Besökare, sömn, sömnparalys

Jag var på pyjamas party när jag var 12 år gammal. Jag var inte den ända som skulle sova över så vi alla sov på golvet. Jag ville verkligen inte ha någon SP men jag fick det ändå. 

Det Honom igen. Honom hade utvecklats lite mer och hade ni långa smala ben och långa smala armar. men jag hade samma känsla i kroppen. Han ville åt mig. 

Jag såg hur han började hasa sig på golve och kravlade över mina två kompisar som sov till höger om mig. Jag vart riktigt rädd för det var första gången som han lade sig över mig. Där hade han båda sina händer på min bröstkorg och jag kunde inte andas. det var så tungt så jag kunde inte få in någon luft i lungorna. 

vaknade av att min kompis väckte mig. Hon hade hört att jag försökt att säga något. hon sa även att mina ögon var öppna och att hon var så himla rädd. de andra två tjejerna vart också rädda. jag hade hållt på i kanske några minuter och att min vän hade vänt sig om och såg mina ögon öppna sen hörde hon mig "gny". 

vi var vakna ett bra tag till. och jag minns att min väns mamma ringde min mamma och de hämtade mig runt 2 tiden på natten. Jag somnade i min mammas armar när vi var i bilen på väg hem så sov min mamma hos mig. trots att jag var 12 år gammal så älskade jag den tryggheten min mamma gav mig. 

Det var inte den västa upplevelsen. Men jag kan säga att efter flera år i terapi och psykologer så har inte min sömnparalys blivit mildare utan jag har lärt mig att hantera den bättre.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

sömn, Vardag

Sambon är ledig och var snäll och lät mig vila medans han tog hand om vårat underbara barn. 

Jag tog en vilostund på ca 2h. - jag vet att det är lite väl mycket men som ni märkt så sover jag dåligt på kvällarna och får passa på att sova så fort jag får chansen. :)

Det var väldigt länge sen sist jag hade en Sömnparalys när jag vilat. Jag var riktigt trött så det var typiskt att sömnen skulle vara lite hackig. Jag kände att jag föll in i en sömnparalys så jag fokusera på händerna och vakna till. sen somn jag om och samma sak hände igen. Detta hände ungefär 5 gånger. så efter en timme så kunde jag sova ordentligt. 

Jag slapp besökare dena gången. jag vet inte om det beror på att det var mitt på ljusa dagen. Jag har ingen aning, men jag ska spekulera lite på det.

Likes

Comments

Besökare, sömn, sömnparalys

Hej på er!

Idag tänkte jag berätta om min andra besökare och hur det gick till.

Jag är för trött för att lägga ner mycket tid på att få bilden perfekt. Hon ska egentligen har lite sprucken hud och en vit klänning. Hon har vitt hår beroende på vilket humör hon är på. mestadels är det vitt (försökte få håret vitt på bilden). Jag hade

Hon är inte snäll någonstans. hon vill lura ut mig och har aldrig lyckats. ibland vill hon låtsas vara någon jag känner genom att ha dens röst. Annars har hon ingen egen röst. man ser henne röra sin mun men inget ljud kommer ut. Hon har bara 1 gång varit i närheten av mig annars står hon på avstånd. Det var i 20 års åldern som jag såg henne. Jag lärde mig att ta mig ur mina sömnparalyser genom att fokusera på händerna.

Min första upplevelse med henne var inte alls så farlig. men eftersom hon var en ny besökare så vart jag ändå lite rädd. Hon hade min systers röst men såg inte alls ut som min syster när jag väl började prata med henne.

- När jag pratar med mina besökare så är det mer som att jag pratar i mitt huvud.

Jag bodde i en 2:a och när jag låg i min säng så kunde jag se halva vardagsrumet och matbordet. I SP såg jag min stora hund i vid mina fötter och sen såg jag något vitt sittandes vid matbordet. Hon började prata med min systers röd.

- Kan du komma hit! sa hon flera gånger.

Hon blev mer och mer tydlig i mina ögon och jag kunde nu se vart hennes går slutade och hennes känning började. Hon hade inga skor på sig och Hon satt mellan stolarna.

Jag skrek "försvinn!!", "Gå här ifrån!"

