Hello december

Julemusikken spilles for fullt. Endelig!! Denne måneden har jeg ventet utrolig lenge på, for desember for meg betyr hjemreise, juleferie, tid til å slappe av, og kvalitetstid med familie og venner. Og nå er det ikke mange dagene til jeg setter kursen sørover. Gjett om jeg gleder meg! Jeg klarer nesten ikke å tenke på noe annet, haha. Men først er det helg. Hva jeg skal finne på denne helgen er jeg faktisk ikke sikker på, men kjenner jeg meg selv rett snurrer jeg nok en julefilm når mørket senker seg :-)

HVA ER DINE PLANER FOR HELGEN?


mk.

Likes

Comments

Autumn is a second spring
when every leaf is a flower.

Long time no see! Nå er det faktisk altfor lenge siden sist jeg tok turen innom her, så nå var det jammen med på tide! De siste ukene har igrunnen vært veldig travle. På studiet har vi begynt med noe som heter prosjektpraksis. Da arbeider vi i grupper med et valgt tema, og vi skal intervjue et aktuelt yrkesfelt, samt skrive en grupperapport og et individuelt refleksjonsnotat. De siste ukene har min gruppe laget en problemstilling til temaet vårt, kontaktet aktuelle informanter vi ville intervjue, skrevet en intervjuguide, intervjuet informantene våre, og begynt på grupperapporten. Innleveringsfristen er 2. desember, så de neste to ukene blir travle, men denne perioden har vært utrolig gøy, og ikke minst lærerik så jeg kan ikke akkurat klage!

Ettersom at innleveringsfristen nærmer seg, betyr det også at desember-måned nærmer seg, og det betyr igjen at jeg snart skal hjem på juleferie. Det blir bra! Jeg har faktisk ikke vært hjemme siden august, så jeg gleder meg masse til å se familie og venner igjen. Tenk at det snart er jul da! Åh - jeg gleder meg, men først må de siste ukene av høsten nytes :-)


HVA GJØR DU FOR TIDEN?
SER DU OGSÅ FREM TIL JULEFERIE?


mk.

Likes

Comments

Lovin' country music.

God fredag til dere kjære lesere! Endelig er det helg, og det skal jeg utnytte for alt det er verdt. Det blir avslapping til den store gullmedaljen hos meg i hvert fall. I dag tenkte jeg å dele et nytt musikkinnlegg med dere. Hva er vel bedre enn å starte helgen med litt fin musikk? Og som overskriften sier - country! Dere så ikke den komme si, hehe. Jeg håper i hvert fall flere er med meg og starter helgen med countrymusikk :-)

Jeg synes faktisk at countrymusikk er utrolig fint, og jeg hører titt og ofte på det. Noen mener kanskje at den type musikksjanger er harry, men med countrymusikk følger det med vakre melodier, og ikke minst helt fantastiske og ærlige tekster. Jeg synes ikke det er harry. Det sjarmerer i hvert fall meg. Jeg tenkte å dele mine favoritt-countrysanger med dere i dette blogginnlegget, også håper jeg at dere vil legge igjen en kommentar med deres favoritt-countrysanger. Jeg trenger nemlig flere countrysanger jeg kan høre på :-)

Rascal Flatts - Bless The Broken Road

Rascal Flatts - Fast Cars And Freedom

Rascal Flatts - Where You Are

Brad Paisley & Alison Krauss - Whiskey Lullaby (sangen begynner fra 2:13)

Rascal Flatts - I Won't Let Go

Hellbillies - Den Finaste Eg Veit

Hellbillies - Ei Krasafaren Steinbu

Hellbillies - Mørkemann

Åsmund Åmli Band - Påskerally På Riksveg Nummer 9

Åsmund Åmli Band - Stomp Og Vatn

Det er ikke til å komme utenom at det går i mye Rascal Flatts hos meg. Det er uten tvil mitt favoritt countryband. De har så utrolig mange fine og fengende sanger. Jeg kunne ikke ta med alle, men jeg anbefaler virkelig å søke Rascal Flatts opp på Spotify eller Youtube. Jeg garanterer masse fin musikk! Hellbillies er nok min favoritt av norske countryband. Igjen anbefaler jeg å søke på Spotify eller Youtube da disse har mange bra sanger. Jeg er spesielt fan av Den Finaste Eg Veit - for en nydelig kjærlighetssang! Åsmund Åmli Band er vel kanskje for spesielt interesserte, men jeg har nærmest vokst opp med dette bandet. De er fra Setesdalen, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kjørt oppover Setesdalen selv og hørt på disse karene her. Jeg har så absolutt vært med på påskerally på riksveg nummer 9 for å si det sånn! Hehe :-)

