Life is a journey with
problems to solve,
lessons to learn,
but most of all,
experiences to enjoy.

Hei fra Molde! Det går dårlig med denne bloggingen, men sånn er det når dagene er travle. Sist jeg var innom her var i begynnelsen av september, og nå er vi snart i midten av oktober. Hvor har det blitt av tiden? Som nevnt har jeg travle dager. Jeg har startet i praksis nå og trives godt med det. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at hele denne praksisperioden er en veldig ny situasjon for meg, og det kan til tider være svært utfordrende, men jeg trives utrolig godt med å lære noe nytt hver dag og å treffe nye mennesker. Tiden går jo så fort. Plutselig er praksisperioden ferdig så dette må nytes, det er sikkert og visst! Ellers trives jeg utrolig godt i Moldeby. Det er så vakkert her, det er en akkurat passe stor by, og disse moldenserne er sabla hyggelige.

Foruten å ha jobbet på praksisplassen har jeg også rukket å oppdage en knallgod sushi. Jeg har lenge syntes at sushi er helt greit, men da jeg smakte på denne sushien på Sunn og Nam i Molde visste jeg faktisk ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Hallo- jeg har tenkt på denne sushien hver dag siden lørdag, haha. Det må være noe av det beste jeg har smakt. Jeg har også rukket og gått på fotballkamp. Molde spilte semifinale mot Lillestrøm i cupen. Dessverre ble det tap, dermed ingen cupfinale på Molde i år. Det føltes ut som jeg var litt utro mot Sørlandets stolthet - Start der jeg satt og jublet for Moldemål, men jeg fikk altså så medfølelse for disse moldenserne som måtte gi slipp på cupfinaledrømmen selv om de har vært i en cupfinale før -hilsen ho som aldri har opplevd en cupfinale. Nei- dere! Jeg trives, og jeg gleder meg til fortsettelsen i denne flotte byen!


HVORDAN HAR DU DET?

mk.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Some books you read.
Some books you enjoy.
But some books just swallow you up,
heart and soul.

Septembermåned betyr høst, og selv om de siste dagene har bydd på sommervær, i hvert fall her i Møre og Romsdal, antar jeg at mørket og regnet melder sin ankomst snart. Det hører jo til høsten det. En annen ting som hører til høsten for noen er å lese en god bok, og i dette blogginnlegget vil jeg tipse om en utrolig god bok. Boken er litt mørk og dyster, og derfor synes jeg det passer bra å lese denne boken om høsten.

- Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Jack er flott, rik og en vellykket advokat. Grace er vakker og ofrer sin egen karriere for å stelle hjemme i deres nydelige, store hus. De er paret som har alt.
Det er bare ett problem, Jack og Grace er sammen hele tiden. Noen kaller det ekte kjærlighet, men enkelte i nabolaget synes det er merkelig at Jack alltid er ved Graces side, slev når det inviteres til damelunsj -

Bak Lukkede Dører er en psykologisk krim om et forhold der ingenting er slik det ser ut til å være. For noen ganger er det perfekte ekteskapet bare en perfekt løgn.

Bak Lukkede Dører leste jeg i sommer, og jeg ble helt hektet. Jeg har for vane å lese ut en bok veldig fort, om den fenger selvfølgelig, og Bak Lukkede Dører klarte jeg faktisk ikke å legge fra meg. Jeg har ikke lyst til å røpe altfor mye av handlingen, men utifra handlingsbeskrivelsen å tyde trenger man ikke å være rakettforsker for å forstå at Grace er gift med en psykopat. Gjennom hele handlingen var jeg så spent på om Grace i det hele tatt ville klare å komme ut av ekteskapet. Ville hennes nærmeste venner se hvordan situasjonen hennes egentlig var? Ville Jack klare å komme unna med det han holdt på med? Hvor ille var egentlig situasjonen? Altså- jeg hadde så mange spørsmål som jeg bare måtte få svar på, og det gjorde at denne boken fanget meg inn i en psykologisk krimverden. Og ja- jeg fikk svar på alt jeg lurte på :-) Men virkelig, dette er en fantastisk bra og spennende bok, og jeg anbefaler å lese Bak Lukkede Dører hvis man vil lese en bok som er litt utenom det vanlige, og hvis man vil lese en bok man faktisk ikke klarer å legge fra seg.

HAR DU LEST DENNE BOKEN?

mk.

Likes

Comments

Greater things
are still to be done
in this city.

