Bad luck makes good stories.

Ja- hva skal jeg si? Denne uken er bare 2 dager gammel og jeg gleder meg allerede til denne uken er overstått. Eller kanskje jeg skal si "til denne uken er overlevd?" Neida. Men om jeg skal si det selv har jeg, sålangt, ikke vært veldig heldig om dagen. Det startet først i går, og for å gjøre en lang historie kort, klarte jeg da altså ved et uhell å slette bloggen min. Ja- du leste riktig. Jeg må ha vært helt bortreist som faktisk klarte å gjøre det, men heldigvis var jeg rask med å kontakte Nouw-administrator, og de fikk opprettet bloggen min igjen. Takk og lov!

Det neste som skjedde var da jeg skulle lage middag. Jeg skulle lage omelett, og det vil jeg si er nesten like enkelt å lage som det er å steke en grandis. Det gikk heller ikke som det skulle. Jeg har tidligere disket opp med kalkun, søtpotetmos, rødløkskompott og balsamicosaus, så å lage en enkel omelett burde ikke være av det vanskelige slaget, men joda- det måtte gå galt. Da jeg la meg i går kveld takket jeg faktisk høyere makter for at jeg fortsatt hadde 10 fingre og 10 tær, samt 2 bein og 2 armer, og jeg krysset fingrene for at morgendagen ville bli bedre. Men den gang ei.

Altså, denne dagen har egentlig vært veldig fin. Jeg hadde 4 timer med forelesning, og selv om jeg var utrolig trøtt gjennom hele dagen, og ikke skjønte så mye av forelesningene, har det igrunnen vært en bra dag. Men da jeg gikk inn døra hjemme fulgte tydeligvis uflaksen med meg inn. Gjett hvem sin oppvaksmaskin som har tatt kvelden? Joda- det er vår oppvaskmaskin. Vi er altså 5 stykker som må vaske opp alt vi bruker av tallerkner, bestikk, kopper og kar for hånd. Det er så tidkrevende, og ny oppvaskmaskin kommer først til helgen eller uken, så nå gjelder det rett og slett å smøre seg med tålmodighet.

- jeg smiler nå, men det sitter langt inne, haha -

Det at jeg klarer å slette min egen blogg, at jeg ikke klarte å lage en middag som jeg ble helt fornøyd med, eller at oppvaskmaskinen takket for seg er ikke verdens undergang. Det er faktisk noen små filleproblem sett i den store sammenheng, fordi det ordner seg jo. Jeg fikk tross alt opprettet bloggen min igjen, det var ikke noe problem å spise middagen i går, og vi får jo ny oppvaskmaskin. Men det er tidspunktet det skjer på som gjør at det begynner å koke litt i hodet på meg. Jeg er i utgangspunktet sliten i både kropp og hode etter mange intense måneder, så at den ene tingen skjer etter den andre gjør at jeg faktisk blir litt matt, haha. Men- det ordner seg! Det er snart ferie som betyr at jeg kan reise hjem til Norges fineste by å få litt mamma og pappa-kjærlighet. Det vet jeg vil hjelpe på både motivasjon, humør og energi. Og i morgen er det tross alt en ny dag. Forhåpentligvis går det litt bedre for meg da :-)


HVORDAN HAR DU DET OM DAGEN?

mk.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

I'm not telling you it's going to be easy.
I'm telling you it's going to be worth it.

Hei søndag, eller kanskje jeg skal skrive "hei daffesøndag". I dag har jeg altså vært så trøtt og det med god grunn. I går kveld var jeg faktisk på 3 vors og 2 hytteturer samtidig, og jammen med rakk jeg en tur på byen også. Jeg mener å huske at jeg drakk øl, vin og cider, og jeg var med så mange mennesker at jeg naturligvis ikke husker navnet på alle. Tusen takk for tidenes kveld Snapchat!

Neida- jeg hadde en veldig fin og rolig kveld i går, og jeg var ikke, fysisk, på 3 vors, 2 hytteturer eller på byen, men det føltes nesten sånn da jeg fikk tilsendt den ene snappen etter den andre fra ulike vors, hjemmefester, byturer rundt midnatt osv. Å bla meg gjennom storyene på Snapchat gadd jeg faktisk ikke å starte på engang.

