Be nice.
Train dirty.

God søndag <3 Jeg håper dere har hatt en super helg. Det har i hvert fall jeg. Det ble en rolig helg på meg, men det er akkurat slik jeg liker det. I tillegg hadde jeg så gangsperre etter fredagens treningsøkt at det fristet mest å holde seg inne i ro, haha. Jeg har for en gangs skyld kommet inn i en god treningsrutine nå, og motivasjonen er faktisk på topp! Det resulterer i at jeg faktisk gjør en solid innsats på treningssenteret, og da syntes jeg faktisk at jeg fortjente en liten belønning, nemlig litt nytt treningstøy. Jeg har hatt det samme treningstøyet siden 2013 så nå følte jeg at det var på tide å fornye garderoben litt. Jeg bestilte fra Zalando, og selv om jeg ikke har prøvd tøyet i en treningsøkt enda vil jeg likevel vise frem til dere. Kanskje nettopp du trenger nytt treningstøy? Da har jeg funnet et merke som er billig, klærne er kule, og stoffet er forbanna komfortabelt. Jeg har faktisk bodd i den ene t-skjorten denne helgen fordi den var så utrolig god å gå med, haha. Dette blogginnlegget er ikke sponset.

Jeg har faktisk aldri hørt om merket Even&Odd Active. Dessverre. Men bedre sent enn aldri er det ikke det man sier :-) Jeg synes i hvert fall at dette merket har veldig mye kult, og i tillegg synes jeg at prisen er bra. Det er klart at noe av det koster, men skulle jeg kjøpt en treningsskjorte, sports-BH eller treningstights fra et dyrere merke ville det kostet MYE mer. Jeg gir det en sjanse jeg :-)

HAR DU PRØVD DETTE MERKET FØR?

mk.

Likes

Comments

You are my guiding star.

Dag har blitt til natt, og jeg kjenner at jeg har et behov for å skrive. Skrive ned tanker som har kvernet i hodet mitt i hele dag, og sette ord på følelsene som har vært i sving. Det har ikke vært en lett dag, for i dag er det nemlig 4 år siden verdens beste morfar gikk bort. Og jeg husker dagen for 4 år siden som det skulle vært i går. Det var en søndag, og etter å ha blitt akutt og alvorlig syk tidligere i uken var det ingen tvil om hvilken vei det bar for morfar. Jeg husker at jeg faktisk skulket skolen den uken. Jeg ville ikke være i et klasserom når morfar døde. Jeg ville ikke være hjemme. Jeg vil være hos han, og det var jeg den søndagen for 4 år siden. Jeg satt ved siden av sengen hans og holdt han i hånden da hjertet stoppet å slå. Det er utvilsomt det tyngste jeg har vært med på i hele mitt 23 år lange liv; å gi slipp på en person som har betydd alt for meg.

For morfar betydde alt for meg. Han var først og fremst morfaren min, et familiemedlem jeg verdsatte høyt, men han var også en trofast venn som alltid stilte opp. Han var min helt, og han var kongen i livet mitt. Han hadde så mange gode råd, og så mye livserfaring. For eksempel elsket jeg å høre på når han fortalte om 2. verdenskrig. Han delte av sine erfaringer, sine opplevelser og sin kunnskap. Han var en klok mann med et hjerte av gull. Jeg har aldri møtt et menneske som var så omtenksom, god, og snill som det morfar var. Han ga meg varme, trygghet og masse kjærlighet. Han var spesiell, og det vil han alltid være. Morfaren min <3

For meg er 4 år bare et tall. Den dag i dag savner jeg ikke morfar noe mindre. Savnet blir bare større og større. Jeg skulle ønske jeg kunne ringe han for å fortelle om hverdagen min. Jeg skulle ønske jeg kunne spille piano for han. Jeg skulle ønske jeg kunne gi han en klem. Jeg skulle så inderlig gjerne ønske...

I dag er det 4 år siden. Neste år er det 5 år siden. Uansett hvor mange år siden det er morfar døde vil han alltid være med meg. Faktisk er morfar med meg overalt. Han er med meg i tankene hver dag. Han er med meg når jeg ser en person som minner om han. Han er med meg når jeg ser en bil som ligner på den han hadde. Han er med meg hvis jeg hører noen sanger som minner om han. Han er med meg når jeg spiser kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og ertestuing. Han er med meg i dagligtalen min fordi jeg ubevisst har overtatt litt av dialekten hans, og ikke minst, han er med meg i en del gjenstander jeg har fått fra han. Pianoet jeg spiller på har jeg fått fra han. Et nydelig engelsk te-servise har jeg fått fra han, og en grønn strikkejakke, som jeg riktignok fant ut av at jeg bare skulle ha.

