Hej

Snart är de helg och det känns så skönt. Skolan har inte gått så bra denna vecka då jag fått tillbaka resultat som rent av gjort mig besviken. Men förstår varför jag fick som jag fick, då jag gjorde uppgiften väldigt sent och hade missat en lektionen så förstod inte riktigt vad jag skulle göra. Men ska göra en lista och skriva ner allt jag behöver göra för att ha mer koll på det jag behöver. Har dessutom börjat läsa en bok till engelskan som heter Mr. Mercedes och är en deckare. Den är väldigt bra och spännande hittills så ska fortsätta kämpa på med den. Annars så har träningarna gått bra, har kört mycket och har nu mycket träningsvärk och stelhet i kroppen men de hindrar inte från att träna ändå :) I helgen ska jag förmodligen övningsköra, har inte haft motivation till att göra de men måste verkligen sätta igång! Sedan ska jag ta tag i plugg och sånt.

Ha en bra kväll

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det finns många i vårat samhälle som är väldigt osäkra som personer. Det kan vara allt från hur man ser ut till relationer man har med andra. Att vara osäker är inte ovanligt och det är nog något som alla är mer eller mindre någon gång i sitt liv. Att vara osäker är jobbigt på många sätt då man oftast som person ser ner på sig själv samt ser sig själv som sämre än andra. Detta påverkar självförtroendet, självsäkerheten samt tom sin egna omgivning. Man kanske inte vågar göra saker bara för att man har en sån osäkerhet inombords.

Av egna erfarenheter så vet jag själv hur det känns att ha en jobbig osäkerhet inom sig. Man tänker extremt mycket på hur man själv är som person, hur man ser ut samt vad man kan förbättra. Man söker ständigt nya sätt att förbättra sig själv men i slutändan så blir man aldrig nöjd för man ser alltid personer som ser bättre ut, eller som man tex tycker är bättre än en själv. Att jämföra sig med andra personer är en vanlig sak, då man ser ner på sig själv och vid flera tillfällen hellre ser ut som någon annan. Att sitta och grubbla över massa saker man vill ändra med sig, oavsett om det är utseende eller ens egna personlighet.

När det kommer till att ändra sig själv pga. sin osäkerhet så kan det ske på flera olika sätt. Om man tex är missnöjd med sig själv så försöker man alltid ändra på hur man ser ut. Detta kan gå till på olika sätt. Man kanske väljer att ta kontroll på de man äter, alltså att man börjar följa en kost för att kanske gå ner i vikt. Detta kan vara negativt då man inte gör de på ett positivt sätt. Man gör inte de för sin hälsa utan för sitt utseende, för att få det "perfekta" idealet. Allt detta kontrollerande kan leda till hemska konsekvenser så som ätstörningar eller något liknande. Sedan kanske man börjar ändra mycket på sitt yttre dvs köpa massa smink och gör drastiska förändringar som bara skadar på en själv. Det finns så många sätt man kan ändra på sin osäkerhet men det går inte om man inte gör de på ett hälsosamt sätt.

Av egna erfarenheter så är inte min osäkerhet beroende på hur jag ser ut, för jag tänker inte hela tiden på de på det dåliga sättet. Visst finns det saker jag gärna vill förändra med mitt utseende, men skulle aldrig skada mig själv för att göra de. Det är ingen extrem kamp på de sättet. Min osäkerhet beror mycket på mina egna misstag som jag har gjort förut, då jag vet att jag inte gjorde rätt. Att känna att man inte är tillräcklig, att man inte duger och att alla misstag man gjort väger upp på de. Det är skrämmande att känna såhär, för det är svårt att tampas med. Man känner sig inte avslappnad i kroppen för osäkerheten tar över. Däremot är det ett tänkande jag idag kontrollerar på ett eller annat sätt. Vet att det går mycket bättre än innan, men det är fortfarande svårt. Man känner så mycket på samma gång och vill mest att denna osäkerhet ska släppa helt.

Jag vet att många säkerligen skulle kunna relatera till det jag menar på ett eller annat sätt, då det är något som många känner. Alla har saker de tampas med och tycker är svårt. Vissa kan hantera det bättre än andra. Men det gäller att bara fortsätta på rätt spår. En osäkerhet är svår att ta bort, speciellt om man blivit väldigt påverkad av händelser som skett. Men det innebär inte att det inte går att få bort, kanske inte helt men väldigt mycket av de.