Jeg kan med sikkerhet skrive under på at jeg har mange motsetninger på snapchat. Jeg er en person som ikke har behov for å dele hva jeg gjør til enhver tid. Andre har det behovet, og det kan jeg ikke si noe på fordi alle mennesker er ulike og har ulike behov, men når det er de samme menneskene hver eneste helg da blir jeg faktisk skikkelig lei. Det kan godt hende jeg er trangsynt nå, men jeg ser virkelig ikke poenget. Misforstå meg rett, jeg synes det er fantastisk at venner og bekjente har en super kveld hvor de koser seg med vennene sine, men er ikke det hele poenget når man er med vennene sine? Å være sosial med dem man er med, og ikke dem man ikke er med?

Det er ingen myte at man i dagens samfunn bruker altfor mye tid på mobilen og sosiale medier. Det er faktisk en sannhet. Alt skal dokumenteres. Er man på vors og ute på byen skal det dokumenteres. Er man på konsert skal det dokumenteres. Er man her skal det dokumenteres, og er man der skal det dokumenteres. Tenk så mye man kan gå glipp av og faktisk går glipp av bare fordi man sitter med nesa ned i mobilskjermen for å poste et bilde eller et videoklipp på Snapchat, Facebook, Twitter og Instagram. Er det virkelig verdt det? Jeg synes ikke det. Når jeg er på vors eller ute på byen vil jeg bruke tiden min på dem jeg er med. Er jeg på konsert vil jeg rette oppmerksomheten min på artisten som står på scenen. Er jeg på fjelltur vil jeg nyte omgivelsene og utsikten.

Ja- man skulle tro at jeg går rundt med rullator og at dødsleie er neste stopp. Jeg er 23 år, og rent aldersmessig burde jeg kanskje være en av de som må dele fra hvert vors, hver bytur, hver konsert, og hvert ditten og datten. Men jeg velger heller å vie oppmerksomheten og tiden min til det som skjer der og da. Jeg velger å leve i nuet og ikke på mobilen.


HVA MENER DU?

mk.

Likes

Comments

Good food is
good mood.

Er det en ting jeg gleder meg skikkelig til når jeg er ferdig med å studere, så er det å flytte for meg selv og å få mitt eget kjøkken. Her jeg bor nå deler jeg kjøkken med 4 andre. Det er 4 flotte mennesker, og det fungerer igrunnen veldig bra, men det er liksom noe med å ha sitt eget, og å kunne ha masse rare duppeditter for å kokkelere. For er det noe jeg er blitt skikkelig glad i det siste halvåret, så er det å lage mat. Jeg har forsåvidt lenge likt å lage mat, og ikke minst spise den, hehe, men det er først den siste tiden at jeg har turt å prøve ut forskjellige oppskrifter. Ja - være litt kreativ på kjøkkenet da om du vil, og for at det i det hele tatt skal skje bruker jeg mye tid på å finne forskjellige oppskrifter jeg kan prøve ut. Jeg leser mange matblogger og jeg googler mye etter oppskrifter, og tips og triks. All denne lesingen på matblogger og googlingen er bakgrunn for middagen jeg lagde i går, og altså, det var godt! Jeg er faktisk nødt til å dele denne oppskriften videre.

SØTPOTETLASAGNE.

Jeg fant oppskriften på Linda Stuhaug sin blogg, og dette er en blogg med masse inspirasjon til alle matelskere som foretrekker sunn mat. På bloggen hennes kan man finne sunne frokost- og lunsjoppskrifter, middagsoppskrifter og sunne varianter av desserter og kaker. Det er rett og slett et hav av oppskrifter som bare venter på å bli prøvd ut, og i går prøvde jeg da altså å lage søtpotetlasagne. Yummy in my tummy sier jeg bare!

TIL 3-4 PORSJONER TRENGER DU:
400 g karbonadedeig
2-3 ss tomatpuré
3-4 ss hakkede tomater på boks
1 hakket løk
1/2 chilli
2 fedd hvitløk
2 dl vann
250 g cottage cheese
1 middels søtpotet
Revet ost
Krydder - paprikakrydder, salt, pepper, oregano


FREMGANGSMÅTE:
1.
Stek karbonadedeig, hakket løk, finhakket chilli og hakket / presset hvitløk.
2. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og vann og la det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder.
3. Skrell søtpotetene og del i 2-3 mm tjukke skiver.
4.
Start med å legge kjøttsaus i bunnen av en ildfast form.
5. Legg deretter søtpotetskiver og cottage cheese i 2-3 lag.
6. Avslutt med å legge kjøttsaus på toppen og dryss over revet ost.
7. Stek lasagnen på nederste rille i ca. 45 minutt eller til søtpotetene er møre og osten er gyllen.


