Welcome to our cabin
where the campfire is hot
and the beer is always cold.

Hurra for sommerferie, en etterlengtet sommerferie! Jeg hadde eksamen forrige torsdag, og dagen etterpå bar det rett hjem til det blide Sørland. Jeg var helt utslitt etter en hektisk eksamensperiode derfor fant jeg ut at en tur på hytta vår kunne være godt for kropp og sjel før jeg begynner å jobbe. Jeg dro på tirsdag og regner med å dra hjem igjen i morgen ettersom jeg begynner å jobbe på mandag, men i løpet av disse dagene har jeg virkelig fått senket skuldrene, ladet batteriene og bare kost meg. Det har også blitt et par fjellturer. På onsdag gikk jeg på topptur, og det var så fint! Først og fremst spilte været på lag med meg, og utsikten når jeg kom opp på toppen kan ikke beskrives. Det var rett og slett terapi å sette seg ned i sola, nyte nisten og kaffen jeg hadde tatt med, kjenne den friske fjell-lufta og være omringet av norsk, nydelig natur.


HVA HAR DU GJORT I DET SISTE?

mk.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Nothing, nothing
justifies terrorism.

Da jeg var mindre var den største frykten min edderkopper, slanger og Hufsa i Mummitrollet. I dag er den største frykten min å miste mine kjære og nære i et terrorangrep. Da jeg var mindre var det fattigdom som preget nyhetsbildet. I dag er det konflikter, hat, rasisme, og brutale handlinger som preger nyhetsbildet. Da jeg var mindre var verden et trygt sted. I dag er ikke verden et trygt sted.

Den utviklingen verden har hatt de siste årene skremmer meg. Terror er blitt en del av hverdagen vår. Det er brutaliteten som rammer oss. Det rammer deg, det rammer meg, og det rammer han eller hun som vi faktisk ikke kjenner. Og det er like sårt hver jævla gang. Bombing i Syria, skyting i Paris, en lastebil som meier ned mennesker i Stockholm, selvmordsbombe i Manchester, uansett hvor og hvordan er det uskyldige menneskeliv som går tapt. Jeg synes det er jævlig urettferdig at mennesker flykter for livet fordi hjemlandet deres blir bombet i stykker. Jeg synes det er jævlig brutalt at mennesker skal kose seg en kveld og drar på en konsert som ender med skyting eller selvmordsbombing. Og jeg synes det er jævlig vondt at mennesker er ute og shopper og blir meid ned av en lastebil. Disse handlingene er ikke menneskelige. De er urettferdige, brutale og jævlige vonde! Og disse handlingene er bygget på hat. Nei- terror er ikke preget av religion, kjønn eller hudfarge. En terrorist er ikke nødvendigvis en muslim, en mann, en som har utenlandsk utseende. Terroristen trenger heller ikke å være et medlem eller en sympatisør av IS. Husk- en terrorist kan være en hvit nordmann.

Kjære verden. Når skal vi åpne øynene våre og innse at vi må slutte å forskjellsbehandle, forhåndsdømme og ha rasistiske holdninger? Når skal vi innse at verden trenger en god dose nestekjærlighet for å fungere? Å bekjempe hat med hat fører ikke til noe godt.


mk.

Likes

Comments

A sunday well spent
brings a week of content.

Hei flotte søndag! I skrivende stund sitter jeg godt plassert under dyna, med headsettet godt plassert over ørene og hører på det som er favorittsangene for tiden. Denne uken har egentlig vært helt sykt intens fordi på fredag hadde jeg en prøve basert på pensum vi har hatt dette semesteret. Prøven måtte bestås for å kunne gå opp til eksamen, og ettersom pensum inneholder ca. 1727 sider kan dere tro jeg var stressa på torsdag. Men hardt arbeid og ståpå-vilje lønner seg alltid; jeg kom meg gjennom alt av pensum OG jeg bestod prøven. Jeg har brukt så mange uker på å rekke og lese alt, og selvfølgelig pugge det jeg har lest, så da jeg fikk svar på at jeg hadde bestått var det som at en stor stein i magen og minst 100 kg på skuldrene forsvant. En superdeilig følelse, og ikke minst en perfekt start på helgen! Nå kan eksamen bare komme, haha!

På fredag var jeg så trøtt og sliten at jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg, men det var ikke så rart for natt til fredag valgte jeg faktisk å holde meg våken for å pugge. Da jeg la meg fredag kveld innså jeg at jeg hadde vært våken i 37 timer i strekk! Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte det, men da har jeg prøvd det. Aldri igjen for å si det sånn.

