Header

En resa till Paris... Förtrollad av kärlek.


Två människor som är ämnade för varandra som ödesmättat möts i Paris - ett leende som förändrar allt.

Det börjar med en bok, en författare och en kvinna i grön sammetsklänning...

I en parisisk anda av Champagne, goda maträtter och franska fraser förtrollas man in i en kärleksromans.

Den boken läste jag sista raderna ur idag... Och med en viss tomhet över dessa två karaktärer som jag fått följa med ömhet och förväntan förblir numera ett minne som jag plockar fram när jag vill resa till Paris... :)


Rekommenderar er som gillar känslan av att hålla en inbunden bok i händerna och som är förälskad i Paris och kärleken att läsa "En engelsman i Paris" av Nicolas Barreau!Vänligen,

Matilda

Likes

Comments

För det som får själen att sjunga...

Visar er en smygtitt på en ny tavla som jag ännu inte hunnit visa er... För mig känns den väldigt andlig och färgstark. Begrunda gärna konsten:


​Mycket färger och mönster...

Nu spelas klassisk musik på spotify och det gör mig lugn i en kreativ anda. Längtar tills min målarateljé "hörna" kommer iordning så jag kan fortsätta skapa mer aktivt. 

När jag inte uppdaterar er här (har verkligen inte haft tid) så finns jag på Instagram eller Facebook, vill man dock se min konst kan ni kika under kategorin "Mimonette Art" där en del tavlor som jag visat på bloggen finns samlade. 

Är du intresserad av en tavla eller vill veta mer om en specifik tavla kan du kontakta mig på: MimonetteArt@gmail.com


Vänligen,

MatildaLikes

Comments

Hej hej! Tänkte skriva ett inlägg innan det är dags för att sova. Bloggen fortsätter även om den har fått legat på is litegrann. Har en hel del annat som jag fixar och donar med i livet så fick helt enkelt prioritera bort skrivandet i några dagar. Egentligen skulle jag vilja multitaska så enormt bra att jag lyckades med allt jag önskar men det går tyvärr inte, utan då får man prioritera vad som känns och framför allt ÄR viktigast.:)

Jag är en person som gillar att vara sysselsatt och skapar ett en tillvaro därefter. Uppskattar dock välförtjänt lugn mellan varven... Som exempelvis kan bestå av ett avkopplande bad med tända ljus och lugn skön musik.

Balans är någonting jag aldrig riktigt lyckas bemästra än så länge även om jag försöker. Förknippar lite balans med någonting tråkigt även om jag intellektuellt förstår innebörden av "balans".

En roliga sak jag gillar är inredning och att fixa i den nya bostaden. Att bo in sig och göra det personligt. Det kan ta lite tid, betydligt mer tid än vad man kan tro men det finns någonting positivt härligt i det... Längta och fixa. Tänker på framtiden och alla minnen som kan skapas här.

Drömmer mig iväg...


Tycker det är så underbart att solen visat sig det senaste dagarna och att det känts varmt ute. Får sommarvibbar och blir glad inombords.... Njuter av att det börjar grönska och knoppar slå ut. Längtar till att pryda balkongen sommar fint så man kan sitta där med en drink, jordgubbar och gott sällskap i sommar.

Min vännina har också köpt en lägenhet här och kommer flytta hit i Juni så vi kommer bli grannar vilket känns roligt. Stockholm är lite komplicerat på så vis att alla vänner är utspridda och spontaniteten blir svårare. Så det känns bra att ha en vän som kommer bli min nya granne.:))


Nu skall jag avsluta min skål med glass. ;) Provsmakade Ben & Jerrys nya sort med oreo kakor och kakdeg i... God än så länge. ;)

God natt och vi hörs mer imorgon, fredag.


Allt gott!

Matilda


Likes

Comments

Fullspäckade dagar! Mycket att stå i nu men kul är det 👍 Bloggandet har medvetet blivit åsidosat dessa dagar... Har inte haft tid att gå ut på internet. Flytt har pågått och nu får man börja dona, strukturera och inreda. Älskar det!

Skriver mer sedan... Hoppas ni har överseende med att det skriftliga varit på paus.


Vänligen,

Matilda

Likes

Comments

Att komma naken precis som du är... Att visa sig som människa. Sensualiteten i det själsliga.

Att vara sexig och sensuell skiljer sig en del: Du kan vara sexig med avsaknad av sensualism, men är du sensuell blir du automatiskt sexig.Synonymer sensualism: Sinnlig, vällustig, erotisk, lysten, njutningslysten.

Personligen finner jag sensualitet attraktivt. Den sensuella elegansen som kan tydas i fingerrörelser, kroppsspråk, stil och val av smak. Hur man som man eller kvinna väljer att föra sig och tala. Tidlösheten som aldrig faller ur mode...


Sensualitet behöver inte vara förknippat med sexualitet. Sensualism kan stå för sinnlighet och känsla. Känslan och sensualismen som en diffus ton i musiken, konst, mat, dryck och skönhet.

The great beauty!