Det går selvfølgelig an å doble oppskriften. Jeg ville for eksempel brukt mer karbonadedeig da jeg syntes 400 g ble for lite, men det kan være på grunn av den ildfaste formen jeg brukte da jeg vet at den rommer mye. Og ja - det står cottage cheese i denne oppskriften. Det er for å få lasagnen litt mer fyldig. Man smaker ikke noe av cottage cheesen så jeg ville ikke droppet det selv om man blir litt skeptisk av å ha det i lasagnen. Og nei - dette lager seg ikke selv, men tiden det tar å lage det er så verdt det. Jeg synes faktisk at søtpotetlasagnen smaker bedre enn vanlig lasagne. Misforstå meg rett, begge deler er godt, men det var noe med søtpotetene som gjorde at denne varianten falt veldig i smak hos meg. Jeg anbefaler virkelig denne middagsretten :-) Hvis fremgangsmåten er uforståelig kan jeg naturligvis lage steg for steg med bilder. Skrik ut i kommentarfeltet om det skulle være aktuelt.


HVA SYNES DU OM SØTPOTETLASAGNE?

mk.

Likes

Comments

"I need to stop",
I whispered to myself, as I
clicked "next epsiode".

foto_weheartit.com
Hei onsdag, hei lillelørdag, og hei helg! Ja - du leste riktig; helg! Jeg har studiedag i morgen og på fredag, så da har jeg litt helg selv om jeg i teorien må gjøre litt skolearbeid de neste dagene. Men de mest travle ukene før påskeferie er faktisk bestått med glans, så nå tillater jeg meg faktisk å slappe litt mer av enn hva jeg har gjort. Det må da være lov, hehe, og nå som jeg faktisk har litt tid til overs blir det til at jeg ser på serier litt mer hyppigere. Jeg har fulgt litt til og fra med på 4 serier den siste tiden, og disse seriene må jeg faktisk dele videre. Det er ikke snakk om serier som Paradise Hotel, Pretty Little Liars, eller Modern Family. Det er faktisk snakk om serier som er samfunnsrelaterte, og som åpner for å fjerne ulike tabubelagte temaer. Ja til et bedre samfunn, og ja til mer åpenhet!

1. FLUKT.
Dette er en norsk dokumentarserie med 5 episoder hvor Leo Ajkic møter ulike mennesker som er, eller har vært flyktninger. Jeg så denne serien på NRK nett-TV, og dette er faktisk en av de beste seriene jeg har sett på lenge. Jeg synes faktisk det burde være obligatorisk for alle å se denne serien for hjelpes så lærerik! Flyktningkrisen er fortsatt et veldig relevant tema i dagens samfunn, og det er så mange som har meninger om akkurat dette temaet, og det er lov. Men, uansett hvilken mening man har skader det ikke å få et innblikk i hvordan det faktisk er å være flyktning, og gjennom denne serien får man et sterkt, men ærlig innblikk i hverdagen til en flyktning. Det er så lærerikt, og man innser for alvor hvor forbanna bra man har det, og den påminnelsen er det mange som trenger!

2. STEMMENE I HODET.
Også dette er en norsk dokumentarserie, men serien har 6 episoder. I Stemmene i Hodet møter vi Maria, Ruth Andrea og Benjamin som alle er, eller har vært schizofrene. Jeg så også denne serien på NRK nett-TV, og dette er nok en serie for spesielt interesserte. Men samtidig er det en serie man virkelig bør se fordi det rett og slett bør bli et mer og større fokus på psykiske lidelser, fordi det å ha en psykisk lidelse bør ikke være et tabubelagt tema. Det er snakk om helt vanlige mennesker, men som har en lidelse man ikke kan se. At det kan være utfordrende og veldig tungt? Ja - men det er derfor det er så viktig å se serier som for eksempel Stemmene i Hodet for å få litt mer kunnskap om temaer som det ikke snakkes så høyt om. Mer fokus på psykiske lidelser? Ja takk!

