Ingefära är en magisk rotgrönsak. Den har hjälpt under förkylning jätte mycke.

1 liter vatten
200 g ingefära
2 st ekologiska citroner
ca 1/2 dl flytande honung

Skölj och riv ingefäran grovt  (med skalen på)
Koka rivna ingefäran med vatten i ca 20 min. Men när vattnet kokar sänk värmen och lägg på locket. Vi vill inte koka bort det nyttiga vitaminerna.
Sila av ingefäran. Låt den svalna till ca 40 grader. Under tiden pressa ut citronsaften.
Häll i citronsaft och honungen. Blanda och drick den varm eller kall. Förvara den i kylen i en flaska och ta en shot varje morron!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Många frågar, vad är det för fel på honom? Hmmm... FEL?? Säger man så... Det här var en mamma vars barn går i samma klass som Gustav och då ville jag bara säga, "felet är du" men jag lyckades behärska mig, " det är inget fel på honom"
Mina barn har en sällsynt syndrom och det är valproat syndrom. Orsaken till detta är mina epilepsi mediciner och många säkert tänker, varför bytte du inte medicin under graviditet? Ju, för att det fanns en risk att få epilepsin tillbaka, få kramper som är skadligt, även dödligt för både mig och bebisen.
Jag älskar mina barn oändligt mycket. De är mina Guldkorn. Vi har aldrig fått avlasning från barnen pga att alla tycker att de är sjuka... Mina barn är inte sjuka, de har syndrom och det är en stor skillnad.
Som familj så har vi haft upp och ned gångar, vi har gjort stora hjärtoperationer som föräldrar så har vi endå lyckats ladda energi för att orka. Emelie har haft lunginflammationer varje år i 7 års tid. Hon fick RS när hon var 2 mån och nästan dog.  Resan med Thor blev en sorts bekräftelse för oss, så mycke motgångar så står vi här, starkare än någonsin. Under tiden när Thor låg på intensiven, när läget var som värst, när ingen visste om han skulle överleva eller bli en ängel, bestämde skolan att anmäla oss till socialen och de i sin tur ville ha möten, slita mig från ett krisläge på sjukan och anledningen till detta anmälan var att jag ringde till skolan och skällde ut de pga att 3 killar hade hoppat på Emelie, jag talade om att jag ska polisanmäla och vips! Då kom en anmälan till soc. Det jag lär till mina barn är att alla är olika men lika värda... Vi tar hand om varandra och ställer upp för varann i vått och torrt.
Nu säger jag go natt!

Likes

Comments

Idag åkte vi till HABILITERING, deras bildbibliotek... vi gick igenom vilka bilder vi skulle ha, vad vi skulle fota hemma osv
Vi ska ha en liten tavla där Thor kan se vilka som jobbar och alla assistenter ska välja ett tecken som representerar just denne individ.
Nu när Thor har blivit friskare så har vi ätit lite mat idag. Nudlar med skinksås och givetvis ett glas mjölk. Sen till mellis så fick han päronpure, oj vilken höjdare det var!! Päron är jättebra, lakserande och det gillar vi. Bra för hans tarmar!

Likes

Comments

Snor snor och mera snor.... oavsett hur sjuk man än är så slutar man inte med alla "sysslor" som städa, plocka, laga mat (blir dock väldigt enkelt o snabbt) man proppar i sig halva medicinskåpet samt kokar massa hälsokurer som ingefärsdricka...

Igår åkte vi till Akkis och bytte track på Thor. Det gick jättebra! Alla vitklädda är dock farliga enl Thor, de sticks!

Inte nog med att man är snorig så tittade vi (assistenten och jag) på Sofias Änglar... OMG... Från början till slut så har jag grinat!

Likes

Comments

Nu är golvet klart... sen är det nån rackare som har flitigt smetat silikon runt toaletten så där kunde jag inte måla. Nu ska jag skära och skrapa bort det överflödiga.
Färgen är så dryg så den räcker till övervåningens badrum oxå.
Upptäckte även att skåpet under handfatet passar inte in nu och den passade inte innan heller så den ska tejpas med nån ny nyans!

Likes

Comments

Ok, nu kör vi på riktigt... Igår köpte jag en kartong med "stenar" som ska upp på väggen i våran lilla toa. Från början så har den varit mossgrön. En fråga... varför alla toaletter i gamla hus är gröna eller brun/orange med gula blommor?
nu har jag målat våran toa vit... ja allt är vitt! Toppen kulör och börja med. Dock har jag taket kvar men det tar jag sist! Sen var det frågan, vad ska jag göra med golvet? Den ser förjävlig ut... grått och persikafärgad klinker... ju, jag köpte golvfärg, mörkgrå så att nu sätter jag igång!

Likes

Comments

Häromdagen så kände jag mig som en Housewife på riktigt. Jag köpte t om en sprej som man sprejar på kläderna och sen stryker så blir de släta och fina samt håller länge... Där stod jag och strök alla rena kläder, givetvis så hade jag en frivillig hjälpare, knappt en meter lång med bläckfisk armar... nämligen Thor... Tack o lov att han har en assistent som håller honom sysselsatt med annat.
Efter strykning så fick Thor en kliniskt ren rum oxå men sen blev jag trött och matt... fattar inte varför jag blir så trött och seg? Hur mycke vitaminer än man trycker i sig så är krafterna borta?
Nu sitter man och planerar samt organiserar , skriver upp alla "läkarbesöken" som har anlänt i brevlådan. Har även skrivit upp "att-ha-med" lista till sjukhuset.

Likes

Comments

Idag så har jag anmält oss allihopa även assistenterna till teckenspråk på hörcentralen i Uppsala. Det ska bli riktigt skoj faktiskt.

Likes

Comments

Idag hämtade vi hem Thors x-tra "öron" från hörcentralen. oj vilken min vi fick när de sattes i öronen.... "Jag kan höra"...  Vi fick smycka själva apparaterna med dödskallar. Helt klart en nöjd liten herre.
Han har inte så nedsatt hörsel men dessa hörapparater kommer att hjälpa honom iallafall. 
På vägen hem så var det enormt mycket snutar på riksväg 55 mot Enköping, piké bussar, civil poliser och motorcykel poliser. ingen vanlig trafikkontroll inte...

Likes

Comments

Idag åkte först till ortopeden med Gubben min... "nödslakt".... nä, han har en fraktur I fotknölen och är sjukskriven veckan ut! 
Nästa stopp blev Blomsterlandet, underbara Blomsterlandet... vi köpte perenner till halva priset, toppen... lite mera häck plantor blev det oxå så snart så!
Vädret såg inte lovande ut imorse men hoppas! det blev en omvändning... Solen tittade fram och värmen kom från ingenstans så att det blev lite ute jobb. Vi började rensa (igen) ogräs fast på andra sidan av huset. Vi hade dessa gigantiska karrborrsväxterna som man fick hugga ned, OMG!
Dock fick vi ju se lite roliga saker, en stackars växt/blomma som "någon" inte har tänkt till en x-tra gång när de döpte plantan, sophora... men VA?? Jisses!!
Min blomsterrabatt börjar snart bli klar, iallafall med växterna...

Likes

Comments