HAR DU NOEN FAVORITT-COUNTRYSANGER? - del gjerne!

mk.

Likes

Comments

Food makes me happy.

God helg til dere kjære lesere! I dag tenkte jeg å snakke om frokost - det viktigste måltidet man spiser i løpet av en dag. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg er helt elendig til å spise frokost når det er hverdag. Som regel hiver jeg i meg en banan før jeg fyker ut døren for å komme meg på skolen. Det er en dum uvane det, men jeg liker faktisk ikke å spise tidlig om morgenen. Magen er ikke klar for det, haha. Men i helgene derimot liker jeg å starte dagen med noe sunt og godt. Da har jeg god tid, jeg kan kose meg med frokosten, og som oftest inntar jeg ikke frokosten så innmari tidlig i helgene. Da kan jeg faktisk legge en liten innsats i å lage frokosten.

Jeg er den type som synes det kan være ganske kjedelig å spise vanlig brødskive med pålegg. Også det er en dum uvane, et godt grovt brød med sunt og godt pålegg er viktig for kroppen, men jeg kan ikke akkurat tvinge i meg mat bare fordi det er viktig og sunt for kroppen. Men i løpet av de siste ukene har jeg fått noen andre frokostfavoritter jeg gjerne vil tipse dere om. Disse frokostene er i hvert fall en gjenganger hos meg, og det som er så fint med disse frokostene er at de passer til en hektisk hverdag og til en rolig start på dagen i helgene, også er det ikke minst sunt og godt.

1. Granola med melk, og bær og frukt som topping.
2. Cottage cheese med mandler, rosiner og blåbær som topping.
3. Ristet brød med most avokado og hardkokt egg.
4. Havregrøt med cottage cheese, og mandler og rosiner som topping.


HAR DU NOEN FROKOSTFAVORITTER? - Del gjerne!

mk.

Likes

Comments


Hello weekend.

Hei dere! Nå er det lenge siden nå. Jeg håper alt står bra til med dere, og at dere har gjort mye gøy i det siste. På fredag hadde jeg en 6-timers psykologi-eksamen, så det skyldes mitt fravær på bloggen de siste ukene. Jeg har vel egentlig ikke gjort noe annet enn å lese og pugge de siste ukene. Det har vært utrolig kjedelig, så nå er jeg veldig glad for at eksamen er overstått!

I går hadde jeg helt fri, derfor tok jeg turen til Ålesund på jakt etter en høstjakke. Selv om det har vært fint vær hele uken, begynner det bli ganske så kjølig. Jeg har liksom begynt å innse at det ikke lenger holder med mine vår- og sommerjakker, og den ene kåpen jeg har her er for liten. Det var med andre ord på tide med noe nytt, men det var enklere sagt enn gjort. Årets høstjakker er lange og litt oversized, og akkurat det er et problem for meg da jeg er 1.55 høy (lav). Jeg forsvant jo i enkelte av jakkene jeg prøvde. Men på Selected Femme / Homme fikk jeg utrolig god hjelp, og jeg fant faktisk en jakke i passelig lengde. Jeg skal visst ikke fryse i høst / vinter. Deilig! Jakken jeg kjøpte kan du finne HER.

HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Likes

Comments

Only you can make it happen.