Den grønne strikkejakken er et kapittel for seg selv. Selv om det er langt tilbake i tid kan jeg huske at morfar har brukt denne jakken. Jeg kan tydelig se for meg morfar sitte i lenestolen (godstolen som han sa) med denne jakken. At det nå er jeg som sitter med denne jakken betyr enormt mye. Den gir meg varme og trygghet, akkurat slik som morfar himself gjorde, og når jeg holder jakken inntil meg er jeg avslappet. Den er spesiell, akkurat som morfar var.

Dette ble langt, men jeg har fått satt ord på mange av tankene mine nå. Morfar var verdens beste morfar, og det vil han alltid være. Avslutningsvis vil jeg sitere Kurt Nilsen sin nye låt Amazing: I think that you are amazing, you are my guiding star. Morfar, du er amazing, og du vil for alltid være min guiding star. Et lys er tent for deg i dag <3


mk.

Likes

Comments

Please, be good to me.

Hurra for februar! Eller hurra blir å overdrive for dette er mildt sagt ikke min favorittmåned, men februar is here, og da får man prøve å gjøre det beste ut av det. Det finnes såklart noe positivt med februar; det er en kort måned, det begynner å gå mot lysere tider, og våren nærmer seg sakte men sikkert. Jeg har likevel et veldig anstrengt forhold til denne måneden, og det er som sagt ikke min favorittmåned. 1. februar for 7 år siden døde farfaren min, og 10. februar for 4 år siden døde morfaren min. Nå er det riktignok mange år siden, men savnet blir ikke mindre. Jeg merker godt den enorme savnfølelsen og den utholdelige sorgen i disse dager, og tankene tar meg stadig tilbake til dagene for henholdsvis 7 og 4 år siden. Jeg er med andre ord ikke februar sin største fan, heller det omvendte.

Men alt er ikke bare sorg og elendighet. Selv om det føles som at jeg er i en eviglang sorgprosess, hvor jeg en eller annen gang må akseptere at to av de viktigste personene jeg hadde i livet mitt ikke er fysisk tilstede, fokuserer jeg mye på å kose meg og sette pris på det positive som skjer i løpet av denne måneden. For eksempel i midten av februar får jeg besøk av mamma og storesøsteren min, og det gleder jeg meg masse til. Jeg skal vise frem bostedet mitt, og vi skal kose oss masse sammen. I tillegg er det mye å gjøre på skolen, derfor blir nok denne måneden hektisk. Jeg skal uansett gjøre det beste ut av det :-)

HAR DU NOEN SPENNENDE PLANER DENNE MÅNEDEN?

mk.

Likes

Comments

foto_weheartit.com

It's time to believe in myself

Hei til mandag og hei til en ny uke :-) Det er ikke ofte jeg er glad for at mandagen plutselig har meldt sin ankomst. Aller helst skulle helgen vart litt lenger, men i dag var jeg faktisk glad for at en ny uke er i gang fordi i går kveld tok jeg nemlig en avgjørelse. En avgørelse som innebærer en sunn livsstil! Nå er ikke jeg det mest usunne vesenet på denne jordkloden, men de siste månedene har jeg følt på det å ikke strekke til i hverdagen. Jeg har lite energi, jeg spiser ikke sunt og variert, jeg er utrolig dårlig til å være i aktivitet, og hverdagen føles som et ork. Kanskje har det noe med mørketiden vi er inne i nå, men mørketid eller ei, jeg kan gjøre noe med det for å få en bedre hverdag.

Jeg har lenge hatt en lidenskap for trening og et sunt kosthold. Det er klart at motivasjonen kommer og går, men i bunn og grunn synes jeg det er gøy å bruke kroppen, og det er gøy å eksperimentere med mat. Når de siste månedene har vært tunge gjelder det å utfordre seg selv litt. Hva skal til for at jeg blir fornøyd med meg selv, og hva skal til for at hverdagen føles som en lek? Jo - for meg er det å finne tilbake til den lidenskapen jeg har for trening og et sunt kosthold. Det gir meg overskudd av energi, det gir meg glede, det gir meg en god selvfølelse, og det gir meg en livsstil jeg er fornøyd med. Men, det sitter langt inne. Å holde seg i ro og å spise mat som smaker himmelsk, men som på sikt ikke er bra for kroppen, er forbanna komfortabelt. Det er vanskelig å trø utenfor den komfortsonen. Hvordan kan jeg ta tilbake lidenskapen jeg har for trening og et sunt kosthold?