Resten av kvelden skal jeg bruke til å forhåndsskrive noen blogginnlegg, planlegge måltider for den kommende uken og lage en treningsplan. Eksamen nærmer seg med stormskritt derfor vet jeg at de neste ukene blir hektiske, og da er det en fordel å ha litt struktur i hverdagen. Det føles ut som at jeg ikke har spist et sunt måltid eller trent på evigheter, så nå må jeg gjøre noe med det, haha :-)

HVORDAN HAR DIN UKE VÆRT?

mk.

Likes

Comments

Ser du flagget mitt; rødt og blått og hvitt.
Det skal vaie fritt og vise seg
friskt, og vakkert er det, som vår kjære gamle Norge.
Ja, det landet er vi glad i, du og jeg.

Åh- tenk at det er dagen før nasjonaldagen i dag! Jeg har alltid hatt sansen for 17.mai fordi jeg forbinder dagen med glede, stolthet og kos, og selvfølgelig pølser, kaker og is, haha! Nei- 17.mai er en utrolig fin dag. Jeg valgte å bli på Sunnmøre fremfor å dra hjem til Kristiansand, rett og slett fordi det blir litt for langt å reise for kun et par dager. Det betyr at jeg skal være på Sunnmøre på nasjonaldagen vår, og for å være ærlig blir det veldig rart, haha. Men selv om det blir rart, blir det nok en veldig fin dag. Jeg skal være med en venninne, og vi skal lage en god middag og kose oss med noe godt i glasset. Det er tydelig at jeg begynner å dra på årene, fylla er liksom ikke like gøy lenger, haha. Men jeg er sikker på at det blir en utrolig fin dag i morgen, både for store og små :-)

Men det er ikke bare i morgen jeg gleder meg til. Jeg gleder meg også til i kveld, for i dag er det fotballens nasjonaldag. I dag spilles alle kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen, og jeg tipper at det blir en helt fantastisk stemning på samtlige stadioner. Jeg skulle så vært hjemme for å se Start - Sandnes Ulf for jeg tipper det blir en skikkelig fotballfest i sør. Jeg håper i hvert fall det. I stedet for får jeg se kampen via skjermen med en-to flasker Corona. Det er igrunnen greit det også, haha :-)

HAR DU NOEN GØYE PLANER FOR I KVELD OG I MORGEN?

mk.

Likes

Comments

Everything you do now
is for your future.
Think about that.

God kveld! Dette ble et sent blogginnlegg, men det får gå. I skrivende stund sitter jeg og nyter den siste timen av søndagen. I morgen er det mandag, ny uke og fullt kjør. Ja- i morgen er det faktisk en måned til jeg har eksamen, hjelpes! En måned høres så lenge ut, men jeg vet godt at de neste ukene kommer til å fly forbi, derfor kan jeg ikke gjøre noe annet enn å plante nesa mi godt ned i pensumbøkene. Den siste uken nå har jeg vært veldig flink, om jeg skal si det selv. Jeg har sittet fra morgen til kveld hver dag, inkludert i helgene, og lest og notert. Om jeg er lei allerede? Ja- spesielt når det strålende sol og sydentemperatur ute.

Den siste uken har været på Sunnmøre imponert. Jeg har ikke sett en eneste sky på himmelen og gradestokken har vist 16-18 grader. Når været er slik er det faktisk ikke litt gøy å sitte inne og lese, haha. Men jeg fikk heldigvis kost meg ute et par timer på tirsdag. Da fyrte noen andre i klassen og jeg opp engangsgrillen, grillet pølser, hørte på musikk, nøt utsikten over studiebygda vår, og bare koste oss. Det var så deilig! Ja til flere slike dager :-)


HVA HAR DU GJORT DEN SISTE UKEN?

mk.

Likes

Comments

Hello!
I´m back.

Hei siste dag i april <3 Jeg tok jammen med et par uker ferie fra både blogg og skole jeg. Ferie er ferie si, men nå var det på tide å sjekke innom her for å si at jeg lever. Jeg er kommet tilbake til Sunnmøre igjen etter å ha vært på påskeferie i sør. Det var himmelsk å komme hjem til familien, men det var også sabla deilig å komme hjem til seg selv igjen, haha.

Jeg har i bunn og grunn hatt en fin påskeferie. Det ble bypåske på meg i år, og selv om jeg ble ganske misunnelig på dem som hadde påskeferie på fjellet hadde jeg en fin påskeferie i byen. Med min kortidshukommelse husker jeg nesten ikke hva jeg gjorde de ukene jeg var hjemme, men jeg vet at jeg var mye med familien min, at jeg var på fest hos bestevenninna mi, at jeg var på fotballkamp i snøvær, og .... ja- jeg gjorde mye gøy, koste meg veldig og fikk slappet godt av, men nå er ferien over, og jeg er som sagt tilbake på Sunnmøre igjen.

