Header

December - a month of lights, snow and feasts.
A time to make amends, and tie up loose ends.
A time to finish what you started and
hope that your dreams will come true.

foto_weheartit.com

Åh - endelig! Sett bortifra at jeg ikke er så begeistret for snø og kulde, er desember definitivt min favorittmåned, og tenk- nå kan vi endelig ta fatt på favorittmåneden min. Hei 1.desember! Du er hjertelig velkommen ♥ Jeg gleder meg skikkelig til ukene jeg har i vente. Først av alt skal jeg fullføre praksisperioden. Om nøyaktig to uker er jeg ferdig med praksisen, da har jeg juleferie og vender naturligvis nesa mi hjemover for å slappe av med familien min og vennene mine. Gjett om jeg gleder meg! Jeg har ikke vært hjemme i Kristiansand siden august så nå er det på tide å tilbringe litt tid hjemme med de jeg er glad i. I tillegg skjer det så mye gøy og hyggelig når beina mine først treffer sørlandsk jord; juleforberedelser som pynte til jul, kjøpe julegaver, og å bake julebakst. Juleselskap med masse god mat og julebrus. Helledussen som jeg gleder meg til å spise julemat og drikke Kristiansand sin julebrus, haha! Wæ- nei, jeg gleder meg skikkelig! Men først har jeg to uker igjen i rosenes by, og det må nytes det også for jeg trives jo så godt her!

Jeg håper dere har hatt en fin 1.desember, det har i hvert fall jeg. Jeg startet dagen med å høre på julesanger mens jeg gikk til jobb. I år var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle høre på julesanger før 1.desember. Det har jeg faktisk klart selv om jeg hadde en periode i midten av november hvor hele meg verket etter å høre på julesanger. Lykken var med andre ord stor da jeg endelig kunne sette på den ene julesangen etter den andre i dag, haha. Julefilmer kan jeg også begynne å se på nå så det skal jeg gjøre i kveld mens jeg drikker julebrus, haha. Noen som er klar for jul i hvert fall :-)

HVA HAR DU GJORT I DAG?

mk.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I love that moment when
you open a book and sink into it.
You can escape from the world,
into a story that 's way more
interesting than yours
will ever be.

Jeg kan være den første til å innrømme at jeg er veldig dårlig til å sette meg ned med en god bok. Det er igrunnen ganske synd for jeg synes det er så deilig å koble ut, og å stresse ned med en god og spennende bok, men jeg føler ofte at tiden ikke strekker til. Jeg er litt sånn at når jeg først har begynt på en bok så den fullføres i nærmeste fremtid, og da må jeg ha tid til å lese den. Den tiden har jeg gjerne ikke utenom i ferier. MEN- forrige helg skjedde det ett under. Det kan selvfølgelig ha noe med at det var skikkelig høstvær ute da. Regnet pøste ned og det blåste kraftig ute så da fant jeg frem en bok jeg har lånt av storesøsteren min. Det var skikkelig koselig å sitte under pleddet, drikke kakao og forsvinne inn i en utrolig spennende handling. Akkurat slik det skal være om høsten si :-)


- Alt startet den natten i skogen, i uværet. Cass Anderson stoppet ikke for å hjelpe kvinnen i bilen. Dagen etter blir kvinnen funnet død. Så begynner de tause telefonoppringningene. Cass er sikker på at noen holder øye med henne. Det er noen der ute. Tynget av skyld begynner Cass å glemme ting. Om hun tok pillene sine, hva koden på alarmsystemet er, om kniven på kjøkkenet virkelig hadde blod på seg. Det eneste Cass ikke klarer å glemme, er kvinnen i bilen. Kvinnen hun kunne reddet. -

B.A Paris er forfatteren bak boken Det Store Sviket, og det er også hun som har skrevet den psykologiske krimboken Bak Lukkede Dører som jeg har tipset om i dette blogginnlegget. Jeg syntes Bak Lukkede Dører var en kjempebra bok så derfor hadde jeg store forventninger til Det Store Sviket som også er en psykologisk krim. Jeg begynte å lese boken forrige fredag og ett døgn senere var jeg ferdig. Boken var så spennende at det var helt umulig å legge den fra seg, i tillegg var den veldig lettlest også.