For å nå sine mål er det gullverdt å ha en plan. Derfor har jeg nå planlagt hvilke dager jeg skal trene frem til juni. Det er fullt mulig at det vil skje endringer underveis, men nå har jeg i det minste noe å forholde meg til. Å ha en plan på når man skal trene holder ikke i lengden mener jeg. Derfor skal jeg bruke resten av kvelden på å planlegge hva jeg skal trene hvilke dager. Skal jeg trene styrke eller kondisjon til onsdag? Skal jeg trene bein, rumpe og lår til fredag? Hvilke øvelser skal jeg gjøre? Med en så konkret plan er det lettere å utføre fordi jeg vet hva jeg skal gjøre den og den dagen. Det er faktisk ingenting som skal kunne forvirre meg slik at jeg ender opp med å gjøre en innsats som er helt middels. Videre skal jeg planlegge hvordan kostholdet mitt skal være for det er ingen hemmelighet at trening og kosthold er som hånd i hanske. Hva må jeg spise for å få resultater? Hva betegnes som sunt, og hva kan være lurt å styre unna? Hva skal jeg spise til frokost, lunsj, middag og kveldsmat de neste månedene?

Det kan virke som at jeg er superstreng mot meg selv, og det er jeg på mange måter også, men for å oppnå det målet jeg har satt meg, ja - da må jeg være streng med meg selv. Heldigvis har man helgen hvor man kan kose seg litt ekstra. På en måte blir helgekosen en liten belønning til meg hvis jeg gjør det jeg skal i uken. Jeg er faktisk supergira på å gå i gang med prosjektet en sunnere livsstil. Jeg vet hva det vil gi meg, og jeg gleder meg faktisk til å komme igang :-) Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å planlegge for jeg skal ha en konkret plan på å nå mitt mål!


mk.

Likes

Comments

Wisdom tooth gone.
Got painkillers and ice cream for a week.

Hei til dere fra the painkiller-zone. I går opererte jeg ut den ene visdomstannen min, og gjett om det var deilig å få det overstått. Jeg var altså så nervøs i forkant at jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg har nemlig vært så heldig at jeg sjeldent har hatt problemer med tennene mine. For meg er det faktisk helt ukjent å bore, trekke tenner, og i det hele tatt få lokalbedøvelse. Så det å sette seg i tannlegestolen å vite at man faktisk skal operere ut en tann var ikke veldig gøy. Jeg skalv faktisk, haha, men operasjonen gikk veldig bra! Jeg fikk først av alt 4-5 sprøyter med lokalbedøvelse, og det var med på å roe meg kraftig ned. Jeg kjente jo absolutt ingenting, heldigvis. Jeg skal ikke gå innpå detaljer fra operasjonen for det som ble gjort høres så brutalt ut, men det gikk veldig bra, og ikke minst veldig fort. På en halvtime hadde jeg tatt røntgen, snakket litt med kirurgen, fått lokalbedøvelse, operert, fått informasjon om smertestillende, avtalt ny time til å fjerne den andre visdomstannen og betalt.

Nå etter operasjonen er formen så som så. Takket være masse smertestillende har jeg ingen intense smerter, men jeg blir veldig sløv av de smertestillende jeg tar, derfor er ikke energien på topp. Jeg er også veldig hoven, og i tillegg er kjeven veldig stiv derfor er det ikke så lett å åpne munnen. For å si det sånn; det går i flytende mat, haha. At jeg skulle bli hoven og at kjeven kom til å bli stiv var jeg veldig forberedt på i og med at operasjonen foregår i kjevebeinet. Jeg fryktet nok at både operasjon og dagene etterpå skulle være mye verre, så alt i alt har jeg det bra, og jeg er utrolig glad for at operasjonen er overstått :-)

HAR DU TRUKKET ELLER OPERERT UT VISDOMSTENNER FØR?

mk.

Likes

Comments

Good times.
Good music.
Good memories.

Jeg sitter godt plassert i sengen min. Musikken strømmer ut fra høytalerne og tankene tar meg med på en reise. Mens jeg hører på Imagine Dragons - On Top Of The World tar tankene mine meg med til fremtiden. Vil det føles som at jeg er on top of the world i fremtiden? Kanskje. Jeg bytter sang. Nå er det Rascal Flatts - I Won't Let Go som opptar tankene mine. Det er vår sang. Vil det noensinne bli oss? Jeg bytter sang igjen. Birdy - Skinny Love. Jeg skrur opp lyden litt og lar tankene mine ta meg tilbake til da jeg hørte på denne sangen nonstop. Det var i den perioden du døde morfar. Jeg mimrer tilbake til den uken jeg ga faen i skole og prioriterte å sitte ved sengen din å holde deg i hånden. Jeg ville være hos deg til siste slutt. Nei - dette ble for trist. Jeg bytter sang til Britney Spears - Stronger. Tankene tar meg automatisk tilbake da jeg var 6-7 år og stod på jenterommet og sang og danset til denne sangen. Jeg smiler.