Jeg har en liten innrømmelse. Jeg har faktisk vært fast snuser siden jeg var 18 år. Jeg hadde riktignok en pause hele russetiden, men bortsett fra det har jeg brukt snus fast i 4-5 år. Tenk det! Jeg har av egen fri vilje kastet pengene ut av vinduet. Jeg har av egen fri vilje påført tannkjøttet og tennene skader. Jeg har av egen fri vilje latt meg være sterkt avhengig av noe, KUN for min egen tilfredsstillelse. Jeg har egentlig aldri vært flau over å snuse. Misforstå meg rett, det er ikke kult, og jeg oppfordrer riktignok ingen til å starte, men ettersom jeg har brukt snus så lenge som jeg har kan jeg liksom ikke være flau over det. Det var et valg jeg selv tok da jeg var yngre. Men nå dere - nå er den tid over! I skrivende stund har jeg faktisk vært snusfri i 9 dager. Det er over 1 uke. I nikotinverden er det fryktelig lenge! Hehe neida, det er ikke så lenge, men jeg tenkte likevel å dele noen tips med dere som vurderer eller vil slutte å snuse. Det er helt individuelt hva som funker, men dette funket i hvert fall for meg:

Du må ville. Det nytter ikke å slutte med snus fordi kjæresten, familien eller vennene dine sier at du skal slutte. Skal du slutte med snus må det være fordi du selv faktisk vil det. Det krever så enormt mye viljestyrke og selvkontroll, for å ikke snakke om at man er nødt til å ofre noen netter, den fysiske formen, og humøret i noen dager. Det er ikke akkurat barnemat, så man må være villig til å gå gjennom et lite helvete.

Finn en eller flere grunner for å slutte. For at det skal bli enklere å slutte med snus er det lurt å finne en eller flere grunner for hvorfor man skal slutte. Er det for å spare penger? Er det for å få en bedre tannhelse? Eller er det fordi man rett og slett bare er lei? Jeg valgte å slutte med snus fordi jeg kunne ikke fordra synet som møtte meg i speilet da jeg studerte tennene mine. Jeg har ikke de verste skadene på tennene eller tannkjøttet, men tennene er misfarget, og plutselig spilte det en rolle for meg. Etter at jeg sluttet med snus skal jeg ikke legge skjul på at jeg har tenkt mange ganger på å gå på butikken for å kjøpe en snusboks, men hver gang jeg får tanken tenker jeg på hvor fine tenner jeg kan få hvis jeg bare klarer å holde meg unna snus. Jeg må motivere meg selv opptil flere ganger om dagen, men det funker fordi jeg har en grunn til å slutte.

Slutt med en gang. Det kreves overhodet ingen planlegging for å slutte med snus. Finn en grunn for å slutte og hopp ut i det. Jeg bestemte meg faktisk samme dagen som jeg sluttet. Med en brå slutt slipper man alle for- og imot-tankene. Dveler man for lenge med det, lurer man tilslutt seg selv og fortsetter med snusen. Ikke tenk, bare slutt.

Kjøp nikotinfri snus. Da jeg bestemte meg for å slutte gikk jeg rett på butikken og kjøpte nikotinfri snus. Selvfølgelig bør man vende seg helt av med snus, men de første dagene når abstinensene er som verst er det lurt å ha en plan B. Nei - nikotinfri snus er ikke det samme som vanlig snus, ikke i nærheten faktisk, men det gir en trygghet av å ha en snuspose under leppa når kroppen og hjernen går gjennom et lite helvete. Jeg brukte Onico, og den funket bra, men jeg anbefaler å slutte med den etter en stund da den er mye sterkere for leppa enn vanlig snus.

Last ned Slutta-appen. Tro det eller ei, men denne appen gir motivasjon! Det er faktisk gøy å se hvor mange dager, timer og minutter man har vært snusfri, OG det beste av alt; man kan følge med på hvor mye penger man sparer. På 9 dager har jeg faktisk spart 631 kr :-)

Sett deg et mål og belønn deg selv. Akkurat dette punktet tror jeg er veldig individuelt, men for meg funker det. Hvis jeg klarer å holde meg unna snus i en uke skal jeg få en belønning. Jeg har ikke snust på en uke, det betyr at jeg skal få en belønning, og den belønningen er på vei i posten nå, haha. Slik fortsetter jeg å motivere meg selv. Klarer jeg å være snusfri i en måned er det en ny belønning, samme om et halvt år, og selvfølgelig den store belønningen 1 år etter.

