View tracker


Till fyra glas, en liten kanna

125 g färska hallon

125 g färska jordgubbar

2 1/2 dl kokosmjölk

2 dl yoghurt med honungssmak (eller naturell)

2 msk färskpressad lime

2 msk kokosflingor

1 msk flytande honung

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

man måste unna sig ibland, annars är jag rädd att tröttna 💕

Likes

Comments

View tracker


400 g kycklingfilé
3 msk färsk strimlad ingefära
2 st citrongräs, finskurna
1 röd chili, tunt skivad
1 lime, saft och skal
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl broccoli i buketter
1 dl morot i slantar
1 dl champinjoner
400 g kokosmjölk
salt
1 dl finstrimlad sticklök

Skär kycklingen i bitar om cirka 2x2 centimeterSkiva lök och vitlök tunt.Fräs kyckling, lök, vitlök, ingefära, chili och citrongräs i olja i någon minut utan att det får färg, täck med vatten, tillsätt morot och låt koka 5 minuterTillsätt broccoli och champinjoner samt kokosmjölk och låt koka 5 minuter. Smaka av med limesaft och skal samt salt.Lägg upp soppan och avsluta med lite finstrimlad sticklök.

Helt okej 👌

Likes

Comments

ngredienser

250 g kvarg
34 dl fryst rabarber i bitar
34 dl frysta jordgubbar
1 dl God Morgon apple juice

Likes

Comments

Renskavsgryta med blomkålsmos

Portioner: 4

Ingredienser

2 paket Renskav (á 240 gr)
1 gul lök
200 gr färska eller frysta kantareller eller 2 små burkar konserverade.
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 msk viltfond
salt och peppar
1 msk osötad lingonsylt
0,5 dl färsk repad timjan

Blomkålsmos

1 stort blomkålshuvud eller 3 små
3 msk smör
1 handfull riven stark ost
salt och vitpeppar

Instruktioner

Tina renskavet lite och strimla det.
Finhacka löken.
Stek svampen i smör tills den vätskat ut, salta och peppra lite.
Stek renskavet och löken i smör och blanda sedan med svampen.
Rör ner fraîche och grädde och smaksättning och låt allt puttra i 5 minuter.

Blomkålsmoset: Koka blomkålsbuketetr i ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt sedan rinna av och ånga ur i kastrullen på plattan och vispa sedan med smör och riven ost. Smaka av med salt och vitpeppar.Servera med osötad lingonsylt

kött
bea
grönsaker i ugn

Likes

Comments

gjorde bullarna här nedanför idag. helt Ok! smaka solklart inte som riktiga kanelbullar men gick faktiskt hem!

gjorde även hemmagjord nyttig Nutella

Ingredienser

220 gram hasselnötter utan skal
3 ½ msk sötströ
2 msk kakao
½ tsk vaniljpulver
ca 30 g kokosolja

Instruktioner

Mixa nötterna i en matberedare/mixer (jag använder mig av en stavmixer och mixar lite i taget).

Tillsätt kakao, sötning, kokosolja och vaniljpulver och mixa tills allt blandas till en "röra/smet". Smaka av och tillsätt lite extra av ingredienserna efter smak.

denna var ingen hitt tyckte jag.
helt ok men njaa sådär. var väldigt stark, lite mindre kakao skulle kanske va bättre. den va även lite besk så kanske lite mindre strö.

Likes

Comments

Goda bullar med kanel, som dessutom smakar mycket bra även dagen efter! Värm gärna bullarna en kort stund i micron innan servering om de har stått i kylskåp. Självklart går det att byta ut kanelfyllningen mot någon annan slags fyllning efter önskemål. Kanske byta ut kanel mot en annan krydda, eller helt enkelt använda något mumsigt nötsmör?

Ingredienser

Deg:
1 ägg
25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 ½ msk pofiber
1 - 1 ½ msk sötströ
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Kanelfyllning:
30 gram smör
2 tsk sötströ
1 ½-2 krm kanel
Toppa med:
uppvispad äggvita
hackade nötter

Instruktioner

Deg:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut med rumsvarmt smör.

Vispa upp ägget och blanda med degen. Låt degen svälla i ca 10 minuter.

Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en fyrkant som är ca 10X20 cm (ev. lite mindre).

Kanelfyllning:

Värm smöret i några sekunder i micron så att det blir mjukt. Blanda med kanel och sötning.

Bred fyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop degen försiktigt från kortända till kortända (så att den blir så tjock som möjligt).

Dela längden i ca 6 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Tryck ut dom en aning.

Vispa upp äggvita och pensla över. Hacka nötter och strö över detta. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn efter när de är klara!

Likes

Comments

PIZZA på ostbrödsbotten LCHF

Portioner: 4

Ingredienser

4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl/kruskakli
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)

Instruktioner

Sätt ugnen på 220 g.Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.Bred ut smeten på smord plåt och låt stå och svälla i ca 10 minuter.Förgrädda botten ca 5 minuter.Lägg på pizzaingredienserna och grädda i ugnen tills pizzan ser klar ut

tacos utan chips

Bananplättar / Bananpannkakor 2-3 portioner
4 ägg
2 ekologiska bananer
0,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

vaniljpulver eller vaniljessens

Mixa ihop allt och stek i smör eller kokosfett.



Heta räkor med vitlök, vitt vin och Zoodles

Portioner: 4

Ingredienser

1 msk olivolja
1 msk smör
4 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1/2 tsk chili flakes
1/2 dl vitt vin
saften från 1 citron
500 g skalade räkor
3 strimlade zucchinis
1 dl riven parmesan
3 msk hackad bladspenat
salt, peppar

Instruktioner

Strimla Zucchinin.Lägg dem i ett durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av i durkslaget.
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en panna med olivolja och smör och lägg ner lökhacket + chiliflakes.
Låt det fräsa tills det fått fin färg.
Häll i vinet och citronjuicen, smaka av med salt och peppar.
Låt allt sjuda i ca 2 minuter och rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut. Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega.
Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå, blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat.

Likes

Comments

smoothie med chokladsmak:
mixa en fryst banan, 1 msk kakao, 1 msk jordnötssmör, 1 dl mjölk och 1 dl ekologisk kokosmjölk till en fluffig smoothie. Häll upp i ett glas och toppa med kokos.

Likes

Comments