Likes

Comments

När man inte har så mycket pengar och man verkligen cravar saker man vill ha samt sådant man behöver.. Life is hard right now haha. Men det är så jobbigt att man är student och knappt får pengar samt att jobbsökandet går extremt trögt. Jag har dock något på gång gällande de, så får hoppas på de bästa! Tänka skriva och lägg ut bilder på sådant jag verkligen vill ha, till sommaren och när det blir varmare.

en oversize jeansjacka är något jag velat ha en liten stund nu, men har tänk på de mer och mer. Tycker de är riktigt snyggt och man kan passa detta med många snygga outfits! Vill helst ha en oversize jeansjacka med broderade röda rosor på, för det är så snyggt!

Behöver verkligen ett par nya skor! Mina alla andra skor är sönder, så detta ligger på topp listan att köpa. Det finns så många snygga skor så är osäker på vad jag vill ha, men dessa skor är snygga!

Har väldigt länge tänkt på att jag verkligen vill ha en jeans kjol. Tycker det är så snyggt och cravar efter en som jag kan köpa och använda!

Har velat ha twenty one pilots band t-shirts nu ett tag för tycker deras tröjor är väldigt snygga. Plus andra band som the 1975 samt bastile och Coldplay. Tycker många av dessa tröjor är riktigt snygga och att passa detta till en snygg jeans jacka och ett par vans.. :)

Likes

Comments

Zara Larssons låtar är verkligen låtar som jag tycker om, vissa såklart mer än andra. Denna låt Symphony som är med Clean bandit är en låt som jag verkligen fastnat för. Den är riktigt fin och jag hörde den för första gången för några dagar sedan. Fastnade inte för den helt då men i efterhand så älskar jag den. Kollade dessutom på musikvideon och det är så känslomässig. Den handlar om ett par där ena dör och det är verkligen smärtsamt att se, blev jätteledsen för den är så sorglig. Videon är också väldigt fin, och det är fina detaljer i den också. Denna låt tycker jag verkligen man ska lyssna på!

Likes

Comments

Förlåt om bilderna är lite suddiga eller så, hade bråttom till tunnelbanan så var tvungen att vara lite snabb. Men som man märker så tar jag bilder med en vanlig iPhone 5, alltså ingen cool systemkamera, men det kanske blir bra ändå :)

Likes

Comments

Det är snart 3 veckor kvar till påsklovet, vilket är skönt för de flesta som går i skolan. Men tyvärr är de inte riktigt så för mig.. då jag nämligen kommer gå i skolan 4 dagar för att kunna klara av min matte från förra året. Det är ändå skönt att det finns såna dagar för då kan jag verkligen fokusera endast på matten och inget annat. Men det är 3 veckor kvar och just nu så har jag andra uppgifter att tänka på :) men nog om de

En ny vecka och jag har en bra feeling i kroppen på något sätt. Har varit på träningen idag, lite missnöjd då det inte var ett så tufft pass. Gillar inte att gå på träningar utan att få mycket utav de, men lugna pass är också bra antar jag. Denna vecka ska jag försöka in så mycket pass som möjligt, vilket känns bra.

Ska planera lite bättre inlägg att skriva denna vecka, men ville bara idag ge en update på vad som händer.

Kram!

Likes

Comments

Hur var din barndom som liten?

- Jag hade inte världens lättaste barndom om jag får säga de själv. Det var mycket problem i familjen gällande tjafs och mycket bråk. Att leva i en familj där pappa inte alltid finns till och känna hur en mamma mår dåligt för allt detta. Alkohol och droger blev något som jag minns från min barndom, inte av min mamma men min pappa. Att ha de så var inte lätt då man redan som ung märkte av något inte var rätt. Jag ska inte heller säga att min barndom var sämst för de var den absolut inte. Mång delar i min barndom var underbara och fantastiska också. Dessutom så älskar jag min pappa väldigt mycket så ta inte de fel.

Något du är rädd för? (Menar inte spindlar eller sånt då)

-Jag är väldigt rädd för att må dåligt på ett extremt sätt. Att få en grov ohälsa som stoppar än från allt man vill göra i livet. Är rädd för den känslan när man mår dåligt och allt är helt svart, det går inte att ta sig ur och allt känns så mycket fysiskt.

Har du gjort något mot dig själv som inte är bra?

- Jag skulle ljuga om jag sa nej, så ja tyvärr det har jag. Allt från självskadebeteende till alkohol. Detta är något jag tycker är jobbigt att prata om då det är väldigt dåliga minnen och jag känner skuld för det.

Vad ser du på självmord?