Musikk er spesielt. Og det er mange grunner til at musikk er så spesielt. I avsnittet over har jeg nevnt to store grunner som går hånd i hanske; minnene og følelsene. Jeg har så mange forskjellige minner till tusenvis av sanger, og jeg får ulike følelser av å høre på forskjellige sanger. Musikk er spesielt. I dette blogginnlegget vil jeg dele sanger som er relativt nye. Noen av sangene har jeg ikke rukket å få minner til. Men jeg vet at om jeg hører på disse sangene om et halvt år til vil jeg forbinde sangene med noe.

Alan Walker x David Whistle - Routine

Alan Walker - Alone

Rascal Flatts - Yours If You Want It

Ed Sheeran - Shape Of You

Alan Walker - Faded (Restrung) (sangen begynner fra 0:28)

Ed Sheeran - Castle On The Hill

HVILKE SANGER HØRER DU MYE PÅ FOR TIDEN?

mk.

Likes

Comments

You are never too old
to set another goal or
to dream another dream


Wow - det ble en lang juleferie på bloggen! Nå var det jammen med på tide med en oppdatering! Tiden har flydd avgårde, og det er mye som har skjedd siden sist. I begynnelsen av desember leverte jeg inn en gruppeeksamen samt hadde en presentasjon for noen av mine medstudenter. Begge deler gikk veldig bra så det var topp stemning da jeg dro hjem på juleferie. Gjett om det var deilig å komme hjem da! Det var så herlig å se både familie og venner igjen, og ikke minst slappe av :-)


Første del av juleferien gikk til å kjøpe julegaver, bake julekaker, pynte til jul, ja - rett og slett forberedelser til den store dagen. Og den store dagen ble tilbrakt med foreldrene mine, storesøsteren min, farmoren min, tanten og onkelen min, og fetteren min. Vi spiste knallgod mat som foreldrene mine hadde stelt i stand, og kaker som storesøsteren min og jeg hadde bakt. Altså, jeg var sikker på at jeg skulle sprekke på et tidspunkt, men står det god mat på bordet, da klarer ikke jeg å holde meg unna! Gaveutdeling ble det også, og jeg er veldig fornøyd med gavene jeg fikk. Nå er jeg blant annet en klokke, et polaroid-kamera, og en pyjamas rikere. Juleferien gikk så altfor, altfor fort, og plutselig var det tid for å vende nesen vestover igjen. På en måte var det ganske godt å komme tilbake til hverdagen igjen, men jeg skulle gjerne vært hjemme litt lenger.


Det var ingen kjære mor da jeg kom tilbake til Sunnmøre. Fjerde semester på studiet startet dagen etterpå, og nå er vi kommet godt i gang. Dette semesteret kan by på mange spennende temaer, og siden tiden går så fort, har jeg en anelse om at dette semesteret kommer til å fly unna! Ellers har jeg rukket å bli 1 år eldre. For en uke siden måtte jeg gi avkall på alderen 22. På papiret synes jeg at 22 år ser helt perfekt ut, derfor var jeg ikke super-optimistisk til å bli 23 år, men til tross for litt surmuling over å bli 1 år eldre hadde jeg en utrolig fin dag med mange fine gratulasjoner. Konklusjon: det var ikke så ille å blir 23 år.

Dagene går sin gang. Nå nyter jeg helgen og spiser masse god mat, for til mandag skal jeg operere ut en visdomstann. For å psyke meg selv opp har jeg sagt til meg selv at det kommer til å gå kjempebra. Jeg vet ikke helt hvem jeg prøver å lure, for jeg vet at jeg kommer til å få vondt i ettertid, og at jeg mest sannsynlig må leve på suppe og yoghurt i et par dager. Men tannen må ut, så da får det bare stå til :-)

HVORDAN HAR DU DET?
HVORDAN HAR DIN JULEFERIE VÆRT?

mk.