Som dere kanskje har skjønt så var handlingen veldig spennende. Jeg føler det egentlig sier seg litt selv når det er mord involvert, men det som gjorde det ekstra spennende var mange små momenter som var med på å bygge opp handlingen. Plutselig var ikke fokuset mitt på hvem som hadde drept kvinnen i bilen, eller hvem som drev på med de tause telefonoppringningene. Fokuset ble på alle disse små momentene som har alt å si for resten av handlingen. Jeg har ikke lyst til å fortelle for mye i tilfelle jeg skulle finne på å røpe meg, derfor foreslår jeg heller at dere leser denne boken. Faktisk er det slik at etter å ha lest to bøker skrevet av B.A Paris har jeg nesten lyst til å si at jeg har fått ny favorittforfatter. Forventningene var skyhøye, men B.A Paris leverer nok en gang.

HAR DU LEST DENNE BOKEN?

mk.

Likes

Comments

The secret ingredient
is always love.

I dag synes jeg at jeg fortjener noen husmorpoeng, fordi i dag har jeg stått på kjøkkenet så og si hele dagen. Jeg konkluderte faktisk med at jeg ville klart meg ganske bra på 1950-tallet. Jeg måtte nok vært en god dose mer tålmodig, men kjærlighet for matlaging kan ingen ta fra meg, og jeg føler det seirer over tålmodigheten. Jeg har gitt uttrykk for det før, men jeg kan godt påpeke det enda en gang; jeg elsker å lage mat, og i dag har jeg kokkelert til den store gullmedaljen. Jeg ble faktisk overrasket og imponert av meg selv i dag, haha.

Det er to ting jeg har cravet skikkelig denne høsten; fårikål og sjokoladeboller. Jeg vet, strålende kombinasjon. Siden jeg hadde studiedag i dag tenkte jeg å slå to fluer i en smekk, og siden både fårikål og bollebaking kan ta litt tid passet det perfekt å bruke dagen på nettopp dette. Først satte jeg over fårikålen siden den skal stå mange timer å godgjøre seg, og deretter begynte jeg på bollebakingen. Er det innafor å skryte litt av seg selv nå? Sjokoladeboller har jeg bakt før så det gikk som en lek. De ble veldig gode, og med en kopp te til ble de enda bedre. Og fårikålen- om jeg kan si det selv så ble det altså så godt. Jeg har faktisk aldri lagd fårikål før, haha. Jeg har alltid fått det servert i fanget hos mamma og pappa, eller hos farmor, men nå kan jeg faktisk diske opp med fårikålmiddag selv. Det verste av alt var at det var så latterlig enkelt å lage at det nesten er en skam at jeg ikke har lagd det før. Nei- i dag fortjener jeg noen husmorpoeng, og jammen med fikk jeg dekket cravingsbehovet mitt også :-)


LIKER DU Å LAGE MAT?

mk.

Likes

Comments

Life is a journey with
problems to solve,
lessons to learn,
but most of all,
experiences to enjoy.

Hei fra Molde! Det går dårlig med denne bloggingen, men sånn er det når dagene er travle. Sist jeg var innom her var i begynnelsen av september, og nå er vi snart i midten av oktober. Hvor har det blitt av tiden? Som nevnt har jeg travle dager. Jeg har startet i praksis nå og trives godt med det. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at hele denne praksisperioden er en veldig ny situasjon for meg, og det kan til tider være svært utfordrende, men jeg trives utrolig godt med å lære noe nytt hver dag og å treffe nye mennesker. Tiden går jo så fort. Plutselig er praksisperioden ferdig så dette må nytes, det er sikkert og visst! Ellers trives jeg utrolig godt i Moldeby. Det er så vakkert her, det er en akkurat passe stor by, og disse moldenserne er sabla hyggelige.

