Tiden går fort, veckorna bara försvinner... Thors utveckling har tagit fart ordentligt. Han lär sig teckenspråk mer o mer nu samt visar tydligt va han vill. Han har börjat gå med stöd och den bästa födelsedags present som han fick utav min bror o hans fru, Inovi gåvagn från #babyzoom.

Nästa vecka är det möte på förskolan med logopeden samt personal om språket. Sen är det trackbyte och Luciafirande. På torsdag är det heldag på sjukan pga narkosbedömning inför operationen för ryggen. Vi har fått besked om att Thor ska opereras v2 eller v4.... huh!!

Just nu härjar förkylning igen hemma, inte roligt! Det är tjockt slem och feber som går upp o ner.

Sen är det bestämt att efter operationen ska Thor få en "tillfällig" rullstol, detta tynger min man väldigt mycke pga hans överfall när han blev rullstolsbunden, förlamad midjan o neråt men han kämpade i 2 års tid så nu går med stöd. Så jag förstår honom och hans oro.

/Kram❤

Nu blickar vi framåt med glimten i ögat och med blandade känslor Ang beslutet över Thors track. Det avgörs efter operationen när han har återhämtat sig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tar mig tid nu och skriver ur mig lite, har varit ganska trög i den fronten. Veckorna går fort så man hinner inte landa.
Vi har iallafall varit på Resta Gård och njutit av en "höstfika" med barnen.
Vi fick besked om operationen vilket kommer att ske efter nyår. Narkosbedömning samt inskrivning med prover sker v47. Lyckat boka trackbyte, spec. läkare och Gustavs utvecklingssamtal på torsdag nästa vecka.... Puh!

Teckenspråket tar fart hemma, Thor är jätte duktig med teckenspråk. Det är att rekommendera till alla med trackade barn att använda tecken som stöd! Thor kör även sin egna lilla race med att göra ljud utan talventil (han hatar den) han håller för tracken, pratar och skrattar inte minst skriker. 

Likes

Comments

Klockan tickar, dagarna nästan uträknade, vad är det som händer? Ryggoperationen närmar sig vilket oxå betyder att ödet för tracken kommer... Beslutet tas nämligen under operationen, om tracken ska plockas bort! Otroligt mycket blandade känslor kring detta.En del av mig vill så himla mycket men en annan del inte. Tracken för mig är en säkerhet!

Han var så liten då när han fick tracken. kommer ihåg min frustration oxå över den operationen. Blandade känslor. Puh!!!

Likes

Comments

Nu i höstens alla färger och mörker så växer idéer i huvudet. Svärmor ska sy sänggavlarna till både Gustav och Thor eftersom min symaskin strejkar. Emelie ska få 2 fina hyllor samt spegel till sitt rum. Attans vad mycke man hittar på pinterest!!!
Jisses!!!

Med mina EU-pallar så ska vi bygga vedförvaring ute i samma stil som sopstationen!

Det som irriterar mig mest är golven hemma. Jag kräks, vill verkligen ha nya, trappan vill jag ge ett ansiktslyft. Helst allt på engång, ett fall för "Arga snickarn" sen står allt halvfärdigt... hehehee. Nä, vi tar en grej i taget och håller oss till "budget-renovering".

Nu blir det inlägg utan bilder för jag tror att jag har drabbats av foto-torka!

Likes

Comments

Nu kommer mörkret smygande, ljusa dagarna blir kortare och det betyder att snart får jag ta fram julbelysningar. Alla stjärnor.... längtar!

Idag inväntar jag ett samtal från ortopeden Ang Thors operation. Få se när det blir av. I helgen så ska vi till Nibble gård (tror att det heter så) på marknad. De har familjedag med massa aktiviteter för barn.

Likes

Comments

Blev uppväckt av assistenten på natten... "Thor andas konstigt"... mycket riktigt, tracken var ur... fram med saxen och klippa bandet, fram med nya. Fick inte ner 4 mm så var jag tvungen o ta 3 mm. Den gick i bra, på med kläder samt ringde till akkis att vi är på väg. Kl 1.30 och bara tanken att jag skulle upp kl:5.20 för att göra mig ordning till jobbet.... När vi väl kom till sjukan så bytte vi till den vanliga tracken igen och fick en ny 3:a hem. Det gick snabbt i Uppsala, vi var hemma vid 4.00 så jag fick 1,5 timmes sömn innan jobbet. Men man kan nog säga att jag var rätt mosig!! Nu har det vänt helt, jag kan inte somna fast jag är så jäkla trött!

Likes

Comments

Hämtat lite Eu-pallar igen... vet inte vad det blir denna gång. Men Google är bra inspirationskälla. Synd att min symaskin har gett upp.

Ikväll så har vi även sorterat grejer från våran gamla sovrum där uppe på övervåningen. Funderar om jag ska göra det rummet till gästrum eller kontor/syrum?!

Imorgon blir det återvinningen med skit och saker som vi inte ska ha men vill inte slänga så ska jag sälja eller ha loppis. Jag har mycke lampor, växa säng, Thors Kids Concept gunghäst samt lite andra prydnader som jag ska sälja. IKEA bilmatta, vagnar... listan blir lång...

Likes

Comments

Imorgon bitti ska familjen få färska nybakade frukostbröd... äggomelett och sallad med gurka och tomat, juice (ej färsk pressad) men äggen är från våra höns. Det ska kokas kaffe och gröt med andra ord brakfrukost!!!!
En känsla av Amerikansk Housewife, hahahaa.... så upp med tuppen Imorgon!!

Likes

Comments

I vardagen så bjuds det till barn massa socker som man vet att det finns där men man tänker inte på det först man ser de här förbaskade sockerbitarna!!! Ett snabbt besök hos tandläkaren idag med Gustav pga ont i tanden... "Skyldig" jag, mamma, som har köpt Risifrutti, chips till fredags mys och Cola till även nyponsoppa till mellis och frukostflingor....

Tentan med det här är... nu är det slut med sånt här hemma! Jag får helt enkelt säga ajöss till mina chips och Salta nappar. Inte minst, hur mycke "dolda" mängder jag stoppar i mina barn socker varje dag?

Idealet är att få hela familjen att äta grönsaker MEN det är svårt... "mamma, man kan inte ära buskar?" (broccoli)

I lördags så gjorde jag grönkålschips... super hit hos alla förutom äldsta grabben!
Till kommande fredag så kommer jag att äta grönkålschips och inget annat!

Likes

Comments

Hmmm... var börjar vi? Veckorna rullar på, städat och tvättat så här på morgonkvisten. Solen skiner ute, lagom att hålla på med veden. Kan verkligen säga att hösten kommer sakta, det är jättekallt på morgonen och varmt när solen är framme på dagarna = förkylningstider.

Nya Mio katalog och värde check på 300:-, tackar... Nu vet ni vad jag ska göra! Nästa vecka så ska jag hämta "ekologiska grönsakslåda" som jag har bokat från Resta Gård. Förra helgen så hämtade vi halv gris som vi styckade här hemma. Första gången som vi gjorde det men inte sista kan jag säga. Så mycke fint kött! Gubben ska bygga ett rök så vi kan röka kött och fisk.

Det blir mer och mer teckenspråk här hemma. Thor är jätte duktig på det. Snart kommer det att dimpa ner ett brev som ger mig nervösitet... operationen. Det pratas om att tracken ska kollas ev tas bort OM, observera OM allt ser bra ut! Bara där flyger alla känslor kors och tvärs...

Likes

Comments