3. PETTER UTELIGGER.
Det er nok mange som kjenner til Petter Uteligger etter serien Petter Uteligger - 52 dager på gata i Oslo, men nå er det kommet ut to dokumentarserier på henholdsvis 2 og og 10 episoder, og en dokumentar. Først ut er Petter Uteligger - De Pårørende hvor Petter møter pårørende til de som sliter med rus- og psykiske lidelser. Dette er en mini-dokumentarserie på 2 episoder som kan sees på TV2 Sumo, og temaet i denne serien er så viktig og relevant. Det finnes så altfor mange som lever et liv med rus- og psykiske lidelser, og da må man ikke glemme at disse gjerne har familie som står på sidelinjen. Å få et innblikk i hvordan det faktisk er for de pårørende er ordentlig hjerteskjærende å se på, men det er så viktig å få det innblikket.
Neste ut er Petter Uteligger - Fra Gata Til Nordkapp. Dette er en dokumentarserie på 10 episoder, og i skrivende stund går serien på TV2 hver mandag kl. 20.00, eller man kan se den på TV2 Sumo. I denne serien tar Petter med seg 8 rusavhengige på en rusfri reise fra Oslo til Nordkapp. Siden denne serien sendes på TV har jeg ikke sett alle episodene, men det jeg har sett til nå er rett og slett skikkelig fint. Det er ingen hemmelighet at disse 8 rusavhengige har hatt sine utfordringer, derfor blir jeg så oppriktig glad av å se de ulike små hverdagsgledene de setter så utrolig stor pris på, og hvilken mestringsfølelse de får ved å utfordre seg selv ved ulike aktiviteter. En skikkelig good-feeling-serie egentlig.
Det siste jeg vil anbefale fra kategorien Petter Uteligger går under samme good-feeling-sjanger. Det er nemlig dokumentaren Petter Uteligger - Kjell Gunnars Drøm. Petter møtte Kjell Gunnar da han bodde på gata og da fortalte Kjell Gunnar at han har en drøm om å reise til Afrika, og denne dokumentaren viser at drøm kan bli til virkelighet. Jeg så dokumentaren på TV2 Sumo, og jeg smilte og gråt litt om hverandre. En skikkelig good-feeling-dokumentar som viser at har man mulighet til å glede andre, do it, for det blir verdsatt så enormt.

4. FØDT I FEIL KROPP.
Født i feil kropp er en norsk dokumentarserie som jeg tror sendes på TV2 i skrivende stund, men jeg har sett serien på TV2 Sumo. Nå er det sesong 2 som sendes, og serien har 6 episoder. Født i feil kropp handler hovedsaklig om jenter og gutter som er født i feil kropp, altså at de føler seg som det motsatte kjønn. Igjen synes jeg det er en viktig serie å se for å bryte ned tabuer som finnes i samfunnet vårt. Det bør være lov til å kunne være seg selv uavhengig om man er født jente, men føler seg som en gutt, eller om man er født gutt, men føler seg som en jente.


HAR DU EN ELLER FLERE SERIER DU ANBEFALER?

mk.

Likes

Comments

Good music doesn't have
an expiration date.

Hola! Endelig har jeg litt tid til å skrive et blogginnlegg igjen. Det er altså så travelt for tiden. Ukene er proppet med forelesninger, arbeidskrav, og pensumlesing, så nå kjenner jeg at det skal bli så ufattelig deilig med påskeferie. Heldigvis er det ikke så lenge igjen, bare 22 små dager. Ellers er dagene som vanlig. Det vil si forelesninger frem til kl. 15.00, hjem, spise middag, lese på pensum og gjøre litt annet skolearbeid, spise kveldsmat mens jeg ser på en serie, også legge seg. Det er ikke akkurat å hoppe i taket for, men når jeg bruker så mye tid på skolearbeid er jeg så utrolig glad for at jeg kan sitte å høre på musikk samtidig. Det blir liksom med ett litt kjekkere da. For tiden hører jeg veldig mye på gamle sanger. Typisk 80- og 90-talls sanger. Det er egentlig ingen hemmelighet at jeg ikke synes den moderne musikkstilen er så fin. Jeg føler jeg hører de samme melodiene og den samme beaten hele tiden. Jeg føler at tekst og melodi ikke har en sammenheng, derfor sverger jeg til de sangene som faktisk har eksistert lengre enn meg. For de sangene har forskjellige melodier, og jeg føler at tekst og melodi har en sammenheng. For meg er det musikk.

