Inför resan

Tänkte dela med mig av min nuvarande packlista. Det är ändå så mycket mer än man tror som ska packas, och då är det inte kläder som är det mesta. 

Viktiga papper:


- Pass
- Visum
- Bankkort, två olika och ha dem på olika ställen
- Körkort, internationellt körkort
- Kopia av pass + en bild
- Bokningsbekräftelse av hotell
- Biljetter till flyg
- Papper på försäkringsdetaljer
- Lokala kontanter
- Säkerhetsdosa
- Försäkringskort

Bra att ha:

- Packpåsar, jag har hittat några som verkar bra från Rusta.
- Mindre ryggsäck
- Liten väska att ha på kvällen
- Reseapotek, värktabletter, resorb, myggmedel, plåster mm.
- Eventuell medicin
- Linser och linsvätska
- Glasögon
- Multiverktyg
- Hänglås
- Sovsäckslakan? Osäker om jag ska ta med 

Teknik: 

​- Mobil

- Kamera

- Laddare till mobil och kamera 

- Adapter 

- Hörlurar 

- Liten högtalare 


Hygien:

-
Ansiktsvård, ansiktskräm
- Tandborste, tandkräm
- Duschsaker, schampoo, balsam, tvål
- Alovera
- Hudkräm
- Hårborste
- Deo och parfym
- Nagelsax
- Rakhyvel
- Pincett
- Tofsar
- Lite smink
- Liten spegel
- Tvättmedel och lina 


Kläder:
- Bikini
- Shorts
- Linne
- T-shirt
- Längre svala byxor
- Kjol
- Klänning
- Träningsthigts
- Träningsshorts
- Sport-bh
- Trosor
- Strumpor
- Flipflop
- Gympaskor
- Sandaler
- Tjockare tröja

Övrigt:

- Solglasögon
- Dagbok och pennor
- Vattentät fodral till mobil mm.
- Våtservetter
- Handsprit
- Solkräm
- Keps
- Sarong
- Handduk

Galet att allt det här ska få plats i min ryggsäck, jag ska dessutom ha plats kvar för att kunna handla saker på vägen. Önska mig lycka till sen när jag ska packa haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inför resan

Vi har redan nu planerat en ungefärlig resrutt tillsammans. Många föredrar att köra väldigt spontant och vill inte planera någon resrutt innan. Vi har känt att vi gärna vill ha en resrutt som vi kan gå efter men som vi självklart kan avböja ifrån om vi skulle vilja det.

Det har inte vart det enklaste att välja en resrutt, det är många olika faktorer att ha i åtanke. Såsom de olika årstider i länderna, smidigaste resrutt för att få kortast resa, att man inte behöver korsa sin egna resväg. Dessutom måste man välja hur många länder man vill åka till, detta har vi valt beroende på hur länge vi blir borta. Vi vill inte att det ska bli för stressigt och att det bara blir att man är på resande fot. Vi valde också bort både Malaysia och Singapore för att hinna vara i Australien i en månad. Man får alltså sätta sig ned och prioritera länderna och fundera hur länge i varje land som är lämpligt. 


Våran resrutt ser just nu ut såhär:

Thailand - 3,5 vecka
Cambodja - 2 veckor
Laos - 2 veckor
Vietnam - 2 veckor
Australien - Ca. 4 veckor
Filippinerna - Ca. 4 veckor
Bali - Ca. 4 veckor

Denna resrutt landar strax över 5 månader. Om det är en bra resrutt återstår att se. Men på förhand så känns det som en lagom resrutt.

Likes

Comments

Den 26 november lyfter flyget mot Bangkok. Jag kommer åka med en tjej som heter Ellinor som jag bara har träffat två gånger, vi hittade varandra på en sida där folk söker resekompisar.

Det var bara några dagar efter första gången vi sågs som vi bokade två enkelbiljetter till Thailand. Det är egentligen sjukt att jag bokade en flygbiljett med en helt främmande människa som jag bara hade träffat en gång. Men allting kändes så rätt, jag har faktiskt inte tvekat en sekund sen dess på att Ellinor inte är rätt resekompis. Allting klickade så bra mellan oss, vi ville åka samma tid på året, vara borta lika länge, åka till samma länder, göra liknande aktiviteter och hon är dessutom en så snäll och härlig person.
Det blir dessutom bättre, för efter ungefär åtta veckor på resande fot så kommer min kompis Felicia ned och gör oss sällskap. Jag har känt Felicia sedan trean på lågstadiet och jag är så glad att jag kommer kunna dela dessa minnen med henne.

Det är alltså bara 6,5 vecka kvar tills vi åker. Tanken är att vi ska vara borta ungefär 5 månader, jag tror inte själv att jag har fattat hur länge jag kommer vara på resande fot.

Likes

Comments

Inför resan

Första inlägget här på bloggen och det är svårt att veta vart jag ska börja. Men äntligen ska jag följa min dröm som jag har haft ända sen mamma och pappa berättade om deras backpackingresor som dem gjorde när dem var unga.

Planeringen inför resan är i full gång och jag känner att jag redan nu måste dela med mig av alla mina tankar.

Jag skapar denna blogg för att min familj och vänner ska kunna följa mig under resans gång.
Men samtidigt så har jag läst ca. 40st olika resebloggar (då överdriver jag inte) där jag har hittat massa inspiration och tips inför resan. Jag har uppskattat dessa resebloggar så sjukt mycket, det är verkligen den bästa informationskällan som finns. Och därför hoppas jag att denna blogg kanske även ska kunna inspirera eller på något sätt hjälpa någon som vill eller ska göra en liknande resa.

Likes

Comments