Okey - dette var mine tips til å slutte med snus. Selv om det har funket for meg, så er det ikke gitt at det funker for deg, men det er verdt et forsøk, er det ikke? Jeg er i hvert fall utrolig glad for at jeg ikke snuser lenger. Det er klart at jeg savner det innimellom, men samtidig vet jeg godt at jeg har det mye bedre uten. Så langt har jeg klart det, derfor er jeg sikker på at du også kan klare det. Jeg heier på det :-)

SNUSER DU?

mk.

Likes

Comments


I love you.

Så skjedde det. Et lite liv ble avsluttet. På mandag fikk jeg beskjeden hjemmefra om at min firbeinte bestevenn gjennom 9 år var død. Min lille bestevenn. Vårt lille familiemedlem. Min lille stjerne. Vår lille stolthet. De siste dagene har vært vonde og rare. Det er vondt å tenke på at jeg ikke fikk sagt hade til bestevennen min. Jeg fikk ikke gitt henne en siste klem. Det er rart å tenke på at hun faktisk er død. Hun som har vært her gjennom 9 år, er ikke her lenger. Min lille bestevenn <3


Kjære Soffa mi <3 Du sjarmerte meg i senk med din unike personlighet og ditt blide vesen. Du var så glad i alt og alle. Tenk å ha en slik livsglede. Du var så myk og kjærlig. Aldri gjorde du noen noe vondt. Blikket ditt var så trygt og rolig. Jeg kunne alltid søke trøst hos deg. Alle gangene du stormet inn på rommet mitt om morgenen for å vekke meg. Det var en gjensynsglede av en annen verden. Alle gangene jeg snek deg inn i senga mi, bare fordi jeg ville ligge å kose, og høre at du pustet og snorket. Alle turene vi har gått på, både på ski og på beina. Jeg har stått med løssnø opp til låret bare fordi du kjente lukten av fugl. Jeg har gått rett på trynet fordi du plutselig bråstoppet fordi du fikk ferten av fugl. Jeg har opplevd at du har tatt stand på fugl. Flinke jakthunden. Jeg har alltid vært stolt av deg, fordi du var så vakker, så god, og så kjærlig. Det finnes ingen andre som deg. Du var unik. Tusen takk for alle minnene vi fikk sammen. Jeg elsker deg bestevennenen min <3 Sov godt.

mk.

Likes

Comments

"I really need new clothes."
- Me, every morning.

God søndags kveld! Er dere klare for en ny uke? Det er sånn ca. jeg, i hvert fall nå. Spør dere meg i morgen tidlig vil jeg mest sannsynlig svare nei mens jeg klør meg i hodet og roter gjennom klesskapet for å finne noe presentabelt og komfortabelt å gå med. Det er det samme dilemmaet hver eneste morgen. Enten så er klesplaggene for sommerslige, eller så det tjukke strikkegensere som jeg ikke kan bruke enda. Og som oftest er det klesplagg jeg ikke har lyst til å bruke fordi jeg føler at det ikke er min stil lenger. Ja - dette er et filleproblem, men det føles ikke ut som et filleproblem når man nesten er i koma klokken 08.00 om morgenen og vet at det er en time til du må gå. Jeg skal ikke legge skjul på at dette har irritert meg en periode, og hva gjør man med det som irriterer en selv? Vel - noen fortrenger det, men jeg foretrekker å gjøre noe med det. Derfor har jeg brukt en god del tid på Nelly denne helgen for å se om det er noen klesplagg jeg kunne tenkt meg i klesskapet mitt, og gjett om det er! Dette blir dyrt...

Dette skulle jeg gjerne hatt i klesskapet mitt. Vel - noe av det kan jeg vel strengt tatt være foruten. Egentlig trenger jeg ikke en ny t-skjorte. Jeg trenger heller ikke 2 (!) nye lipglosser, og jeg trenger i hvert fall ikke en ny svindyr veske. MEN - ja selvfølgelig kommer det et men. Det er lov til å kikke så lenge selvkontrollen er på plass, hehe!

FANT DU NOE DU LIKTE?

mk.

Likes

Comments

I'm gonna swing from the chandelier.
I'm gonna live like tomorrow doesn't exist.