- Jag tycker de är en hemsk sak och smärtsamt. Kan inte tänka mig hur personen mådde som valde beslutet att ta sitt liv, för det gör ont. Att man kan komma till de stadiet att man väljer detta är hemskt för man önskar att man fanns där för att hindra de. Jag tycker man inte ska klandra de som tar sitt liv då ingen vet hur dessa personer mådde. Jag personligen hade en farbror som valde att avsluta sitt liv på ett brutalt sätt, och han var väldigt deprimerad. Han mådde verkligen inte bra och valde detta, vilket gör ont då jag önska jag kunde få träffa honom igen.

Likes

Comments

Ursäkta för världens sorgligaste inlägg ever innan. Hade världens dipp och en piss dag om jag får utrycka de själv. Har nu försökt att endast ta de lugnt, kolla Youtube och lyssna på musik. En låt som jag verkligen fastnat för är Peg Parneviks låt live love learn. tycker den är så bra och hon vet verkligen hur man skriver musik om jag får säga de själv. Eller köpa musik om hon inte skriver dem själv haha men ni fattar. Tycker låten är så peppande och väldigt catchig, dessutom är hennes röst väldigt bra vilket är ett super plus. Tycker dessutom många av hennes låtar borde få mera views än vad de fått hitills, like come on! Men här är den i alla fall. lyssna på den!

Likes

Comments

i dagens samhälle är det väldigt svårt att kunna må bra av att endast titta sig själv i spegeln. Ideal vi har idag är extrema och det pressar framförallt tjejer till att se bättre ut, bli smalare, få en större rumpa och helt enkelt bli "finare". Man pressas hårt till att en själv ska kunna se ut som dagens ideal. Detta är något som får en att må extremt dåligt av då vi alla är olika och har olika förutsättningar i våra kroppar. Det är inte bara modellsmala idealet om finns utan nu har också fitness kroppar och annat tillkommit. Att bygga upp sin kropp på extrema sätt. Något som har gjort att dessa ideal har vuxit till lite mer är sociala medier. Där finns det 1000-tals bilder på snygga, smala, tränade kroppar. Det är nästan det enda som kommer upp om man går in på feedet. Det är på flera sätt sjukt hur detta har kommit till, då man inte ska behöva känna denna svaghet av allt som har med kroppen att göra. Självförtroendet sjunker mer och mer genom att gå in på sociala medier och se alla dessa kroppar som man själv önskade att man hade. Man går runt och mår dåligt över detta och bestämmer sig för att man själv vill se ut så. Drar och tränar. Ändrar sin kost. Detta kan vara positivt då träning och bra mat är viktigt, men inte om man endast vill uppnå en viss kroppstyp. Vi alla behöver vara hälsosamma, men det finns en skillnad på att var hälsosam till att det blir till en tvångsak. Hetsen över mat och träning kan bli helt okontrollerad, och tillslut bli något så negativt, att man skapat sig själv en ätstörning.

Vi är alla människor som strävar efter så mycket i livet och mycket av detta har med kroppen att göra. Man kan inte se ut som man vill och man har nog aldrig kunnat de., för det har alltid funnits något att klaga på. Idealet är starkt och kommer nog aldrig försvinna helt.

Jag var inne på Youtube igår kväll och fastnade för flera låtar som har med allt detta och göra, men framförallt Alessia Caras låt Scars to your Beautiful. Den är en väldigt bra låt, men också en låt som alla borde lyssna på! Den visar att det är okej att se ut som man vill och man ska vara nöjd med den man är. Inte låta sig styras av andras ideer på hur man ska se ut. För den enda åsikten som räknas på hur din kropp ser ut är du själv och ingen annan.

Likes

Comments

Har haft lite torka när det kommer till att veta vad jag riktigt sa skriva. Kan inte komma på något, och sitter liksom fast. Vill ta mer bilder och sedan lägga ut, men glömmer helt bort. Ska verkligen försöka komma ihåg de för vill kunna skriva mer och berätta mer oavsett vad de är. Meningen med bloggen var att skriva ner allt med mina tankar och det kommer jag fortsätta med. Vill dela med mig av de jag tänker på samt hur jag mår för att kunna relatera till andra samt att kunna dela med mig av mina egna tankar och hur jag mår. Vill göra de för vet att andra personer också mår som jag mår eller på liknande sätt, så därför vill jag dela med mig av de.

Men nu vet ni hur jag tänker, men har lite ideer i huvudet nu som jag kommer skriva inlägg på, så det kommer!

Ha en bra fortsatt kväll!

Likes

Comments