Hon ställde sig upp med en gång och ställde sig vid sovrumsdörren. hennes ansikte var så tydligt. hon var ljus men man såg skuggorna väldigt tydligt i hennes ansikte. Ögonen var helt vita, de liksom lyste upp lite.

jag skrek på henne igen och hon började sträcka sig efter min hund. Då blev jag ännu argare och ville sätta mig upp och knuffa bort henne från min hund. När jag började ta mig upp kände jag som ett vibrerande kraftfält ivägen och kroppen började vibrera igen. ännu ett mörkt surrande ljud i kroppen. Ju närmare jag kom henne ju mer började det låta i mina öron. Nu var ljudet i mina öron så ljust att jag ville hålla för dom. Jag kunde inte röra mina gänder så jag tittade ner på dem och när jag tittade upp på henne så stod hon och kollde på mig igen.

Jag tappade modet på bara några sekunder och lade mig ner igen. Jag försökte blunda men känslan av hennes närvaro gjorde så jag fick panik. jag fokuserade på mina händer för att kunna röra dem. Och sen vaknade jag upp ur Sömparalysen och hade så ont i kroppen. 

jag skrev ner allt och höll mig vaken ända från 3 på natten. Jag hade tur att jag var ledig så jag kunde återhämta mig. 


Ni som har mardrömmar eller sömnparalyser... har ni några besökare? vem av dem hälsar på mest?

Jag skulle verkligen uppskatta om några fler började följa min blogg. 

kram!

Likes

Comments

Vardag

God morgon!

det har inte alltid varit så att vi gått upp tidigt på morgonen. förr kunde vi få sova till 9-10 men nu så är dottern i full gång och pigg redan innan 8 på morgonen. ibland innan 7. det är skönt att gå upp tidigt men man är så trött bara. skulle jag sova vid 8 som hon gör, så skulle jag också vara vaken vid 7 på morgonen. :-) ändå ska jag va så knas o somna runt 1 på natten.

så idag har vi inga planer. dottern käka precis klart sin frukost som tog en stund att äta upp. jag fick tips från en annan mamma om hur man kunde få upp aptiten på sitt barn. så vi ska se hur det går. det blir nog tuffast för oss föräldrar som tycker välling är en sån lätt lösning när de är hungriga. vi ska klara det. Hon får välling ikväll. :-)

hoppas ni får en bra dag. jag kommer skriva fler inlägg sen och berätta om min sömnparalys.

Likes

Comments

sömn

hej!

De få gångerna som min dotter sover i vår säng, de är de ända gångerna som jag faktiskt inte har någon sömnparalys. Jag minns även att jag aldrig hade någon när jag var gravid. jag minns dock att jag alltid var rädd.

Var det kanske moderinstinkterna som fick mig att känna mig trygg på kvällarna? 

Jag sov inte lika orolig om kvällarna.

Var det för att jag sov så mycket bättre för att jag var enormt trött?

Det finns en del frågor och en massa spekulationer kring detta. Jag är väldigt glad att jag slapp dem under min graviditet och att jag slipper dem när min dotter sover bredvid mig.

Nu ska jag sätta mig och försöka rita den andra besökaren i mina SP. Hon kommer att komma upp på morgondagens blogginlägg. 

Likes

Comments

sömnparalys, Besökare

den här besökaren var min första skepnad under min allra första sömnparalys. Jag kallar den för "Honom".

Jag var lite över 8 år gammal. Jag minns inte om det hade hänt något speciellt under dagen men jag minns iallafall Honom.

jag delade rum med min syster och vi hade två sängar bredvid varandra. jag sov previs framför dörr öppningen så jag kunde se ut till vardagsrummet och vår tv.

Precis innan paralysen kände jag som en vibbration i hela kroppen. Som gav ett hmm-ande ljud i öronen på mig. Jag öppnade mina ögon (eller så var de redan öppna och att jag inte insåg något fören sömnparalysen började). jag satte mig upp i min säng och tittade ut mot vardagrummet. Där såg jag att någons spegelbild i tvn. jag blev rädd och la mig i

sängen igen och helt plötsligt kunde jag inte röra på mig. Jag kände vibrationerna i kroppen allt mera och ljudet i mina öron blev bara högre och högre. jag vände blicken mot tv och såg nu att den där skepnaden stod vid dörröppningen. Nu startade paniken och jag försökte skrika, röra på mig och inom några sekunder stod Honom framför mig. Jag fokuserade på att försöka röra mina händer för att kunna hålla för ögonen och efter en stund så gick det.

min syster var rädd. Hon hade vaknat av att jag låg och försökte andas och göra ljud ifrån mig. Jag minns även att jag hade ont i kroppen dagen efter. Som att jag hade träningvärk över allt, speciellt i nacken.