Love,

Matilda

Likes

Comments

Att lycka kommer och går kan vi nog alla vara överens om. Livet är ständigt i process och så även vi människor. Att vara lycklig är för mig inte sammanställt med att vara tillfreds och nöjd med sin tillvaro. Ren lycka är för mig stunder som skiljer sig från "andra" stunder. Lyckan känns lite starkare.

Därför kan man egentligen inte fråga en person "Är du lycklig"? Istället bör den omformuleras till "trivs du med livet"? eller "känner du harmoni och tillfredställelse i vardagen"?

Det finns stunder av lycka. Ögonblick i livet av fullkomlig lycka, stunder där vi är genuint lyckliga från själen och ut. Dessa stunder hör inte ihop med vår identitet eller personlighet. Det är en gåva. Stunder man till viss del lever för.

Jag tror det flesta människor kan minnas ett eller flera tydliga ögonblick där det känt sig lyckliga och även stunder där det upplevt motsatsen. Det är livets kretslopp och dessvärre på gott och ont får människan erfara bägge delar i olika mån.

Ingen människa är ständigt lycklig...

Vi berikas med stunder av lycka.

Det i sig skall inte förknippas med känslan av att man har ett harmoniskt liv. Ett liv där man känner sig tacksam och nöjd.

Det finns dimensioner och nivåer av allt. Lyckan är väldigt komplex...Jag anser att det är viktigt för välmåendet att eftersträva utmaning, harmoni och tillfredställelse. Vilket ofta hör ihop med varandra. Exempelvis: Är vi nöjda med vi gör och jobbar med, studerar till samt vad vi fyller dagarna med som känns bra ökar harmonin. Av den anledning att vi blir tillfredsställda när vi utmanar oss själva inom det vi tycker om eller trivs mycket bra med.

Som citatet ovan så spelar ingenting egentligen någon roll om vi inte upplever glädje.

Därför är det viktigt när vi skapar vår tillvaro att se över vem man är som person och vilka behov man har. I relationer till exempel. Behov som tar hänsyn till intressen, passioner, drömmar, intellektuell stimulans och förmåga. Att möta likasinnade personligheter men även individer som väcker oss till liv och får oss att vidga vyerna.

Människor mår bra av göra saker det har en naturlig fallenhet inför. Talanger och begåvningar. Det kan vara dans, att spela ett instrument, skriva poesi eller varför inte forska inom något som faller sig intressant. Vad vi uppskattar och trivs med är högst individuellt och unikt.


Vad som gör just dig lycklig och harmonisk är upp till dig att finna. Men en bra början är att se inåt, lyssna till den inre rösten och våga! Livet är ett äventyr och för att vara med i den karusellen måste vi våga ge oss ut i det okända för att få nya perspektiv.

I jakten på lycka är det dock oerhört viktigt att veta att lyckan ej är ständig eller bestående. Den kommer och går...

Att eftersträva ett liv av en vardag man gillar och älskar går att skapa och att älska livet kan man definitivt göra! Att i det stora hela känna glädje spirandes genom själen och kroppen. Men när livet inte är så får man inte bli nedslagen eller känna att lyckan inte existerar för det gör den och den är härlig, mycket härlig!


Livet har sina spektra och nyanser... Ständigt i process.... Så även människan och dess inre liv .

Vad är lycka för dig?


Vänligen,

Matilda


Likes

Comments

Bilder lånade från google.se

Som många andra älskar jag att resa, uppleva nya vyer, horisonter och solnedgångar. Längtan... Känslan av solens närvaro, havets vågor som flyter in mot land, sandstranden och naturens magi.

Finns så många vackra platser i världen... Så många platser att besöka och se. Oändligt med skönhet 🍓

Naturen är meditation för mig och själsro. Det kan vara en skog, berg men även vattenfall och grönska. Stranden eller havet... Fjällen och ljuvliga trädgårdar.

Platser där livfullhet finns: Bland blommor, träd och hav. Där universum och "alltet" tar vid varandra och förenas. Det är livet...


All kärlek,

Matilda

Likes

Comments

Likes

Comments

Wow vilken fantastiskt härlig dag!

Solen värmde, vårjackan åkte på och så även solbrillor. Vi åt en god sallad vid vattnet på strandvägen och njöt av vädret. Därefter har vi promenerat runt Djurgården samt besökt en båt som under påsk säljer massvis med utsökta praliner och marsipan. Köpte med en pralin med vit choklad och passionsfrukt fyllning - sagolikt god! De har en butik i Trosa som heter Marsipangården, vi besökte idag Kutter Konfekt som säljer choklad och praliner i Stockholm. 

Rekommenderas till alla choklad älskare! Sådan skillnad på riktig choklad av god kvalité i jämförelse med den som säljs i matvarubutiker. Man njuter betydligt mer av den lilla pralinen 🌸


Stockholm är en vacker stad... På bilden kan ni se vad vi köpte på Kutter Konfekt. Ett påskägg gjort i choklad fylld av utsökta praliner och dylikt. Längtar till att knyta upp den lila rosetten och ta ett smakprov.


Älskade bebis kissar! Snart bor vi på ett nytt ställe... Det kommer bli en ny omställning för katterna men förhoppningsvis skall allting gå bra. 

Nu blir det middag!


Soliga hälsningar,

Matilda

Likes

Comments