Tiden flyr, det er sikkert og visst. I morgen er det jo faktisk 1.mai, endelig! Jeg er så glad i mai fordi jeg forbinder den måneden med mange fridager, 17.mai, mild temperatur, relativt fint vær, happy people og generelt god stemning. Men mai-måned betyr også at eksamen nærmer seg, og at det blir mye lesing og pugging, så- ikke bare god stemning. Neida, eksamen er en del av det å være student / skoleelev, så man får bare stå på for plutselig er det sommerferie. Men først, kom mai, du skjønne milde :-)

HAR DU HATT EN FIN PÅSKEFERIE?

mk.

Likes

Comments

No place like home for the holidays.

Nå kan jeg smile stort og slippe jubelen løs; ENDELIG har jeg påskeferie! Wææ- for en herlig følelse! De siste ukene har vært så intense hvor jeg har prøvd å sjonglere arbeidskrav, forelesninger og pensumlesing samtidig. Det har faktisk gått i ett og jeg har vært så innmari sliten, men nå kan jeg endelig senke skuldrene, tenke på alt annet enn studier, og rett og slett bare slappe av. Det skal bli så deilig.

I morgen formiddag vender jeg nesa sørover, og bare det i seg selv kan man juble høyt for. Jeg har ikke vært hjemme i Kristiansand siden jul så nå kjenner jeg at det skal bli godt å se familie og venner igjen, og ikke minst klemme litt ekstra på mamma og pappa, hehe. Jeg blir i hjemme i litt over 2 uker så jeg får masse tid til å kose meg og nyte livet. Åh- som jeg gleder meg!


HAR DU NOEN SPESIELLE PLANER I PÅSKEFERIEN?

mk.

Likes

Comments

It's not whether you get knocked down.
It's whether you get back up.

foto_google
Endelig er ventetiden over, og om en og en halv time sparkes det i gang. Herregud som jeg gleder meg, og det til tross for at motstanderne ikke heter Rosenborg, Vålerenga, Molde, og Odd. De som står på motsatt banehalvdel i år heter Fredrikstad, Florø, Elverum, Jerv og Arendal, men jeg gleder meg som et lite barn fordiom.

I dag er det første kamp. Start - Fredrikstad. Jeg kjenner sommerfuglene i magen, hele kroppen dirrer av spenning, og jeg gleder meg helt ubeskrivelig til å følge "laget mitt" gjennom en sesong som handler om å rykke opp til Eliteserien. Det skal kjempes fra første spark på ballen. Bring it on Obosliga. Heia de gule og svarte <3


FØLGER DU MED PÅ FOTBALL?

mk.

Likes

Comments

Quiet the mind
and the soul will speak.

foto_weheartit.com
For et par blogginnlegg siden, nevnte jeg en treningsmetode som har bidratt til at jeg har det så utrolig mye bedre med meg selv. Jeg valgte å ikke utdype det noe mer da fordi jeg synes at temaet faktisk fortjener et eget blogginnlegg. Nå har jeg omsider fått rumpa i gir, så nå kommer endelig blogginnlegget om treningsmetoden som faktisk er superviktig for helsen vår.

Jeg er en person som er anspent til alle døgnets tider. Jeg tenker konstant, og bekymrer meg mer enn nødvendig for både små og store ting. Jeg kan fremstå som en rolig person, men sannheten er at jeg stresser veldig innvendig. Jeg føler faktisk at det er et eneste stort kaos inni meg uten at jeg helt forstår hvorfor, og det er mange ganger det går utover nattesøvnen min. Jeg kan gjerne ligge våken i 3-4 timer og bare tenke, og det igjen kan gjøre meg enda mer stresset. Akkurat slik var det for over en måned siden. Da var jeg faktisk så lei at jeg tilslutt googlet etter tips for å få sove, og det var da jeg kom over meditasjon.

Av en eller annen grunn har jeg alltid undervurdert meditasjon, og skal jeg være helt ærlig så har jeg faktisk ikke skjønt poenget med det. Hvordan skal man for eksempel klare å slappe av, løsrive seg fra tankene, og ta kontroll over seg selv ved hjelp av noen enkle pusteøvelser? I alle år har jeg syntes det har vært renspikket vas, helt til jeg faktisk ga det et ærlig forsøk.