Return - Sing Me A Song

Return - Bye Bye Johnny

TNT - 10, 000 Lovers

Bon Jovi - Livin' On A Prayer

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Bryan Adams - Summer Of 69

Tina Turner - The Best

Johnny Logan - Hold Me Now

Pat Benatar - We Belong

HAR DU NOEN 80-TALLS FAVORITTER?

mk.

Likes

Comments

God lørdag! Det er endelig helg, og for min del var det etterlengtet. Denne uken har vært utrolig travel, derfor var det skikkelig digg at jeg i går ettermiddag kunne gå inn døren hjemme å vite at nå har jeg hele 2 dager på å lade opp til en ny uke. Spise god mat, drikke god drikke, sove lenge, og slappe godt av. Derfor var det egentlig litt nedtur da jeg våknet kl. 07.30 i dag morges. Jeg kjente faktisk ambivalensen stige, for ikke fikk jeg sove igjen da jeg var lysvåken, men jeg hadde i hvert fall ikke lyst til å stå opp halv 8 på en lørdag. Skulle jeg liksom ligge å glo i taket i 2 timer til? Nei, jeg gjorde noe jeg veldig sjeldent gjør; nemlig lese en bok. Nå skal det sies at jeg leser mange bøker i løpet av et år, men det er pensumbøker, og det fantes ikke en sjanse i havet for at jeg skulle lese en pensumbok kl. 07.30 på en lørdag. Har man fri, så har man fri. Jeg begynte heller på en bok jeg kjøpte tidligere i uken; Hvem drepte Birgitte Tengs?

Kort fortalt er Birgitte Tengs-saken en uoppklart, kjent norsk drapssak hvor Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept. En fetter av henne ble dømt, men senere frifunnet. Likevel ble han dømt til å betale oppreisning til Birgitte Tengs foreldre. Nå er det altså blitt skrevet en bok om drapet, etterforskningen og dommen mot fetteren. Det er med andre ord ikke en koselig bok jeg har tatt fatt på, men jeg har lenge hatt lyst til å lese den, så da jeg ved en tilfeldighet kom over denne boken på Notabene tidligere i uken, måtte jeg faktisk kjøpe den. Så langt synes jeg boken står til forventningene, men jeg satser på å skrive en liten anmeldelse av boken når jeg er ferdig. Da er det så mye lettere å gjøre seg opp en mening. Det jeg i hvert fall har funnet ut til nå er at boken er lettlest, og den er uhyggelig spennende. Det er bare så synd at den er basert på en sann historie.

Til tross for at bokvalget ikke er av det lystige laget ble det likevel en god start på dagen. Det var faktisk veldig avslappende å ha på musikk i bakgrunnen mens jeg lå og leste, samtidig som at solen var i ferd med å stå opp og fuglene kvitret utenfor. Jeg vet i hvert fall hva jeg skal gjøre i morgen om jeg våkner like tidlig, hehe.


HAR DU FÅTT EN FIN START PÅ HELGEN?

mk.

Likes

Comments

Life is a series of thousands of tiny miracles.
Notice them.

Hei fastelavnshelg <3 Nå er det et par uker siden sist så nå var det på tide å stikke innom bloggen å skrive litt. Her står alt bra til, til tross for at snøen kom for fullt for et par dager siden. Man blir visst ikke kvitt vinteren enda selvom hele meg skriker etter vår, sol og mildere temperatur. Vel, vel, jeg får smøre meg med tålmodighet. Livet smiler fordiom. Det stråler faktisk!

Jeg har det faktisk utrolig bra for tiden, og jeg kjenner det er lenge siden jeg har hatt det slik jeg har nå. For en god følelse! Jeg vet ikke helt hva som er grunnen til at jeg har det så bra for det har ikke skjedd så veldig mye nytt siden sist, men etter å ha tenkt og analysert litt (noe jeg egentlig må slutte med) tror jeg det er mange forskjellige ting som spiller inn på at jeg kan smile stort i dag.

