så fascinerende å se på. Noen andre som også er slik? Om ikke alt for lenge vil det komme et nytt innlegg med bokanmeldelse av boken jeg holder på med for øyeblikket. 

Ellers vil jeg ønske dere en flott torsdag!

#bokblogg #bøker #bok #bokhylle #leseglede #leselyst #lese #inspirasjon

Likes

Comments

I disse dager er det årets mammutsalg i bokbutikkene. Butikkene slår på stortromma og har opptil 80 % rabatt på en mengde bøker. Jeg har vært innom og fått med meg en avis. Denne har blitt finlest for å se om det er noen bøker jeg kunne tenke meg, foreløpig ser det dårlig ut. Jeg synes det er fint at de har et sånt slag som dette, for jeg synes bøker er dyrt, spesielt innbundet bøker. Nå er det kun få dager igjen, så her er det bare å skyndte seg om du skal få den eller de bøkene du vil ha. 

Har du kjøpt noen bøker på mammut? Er det en bok du vil anbefale meg?

#bøkblogg #bokhylle #bok #bøker #lese #lesehest #leseglede #salg #mammutsalg 

Likes

Comments

Etter å ha lurt lenge nok på om jeg skulle lese en bok av Amalie Skram, kjøpte jeg boken "forrådt" på nyåret. Jeg synes at boken ble litt tung å lese. Litt på grunn av språket, som er dansk. Temaet i boken er også noe som gjorde boken tung å lese. Det merkes godt at boken er i en annen tidsepoke enn den vi er i dag, kvinnen og mannen var ikke likestilte, og kvinnen hadde ikke så mye hun skulle ha sagt. Rollene var veldig tydelige. 

Forrådt handler om 17-årige Ory, som blir giftet bort til 30-årige Riber. Hun går fra å være ungjente til å bli en voksen dame. Og flytter fra foreldrene etter giftemålet. Dette er et ekteskap som ikke er et lykkelig ekteskap, og er dømt til og gå nord og ned. Store deler av handlingen foregår ute på havet da Riber er kaptein ombord i et skip. Skipsreisene blir mer eller mindre en stor prøve og et mareritt for begge ektefeller

Boken kom ut på slutten av 1800-tallet, og er et verk innenfor naturalismen, samt kvinnefrigjørende litteratur. Skram peker også fingeren på kvinnen, som mislykkes i oppdragelsen av sine døtre. 

Har du lest noe av Amalie Skram?

#bok #bøker #leseglede #leselyst #lese #litteratur #norsklitteratur #bokblogg #Forrådt #AmalieSkram 

Likes

Comments