Flere dager i løpet av uken setter jeg av en halvtime til å meditere. Jeg bruker hovedsakelig en øvelse som går ut på at jeg teller ned fra 100 samtidig som jeg puster dypt ut og inn. Jeg fokuserer og konsentrerer meg om hvert tall, og slik forsvinner alle andre tanker. Det som er så deilig er at jeg der og da kjenner at kroppen er avslappet. Og også på sikt har meditasjon en merkbar effekt. Jeg er ikke lenger like anspent som jeg var, og jeg er blitt mye flinkere til å legge fra meg tanker. Jeg bekymrer meg ikke i like stor grad, og i situasjoner som kan stresse meg, er jeg blitt flinkere til å ikke stresse.

Det er faktisk utrolig vanskelig å forklare hvordan meditasjon hjelper, for alt som skjer, skjer inni deg. Men gjennom meditasjon er jeg blitt veldig bevisst på når jeg tenker for mye og når jeg bekymrer meg uten grunn. Jeg er blitt flinkere til å kjenne når jeg er anspent i kroppen og når jeg klarer å slappe av. Og hvis jeg merker at nå har jeg for mange tanker i hodet, bekymrer meg og stresser mer enn nødvendig og er anspent, da vet jeg hva jeg skal gjøre for redusere tankespillet, stresset og anspentheten. Jeg har lært at ved hjelp av ulike metoder og øvelser kan jeg kontrollere slitsomme følelser, og det gjør at jeg har det så mye bedre meg selv.


HVA SYNES DU OM MEDITASJON?

mk

Likes

Comments

Bad luck makes good stories.

Ja- hva skal jeg si? Denne uken er bare 2 dager gammel og jeg gleder meg allerede til denne uken er overstått. Eller kanskje jeg skal si "til denne uken er overlevd?" Neida. Men om jeg skal si det selv har jeg, sålangt, ikke vært veldig heldig om dagen. Det startet først i går, og for å gjøre en lang historie kort, klarte jeg da altså ved et uhell å slette bloggen min. Ja- du leste riktig. Jeg må ha vært helt bortreist som faktisk klarte å gjøre det, men heldigvis var jeg rask med å kontakte Nouw-administrator, og de fikk opprettet bloggen min igjen. Takk og lov!

Det neste som skjedde var da jeg skulle lage middag. Jeg skulle lage omelett, og det vil jeg si er nesten like enkelt å lage som det er å steke en grandis. Det gikk heller ikke som det skulle. Jeg har tidligere disket opp med kalkun, søtpotetmos, rødløkskompott og balsamicosaus, så å lage en enkel omelett burde ikke være av det vanskelige slaget, men joda- det måtte gå galt. Da jeg la meg i går kveld takket jeg faktisk høyere makter for at jeg fortsatt hadde 10 fingre og 10 tær, samt 2 bein og 2 armer, og jeg krysset fingrene for at morgendagen ville bli bedre. Men den gang ei.

Altså, denne dagen har egentlig vært veldig fin. Jeg hadde 4 timer med forelesning, og selv om jeg var utrolig trøtt gjennom hele dagen, og ikke skjønte så mye av forelesningene, har det igrunnen vært en bra dag. Men da jeg gikk inn døra hjemme fulgte tydeligvis uflaksen med meg inn. Gjett hvem sin oppvaksmaskin som har tatt kvelden? Joda- det er vår oppvaskmaskin. Vi er altså 5 stykker som må vaske opp alt vi bruker av tallerkner, bestikk, kopper og kar for hånd. Det er så tidkrevende, og ny oppvaskmaskin kommer først til helgen eller uken, så nå gjelder det rett og slett å smøre seg med tålmodighet.

- jeg smiler nå, men det sitter langt inne, haha -

Det at jeg klarer å slette min egen blogg, at jeg ikke klarte å lage en middag som jeg ble helt fornøyd med, eller at oppvaskmaskinen takket for seg er ikke verdens undergang. Det er faktisk noen små filleproblem sett i den store sammenheng, fordi det ordner seg jo. Jeg fikk tross alt opprettet bloggen min igjen, det var ikke noe problem å spise middagen i går, og vi får jo ny oppvaskmaskin. Men det er tidspunktet det skjer på som gjør at det begynner å koke litt i hodet på meg. Jeg er i utgangspunktet sliten i både kropp og hode etter mange intense måneder, så at den ene tingen skjer etter den andre gjør at jeg faktisk blir litt matt, haha. Men- det ordner seg! Det er snart ferie som betyr at jeg kan reise hjem til Norges fineste by å få litt mamma og pappa-kjærlighet. Det vet jeg vil hjelpe på både motivasjon, humør og energi. Og i morgen er det tross alt en ny dag. Forhåpentligvis går det litt bedre for meg da :-)


HVORDAN HAR DU DET OM DAGEN?

mk.

Likes

Comments