God lørdag til dere! Ettersom at de 3 siste blogginnleggene mine, (og nå dette blogginnlegget) ble skrevet i forbindelse med en helg, kan jeg vel definere meg selv som en helgeblogger. Sånn går det når hverdagen er hektisk og det faktisk er kun 27 dager igjen til eksamen #studentlivet.

I dette blogginnlegget tenkte jeg å dele musikk fra en av mine favorittartister med dere - Sia! Jeg har hatt sansen for artisten Sia i mange, mange år fordi hun først og fremst har en helt fantastisk, kraftfull og unik stemme. I tillegg synes jeg hun har en spesiell sårbarhet i stemmen sin som faktisk treffer meg rett i hjertet, og akkurat den sårbarheten føler jeg også er et virkemiddel i sangene hennes. Jeg oppfatter sangene til Sia som kraftfulle, sårbare og magiske. At hun er en av mine favorittartister føler jeg igrunnen sier sitt, for det skal mye til for å vinne mitt musikkhjerte ettersom at min musikksmak er så allsidig, men Sia - she did it! Som artist, helhetlig, synes jeg hun er veldig spesiell. Spesiell på en positiv måte fordi hun blant annet er kjent for å ikke vise ansiktet sitt i offentligheten. I alle live-opptredner skjuler hun ansiktet sitt på en eller annen måte, og slik fokuserer seere på musikken, på stemmen, og på danserne. Jeg digger konseptet, og bare av den grunn digger jeg dama enda mer! Her er mine favorittsanger av Sia:

The Greatest (sangen begynner fra 1:03)

Cheap Thrills (sangen begynner fra 0:21)

Chandelier (sangen begynner fra 0:10)

Unstoppable

Bird Set Free

Big Girls Cry

Alive (sangen begynner fra 0:24)

Reaper

California Dreamin'


HVA SYNES DU OM SIA?

​mk. 

Likes

Comments


Welcome September.

Hallo helg, hallo september, og hallo til dere! Nå er det en uke siden sist, og den siste uken har vært ganske hektisk. På mandag hadde jeg forelesning fra klokken 09.15 - 12.00. Tema for uken var gerontologi, altså aldring og eldre. Jeg skal innrømme at jeg trodde det kom til å bli litt tørt og kjedelig, men for et interessant tema! I anledning gerontologiuken skulle vi jobbe med en gruppeoppgave, så etter forelesningen møtte jeg gruppen min og vi la en plan for gruppearbeidet. På tirsdag hadde jeg studiedag, men det ble likevel en liten tur på skolen for å arbeide med, og ferdigstille gruppeoppgaven. På onsdag hadde jeg forelesning fra klokken 09.15 - 10.00. Etter forelesningen skulle 3 av 10 grupper fremføre gruppeoppgaven som vi hadde arbeidet med. Gjett hvilken gruppe som var så heldig å fremføre da? Jepp, det er korrekt det - min gruppe måtte fremføre. Heldigvis gikk det bra :-) Etter fremføringene ble det en liten lunsjpause før det var på'an igjen med forelesning. Skoledagen ble avsluttet med at vi så en film, og klokken 15.00 var skoledagen over for meg. Da var jeg bra sliten i hodet så da var det skikkelig godt å komme hjem. På torsdag var det ny studiedag så da brukte jeg dagen til å lese på pensum. Også på fredag hadde jeg studiedag, men da startet jeg faktisk dagen med å trene. *Klapp på skulderen* Jeg er den type som ikke er flink til å prioritere trening, men når jeg først trener så gir jeg alt. Det merker jeg i hvert fall i dag, for den ene armen min er så støl, haha! Etter treningen fikk jeg også lest litt på pensum, så denne ukens innsats er jeg meget fornøyd med!

Men nå dere - nå er det helg, og da går dagene til å slappe av. Jeg er blitt skikkelig hektet på Keeping Up With The Kardashians, derfor har hver eneste lille fritid gått til å se på det, og mest sannsynlig går resten av dagen til å se på det. Åh - jeg elsker slike dager hvor jeg bare kan sløve <3

HVA HAR DU GJORT DEN SISTE UKEN?

mk.

Likes

Comments