Den største grunnen til at jeg har det så bra for tiden tror jeg er på grunn av en treningsmetode jeg tok i bruk for noen uker siden. Denne treningsmetoden vil jeg utdype litt mer i et annet blogginnlegg, men alt jeg vil si nå er at den har hjulpet masse og jeg merker en stor forandring. Det er så deilig! En annen grunn for at jeg har det så bra kan være fordi jeg har fått sommerjobb. Jeg er så glad og lettet! Jobben er veldig studierettet, men jeg har ingen praktisk erfaring på akkurat det feltet, derfor er jeg utrolig spent! Jeg vet det kommer til å bli utfordrende, men det er en utfordring jeg ser frem til. I tillegg er det en lettelse å vite at sommerjobben er i boks, for tro meg - siden januar har jeg søkt og søkt, og frykten for at jeg ikke skulle få en sommerjobb har stresset meg skikkelig. En tredje grunn for at jeg har det så bra tror jeg er fordi jeg har så utrolig mange fine mennesker rundt meg. De menneskene jeg har en daglig kontakt med er mennesker som har vært i livet mitt i mange år, men det er først i det siste at jeg har innsett at det er akkurat disse menneskene jeg vil og trenger å ha i livet mitt. Jeg har vært så usikker på meg selv og derfor forventet at den og den skal forsvinne ut av livet mitt, men ettersom at brikkene har falt på plass for min egen selvfølelse har jeg forstått at jeg vil ha den og den personen hos meg. Jeg er trygg på, og glad i han eller hun fordi jeg er tryggere på meg selv, og jeg er blitt mye mer glad i meg selv. Det er så fint :-)

Når man har det så fint som jeg har det nå ligger det en liten frykt for at det plutselig smeller. Jeg har det jo så bra nå! Men jeg har sagt til meg selv at det som skjer, det skjer. Livet er uforutsigbart, og det er mye jeg ikke kan kontrollere, men jeg kan nyte. Jeg kan nyte at jeg har det bra, at jeg for første gang på mange år har en skikkelig god magefølelse, og at jeg er trygg på meg selv og fornøyd med det livet jeg lever nå.

HVORDAN HAR DU DET?

mk.

Likes

Comments

Be nice.
Train dirty.

Ikke sponset.
Hei søndag <3 Det har vært en rolig helg på meg, men det er akkurat slik jeg liker det. I tillegg hadde jeg så gangsperre etter fredagens treningsøkt at det fristet mest å holde seg inne i ro, haha. Jeg har for en gangs skyld kommet inn i en god treningsrutine nå, og motivasjonen er faktisk på topp! Det resulterer i at jeg faktisk gjør en solid innsats på treningssenteret, og da syntes jeg faktisk at jeg fortjente en liten belønning, nemlig litt nytt treningstøy. Jeg har hatt det samme treningstøyet siden 2013 så nå følte jeg at det var på tide å fornye garderoben litt. Jeg bestilte fra Zalando, og der fant jeg et merke som er billig, klærne er kule, og stoffet er forbanna komfortabelt. Jeg har faktisk bodd i den ene t-skjorten denne helgen fordi den var så utrolig god å gå med, haha.

Jeg har faktisk aldri hørt om merket Even&Odd Active. Dessverre. Men bedre sent enn aldri er det ikke det man sier :-) Jeg synes i hvert fall at dette merket har veldig mye kult, og i tillegg synes jeg at prisen er bra. Det er klart at noe av det koster, men skulle jeg kjøpt en treningsskjorte, sports-BH eller treningstights fra et dyrere merke ville det kostet MYE mer. Jeg gir det en sjanse jeg :-)


HAR DU PRØVD DETTE MERKET FØR?

mk.

Likes

Comments

You are my guiding star.

Dag har blitt til natt, og jeg kjenner at jeg har et behov for å skrive. Skrive ned tanker som har kvernet i hodet mitt i hele dag, og sette ord på følelsene som har vært i sving. Det har ikke vært en lett dag, for i dag er det nemlig 4 år siden verdens beste morfar gikk bort. Og jeg husker dagen for 4 år siden som det skulle vært i går. Det var en søndag, og etter å ha blitt akutt og alvorlig syk tidligere i uken var det ingen tvil om hvilken vei det bar for morfar. Jeg husker at jeg faktisk skulket skolen den uken. Jeg ville ikke være i et klasserom når morfar døde. Jeg ville ikke være hjemme. Jeg vil være hos han, og det var jeg den søndagen for 4 år siden. Jeg satt ved siden av sengen hans og holdt han i hånden da hjertet stoppet å slå. Det er utvilsomt det tyngste jeg har vært med på i hele mitt 23 år lange liv; å gi slipp på en person som har betydd alt for meg.