Honom, har hälsar på mig flera gånger och även idag ser jag honom. Första gången jag såg Honom så kunde man se ansiktformen men inte mycket mer. Idag har han en annan form och idag är han så pass nära mig att han faktiskt klappar mig på huvudet och kinden när jag är i min sömnparalys. någon gång ska jag berätta om första gången han började röra på mig och hur rädd min sambo var när jag vakna upp. han sa att han såg en djup skräck i ögonen och att det tog ungefär 5 minuter för mig att inse att jag var vaken. 

förlåt för att bilden inte är bättre, men jag kan inte göra den så mycket bättre för att jag inte haft tiden till det. Ni kan säkert förstå vad jag ser.


har ni sömnparalys? Vem är eran besökare? har ni fler?


Likes

Comments

sömn, sömnparalys

Hej!

under alla mina år (8-tills nu) så har jag kommit på hur jag ska sova för att jag ska kunna vara beredd när något mer intensivt i mina paralyser händer. 

Säg att jag somnat på rygg för att jag varit för trött och mina "besökare" bestämmer sig för att sitta på mig när jag har min paralys, så kommer jag inte att kunna hantera den situationen för att den endast hänt 3 gånger. Men skulle det vara en annan varelse än den som vanligtvis är väldigt agressiv så skulle jag blir mer skrämd, för att jag inte vet vad som ska hända. 

Så, detta är mina krav för att få en mildare sömnparalys. 

1. sova svalt. somnar jag o är varm och sedan svettas under natten så sover jag oroligt och det gör då att jag oftast hamnar i fler S.P under samma kväl. det kan bli så att jag vaknar, somnar om, hamnar där igen osv. detta kan pågå flera gånger tills jag är sval igen. så jag sover alltid kallt. (är aldrig sjuk ändå)

2. Jag sover alltid närmast dörren. Jag får mer panik om jag ser mina "Besökare" stå nära min sambo, eller om jag kan se någon sova i vardagsrummet så fr jag mer panik för att jag ser dem vid den som sover. Så jag sover alltid i det stället i rummet där jag inte kan se något annat än en dörr och en vägg. 

3. Jag kan inte sova där det inte finns en dörr. Då brukar mina "besökare" va så pass nära att de ligger i sängen brevid mig. 

4. Jag måste känna de personerna ordentligt om jag ska kunna sova under samma tak som dom. känner inte jag personen som sover i mitt hem (t e x om jag sover borta hos min mamma och hon har en vän över) så kan mina besökare ändra skepnad till den personen och då kan jag bli väldigt rädd för den personen dagen efter. 

5. Jag får inte va för trött i kroppen och huvudet är "piggare". detta kan jag förklara för er senare...den är rätt obehaglig...så jag måste vila under dagen då min dotter sover (är mamma ledig) eller efter jobbet. 


dessa är de saker som jag har att tänka på varje kväll och varje dag. vaknar jag mitt i natten av en paralys så väcker min sambo mig så jag kan gå upp och piggna till och sen skriver jag ner allt jag varit med om. 


så alla dessa saker må vara riktigt udda för er...men jag hoppas att ni finner detta intressant. 

Likes

Comments

Vardag

Hej allesamman!

Detta är första gången jag bloggar om "Min andra värld"!

för et första så ber jag om ursäkt för hur tråkig min sida ser ut och att jag inte har någon bild än. men det är bara för att jag än så länge inte är redo för att lägga upp en profilbild. Jag älskar även att rita så jag kommer att rita en bild från varje paralys jag får.

Under senare år så har jag kunna hantera det och jag är inte lika rädd som under mina första år. Jag måste då säga att jag är vettskrämd vissa gånger men det är för att någon gång, så gör dessa "varelser/skepnader" något nytt vilket gör att det tar ett tag för mig att hitta vana i det hela.

jag kommer att berätta om allt. från första paralysen till hur dessa varelser beter sig. jag kommer tala om allt i detalj för att ni ska få en blick om hur min andra värld är.

hoppas ni finner detta intressant.

Likes

Comments