Sovmorgon för alla idag... själv klev jag upp kl:7.00 vilket är sent resten av familjen kliver upp vid 8.00. Oj, va har hänt!!! Lite frukostgröt till min lilla saffransbulle. Själv hoppar man över frukosten för det finns inte tid för det (dumt) men istället så har jag laddat kaffe så min dag började med tvätthögar, h*****e va mycke tvätt... det är nu man märker att vi måste tvätta minst 2 maskiner per dag!!!
Hönsen har oxå fått mat och vatten inkl vitaminer. Nu går Emil i Lönneberga i fulla muggar och Thor har somnat... Tack o lov... vill inte ha det som igår när han sover 2 Tim och är uppe till kl: 23.00. Nu är vi tillbaka på våran rutiner som vi äntligen har skapat o följt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag blev det riktigt soffhäng... Börja dagen med att plocka och fixa iordning Gustavs och Thors lekrum. Yes, jag har flyttat Gustav till Thors rum för att han vägrade att sova själv i sitt rum så han sov på soffan. Nu så trivs han så bra i Thors rum. Grabbarna grus får sina leksaker i ett rum och jag hoppas det blir lättare att hålla rent. (det är önsketänkande )
Vi åkte även till ICA Maxi och veckohandlade så nu är det klart. Imorgon blir det tvätt samt tapetsering på schemat.

Likes

Comments

Nu närmar sig operationen och man blir väldigt pirrig i magen. Nu när Thor har börjat äta mat så har han gått ner i vikt och rasat massor enl. mig
Trots det så var det inte oroväckande men nu så ska det blandas rapsolja i allt!

Idag blev det gipsning som stod på schemat  inför en ståskal. Efter det en tripp till IKEA och käka samt inte kunde man åka hem tomhänt heller.... nåja...

Likes

Comments

Nu har jag märkt att gomspalt och track går inte riktigt hand-i-hand med varann. Får han mat i näsan så hamnar det i tracken och givetvis så är det inte så mysigt. Med sugen får man inte bort allt och då får man gå och snurra med steril tops och tvätta rent med lite koksaltlösning. Jag är stolt över att han äter MEN jag tycker att han har gått ner i vikt. Det oroar mig mest just nu! Jag hoppas att dietisten ringer mig imorgon.
Thor har hittat sina egna knep när han vill att han ska bli hörd. Han täpper igen tracken med sin hand och skriker! Barn är inte så tokiga som vi tror.

Likes

Comments

Idag, för 2 år sedan föddes denna Gosse med akut kejsarsnitt på Akademiska sjukhuset, kl:9.30.
En väldigt turbulent graviditet som började i vecka 14. Det resulterade en kraftig blödning då vi trodde på missfall men han var kvar.
Vecka 27 och klockan 20.00 gick vattnet. Det var en Torsdag, 25/9-14. Helikoptern landade på åkern och de bar in mig sedan flögs jag iväg till förlossningen.
Thor höll på att ramla ut och jag fick sängarrest. Massa mediciner kopplades in.
Jag kunde hålla honom i magen i 2 veckor. Kvällen innan besökte jag neoiva och satt i rullstolen. På kvällen (torsdag igen) kom krystvärkarna. Jag var ensam och min man var med andra barnen hemma, trösta de efter deras saknad på mamma.
Nu var kl 23.00 när de kollade hur mycket jag var öppen, endast 2 cm men jag nästan kollapsade på gynstolen. Tempen var 40 grader. Paniken kom hos läkarna, fort in med kateter, infarter, mediciner.... Jag var klar vid kl:7.00 och låg på britsen i väntan på att komma in på op. Panikslagen och chockad.
Men efter OP fick jag se honom, röra hans lilla hand. Chockad men han levde, själv omtumlad och förlamad från bröstet och ner. Smärtan kom senare!
Trodde allt var över men icke, resan blev längre än räknad. Hans liv gick upp och ner. Veckorna blev till månader. Jag minns när läkarna talade om för mig, "nästa gång kanske vi inte kan rädda honom" då stannade hans hjärta och han blev alldeles livlös... jag skrek... "är han död?" sjuksköterskan tog tag i mig och kramade utan och säga nåt efter lång minut så säger hon "nej, han lever"
Är så överlycklig nu att jag har honom här hos oss nu och föralltid. Trakeostomerad Gosse vid namn Thor fyller hela 2 år idag!
Mamma, pappa och alla syskon älskar dig!