Foruten å ha jobbet på praksisplassen har jeg også rukket å oppdage en knallgod sushi. Jeg har lenge syntes at sushi er helt greit, men da jeg smakte på denne sushien på Sunn og Nam i Molde visste jeg faktisk ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Hallo- jeg har tenkt på denne sushien hver dag siden lørdag, haha. Det må være noe av det beste jeg har smakt. Jeg har også rukket og gått på fotballkamp. Molde spilte semifinale mot Lillestrøm i cupen. Dessverre ble det tap, dermed ingen cupfinale på Molde i år. Det føltes ut som jeg var litt utro mot Sørlandets stolthet - Start der jeg satt og jublet for Moldemål, men jeg fikk altså så medfølelse for disse moldenserne som måtte gi slipp på cupfinaledrømmen selv om de har vært i en cupfinale før -hilsen ho som aldri har opplevd en cupfinale. Nei- dere! Jeg trives, og jeg gleder meg til fortsettelsen i denne flotte byen!


HVORDAN HAR DU DET?

mk.

Likes

Comments

Some books you read.
Some books you enjoy.
But some books just swallow you up,
heart and soul.

Septembermåned betyr høst, og selv om de siste dagene har bydd på sommervær, i hvert fall her i Møre og Romsdal, antar jeg at mørket og regnet melder sin ankomst snart. Det hører jo til høsten det. En annen ting som hører til høsten for noen er å lese en god bok, og i dette blogginnlegget vil jeg tipse om en utrolig god bok. Boken er litt mørk og dyster, og derfor synes jeg det passer bra å lese denne boken om høsten.

- Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Jack er flott, rik og en vellykket advokat. Grace er vakker og ofrer sin egen karriere for å stelle hjemme i deres nydelige, store hus. De er paret som har alt.
Det er bare ett problem, Jack og Grace er sammen hele tiden. Noen kaller det ekte kjærlighet, men enkelte i nabolaget synes det er merkelig at Jack alltid er ved Graces side, slev når det inviteres til damelunsj -

Bak Lukkede Dører er en psykologisk krim om et forhold der ingenting er slik det ser ut til å være. For noen ganger er det perfekte ekteskapet bare en perfekt løgn.

Bak Lukkede Dører leste jeg i sommer, og jeg ble helt hektet. Jeg har for vane å lese ut en bok veldig fort, om den fenger selvfølgelig, og Bak Lukkede Dører klarte jeg faktisk ikke å legge fra meg. Jeg har ikke lyst til å røpe altfor mye av handlingen, men utifra handlingsbeskrivelsen å tyde trenger man ikke å være rakettforsker for å forstå at Grace er gift med en psykopat. Gjennom hele handlingen var jeg så spent på om Grace i det hele tatt ville klare å komme ut av ekteskapet. Ville hennes nærmeste venner se hvordan situasjonen hennes egentlig var? Ville Jack klare å komme unna med det han holdt på med? Hvor ille var egentlig situasjonen? Altså- jeg hadde så mange spørsmål som jeg bare måtte få svar på, og det gjorde at denne boken fanget meg inn i en psykologisk krimverden. Og ja- jeg fikk svar på alt jeg lurte på :-) Men virkelig, dette er en fantastisk bra og spennende bok, og jeg anbefaler å lese Bak Lukkede Dører hvis man vil lese en bok som er litt utenom det vanlige, og hvis man vil lese en bok man faktisk ikke klarer å legge fra seg.

HAR DU LEST DENNE BOKEN?

mk.

Likes

Comments

Greater things
are still to be done
in this city.

Hei fra Molde - rosenes by! Siste forelesningsdag for dette semesteret var på tirsdag, og etter det pakket jeg sakene mine og satte kursen mot Molde. Nå har jeg kommet meg på plass i leiligheten jeg leier for de neste månedene, og jeg har til og med rukket å bli ganske så kjent i en helt ny by. På mandag starter jeg i praksis så det blir veldig spennende, men før den tid har jeg fri så disse dagene skal nytes i ny leilighet og ny by :-)

HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Likes

Comments

Hoodies, hot cocoa,
boots, jeans, cuddling,
crisp air, blushed cheeks,
I live for Autumn.

foto_weheartit.com

1. Gå lange turer. Er det noe jeg virkelig elsker med høsten så er det den friske luften ute og alle de fine høstfargene. Det er så deilig å gå ute å kjenne at den friske luften såvidt biter meg i kinnene, samtidig som jeg lar blikket hvile på de vakre fargene som omgir meg. Det gir meg en helt spesiell ro i kroppen. Derfor skal jeg gå mange og lange turer i høst Jeg skal kjenne, se og bare nyte.