Hei fra Molde - rosenes by! Siste forelesningsdag for dette semesteret var på tirsdag, og etter det pakket jeg sakene mine og satte kursen mot Molde. Nå har jeg kommet meg på plass i leiligheten jeg leier for de neste månedene, og jeg har til og med rukket å bli ganske så kjent i en helt ny by. På mandag starter jeg i praksis så det blir veldig spennende, men før den tid har jeg fri så disse dagene skal nytes i ny leilighet og ny by :-)

HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Likes

Comments

Hoodies, hot cocoa,
boots, jeans, cuddling,
crisp air, blushed cheeks,
I live for Autumn.

foto_weheartit.com

1. Gå lange turer. Er det noe jeg virkelig elsker med høsten så er det den friske luften ute og alle de fine høstfargene. Det er så deilig å gå ute å kjenne at den friske luften såvidt biter meg i kinnene, samtidig som jeg lar blikket hvile på de vakre fargene som omgir meg. Det gir meg en helt spesiell ro i kroppen. Derfor skal jeg gå mange og lange turer i høst Jeg skal kjenne, se og bare nyte.

2. Lese bøker. Pliktene kaller, også om høsten, men når pliktene er unnagjort og mørket senker seg skal jeg finne frem en god bok å lese. Kanskje en krimbok, kanskje en roman, hvem vet? Jeg skal gi meg hen til handling som tar meg med inn i en annen verden.

3. Tenne levende lys. Høstens dager byr på kulde og mørke, men et lys varmer alltid. Når mørket har lagt seg som et lokk over oss skal jeg tenne levende lys. Jeg skal kjenne varmen fra lysene, samtidig som jeg kjenner roen snike seg innpå meg. Jeg skal føle på stemningen disse lysene gir.

4. Se på TV og serier. Sommerens store reprisemaraton er omsider over, og endelig starter høstprogrammene på TV. Etter å ha gjennomført de hverdagslige gjøremålene skal jeg sitte spikret til TV-en å følge med på Jakten På Kjærligheten, Skal Vi Danse, The Voice, og Senkveld. Ikke fordi jeg på død og liv må se disse programmene, men fordi det er tradisjon om høsten. Jeg skal slappe av med fengende og gode serier fordi jeg har tid. Tid til å slappe av.

5. Høre på rolige hits. Sommeren forsvinner ut døren sammen med den elektroniske musikken, med remixene, og med up-tempo hits-ene. Høsten ankommer med rolige, meningsfulle sanger. Jeg skal oppdatere spillelisten min med behagelige og rolige sanger. Jeg skal lytte, og jeg skal la musikken ta bort stresset og senke skuldrene.

6. Sitte inne å se ut på regnværet. Høst kan fort bety regn i luften, men regnet gjør meg ingenting. Ja, det er vått, det er kaldt, men det er koselig. Jeg skal sitte inne å se ut på regnværet. Jeg skal være en del av det, samtidig som jeg skal betrakte det på avstand.

7. Trene masse. Høsten kan by på lange dager til tross for at det blir mørkere tidligere. Å ha noe å pusle med om høsten er av og til nødvendig. Jeg skal trene masse. Jeg skal ikke la kjølige og mørke dager ødelegge treningsrutinene jeg har. Jeg ska være fokusert gjennom hele høsten og ha kontroll over min egen treningshverdag.

8. Drikke varme drikker.
Når kulden sniker seg inn over vårt landstrakte land skal jeg lene meg tilbake med en stor, god og varm kopp te eller kakao med krem. Jeg skal kjenne at varmen sprer seg inni meg. Jeg skal nyte og kose meg med mange gode, og varme drikker.

9. Kle meg i varme strikkegensere og skjerf.
Fargene i naturen er fantastisk fine om høsten, men de er også like fine på klesplaggene. Jeg skal kle meg i gode og varme strikkegensere og skjerf som har lune, fine farger. Jeg skal holde varmen samtidig som jeg føler meg fresh.


HVA SKAL DU GJØRE DENNE HØSTEN?

mk.

Likes

Comments

August is like
the sunday of summer.

Hvis noen er i tvil- jeg lever! Nå er det en halv evighet siden jeg tok turen innom her så nå har jeg skikkelig masse på hjertet. Siden sist har jeg rukket å gjøre masse. Kanskje ikke så rart med tanke på at sist jeg publiserte et blogginnlegg var 14. juli, og tiden har flydd siden da. Jeg har først og fremst kost meg masse hjemme på Sørlandet, men nå er jeg tilbake på Sunnmøre. Semesterstart for meg i år var 22. august så de to siste ukene har gått til forelesninger, gruppeoppgaver, individuelt arbeid og masse trening! Det har vært en pangstart, men jeg kan vel ikke forvente noe annet i og med at jeg faktisk har begynt på mitt tredje og siste år på studiet. Altså, hjelpes, så fort tiden går. Det føles ut som første året på studiet begynte i går, og nå sitter jeg her da og tenker litt for ofte på at om under 1 år er jeg faktisk ferdig utdannet. Dette studieåret blir litt mer spesielt enn de to andre årene. Nå i høst skal jeg ut i praksis. Praksisplassen min er i Molde så det betyr at jeg i neste uke flytter til Molde. Det blir utrolig spennende, og jeg ser frem til et nytt kapittel i rosenes by.

