När jag målar använder jag mig utav akrylfärger. Jag tycker att en fördel är efter att färgen har torkat går det att måla flera lager över utan att tavlan får ett kladdigt intryck. Vill man att det ska se ut som att färgerna går in i varandra så kan man blanda ut det andra lagret färg med lite vatten. Det gör att det bättre smälter samman med lagret under. På bilden syns mitt första akrylset. Det är köpt på Biltema för cirka 200kr. 

Likes

Comments

När man ska måla en natthimmel med stjärnor finns det några tips att följa för att få mer djup i bilden:

* Använd en tandborste. Doppa tandborsten i en liten mängd färg och skjut över på tavlan. Du kommer att ta ett slumpartat mönster. Det kommer att se mer verkligt ut än om man målar med till exempel en knappnål. 

* Se till att göra stjärnor i olika storlekar. Det gör du genom att skjuta över färg från tandborsten från olika avstånd. Ju närmre tavlan, ju större stjärnor.

* Måla stjärnor i olika färger. För att ge stjärnorna ett mer verkligt intryck kan färgen på stjärnorna gå ifrån vitt till ljust gul. Börja med att blanda en vit färg och måla ett antal stjärnor på långt avstånd på den övre halvan av bilden. Blanda sedan i mer och mer gult ju längre ner du kommer på bilden och ju större stjärnor du gör. 

Likes

Comments

​Jag har alltid tyck om att måla och pyssla. På senare dar har inte alltid resultatet av mina pysseldagar blivit något att hänga i julgranen. Det har oftast blivit något som man precis kan ge bort till sin mamma och vara nästan  säker på att hon kommer att spara det. Under hösten har jag bestämt mig för att ta mitt målande på större allvar. Det gör mig ju så avslappnad. 

Tavlan på bilden blev jag riktigt nöjd med. Jag blev så inspirerad att jag målade hela tavlan i streck. Satt med min hårfön för att färgen skulle torka fortare. Har läst mig till att, för en djup natthimmel behövs det flera lager med olika nyanser som ska torka mellan varje gång. Trädet målade jag på fri hand. Jag har bestämt mig för att investera i lite dyrare målarprodukter för att kunna få de resultat jag vill. Denna tavla gavs bort i present. Jag blev mycket glad av kommentaren "Jaha har du målad tavlan! Jag trodde du hade köpt den!"

Likes

Comments