Likes

Comments

Dagen började bra, Thor åt sin frukost gröt istället för välling, 1,5 portion med katrinplommon. Vilken aptit gossen har fått! Han drack även 1 dl mjölk på det. Sedan iväg till Akkis, ny kanyl och massa beröm över att Thors stomi (hålet) är så himla fin.
Sen fick man positivt feedback ang min öppenhet kring trakeostomi att man lever trotts allt helt normalt liv.
På vägen hem stannade vi på affären. Skulle köpa vaniljsocker för imorgon ska det bakas! Äppelmos ska kokas och frysas.
Fram mot kvällen så kom den stora smällen IGEN vilket sänkte mig totalt.  Nu vill jag bara sova. Sova bort det onda och drömma om det goda!

Likes

Comments

Underbar förmiddag, vi åkte tidigt in till stan, först var det Granngården. Hönsen behövde lite mat, halm och nya matskålar! Efter det så fortsatte resan till ÖB där vi köpte lite betong pumpor och jag fyndade 2 st LED lampor, pilar. Så fina!! Jag köpte även 2 st lyktor som jag ska ha ute. Sen avslutade vi shoppingen med ICA Maxi, för Gustav ska sälja bullar på skolan, först trodde jag att det skulle gå till deras klasskassa men icke utan alla pengarna ska gå till ensam kommande flyktingbarn.
På vägen hem kunde jag inte låta bli att åka även till Härnevi plantskola. Så j***a fint! När vi väl kommer hem så blingat det i min telefon, mitt paket har kommit med mina fina glas.

Likes

Comments

Idag ringde de från akkis,  operationskoordinator för plastikkirurgi,  tiden är bokad för Thor den 17/11. Jag hoppas verkligen att han är frisk då när vi kliver in i RS perioden. Natten som var fick jag bara 3 timmars sömn så jag har gått hela dagen i hög varv pga trötthet. Jag och Thor, vi har strykigt kläder, han tittade på Grisen Olivia på barnkanalen. Sen har jag tagit bort sonden helt för nu äter han gladligen ALLT så det finns ingen behov längre att ha sonden. Jag är så glad över att han äter mat, även med bitar och dricker mjölk trots restspalten.  Nu har vi iallafall 6 veckor på oss att inställa oss för op. Nu kommer Thors framtid med track "avslöjas", vi kommer och få reda på om trakea är läkt och om inte när kommer vi nästa gång och gå ner och titta. Vi har inga problem med detta om svaret skulle vara att han behöver den ett år till eller nåt.
Nu säger vi natti och hoppas på en härlig dag imorgon med!

Likes

Comments

En händelserik helg, en tripp till Härnevi plantskola. Oj vilken ställe!!! Man fick massor med idéer för trädgården samt även till hönshuset! Jag gick ju inte därifrån tomhänt utan det blev en äggkorg samt en medicin blomma som luktar citron! Jag beställde en Trollhassel träd som kommer till helgen.

Vi tog en promenad runt klosterparken med barnen och matade änderna samt fotade höstens underbara färger! Vi packade med lite kaffe, saft och frukt.

Likes

Comments

Efter gårdagens tripp till IKEA gav mycket energi och massa inspiration för hemmet. Höstvädret gör mycket att man vill bara fixa och trixa hemma. Allt har ju förfallit lite pga allt som har hänt det sista tiden.  Lite inredning och nytt ger lite gnistrande glädje.

Likes

Comments

Instagram @missdmimmi