Det har absolutt vært mye å gjøre de siste ukene, allerede haha, men i dag har jeg hatt studiedag så denne dagen har vært ganske rolig. Jeg gikk ut døren samtidig som himmelens sluser åpnet seg, men rakk å komme frem til treningssenteret før jeg var klissvåt i hvert fall. Jeg vet ikke om det er innafor å si dette uten at det virker for skrytete, men i dag hadde jeg en sinnsykt god treningsøkt. Jeg har trent godt i det siste, eller rettere sagt, jeg har hatt gode styrkeøkter de siste ukene, men i dag hadde jeg en utrolig god kondisjonsøkt og det skjer vel så og si hvert skuddår. Jeg er i hvert fall superfornøyd med innsatsen i dag, haha. Resten av dagen går til litt skolearbeid og selvfølgelig slappe av! Det er viktig å lade opp til helgen, og man må jo ikke glemme å nyte sommermånedenes siste dag. I morgen er det 1.september, og høsten, som har lagt inn en snikvisitt, starter for alvor. Er det for tidlig å se på sommerbilder og mimre tilbake til sommeren 2017?

HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Likes

Comments

There is always room
for improvement.

Hei juli, hei sommerferie! Åh- det er deilig. Sommerferie er faktisk helt herlig, og selv om jeg jobber en god del synes jeg det er veldig deilig å være hjemme på Sørlandet. Jeg tror ikke det finnes et finere sted å være om sommeren. Som sagt blir det en del jobbing på meg, men ettersom at jeg jobber turnus har jeg likevel noen fridager. I det siste har disse fridagene blitt brukt til å holde seg rolig og slappe av. Jeg klarte å bli søkkforkjølet for et par uker siden så energinivået har ikke vært helt på topp, men litt rastløs har jeg vært for plutselig fant jeg ut at jeg skulle male den ene veggen på soverommet mitt. Jeg ble så lei av den gamle fargen at jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg fant en farge jeg likte, kjøpte maling og malte. Så fort og enkelt kan det faktisk gjøres. Her er før og etter-bilder:

- FØR -

- ETTER -

For mange, mange år siden var den rød veggen kjempekul syntes jeg. Og den gang da likte jeg sterke farger. I dag synes jeg ikke den rødfargen er spesielt fin, og i dag liker jeg litt mer nedtonet og mørke farger. Derfor falt valget på fargen mørk aubergine. Det er en kontrastvegg ettersom at resten av veggene på soverommet er kledd i panel så at veggen skiller seg ut liker jeg, men det er så mye mer behagelig og våkne opp til en farge jeg selv er komfortabel med. Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd med resultatet :-)

HVA SYNES DU?

mk.

Likes

Comments

I hope you don't mind
that I put down in words
how wonderful life is
while you're in the world.

På torsdag var det samlet 12-13 000 mennesker på bystranda i Kristiansand for å se Sir Elton John. Det var rett og slett en konsert jeg ikke kunne gå glipp av til tross for at det er min andre konsert med Elton John. For 10 år siden var han også i Kristiansand, og også den konserten var jeg på. Jeg var riktignok 13 år da, så jeg husker ikke så altfor mye av den konserten, haha, men torsdagens konsertopplevelse står sterkt i minnet. Det var en veldig bra konsert. Først og fremst fordi Elton John har mange fine sanger. Det er den ene slageren etter den andre. I tillegg er han en så dyktig artist, også live, og det til tross for at han har rundet 70 år. Jeg blir helt imponert. For en legende! Jepp- jeg koste meg glugg ihjel på Elton John-konsert, og må selvfølgelig dele mine favorittsanger av Sir Elton John i dette musikk-blogginnlegget.

Can You Feel The Love Tonight

Crocodile Rock

Candle In The Wind

Don't Let The Sun Go Down On Me

I Guess That's Why They Call It The Blues

Your Song

Blue Wonderful

A Good Heart

Circle Of Life

HAR DU NOEN FAVORITTSANGER AV ELTON JOHN?

mk.

Likes

Comments

Welcome to our cabin
where the campfire is hot
and the beer is always cold.

