Instagram@missdmimmi

Fint väder blev det idag och givetvis en tripp till våran närmaste ekologiska gård, Resta Gård. Så underbart se alla djuren ute, doften av stall, alla söta grisar böka i leran och inte minst hästarna. Jag verkligen vill oxå ha får, hästar och varför inte en Jersey ko oxå.

Jag köpte yoghurt och mjölk hem sen tog vi en fika på gårdsbutiken. Blev ingen kött denna gången men nästa gång ska jag nog köpa till årets första grillning...

Likes

Comments

Det går framåt med min "egna plantage", chili, paprika, sallad, basilika och jordgubbar... Snart börjar man känna sig som Mandelmanns  (vet inte om jag stavade namnet rätt men) och i torsdags så fick man ju härliga vibbar eller vad man ska säga, tänk och odla alla grönsaker själv? äggproduktionen (den har vi ju) Barnen får delta i odlingen, få riktiga råvaror till maten.

Passade på och fixade lunchen innan vi åkte iväg till Gustavs dans. Lasagne!!! En tripp till Ö&B och handla sköljmedel som de hade billigt, softlan 9:-/flaska... blev x-antal sådana. Efter dansen ska vi stanna på Willys och storhandla medans vi är på stan. När vi väl kommer hem så ska jag inte åka nånstans alls bara njuta av lördagen.

Likes

Comments

Vi åkte tidigt imorse till Uppsala... Mio för jag var tvungen att lösa in checken. Dock blev det en snabb visit pga lillen... (innerst inne tror jag faktiskt att min kära man har lärt honom att trotsa) jag kunde inte fokusera på nåt men jag fick hem lite nya saker iallafall och att jag är nöjd.

Dagens lunch på IKEA och gå in på Ikea utan att handla är fasiken omöjligt. Det går inte. Visst hittade jag massa bra saker... återvinning, handdukar, hyllor m m

Likes

Comments

Alla hjärtans dag-fika blev det idag...❤ vaniljhjärtan ❤ och njuta första kaffet ute i solen!!!

Sen har inte vi varit på förskolan pga att Thor har varit lös i magen, symptomen som alla barnen har haft på förskolan. Men vi hoppas på att få komma till förskolan på fredag. Då ska jag iallafall åka till Mio för jag fick rabatt, 300:-

Nästa väcka så händer det mycket, trackbyte, ögonundersökning, förhör, äggen kläcks och inte minst sista veckan för inskolning på förskolan. Sen är det back to work!!!

Likes

Comments

Vi börjar med besök hos min bror och hans underbara familj i lördags. Träffa nära o kära... få massa energi och glädje. Det finns inget bättre.

Teckenspråk kursen idag, väldigt lärorikt... Vi har börjat med "veckans tecken" för att träna några i taget annars blir det bara en stor och matig soppa av allt.

Sen kom ju den stora frågetecknet, Thor bajsar lösare än vanligt... är det magsjuka på G eller inte? Vågar jag åka till förskolan eller ska jag stanna hemma? Det blir nog att vara hemma, det säkra före osäkra!

Gustav ska få vara hemma tills på torsdag pga att han har inte någon medicin mot ADHD för att de på bup har "glömt bort" honom... så det går inte så bra i skolan.

Likes

Comments

Idag så var det dags för lite Streetdance, passade på och handla lite mjölk och sånt, sen var det bara att sitta och vänta på Gustav. Dessa föräldrar... OMG... Den ena efter den andra ska fasiken vara bättre eller allt ska låta så lyxigt att jag kräks på riktigt. Själv satt jag och skratta medans jag väntade på gossen. Att de orkar! Efter dansen så var det bara att åka hemåt. En superglad kille som fick dansa av sig.

Sen var det dags för den lille att visa sin rätta "jag" sidan... vilket utbrott!!! Han gillar inte när man säger nej men man får inte slåss. Efter all skrikandes så somnade han en liten stund, vaknade och fortsatte skrika... Nu tror jag att det är någon unge som kommer att vara vaken hela natten...

Emelie spenderade sin dag med pappa och var i stallet, gosa med hästarna.
Imorgon ska vi baka Semlor och bara mysa.

Likes

Comments

Jag har jättesvårt att säga "förskolan" för mig heter det dagis. Det låter mycket roligare att säga dagis än förskolan. Men där var vi iallafall idag, ute på förmiddag innan maten... kallt men soligt....
Upptäckte själv att det är nog dags att skaffa vinterstövlar fast vintern snart är slut. Jag är lite orolig med maten för Thor men jag hoppas att det kommer att gå bra.

Sen var det dags att sova ute... Men det gick superbra... Han somnade på engång. Duktig Thor! Nu kan mamma andas lugnt...

Brevet som jag skrev till andra föräldrar som har sina barn på förskolan om Thor, dels för att de har haft massa frågor som personalen inte får säga så tycker jag att det är inte mer än rätt att alla ska få samma info och om de har mera frågor så får de kontakta oss. Personalen tyckte att det blev jättebra brev, lite kortfattat med mycket info.

Likes

Comments

Medans vi satt och väntade på syster så passade vi på och "busa"
Mamma gick igenom mail samt ringde samtal. Almanackan (som är mitt liv just nu) var med oxå så nu har jag fått lite hum om vad som ska göras de kommande veckorna.

MR ska Thor göra snart och då ska han sövas. Hans track måste bytas till en annan pga att den som han har nu innehåller en metallspiral. Jag hoppas att tiden för detta kommer snart!!

Efter massa luskandet så ska vi använda "friskvårdsbidraget" till Ulrika Davidssons mat kurs på nätet, Hälsosam familj. Toppen verktyg för att komma igång på riktigt! Slippa skriva "listor" när man ska veckohandla.

Likes

Comments

Vilken morgon, som rutin, på med kaffe kolla äggen i klackaren. Hjälp! Den var ur funktion. Gubben fick meka apparaten imorse och fick igång den. Nu hoppas jag att mina bebisar inte har dött.

Dagens schema består av en resa till Uppsala. Emelie har tandläkaren och sen ska vi hämta beställning från Akkis.

Planering ska jag försöka få ihop som vi ska hålla. Vill att allt ska gå smidigt sen när jag börjar jobba. Just nu sitter jag och gör matsedel för oss. Den hälsosamma livsstil har liksom fått fötter hemma men nu ska vi ta järngrepp och köra igen.

Likes

Comments

Igår fick jag ett mail, ganska sent angående danslektioner för Gustav. Jag anmälde honom förra året i november så igår kom det ett besked om en avhoppare och de frågade om Gustav ville komma "trotts" så kort varsel... Absolut blev svaret! Han blev sååå lycklig. Så idag har vi varit på första streetdance lektion och efteråt så har han sagt "mamma, jag känner mig som en ny människa"

Så himla roligt att han har hittat sin grej. Läraren sa efter lektionen att man märker att Gustav har talang och det glädjer mig nåt fruktansvärt mycket. Nu är det bara att hitta någon aktivitet till Emelie som hon trivs med.

Likes

Comments