2. Lese bøker. Pliktene kaller, også om høsten, men når pliktene er unnagjort og mørket senker seg skal jeg finne frem en god bok å lese. Kanskje en krimbok, kanskje en roman, hvem vet? Jeg skal gi meg hen til handling som tar meg med inn i en annen verden.

3. Tenne levende lys. Høstens dager byr på kulde og mørke, men et lys varmer alltid. Når mørket har lagt seg som et lokk over oss skal jeg tenne levende lys. Jeg skal kjenne varmen fra lysene, samtidig som jeg kjenner roen snike seg innpå meg. Jeg skal føle på stemningen disse lysene gir.

4. Se på TV og serier. Sommerens store reprisemaraton er omsider over, og endelig starter høstprogrammene på TV. Etter å ha gjennomført de hverdagslige gjøremålene skal jeg sitte spikret til TV-en å følge med på Jakten På Kjærligheten, Skal Vi Danse, The Voice, og Senkveld. Ikke fordi jeg på død og liv må se disse programmene, men fordi det er tradisjon om høsten. Jeg skal slappe av med fengende og gode serier fordi jeg har tid. Tid til å slappe av.

5. Høre på rolige hits. Sommeren forsvinner ut døren sammen med den elektroniske musikken, med remixene, og med up-tempo hits-ene. Høsten ankommer med rolige, meningsfulle sanger. Jeg skal oppdatere spillelisten min med behagelige og rolige sanger. Jeg skal lytte, og jeg skal la musikken ta bort stresset og senke skuldrene.

6. Sitte inne å se ut på regnværet. Høst kan fort bety regn i luften, men regnet gjør meg ingenting. Ja, det er vått, det er kaldt, men det er koselig. Jeg skal sitte inne å se ut på regnværet. Jeg skal være en del av det, samtidig som jeg skal betrakte det på avstand.

7. Trene masse. Høsten kan by på lange dager til tross for at det blir mørkere tidligere. Å ha noe å pusle med om høsten er av og til nødvendig. Jeg skal trene masse. Jeg skal ikke la kjølige og mørke dager ødelegge treningsrutinene jeg har. Jeg ska være fokusert gjennom hele høsten og ha kontroll over min egen treningshverdag.

8. Drikke varme drikker.
Når kulden sniker seg inn over vårt landstrakte land skal jeg lene meg tilbake med en stor, god og varm kopp te eller kakao med krem. Jeg skal kjenne at varmen sprer seg inni meg. Jeg skal nyte og kose meg med mange gode, og varme drikker.

9. Kle meg i varme strikkegensere og skjerf.
Fargene i naturen er fantastisk fine om høsten, men de er også like fine på klesplaggene. Jeg skal kle meg i gode og varme strikkegensere og skjerf som har lune, fine farger. Jeg skal holde varmen samtidig som jeg føler meg fresh.


HVA SKAL DU GJØRE DENNE HØSTEN?

mk.

Likes

Comments

August is like
the sunday of summer.

Hvis noen er i tvil- jeg lever! Nå er det en halv evighet siden jeg tok turen innom her så nå har jeg skikkelig masse på hjertet. Siden sist har jeg rukket å gjøre masse. Kanskje ikke så rart med tanke på at sist jeg publiserte et blogginnlegg var 14. juli, og tiden har flydd siden da. Jeg har først og fremst kost meg masse hjemme på Sørlandet, men nå er jeg tilbake på Sunnmøre. Semesterstart for meg i år var 22. august så de to siste ukene har gått til forelesninger, gruppeoppgaver, individuelt arbeid og masse trening! Det har vært en pangstart, men jeg kan vel ikke forvente noe annet i og med at jeg faktisk har begynt på mitt tredje og siste år på studiet. Altså, hjelpes, så fort tiden går. Det føles ut som første året på studiet begynte i går, og nå sitter jeg her da og tenker litt for ofte på at om under 1 år er jeg faktisk ferdig utdannet. Dette studieåret blir litt mer spesielt enn de to andre årene. Nå i høst skal jeg ut i praksis. Praksisplassen min er i Molde så det betyr at jeg i neste uke flytter til Molde. Det blir utrolig spennende, og jeg ser frem til et nytt kapittel i rosenes by.