For morfar betydde alt for meg. Han var først og fremst morfaren min, et familiemedlem jeg verdsatte høyt, men han var også en trofast venn som alltid stilte opp. Han var min helt, og han var kongen i livet mitt. Han hadde så mange gode råd, og så mye livserfaring. For eksempel elsket jeg å høre på når han fortalte om 2. verdenskrig. Han delte av sine erfaringer, sine opplevelser og sin kunnskap. Han var en klok mann med et hjerte av gull. Jeg har aldri møtt et menneske som var så omtenksom, god, og snill som det morfar var. Han ga meg varme, trygghet og masse kjærlighet. Han var spesiell, og det vil han alltid være. Morfaren min <3

I dag er det 4 år siden. Neste år er det 5 år siden. Uansett hvor mange år siden det er morfar døde vil han alltid være med meg. Faktisk er morfar med meg overalt. Han er med meg i tankene hver dag. Han er med meg når jeg ser en person som minner om han. Han er med meg når jeg ser en bil som ligner på den han hadde. Han er med meg hvis jeg hører noen sanger som minner om han. Han er med meg når jeg spiser kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og ertestuing. Han er med meg i dagligtalen min fordi jeg ubevisst har overtatt litt av dialekten hans, og ikke minst, han er med meg i en del gjenstander jeg har fått fra han. Pianoet jeg spiller på har jeg fått fra han. Et nydelig engelsk te-servise har jeg fått fra han, og en grønn strikkejakke, som jeg riktignok fant ut av at jeg bare skulle ha. Den grønne strikkejakken er et kapittel for seg selv. Selv om det er langt tilbake i tid kan jeg huske at morfar har brukt denne jakken. Jeg kan tydelig se for meg morfar sitte i lenestolen (godstolen som han sa) med denne jakken. At det nå er jeg som sitter med denne jakken betyr enormt mye. Den gir meg varme og trygghet, akkurat slik som morfar himself gjorde, og når jeg holder jakken inntil meg er jeg avslappet. Den er spesiell, akkurat som morfar var.

Dette ble langt, men jeg har fått satt ord på mange av tankene mine nå. Morfar var verdens beste morfar, og det vil han alltid være. Avslutningsvis vil jeg sitere Kurt Nilsen sin nye låt Amazing: I think that you are amazing, you are my guiding star. Morfar, du er amazing, og du vil for alltid være min guiding star. Et lys er tent for deg i dag <3


mk.

Likes

Comments

Please, be good to me.

Hurra for februar! Eller hurra blir å overdrive for dette er mildt sagt ikke min favorittmåned, men februar is here, og da får man prøve å gjøre det beste ut av det. Det finnes såklart noe positivt med februar; det er en kort måned, det begynner å gå mot lysere tider, og våren nærmer seg sakte men sikkert. Jeg har likevel et veldig anstrengt forhold til denne måneden, og det er som sagt ikke min favorittmåned. 1. februar for 7 år siden døde farfaren min, og 10. februar for 4 år siden døde morfaren min. Nå er det riktignok mange år siden, men savnet blir ikke mindre. Jeg merker godt den enorme savnfølelsen og den utholdelige sorgen i disse dager, og tankene tar meg stadig tilbake til dagene for henholdsvis 7 og 4 år siden. Jeg er med andre ord ikke februar sin største fan, heller det omvendte.

Men alt er ikke bare sorg og elendighet. Selv om det føles som at jeg er i en eviglang sorgprosess, hvor jeg en eller annen gang må akseptere at to av de viktigste personene jeg hadde i livet mitt ikke er fysisk tilstede, fokuserer jeg mye på å kose meg og sette pris på det positive som skjer i løpet av denne måneden. For eksempel i midten av februar får jeg besøk av mamma og storesøsteren min, og det gleder jeg meg masse til. Jeg skal vise frem bostedet mitt, og vi skal kose oss masse sammen. I tillegg er det mye å gjøre på skolen, derfor blir nok denne måneden hektisk. Jeg skal uansett gjøre det beste ut av det :-)


HAR DU NOEN SPENNENDE PLANER DENNE MÅNEDEN?

mk.

Likes

Comments