Thors sen julklapp har anlänt till våran bondebyns mataffär. Så imorgon åker jag och hämtar den samtidigt passar man väl på att inhandlar lite chips och sånt.

En sak förstår inte ni hur jag kämpar med Emlas  (rottis) sk valpar... hon hårar så det ligger tussar av sylvassa strån överallt i huset. Jag tror att jag dammsuger ca 20 ggr/dygn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tidigt på morgonen så var jag ute med hunden, frös häcken av mig! Men det är fint ute... det är synd att man inte har bra kläder på sig bara! Nu rykande go kaffe!

Likes

Comments

Nästa vecka på torsdag så har vi sista "info-mötet" inför operationen. Jag börjar redan nu bli pirrig i magen... Säkert helt i onödan men efter allt som vi har gått igenom så inte konstigt.
Iallafall efter OP så kommer vi att sänka trycket i Thors CPAP däremot blir det en spännande resa, kommer de att byta tracken till en öppen track? Dvs böjen på tracken skars bort och luften kan passera genom den samt gå förbi hans stämband. Jag längtar efter så mycke att få höra hans röst, hans ljuva lilla stämma!
Nu är det dax för mig att krama kudden.

Likes

Comments

Underbar dag idag... snö, kallt och strålande sol! Kan det bli bättre? Synd att vi inte kan gå ut pga maskiner för de pallar inte minusgrader.
Men idag så åkte jag med Emelie och Gustav till stan. De fick shoppa lite med Julklapps pengarna. Emelie köpte bara ett par byxor och en tröja samt pyssel (smyckesset) Gustav köpte kavaj, tröja, byxor, Lego och en T-rex som låter såklart. Nöjda blev de iallafall.

Likes

Comments

Början av året blev Thor opererad för stominedläggning, ljumskbråck och ena testikeln lades ner... operationen tog 8 timmar. Minns min nervösitet, oro, rädsla, panik, ja, i stort sett alla känslor gick jag igenom.
Allt gick bra men sen efter några dagar så fick han blodförgiftning... igen... Det sänkte honom så mycke så jag höll på och förlora honom för alltid. Detta var hans 4:de blodförgiftning.
Thors hals var så förstörd av alla intuberingar och extuberingar så läkarna meddelade till mig att nu kan vi inte ta bort tuben om vi inte opererar en track.
Innan den stora OP så hade Thor dött, flera ggr och läkarna sa till mig att "vi kanske inte kan rädda honom nästa gång" "hans lilla hjärta kommer inte att palla mer"
Då bröt jag samman...
Veckorna gick, nästa mardröm, vi måste leva med personer 24/7... privatliv vad är det? Början av Juni träffade vi de 2 första assistenterna.... sen rullade det på!!
Thor tränades till hemrespirator, mamma fick lära sätta sond, byta track samt genomgång med alla apparater. Sen hände det något som inte bara får hända, Thor förlorade sin "Tvilling själ" från NeoIVA. Våra böner går till den underbara familj.
Thor var gipsad i benen i 7 veckor och opererades i hälsenor. Under sommaren flyttade vi upp till avdelningen där jag bosatte mig tillsammans med Gustav.
Hösten kom och permissioner... jag blev nervös... Hur ska detta gå? Hemma såg det ut som gud vet vad... jag hade börjat med mina projekt men inte kunnat avsluta pga Thor.
Men allt gick bra och går fortfarande bra, bättre än förväntat! Våra assistenter har verkligen gjort det möjligt för oss att bo hemma! Nu hoppas vi att år 2016 för oss till ännu bättre tider!

Likes

Comments

Önskemål från stora tjejen hemma, en spegel och lampor. Då tänkte jag, min favorit affär Rusta där jag har rabattkuponger, kan jag uppfylla hennes önskemål.
Sen fick vi glada nyheter om storebror E, han vill flytta hem till oss på deltid och då ska vi fixa hans rum. Svart tegeltapet som fond blir jättefint...
Golvet från IKEA till min lilla blivande städförråd men har även funderat på att ha denna golv i varje rum men det tar tid att nå dit! Den som väntar på nåt gott väntar aldrig förlänge...
Thors riktiga rum kommer vi att börja renovera senare till hösten... Då tänkte jag, tapet med stjärnor och hushyllor hittade jag billigt 3-pack.
Det rummet som Thor har som rum nu ska bli våran matrum. Jag har bestämt att jag ska ha en köksö i köket!

Likes

Comments

Besök på apoteket på juldagen, staden är helt tom, affärerna öppnar inte först kl:11.00
Så nu sitter jag i bilen och lyssnar på "dilemma" Mix Megapol... vilka problem folk har!
Julen gick superbra för oss... vi satt och spela Hotellet hela kvällen hela familjen... mys!

Likes

Comments

Nu är det mammas "uppesittarkväll"... hoppade in som x-tra personal på natten. Thor och jag har haft riktigt mysigt innan han somnade...
Nu gäller det att hålla ögonen öppna... fokus!! Hehe... jag skulle vilja städa, laga färdigt det sista julmaten så att man håller sig vaken och sysselsatt men det går inte...
Nästa nattvak så laddar jag definitivt med lite pyssel.

Idag gick det bra i Uppsala. Thor fick sina fina sandaler så det blir skönare att träna i gåstolen.

Ååh va apparaterna gör mig trött... Vilken tur att hans lamm inte har några batterier kvar... Vet ni hur sövande det är att lyssna på valrop?

Likes

Comments

Idag åker vi till Uppsala och hämtar Thors nya skor så han kan träna mera på sin gåstol utan att glida med fossingarna!
Ute blåser det storm och det är rena vårvärme... var är snön?

Ett år sen, så låg vi på NEOIVA, hjärtskärande att man va tvungen att dela på sig, halva dagen med Thor och andra halvan med de andra barnen... man kände sig så kluven... julaftonen då firade vi på sjukan hela familjen och sen åkte hem innan kalle anka började.
Men i år så kommer vi att fira Julafton tillsammans för första gången och det ska bli skönt!

Men nu ska Thor få sin välling och mamma sin kaffe!

Likes

Comments

Nu har jag tagit mig själv i kragen och har fixat julgodis samt rullat lite köttbullar och inte minst sillen, för första gången fixat det själv... Hur det smakar? Vet ej för jag äter inte sill men min man och mina barn får vara smakpanelen!!
Janssons Frestelse... OMG... ett måste... det tråkigaste med denna Julen är att jag får inte tända levande ljus pga syrgasen! LED-ljus är inte detsamma.

Nu är jag helt SLUT efter all mat och bakning sen men inte minst nån välter min Julgran???? F-n...

Likes

Comments