Howdy! Nå er det alt for lenge siden sist oppdatering, men på grunn av manglende nettverkskabel har det vært vanskelig å få tilgang til internett og bloggen. Det har også vært supertravelt med aktiviteter og arrangement hver dag.

Siden sist så har jeg altså ankommet USA etter en dag med reising. Reisen gikk ganske prikkfritt helt ifra Bergen lufthavn til Kansas city med mellomlandinger i Amsterdam og Minneapolis. Det siste flyet var noe forsinket, men det spilte liten rolle da vi ikke hadde flere fly å rekke etter det. Vi kom frem rundt 11 om kvelden i amerikansk tid (6 om morgenen i Norge). Når vi var kommet frem ble vi hentet med skolen sine superamerikanske skolebusser og kjørt rett til skolen slik at vi skulle få lagt oss. Jeg bor på rom med en annen norsk jente som heter Emma. Hun er superhyggelig og vi kommer veldig godt overens. Bygget vi bor i er ett reint jentebygg, så det er mange koselige filmkvelder i felles stuen. Guttene bor i ett bygg ved siden av. Skoleområdet er kjempefint! En del av byggene er gamle og slitte, men det slutter man å legge merke til etterhvert så det gjør ingen ting. Skal legge ut ett nytt innlegg med bilder fra dormen og området rundt snart.

I løpet av denne første uken har vi vært å handlet på Walmart to ganger, en gigantisk matbutikk som egentlig selger alt mulig. Der handlet jeg den første gangen en full vogn med ting jeg trengte til rommet. Vi har også vært på amerikansk fotballkamp, noe som var syykt gøy. Stemningen er skikkelig bra og det er faktisk spennende å se på selvom jeg skjønner lite. Forrige søndag gikk vi i kirken på gudstjeneste (noe som hører med på en kristen skole), men fra nå av trenger de internasjonale studentene kun å gå på en 20 min lang seremoni i skolens egne kapell om søndagene. Noe som er helt greit. I går kveld arrangerte skolen en fest i kantinen med temaet "High School Musical". Da var det sang og dans i mørket med knall humør.

Alt i alt så har jeg det egentlig supert. Gleder meg til masse spennende ting som skjer fremover, og skal prøve å oppdatere så godt jeg kan fra nå av!! See you

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Tidlig i forrige uke ble det en spontan Oslo-tur på meg og pappa da vi fikk vite at det var en ledig time i den amerikanske ambassaden. Vi pakket og reiste samme dag som timen ble bestilt, og kjørte avgårde på ettermiddag/kveld i håp om få noen timer søvn før et tidlig møte med ambassaden. Vi hadde egentlig planlagt å skaffe visum i slutten av Juli, men på grunn av ferieplaner osv, passet det best å bare få det unnagjort så fort som mulig.

Etter den syv timer lange bilturen, ankom vi Oslo klokken 02.30 om natten. Vi overnattet på Lysebu hotell, et hotell som lå i nærheten av ambassaden. Der fikk vi noen timer på puten før vi våknet til hotellfrokost og deilig vær i hovedstaden. Dagen startet med avtalen i ambassaden klokken 9. Det hele tok rundt halvannen time og var ganske lite spennende. Jeg måtte først legge fra meg mobil, klokke, veske og alle konvolutter. Deretter ble jeg sendt gjennom en sikkerhetskontroll og videre inn på et venterom som var stappfullt med utvekslingselever. Etter å fått en kø-lapp, var det bare å vente tålmodig i over en time. Selve møtet med de som skulle ordne visum tok under fem minutt. Når vi var ferdig i ambassaden, fikk vi tid til å handle litt i det supertrendy området Frogner før vi måtte dra hjem igjen. Det var en travel men koselig tur, og ikke minst deilig å få hele visumgreiene av skuldrene. ♡

Likes

Comments

Hei! Mitt navn er Mina Kjennbakken Aadland og jeg kommer fra Os utenfor Bergen. Jeg har opprettet denne bloggen for å dele opplevelser og bilder fra mitt kommende utvekslingsår som starter i August 2017. Jeg skal til USA gjennom opplegget som Hordaland fylkeskommune tilbyr. Byen jeg skal bo i heter Concordia, og ligger i staten Missouri. Der skal jeg gå og bo på en privat internatskole sammen med ca 20 andre norske elever.

Denne bloggen er i hovedsak laget slik at familie og venner får mulighet til å følge med på året mitt på andre siden av verden, men den skal også fungere som en samling av minner som jeg selv kan se tilbake på i etterkant av oppholdet. I tillegg lagde jeg denne bloggen slik at elever som vurderer å søke på samme opplegg, kan finne informasjon. Det hjalp veldig for meg å lese om andre sine erfaringer og opplevelser i forkant av min avgjørelse.

Avreise er den 10. August, så nå teller jeg ned for fullt! Flere oppdateringer kommer etterhvert.

Likes

Comments