Hej igen! Nu tänkte jag blogga lite om något som inte handlar så mycket om tankar och sådant, utan mer om huden.

För mig är hudvård ALLT, jag är besatt och det finns goda anledningar till det. Sedan jag var ca 13-14 år gammal har jag haft akne, inte i cystform utan mer hormonell, ganska aggressiv akne som har haft sina problemområden på mina kinder, käklinje och lite i pannan.

Nu på senare år, efter många olika behandlingar i form av kräm, rengöring och piller är min akne ganska "lugn", inte på något vis försvunnen, men mildare än vad den har varit.

Men ni vet, turen är inte ofta på min sida, så för nägra månader sedan började mina kinder "blossa upp" relativt mycket och jag trodde att det berodde på en ny ansiktskräm jag börjat använda. I senare skede så började dessa röda områden att svullna upp och KLIA, helt fruktansvärt mycket. Sedan märkte jag även att det började sprida sig upp mot mitt högra öga, och så en morgon när jag vaknade så slogs jag av att jag var totalt igensvullen, HELA ögat var en stor röd bula som kliade, sved och gjorde allmänt ont. Fick panik såklart. Efter många timmar på google (alltid det dummaste man kan göra) så trodde jag innerligt att det var eksem.

Efter många om och men med mjukgörande hudsalvor som inte gav resultat ringde jag min vårdcentral och fick en tid med en hudspecialist som då konstaterade att jag hade blivit drabbad av Perioral Dermatit. Jaha?

Vad är då PD? Jo, det är en hudåkomma som främst drabbar kvinnor i ung ålder (runt 20) och är en nära släkting till den mer vanligare hudåkomman Rosacea. Orsaken till varför man blir drabbad är ännu inte helt förklarad men den utmärker sig genom att man får röd-rosa, kliande, fjällande samt vätskande "sår" i huden som kan ta plats runt ögonen, men vanligast är runt mun och kinder. PD kan läka ut av sig självt men det kan bli en långdragen process då det kan dröja alltifrån några månader upp till flera år. Upplyftande va?

Såklart vart jag väldigt nedslagen av detta besked då jag redan lider av akne och att ha ännu fler skavanker i ansiktet var inte direkt det roligaste beskedet jag kunnat få i dagsläget.

Jag fick äta Tetralysal för min PD som gav resultat till en början men som senare inte hade någon effekt på min PD, då fick jag nog!

Jsg gav mig ut på djupt vatten och började själv söka runt efter någon mirakelsalva som kunde rädda mig från denna helsikesåkomma, och fann Dermaceutic K Ceutic.

Denna kräm är i första hand en kräm man smörjer in sig med om man gjort laserbehandlingar eller annan form av esterisk behandling i huden, men det visar sig att denna mirakelkräm även innehåller många goda ämnen som lugnar, stärker samt dämpar rodnader i huden. Den innehåller även bra vitaminer och ingrediensen K Komplex som skall vara det lilla "miraklet" i denna kräm.

Och jag säger då det.

Denna kräm är verkligen ett litet mirakel på flaska. Min hud sjunger och klappar händerna, och min PD har mött sin värsta fiende.

Den har ett saftigt pris som ligger mellan 6-700kr för 30 ml, men om man är trött på kurer som inte funkar, lång medicinering som inte kan garantera att man blir av med sin PD, är denna kräm GULD VÄRD.


Likes

Comments

​Hej allesammans! Nu har jag börjat blogga här. Bloggat sedan innan i 8 år men haft ett långt uppehåll pga tidsbrist. Är anonym nu till en början, mer info finns i "om mig" fliken. Kram så länge. 

Likes

Comments