Likes

Comments

Hello december

Julemusikken spilles for fullt. Endelig!! Denne måneden har jeg ventet utrolig lenge på, for desember for meg betyr hjemreise, juleferie, tid til å slappe av, og kvalitetstid med familie og venner. Og nå er det ikke mange dagene til jeg setter kursen sørover. Gjett om jeg gleder meg! Jeg klarer nesten ikke å tenke på noe annet, haha. Men først er det helg. Hva jeg skal finne på denne helgen er jeg faktisk ikke sikker på, men kjenner jeg meg selv rett snurrer jeg nok en julefilm når mørket senker seg :-)

HVA ER DINE PLANER FOR HELGEN?


mk.

Likes

Comments

Autumn is a second spring
when every leaf is a flower.

Long time no see! Nå er det faktisk altfor lenge siden sist jeg tok turen innom her, så nå var det jammen med på tide! De siste ukene har igrunnen vært veldig travle. På studiet har vi begynt med noe som heter prosjektpraksis. Da arbeider vi i grupper med et valgt tema, og vi skal intervjue et aktuelt yrkesfelt, samt skrive en grupperapport og et individuelt refleksjonsnotat. De siste ukene har min gruppe laget en problemstilling til temaet vårt, kontaktet aktuelle informanter vi ville intervjue, skrevet en intervjuguide, intervjuet informantene våre, og begynt på grupperapporten. Innleveringsfristen er 2. desember, så de neste to ukene blir travle, men denne perioden har vært utrolig gøy, og ikke minst lærerik så jeg kan ikke akkurat klage!

Ettersom at innleveringsfristen nærmer seg, betyr det også at desember-måned nærmer seg, og det betyr igjen at jeg snart skal hjem på juleferie. Det blir bra! Jeg har faktisk ikke vært hjemme siden august, så jeg gleder meg masse til å se familie og venner igjen. Tenk at det snart er jul da! Åh - jeg gleder meg, men først må de siste ukene av høsten nytes :-)


HVA GJØR DU FOR TIDEN?
SER DU OGSÅ FREM TIL JULEFERIE?


mk.

Likes

Comments

Lovin' country music.

God fredag til dere kjære lesere! Endelig er det helg, og det skal jeg utnytte for alt det er verdt. Det blir avslapping til den store gullmedaljen hos meg i hvert fall. I dag tenkte jeg å dele et nytt musikkinnlegg med dere. Hva er vel bedre enn å starte helgen med litt fin musikk? Og som overskriften sier - country! Dere så ikke den komme si, hehe. Jeg håper i hvert fall flere er med meg og starter helgen med countrymusikk :-)

Jeg synes faktisk at countrymusikk er utrolig fint, og jeg hører titt og ofte på det. Noen mener kanskje at den type musikksjanger er harry, men med countrymusikk følger det med vakre melodier, og ikke minst helt fantastiske og ærlige tekster. Jeg synes ikke det er harry. Det sjarmerer i hvert fall meg. Jeg tenkte å dele mine favoritt-countrysanger med dere i dette blogginnlegget, også håper jeg at dere vil legge igjen en kommentar med deres favoritt-countrysanger. Jeg trenger nemlig flere countrysanger jeg kan høre på :-)

Rascal Flatts - Bless The Broken Road

Rascal Flatts - Fast Cars And Freedom

Rascal Flatts - Where You Are

Brad Paisley & Alison Krauss - Whiskey Lullaby (sangen begynner fra 2:13)

Rascal Flatts - I Won't Let Go

Hellbillies - Den Finaste Eg Veit

Hellbillies - Ei Krasafaren Steinbu

Hellbillies - Mørkemann

Åsmund Åmli Band - Påskerally På Riksveg Nummer 9

Åsmund Åmli Band - Stomp Og Vatn

Det er ikke til å komme utenom at det går i mye Rascal Flatts hos meg. Det er uten tvil mitt favoritt countryband. De har så utrolig mange fine og fengende sanger. Jeg kunne ikke ta med alle, men jeg anbefaler virkelig å søke Rascal Flatts opp på Spotify eller Youtube. Jeg garanterer masse fin musikk! Hellbillies er nok min favoritt av norske countryband. Igjen anbefaler jeg å søke på Spotify eller Youtube da disse har mange bra sanger. Jeg er spesielt fan av Den Finaste Eg Veit - for en nydelig kjærlighetssang! Åsmund Åmli Band er vel kanskje for spesielt interesserte, men jeg har nærmest vokst opp med dette bandet. De er fra Setesdalen, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kjørt oppover Setesdalen selv og hørt på disse karene her. Jeg har så absolutt vært med på påskerally på riksveg nummer 9 for å si det sånn! Hehe :-)

HAR DU NOEN FAVORITT-COUNTRYSANGER? - del gjerne!

mk.

Likes

Comments