Hurra for sommerferie, en etterlengtet sommerferie! Jeg hadde eksamen forrige torsdag, og dagen etterpå bar det rett hjem til det blide Sørland. Jeg var helt utslitt etter en hektisk eksamensperiode derfor fant jeg ut at en tur på hytta vår kunne være godt for kropp og sjel før jeg begynner å jobbe. Jeg dro på tirsdag og regner med å dra hjem igjen i morgen ettersom jeg begynner å jobbe på mandag, men i løpet av disse dagene har jeg virkelig fått senket skuldrene, ladet batteriene og bare kost meg. Det har også blitt et par fjellturer. På onsdag gikk jeg på topptur, og det var så fint! Først og fremst spilte været på lag med meg, og utsikten når jeg kom opp på toppen kan ikke beskrives. Det var rett og slett terapi å sette seg ned i sola, nyte nisten og kaffen jeg hadde tatt med, kjenne den friske fjell-lufta og være omringet av norsk, nydelig natur.


HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Likes

Comments


Nothing, nothing
justifies terrorism.

Da jeg var mindre var den største frykten min edderkopper, slanger og Hufsa i Mummitrollet. I dag er den største frykten min å miste mine kjære og nære i et terrorangrep. Da jeg var mindre var det fattigdom som preget nyhetsbildet. I dag er det konflikter, hat, rasisme, og brutale handlinger som preger nyhetsbildet. Da jeg var mindre var verden et trygt sted. I dag er ikke verden et trygt sted.

Den utviklingen verden har hatt de siste årene skremmer meg. Terror er blitt en del av hverdagen vår. Det er brutaliteten som rammer oss. Det rammer deg, det rammer meg, og det rammer han eller hun som vi faktisk ikke kjenner. Og det er like sårt hver jævla gang. Bombing i Syria, skyting i Paris, en lastebil som meier ned mennesker i Stockholm, selvmordsbombe i Manchester, uansett hvor og hvordan er det uskyldige menneskeliv som går tapt. Jeg synes det er jævlig urettferdig at mennesker flykter for livet fordi hjemlandet deres blir bombet i stykker. Jeg synes det er jævlig brutalt at mennesker skal kose seg en kveld og drar på en konsert som ender med skyting eller selvmordsbombing. Og jeg synes det er jævlig vondt at mennesker er ute og shopper og blir meid ned av en lastebil. Disse handlingene er ikke menneskelige. De er urettferdige, brutale og jævlige vonde! Og disse handlingene er bygget på hat. Nei- terror er ikke preget av religion, kjønn eller hudfarge. En terrorist er ikke nødvendigvis en muslim, en mann, en som har utenlandsk utseende. Terroristen trenger heller ikke å være et medlem eller en sympatisør av IS. Husk- en terrorist kan være en hvit nordmann.

Kjære verden. Når skal vi åpne øynene våre og innse at vi må slutte å forskjellsbehandle, forhåndsdømme og ha rasistiske holdninger? Når skal vi innse at verden trenger en god dose nestekjærlighet for å fungere? Å bekjempe hat med hat fører ikke til noe godt.


mk.

Likes

Comments

A sunday well spent
brings a week of content.

Hei flotte søndag! I skrivende stund sitter jeg godt plassert under dyna, med headsettet godt plassert over ørene og hører på det som er favorittsangene for tiden. Denne uken har egentlig vært helt sykt intens fordi på fredag hadde jeg en prøve basert på pensum vi har hatt dette semesteret. Prøven måtte bestås for å kunne gå opp til eksamen, og ettersom pensum inneholder ca. 1727 sider kan dere tro jeg var stressa på torsdag. Men hardt arbeid og ståpå-vilje lønner seg alltid; jeg kom meg gjennom alt av pensum OG jeg bestod prøven. Jeg har brukt så mange uker på å rekke og lese alt, og selvfølgelig pugge det jeg har lest, så da jeg fikk svar på at jeg hadde bestått var det som at en stor stein i magen og minst 100 kg på skuldrene forsvant. En superdeilig følelse, og ikke minst en perfekt start på helgen! Nå kan eksamen bare komme, haha!

På fredag var jeg så trøtt og sliten at jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg, men det var ikke så rart for natt til fredag valgte jeg faktisk å holde meg våken for å pugge. Da jeg la meg fredag kveld innså jeg at jeg hadde vært våken i 37 timer i strekk! Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte det, men da har jeg prøvd det. Aldri igjen for å si det sånn.

Resten av kvelden skal jeg bruke til å forhåndsskrive noen blogginnlegg, planlegge måltider for den kommende uken og lage en treningsplan. Eksamen nærmer seg med stormskritt derfor vet jeg at de neste ukene blir hektiske, og da er det en fordel å ha litt struktur i hverdagen. Det føles ut som at jeg ikke har spist et sunt måltid eller trent på evigheter, så nå må jeg gjøre noe med det, haha :-)

HVORDAN HAR DIN UKE VÆRT?

mk.

Likes

Comments