Det har absolutt vært mye å gjøre de siste ukene, allerede haha, men i dag har jeg hatt studiedag så denne dagen har vært ganske rolig. Jeg gikk ut døren samtidig som himmelens sluser åpnet seg, men rakk å komme frem til treningssenteret før jeg var klissvåt i hvert fall. Jeg vet ikke om det er innafor å si dette uten at det virker for skrytete, men i dag hadde jeg en sinnsykt god treningsøkt. Jeg har trent godt i det siste, eller rettere sagt, jeg har hatt gode styrkeøkter de siste ukene, men i dag hadde jeg en utrolig god kondisjonsøkt og det skjer vel så og si hvert skuddår. Jeg er i hvert fall superfornøyd med innsatsen i dag, haha. Resten av dagen går til litt skolearbeid og selvfølgelig slappe av! Det er viktig å lade opp til helgen, og man må jo ikke glemme å nyte sommermånedenes siste dag. I morgen er det 1.september, og høsten, som har lagt inn en snikvisitt, starter for alvor. Er det for tidlig å se på sommerbilder og mimre tilbake til sommeren 2017?

HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Likes

Comments

There is always room
for improvement.

Hei juli, hei sommerferie! Åh- det er deilig. Sommerferie er faktisk helt herlig, og selv om jeg jobber en god del synes jeg det er veldig deilig å være hjemme på Sørlandet. Jeg tror ikke det finnes et finere sted å være om sommeren. Som sagt blir det en del jobbing på meg, men ettersom at jeg jobber turnus har jeg likevel noen fridager. I det siste har disse fridagene blitt brukt til å holde seg rolig og slappe av. Jeg klarte å bli søkkforkjølet for et par uker siden så energinivået har ikke vært helt på topp, men litt rastløs har jeg vært for plutselig fant jeg ut at jeg skulle male den ene veggen på soverommet mitt. Jeg ble så lei av den gamle fargen at jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg fant en farge jeg likte, kjøpte maling og malte. Så fort og enkelt kan det faktisk gjøres. Her er før og etter-bilder:

- FØR -

- ETTER -

For mange, mange år siden var den rød veggen kjempekul syntes jeg. Og den gang da likte jeg sterke farger. I dag synes jeg ikke den rødfargen er spesielt fin, og i dag liker jeg litt mer nedtonet og mørke farger. Derfor falt valget på fargen mørk aubergine. Det er en kontrastvegg ettersom at resten av veggene på soverommet er kledd i panel så at veggen skiller seg ut liker jeg, men det er så mye mer behagelig og våkne opp til en farge jeg selv er komfortabel med. Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd med resultatet :-)

HVA SYNES DU?

mk.

Likes

Comments

I hope you don't mind
that I put down in words
how wonderful life is
while you're in the world.

På torsdag var det samlet 12-13 000 mennesker på bystranda i Kristiansand for å se Sir Elton John. Det var rett og slett en konsert jeg ikke kunne gå glipp av til tross for at det er min andre konsert med Elton John. For 10 år siden var han også i Kristiansand, og også den konserten var jeg på. Jeg var riktignok 13 år da, så jeg husker ikke så altfor mye av den konserten, haha, men torsdagens konsertopplevelse står sterkt i minnet. Det var en veldig bra konsert. Først og fremst fordi Elton John har mange fine sanger. Det er den ene slageren etter den andre. I tillegg er han en så dyktig artist, også live, og det til tross for at han har rundet 70 år. Jeg blir helt imponert. For en legende! Jepp- jeg koste meg glugg ihjel på Elton John-konsert, og må selvfølgelig dele mine favorittsanger av Sir Elton John i dette musikk-blogginnlegget.

Can You Feel The Love Tonight

Crocodile Rock

Candle In The Wind

Don't Let The Sun Go Down On Me

I Guess That's Why They Call It The Blues

Your Song

Blue Wonderful

A Good Heart

Circle Of Life

HAR DU NOEN FAVORITTSANGER AV ELTON JOHN?

mk.

Likes

Comments